Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu. Reszta spi ja cos nie moge zasnąć...
    Nata ja tez juz nie mogłam patrzec na męki małej. Oby Wam cos mądrego doradził lek. Co do ubierania to ja zakładam pajaca na to cienki sweterek, spodenki, skarpetki i kombinezon ocieplany z weluru. Na to kocyk na dwa razy złożony i jest ok.
    Pati u nas tez był problem z przestawieniem dnia z nocą. Wszystko przez rewelacje brzuszkowe chyba.... Tez ja przeciagalis y wieczorem, ale dopiero dzis pomogło. Od 18.30 do 21.30 zabawa potem kąpiel i o 22 mleko. Poki co odpukać spi. Druga sprawa nie budzi ja brzuszek. Pierdzi przez sen ;)
    Santocha sie nachodzisz biedna w tej ciazy. Ale juz niedługo :) dni albo i godziny dzieła Cie od zobaczenia Szymka. Dasz rade!
    W sobotę mamy sesje foto. Zamówie małej ze dwie śmieszne czapeczki na allegro- podobne do tej co mam w awatarze upatrzyłem juz żabkę i króliczka :). Także spadam na zakupy :) dobrej nocy

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po karmieniu. Mala nie śpi ma czkawke. Tatus usypia ją bo Mała lubi jak usypia gdy się ja trzyma za rękę albo głaszcze po policzku lub główce.
    Santocha trzymam kciuki za szybkie spotkanie z Szymkiem.
    Madalena to czekamy na efekty sesji chyba nam choc jedno zdjatko wstawisz :)

mada_lena lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha ja tez juz siedzę na walizce, kazał lekarz spokojnie zjeść śniadanie i przyjechac. Wiec moze juz jutro ujrzę mego drugiego życiowego mężczyznę.

Musze dopakować do torby jeszcze w razie wu, krople do nosa :P czasem mnie zatyka, wodę, krzyżówki, dlugopisy, ołówki, książkę do czytania, ładowarkę, szampon, mydło... Lista jest dluga cholera jasna ;)

A torba pęka w szwach. Jakbym na miesiąc na Hawaje leciała. Hehe. Brakuje mi jeszcze tylko parasolki przeciwslonecznej i w ręku drinka z tymi habziami dekoracyjnymi.

wyparzyłam na wszelki smoczki tez :D wiem ze w szpitalu nie lubią smoczkow ale jak bedzie mi wyl jak syrena to nie zawaham sie go uzyc:D
    A co!!!! Z cora sie balam wyciągnąć nawet go zeby ochrzanu nie dostac, ale teraz nie bede sie przejmować tym i tak bedzie na smoczku w domu i tak. Choćby dlatego ze pomagają ćwiczyć dziecku ssanie.

Co tu by jeszcze... Dam znać ;) co tam jak tam. Prosilabym Pati jeszcze na priva o maila :) bo z komorki zdjęcia nie umiem dodac na forum to bym ci przeslala malucha po urodzeniu abyś wstawila na forum.

ÓptimusPrime, Agusia ;), Lavendula, Fidelissa, Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha, Caska powodzenia ;-) jeszcze troche i przytulicie swoje malenstwa ;-)

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caska!Kciuki trzymam za teTwoje Hawaje ;-) Baw sie dobrze :-P

Lavendula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia,nie poskutkowalo to dziecie na czuwaniu...pol nocy nie spie....:-/

• santoocha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zbieram do szpitala. Zjadłam śniadanie, dopakuję kilka rzeczy i śmigamy po Syna.

Ja jeszcze nie jestem rekordzistką, dopiero jeśli urodzę w środę lub później. Ale nie zamierzam bić żadnych rekordów, zamierzam urodzić dziś!!!

Caśka powodzenia!

A Reszta też niech już złazi z liścia.
    Ileż można? :P

Odezwę się jak już będę wiedziała jaki mają plan względem mnie.

Boję się!!!!!!!!4

Pa!

ÓptimusPrime, ewelina_d, Rybka Nemo, mada_lena, Dotty84, Agusia ;), xpatiiix3, lkc, Lavendula, olka30, Fidelissa, KUNIAK, Madlen222 lubią tę wiadomość

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody odeszły jedziemy na porodowke!! Nareszcie!;))

ÓptimusPrime, ewelina_d, santoocha, Rybka Nemo, mada_lena, Marzena27, Agusia ;), blue00, xpatiiix3, natasza82, Viviana, anusiaa90, Mamadomina, lkc, zupaztytki, Lavendula, Fidelissa, Isia14, Agata92, Nata, Maga31, KUNIAK, Florentine, Madlen222 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • izia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powodzenia !!!

goplana ja przy pierwszym synku własnie miałam bebilon, po nim zaparcia i dałam ten comfort ale szczerze to do dupy był - nic nie zmienił a jest zageszczany skrobia i wogóle nie chciał leciec przez smoczki - i zabawy było co nie miara z nim - pomogła zmiana na mleko innej firmy - i odrazu bez jakiegos przechodzenia itd - a nutramigen z tego co wiem tak łatwo nie przepisuja - musi byc wskazanie

madlen1705 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, Caska, Madlen - powodzenia!!!!

My dziś jedziemy na sesje noworodkowa - mam nadzieje, ze Hania bedzie ladnie spala :)

ÓptimusPrime, madlen1705, natasza82, Paju, Isia14, Maga31 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w dwupaku, Santocha, Madlen i Caska trzymam kciuki. Ja o 11 mam wizytę boję się, bo to nie mój gin i nie wiem co mi powie... nie spałam pół nocy z tego stresu.

madlen1705 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha, Madlen, Caśka Dziewczyny Kochane ogromne kciuki za Was dzisiaj!!!! oby dobre dezycje, szybkie akcje i będziecie tulić Maluszki, ale cudownie <3

Agusia daj znać jak po dzisiejszej wizycie, też kciukam, żebyś jak najwięcej się dowiedziała :)

Pati, dobrze że z Marcelkiem się unormowało, podziwiam za zawziętość co do cyca, mam nadzieję, że też jej tyle będę miała :)

Ale coś tu na liściu zrobiło się pusto...
    U mnie bez szczególnych nowości... skurcze jak były tak są, za tydzień we wtorek wykurzanie Malutkiej w szpitalu, cholera... może jednak uda jej się wybrać do nas tak naturalnie... samej?
    Widzę, że mąż też już jak na szpilkach... i wcale się nie dziwię codziennie chodzić do pracy z taką niepewnością. Wczoraj gadał z Zuzką, żeby się odważyła i wychodziła :) a dzisiaj mówi do mnie "ej chodź pojedziemy na IP, ściemnimy że masz skurcze co 10 minut od 2 godzin to chociaż zobaczymy jakie rozwarcie jest" hehehe ciekawski :D

ChciałabymJuż mam nadzieję, że czujecie się dobrze :)

Miłego dnia :)

Agusia ;), madlen1705, lkc lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko - czy któraś z was ma i używa nosidełka czy chusty? coś polecacie albo odradzacie? ja myślałam o chuście ale przeraża mnie to wiązanie jej..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody odeszły położna zabadała wszystko w porządku! Czekamy!;) skurcze narazie do wytrzymania:) ale dziwne uczucie! Stres z radością powiązany!
    Dziękujemy za kciuki!

Agusia ;), Marzena27, ÓptimusPrime, natasza82, Mamadomina, lkc, zupaztytki, Rybka Nemo, Lavendula, Fidelissa, Isia14, Dotty84, santoocha, Nata, Maga31, Florentine, Madlen222 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie, że tak się rozpakowujecie. My na razie w dwupaku i nic nie wskazuje (pomimo rozwarcia 3 cm), że miałabym rodzić. Chyba poczekam do wiosny. Akurat naprawdę nie chcę, by mi poród wywoływali. jakoś wierzę temu małemu brzdącowi, że on doskonale wie, kiedy jest ten najlepszy czas na pojawienie się na świecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny :-) troche smutno bo niewiele nas zostalo ;-) damy rade :-)

Agusia ;), Marzena27 lubią tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka mam tak samo... to wywoływanie mnie martwi jakoś najbardziej.
    No ale... jaki mamy na to wpływ?
    Może się jeszcze Maluchy same zmobilizują :)

Blue... damy radę :) w końcu każda z tego liścia zejdzie, choćby zepchnięta :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Santoocha, Madlen i Caśka!!!
    Ale nas mało na liściu już :) my bez skurczy mimo biegów po schodach po 6 pięter 3x i sexu :) mały pływa w brzuchu, czasem kopnie.
    Bardziej martwi mnie moje ciśnienie 133/95 to drugie mam ciągle za wysokie i nie wiem czemu?!

O 13 ktg, nie liczę juz na to ze jakis skurcz sie zapisze :)

Agusia ;), madlen1705, Marzena27, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen powodzenia :**

Marzenka no to najważniejsze by mm nie kupić i przystawiać ile się da o ile się to mleko ma, bo środę sytuacje albo ściągać i butli dawać wtedy wiesz ze musisz swoim nakarmić inaczej człowiek się poddać może i zacznie dokarmiac co raz więcej i dupa, dla mnie to ważne miedzy innymi dlatego, ze hmm na mm to zbankrutuje chyba... Chociaż niech cyca je póki stałych pokarmów nie zacznie jeść chociaż z 3 miesiace wtedy mogę jej zacząć dawać kasze do swojego na wieczór a teraz mogę sobie naskoczyć, ale dam radę ;P

Noc do dupy od 2-6.30 przysnelam na 2 h chociaż a ta dalej śpi.. W nocy tylko chwile cyca pociumkała biedna i butelka dałam jeszcze to wszystko zwróciła i nie chciała więcej.. Martwie się o Nią.. Bo chlusnelo fontanna, boje się żeby się nie odwodniła, bo to moment u takiego dzidziusia małego.. Ehh jakoś daje rade ale z dnia na dzień ciężej po tych nockach jest..

madlen1705, Marzena27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dobrze, że jutro masz ważenie Małej to może zobaczycie co tam się dzieje przy okazji? Noc za Wami faktycznie masakra..
    Dzięki za rady, bardzo liczę na własne mleczko, a jak będzie.. dowiem się niebawem :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
‹‹ 2057 2058 2059 2060 2061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ