X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana podziwiam Cie kochana za takie zaciecie ,ja juz nawet piersia nie dokarmiam,nie podolalam psychicznie ,byl wrzask malej i moja rozpacz a teraz jest butla i jakos idzie.

Goplana lubi tę wiadomość

• misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny czytam was codziennie ale tylko z tel i cos mi sie zepsulo i nie moge polubiac zadnego postu a i pisac ciezko wiec zadko sie odzywam
    Tez ostatnio mam kryzys mala placze a ja razem z nia i wszysko mnie denerwuje a najbardziej tesciowa przylazi co drugi dzien i to bez zapowiedzi a najbardziej jak karmie mala a ta stanie mi za plecami i tiu tiu weronisia ach ta weronisia tiu tiu tiu boze jak mnie to wkurwia nie dlugo nie wytrzymam i kaze jej sie zamknac. Sory ale musialam sie wyzalic

A i mam pytanko bedziecie szczepic dzieci na pneumokoki i meningokoki bo ja sie tak tego boje bo ogladalam kiedys porodowke jak odwiedzali ich po jakims czasie i jedno dziecki wlasnie na to zachorowalo i ma teraz porazenie mozgowe az strach myslec az mi sie plakac chce :-( :'(

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem dokarmiam ale nie codziennie i mala zjada max 60 ml a potem spi ladnie nawet 4 godziny ale w kolo taka presje wywieraja na karmienie piersia a w szpitalu to juz w ogole byl hardcore tylko moja mama mnie wspiera i mowi jak trzeba to dokarmiac i sie nie przejmowac a pokarm bedzie ona mnie karmila do 1,5 roku i dokarmiala bo nie najadalam sie jej mlekiem

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze sobie przypomniałam ze łózeczko z jednej strony kazała zrobic wyzej:)

iv09hdgenu0skffm.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie ciocie mam 2 miesiące!!! :)

78be8599d1f59fffmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 21:55

misiaczk25, ewelina_d, AgataP, anusiaa90, xpatiiix3, Milaszka, Nata, Agata92, ÓptimusPrime, Lavendula, Fidelissa, Reverie, Maga31, Dotty84, Viviana, Marzena27, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to tez juz sama nie wiem co z tymi szczepionkami. A mnie zaczela moja mama wkurzac jak wam pisalam ze chce jej szczescia i wszytsko dla niej zrobie i niech sie cieszy z wnuczki i oczywiscie tak jest ale stala sie taka jeczaca wiecznie do mnie dzwoni chce przychodzic i pomagac narzuca sie strasznie ehhh...a ja jakos mam syndrom nie wiem czego ze chce sama sie malą zajmowac nikomu nie dawac poza mezowi:D no nic trzeba to wszystko przetrwac jakos. My sie teraz nakarmilismy maz wzial na raczki ale nie odbila i polozylismy na bok.
    Dziewczynki a polecacie jakis laktator?bo ja dostalam od szwagierki ale takie gowno nic mi nie leci przez niego a juz zamowilam butelke calme zebym mogla sobie wychodzic a maz sie zajmowal a laktatora brak. Nie chce w ciemno kupowac a moze ktoras z was poleci cos godnego:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medela mini electric i nie tylko ja sobie Go chwale :D inne dziewczyny które Go maja tez zachwycone ;)

Flo Adrianna cudna :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 22:29

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki. Ostatnio coś nie miałam czasu pisać, ale podczytywałam Was. Zaliczyliśmy już szpital i jestem strasznie rozczarowana szpitalem dziecięcym. Wiem, że jeżeli chodzi o nfz to w naszym kraju licho, ale od szpitala dziecięcego wymagałam czegoś więcej. No nic nie będę Wam tu zaśmiecać, bo trochę pisania jest. Do tego byliśmy u pediatry na wizycie patronażowej i akurat z tej wizyty jestem strasznie zadowolona, bo lekarka konkretna z podejściem do dzieci i do rodziców. Wiele mi wytłumaczyła. Po rozmowie z nią zdecydowaliśmy się na szczepienia 5w1. Porozmawiałyśmy też na temat kolek i zaleciła kupić sobie Kater rektalny Windi, pomoże i jest bezpieczny dla dziecka. Dzisiaj niestety musieliśmy go przetestować i faktycznie efekt natychmiastowy, poszła kupa, bo niestety mamy z tym problem.

Gratulacje dla nowych mamusiek. Tym oczekującym życzę powodzenia i szybkiego rozpakowania :)

Cudowne są te nasze listopadowe dzieciaczki <3

Evik polecam laktator Medela mini electric. U mnie sprawdził się rewelacyjne :)

rwi37s6.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu moja 4 kilogramowa kluseczka :)
    23man9l.jpg
    295b76g.jpg

xpatiiix3, ewelina_d, Milaszka, Nata, Agata92, Florentine, ÓptimusPrime, AgataP, sisiiii, Lavendula, Fidelissa, natasza82, Maga31, zupaztytki, Viviana, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Jagódka ;) mamy takie same legginsy z pepco ;)

Hehe wychodze do pokoju małą przenieść do pokoju do siebie patrzę babcię cos rozglądać się po podłodze ja mowie a Tobie co.? A babcia: a ja ser zgubiłam nie wiem gdzie jest.. :o a ja zdziwiona o co jej chodzi patrzę przed nią na stole leży talerzyk a na nim plasterek sera obok więcej zapakowane i mowie tu, a ta no tak zapomniałam nie da się tego tak opowiedzieć ale ja to malo się nie posikałam ze smiechu taka śmiechowa scenka ;)

A druga historia dzwoni mamy telefon ona do mnie odbierz patrzę o psychol dzwoni odbieram: dzien dobry, słucham pana.. ;) (takim poważnym głosem) Kacper wystraszony rozlaczyl sie ,patrzę dzwoni mój telefon odbieram: no co tam ,Kapi.? On: a jest mama u Was.? Ja mowie no wpadła na kawę Hehe a Kapsel: o kurde, wiesz co dzoniłem na mamy telefon i jakaś baba odebrała, a ja: nie jakaś baba tylko ja, Kapi: o boze co Ty gadasz, a ja myślałem, że jakaś baba obca.. Ja tylko dodałam nie baba a kobieta jak już ,czubku i jebłam śmiechem i się mało nie posikałam ze śmiechu wszystkie się popłakałyśmy, Kacper też się śmiał ahahahahha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 22:51

anusiaa90, Florentine, Fidelissa, natasza82, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana podziwiam Cię, ja już sobie darowałam jak Ty to napisałaś dokarmianie piersią i teraz mam zamiar się tylko cieszyć z macierzyństwa :-) zapas mleka mamy i wydaje mi się że na serio jest zbliżone do mojego bo nawet jak uleje to płynem a nie serkiem jak po bebiku, moim ulewał tak samo :-) tak się pocieszam oczywiście.
    Zazdrość mnie zżera że Wy tak ładnie sobie poradziłyście z karmieniem i nie powiem zawsze jak czytam lekką szpilę czuję, ale bardzo się cieszę że Wam się udało :-)
    Piję zdrówko Naszych wszystkich kochanych cudów :* pierwsza lampka wina od 10 miesięcy.
    Ja mam zamiar kupić chustę bo nasz synek jak ma atak płaczu to potrzebuje bliskości a ja wtedy miałabym wolne ręce, teraz tylko pytanie czy mu się spodoba.

AgataP lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Witam się w sobotę. Mamusie, czy Wasze dzieci też zasypiają przy piersi podczas karmienia? Igor często je przez 5 minut, potem zasypia, przewijamy go albo bierzemy do odbicia, je 5 minut i znowu śpi. Żadne sposoby wybudzania nie zdają egzaminu. Najczęściej jest tak w ciągu dnia, w nocy synek jest aktywny i często nie daje nam spać. Jakieś pomysły, jak wybudzić malucha?

Hej, moj synek tez mi zasypia przy piersi. Chociaż w nocy w miare dobrze spi to od 3 dni w dzien jest prawie caly czas na czuwaniu. Niestety przez to ze przysypia szybko domaga sie kolejnego przystawienia.
    No i niestety nie wiem co z tym zrobic, nie mam pomyslu :(

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata zdrowko! ja tez lampeczke pije :) inaczej chyba bym nie przetrwala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 23:36

• Nata Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas położna była w dzień wyjścia ze szpitala, w poniedziałek zadzwoniła pediatra i przyszła do nas tego samego dnia na wizytę, nie musieliśmy nigdzie z Wojtkiem chodzić :-)

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie macie chusty? tkane? elastyczne? bawełniane? :-)

rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Ja mam 3 w pdfie

Jezyk niemowlat,
    Usnij wreszcie
    Kazde dziecko moze nauczyc sie spac.

Karpa zamowilam na allegro bo nigdzie pdf nie moglam znalezc :(

Ja wlasnie mam dylemat, nie wiem co zrobic.. Moja Gosia zasypia albo przy cycu albo na rekach.. Odkladam ja do lozeczka i po godzinie sie przebudza, orientuje ze nie jest na rekach i placze,, :( nie wiej czy juz mam ja wychowywac i zostawiac placzaca az sie zmeczy czy co!? Czy nie jest jeszcze za mala.. Moze potrzebuje wiecej bliskosci.. :( w nocy jak spi z nami to czasem 3-4godz potrafi bez problemu,

Optima Twoj piklkarzyk ma tak samo? Czy poprostu teraz taki okres?

Milaszka o mozesz przesłać mi emailem?
    Język niemowląt mam w naturze:) reszty nie...
    [email protected]

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało układam sie do snu. Sam simpex zaaplikowany. 45 ml dostał Nan pro. Zobaczymy ile pospi.
    Napisałam do doradcy laktacyjnej. Moze cos wymyśli z tym karmieniem...,
    Przez karmienie z obu piersi mam jasnoróżowe bolące sutki nawet dotknąć sie nie da...masakra

AgataP cieszę sie ze dochodzisz do siebie:)
    Evik przez pierwszy tydzien nie umiałam sie odnaleźć w czasie i przestrzeni.,,:)

ÓptimusPrime, AgataP lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Paju Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    jakie macie chusty? tkane? elastyczne? bawełniane? :-)

Ja chcę kupić Tkana skosnokrzyzowo 100% bawełna firmy natibaby lub Lennylamb

Czytałam opinie i te w moim przedziale cenowym są ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 01:18

Maga31 lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Listopadówki :)

Nadrobiłam i połowę zapomniałam co miałam napisać ;) ale postaram się odpowiedzieć na to co pamiętam.

fidelissa - ja karmię z jednej piersi max 45minut.Staś zazwyczaj w ciągu dnia pociągnie 30 do 40min i puszcza. Jak tyle zje za jednym zamachem to nieodbijam Go tylko kładę na boczku i głowa wyzej w razie jakby mu się ulało. Zauważyłamżeulewamu się jak się zdenerwuje ;)
    Czasami pociągnie 15 min i jeśli jest to w ciągu dnia i chcę by zjadl więcej,bo np planuje spacer to go odbijam na ramieniu i znów przystawiam do tej samej piersi.
    W nocy zazwyczaj pije tylko 20min i Go nie odbijam tylko jak zaśnie trochę (czekam ok 5min) to odkładam do łożeczka (pod materac podłożyłam poduszkę i ma główkę wyżej)Gaszę lampkę nocną i do 20min zasypia (siostra mi poradziła,bo nawet jak ma nagle otwarte oczy to popatrzy stwierdzi że jest ciemno i nie ma na co patrzeć i śpi ;) W nocy śpi mi 4-5 godzin od poczatku karmienia :) A następne karmienie nocne daję druga pierś i jest podobnie tzn pije ok 15-20minizasypiana piersi. W nocy pije szybciej ale juz się nie zachłystuje.

Milaszka - co do picia po 5 min to faktycznie należałoby wybudzić i dostawić jeszcze. Dobrym sposobem jest rozebranie lub przebranie pieluchy.

co do chust to my mamy bawełnianą 100% z firmy azimi (mąż zamawiał na allegro i wybrał najtańszą ;) Ale podobno najlepsze są te bawełniane ze splotem krzyżowym. Fajnie się nosi i szybko zasypia a ręce wolne to można coś porobić :D

Opti - może jak odkładasz Rikkiego to robisz to za szybko i się wtedy wybudza? wtedy najlepiej położyć go do rożka,szczelnie owinąć i ponosić by zasnął i delikatnie odłożyć to nie powinien wtedy poczuć ze jest odkładany...U nas to działa w nocy, bo w dzień to go odkładam normalnie to po 1 godz już jest aktywny ;)No i też robi się za duży na otulacz...Niektóre ciuszki 56 już będę pakować...
    Fajne książeczki,też czekam na takie kontrastowe czarno białe :D

AgataP - super że babyblues Cię opuścił :) Mam taką samą matę i wczoraj Stasiu leżał na niej bite 2 godziny i słuchał melodyjek,poruszał rączkami i nogami i nawet nie chciał smoka :)ja w tym czasie nareszcie zaległam w fotelu z kawką i książką :D
    Widzę,ze piesek fajnie pilnuje Ninji :D

aha - po cc - ja nie noszę pasów tylko takie wysokie majtasy obciskające ;)A na bliznę na razie stosowałam biooil ale moim zdaniem jest do niczego...
    Podobno jest taka maść co śmierdzi jak cebula,jak dowiem się jaką ma nazwę to Wam napiszę - jedna siostra jej używała i blizna po cc jest niewidoczna,a drugiej siostrze strasznie śmierdziała cebulą i nie dała rady jej stosować ;) i bliznę ma widoczną do teraz...
    Mnie na szczęście już nic nie ciągnie ale nadal staram się kucać a nie schylać...

Misiaczek - ale okropną masz tą teściową!.Powiedz jej,że nie życzysz sobie by w trakcie karmienia wytrącała Cię z równowagi bo stresuje Ciebie i dziecko a dokarmienia potrzebujecie komfortowych warunków ;).Powinno podziałać :). Moja teściowa to nawet moich piersi nie widziała ! Wiadomo,ze przy mamie i siostrach karmię i rozmawiam, ale nigdy przy teściach ;)

Dobra,reszty nie pamiętam...

ÓptimusPrime, misiaczk25, AgataP, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś na poprawę humoru dla mamusiek:
    http://dziulkacrew.pl/co-miesiac-rozmiar-mniej-sprawdzona-metoda/

always look on the bright side of life :D

Lavendula lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 2089 2090 2091 2092 2093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ