Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
czesc dziewczyny czytam was codziennie ale tylko z tel i cos mi sie zepsulo i nie moge polubiac zadnego postu a i pisac ciezko wiec zadko sie odzywam
Tez ostatnio mam kryzys mala placze a ja razem z nia i wszysko mnie denerwuje a najbardziej tesciowa przylazi co drugi dzien i to bez zapowiedzi a najbardziej jak karmie mala a ta stanie mi za plecami i tiu tiu weronisia ach ta weronisia tiu tiu tiu boze jak mnie to wkurwia nie dlugo nie wytrzymam i kaze jej sie zamknac. Sory ale musialam sie wyzalic
A i mam pytanko bedziecie szczepic dzieci na pneumokoki i meningokoki bo ja sie tak tego boje bo ogladalam kiedys porodowke jak odwiedzali ich po jakims czasie i jedno dziecki wlasnie na to zachorowalo i ma teraz porazenie mozgowe az strach myslec az mi sie plakac chce :'(https://www.maluchy.pl/li-69555.png -
Ja tez czasem dokarmiam ale nie codziennie i mala zjada max 60 ml a potem spi ladnie nawet 4 godziny ale w kolo taka presje wywieraja na karmienie piersia a w szpitalu to juz w ogole byl hardcore tylko moja mama mnie wspiera i mowi jak trzeba to dokarmiac i sie nie przejmowac a pokarm bedzie ona mnie karmila do 1,5 roku i dokarmiala bo nie najadalam sie jej mlekiemhttps://www.maluchy.pl/li-69555.png
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 21:55
misiaczk25, ewelina_d, AgataP, anusiaa90, xpatiiix3, Milaszka, Nata, Agata92, ÓptimusPrime, Lavendula, Fidelissa, Reverie, Maga31, Dotty84, Viviana, Marzena27, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
ja to tez juz sama nie wiem co z tymi szczepionkami. A mnie zaczela moja mama wkurzac jak wam pisalam ze chce jej szczescia i wszytsko dla niej zrobie i niech sie cieszy z wnuczki i oczywiscie tak jest ale stala sie taka jeczaca wiecznie do mnie dzwoni chce przychodzic i pomagac narzuca sie strasznie ehhh...a ja jakos mam syndrom nie wiem czego ze chce sama sie malą zajmowac nikomu nie dawac poza mezowi:D no nic trzeba to wszystko przetrwac jakos. My sie teraz nakarmilismy maz wzial na raczki ale nie odbila i polozylismy na bok.
Dziewczynki a polecacie jakis laktator?bo ja dostalam od szwagierki ale takie gowno nic mi nie leci przez niego a juz zamowilam butelke calme zebym mogla sobie wychodzic a maz sie zajmowal a laktatora brak. Nie chce w ciemno kupowac a moze ktoras z was poleci cos godnego:) -
Cześć Mamuśki. Ostatnio coś nie miałam czasu pisać, ale podczytywałam Was. Zaliczyliśmy już szpital i jestem strasznie rozczarowana szpitalem dziecięcym. Wiem, że jeżeli chodzi o nfz to w naszym kraju licho, ale od szpitala dziecięcego wymagałam czegoś więcej. No nic nie będę Wam tu zaśmiecać, bo trochę pisania jest. Do tego byliśmy u pediatry na wizycie patronażowej i akurat z tej wizyty jestem strasznie zadowolona, bo lekarka konkretna z podejściem do dzieci i do rodziców. Wiele mi wytłumaczyła. Po rozmowie z nią zdecydowaliśmy się na szczepienia 5w1. Porozmawiałyśmy też na temat kolek i zaleciła kupić sobie Kater rektalny Windi, pomoże i jest bezpieczny dla dziecka. Dzisiaj niestety musieliśmy go przetestować i faktycznie efekt natychmiastowy, poszła kupa, bo niestety mamy z tym problem.
Gratulacje dla nowych mamusiek. Tym oczekującym życzę powodzenia i szybkiego rozpakowania
Cudowne są te nasze listopadowe dzieciaczki
Evik polecam laktator Medela mini electric. U mnie sprawdził się rewelacyjne -
Śliczna Jagódka mamy takie same legginsy z pepco
Hehe wychodze do pokoju małą przenieść do pokoju do siebie patrzę babcię cos rozglądać się po podłodze ja mowie a Tobie co.? A babcia: a ja ser zgubiłam nie wiem gdzie jest.. :o a ja zdziwiona o co jej chodzi patrzę przed nią na stole leży talerzyk a na nim plasterek sera obok więcej zapakowane i mowie tu, a ta no tak zapomniałam nie da się tego tak opowiedzieć ale ja to malo się nie posikałam ze smiechu taka śmiechowa scenka
A druga historia dzwoni mamy telefon ona do mnie odbierz patrzę o psychol dzwoni odbieram: dzien dobry, słucham pana.. (takim poważnym głosem) Kacper wystraszony rozlaczyl sie ,patrzę dzwoni mój telefon odbieram: no co tam ,Kapi.? On: a jest mama u Was.? Ja mowie no wpadła na kawę Hehe a Kapsel: o kurde, wiesz co dzoniłem na mamy telefon i jakaś baba odebrała, a ja: nie jakaś baba tylko ja, Kapi: o boze co Ty gadasz, a ja myślałem, że jakaś baba obca.. Ja tylko dodałam nie baba a kobieta jak już ,czubku i jebłam śmiechem i się mało nie posikałam ze śmiechu wszystkie się popłakałyśmy, Kacper też się śmiał ahahahahhaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 22:51
anusiaa90, Florentine, Fidelissa, natasza82, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Goplana podziwiam Cię, ja już sobie darowałam jak Ty to napisałaś dokarmianie piersią i teraz mam zamiar się tylko cieszyć z macierzyństwa zapas mleka mamy i wydaje mi się że na serio jest zbliżone do mojego bo nawet jak uleje to płynem a nie serkiem jak po bebiku, moim ulewał tak samo tak się pocieszam oczywiście.
Zazdrość mnie zżera że Wy tak ładnie sobie poradziłyście z karmieniem i nie powiem zawsze jak czytam lekką szpilę czuję, ale bardzo się cieszę że Wam się udało
Piję zdrówko Naszych wszystkich kochanych cudów :* pierwsza lampka wina od 10 miesięcy.
Ja mam zamiar kupić chustę bo nasz synek jak ma atak płaczu to potrzebuje bliskości a ja wtedy miałabym wolne ręce, teraz tylko pytanie czy mu się spodoba.AgataP lubi tę wiadomość
-
zupaztytki wrote:Witam się w sobotę. Mamusie, czy Wasze dzieci też zasypiają przy piersi podczas karmienia? Igor często je przez 5 minut, potem zasypia, przewijamy go albo bierzemy do odbicia, je 5 minut i znowu śpi. Żadne sposoby wybudzania nie zdają egzaminu. Najczęściej jest tak w ciągu dnia, w nocy synek jest aktywny i często nie daje nam spać. Jakieś pomysły, jak wybudzić malucha?
Hej, moj synek tez mi zasypia przy piersi. Chociaż w nocy w miare dobrze spi to od 3 dni w dzien jest prawie caly czas na czuwaniu. Niestety przez to ze przysypia szybko domaga sie kolejnego przystawienia.
No i niestety nie wiem co z tym zrobic, nie mam pomyslu
-
nick nieaktualny
-
Milaszka wrote:Ja mam 3 w pdfie
Jezyk niemowlat,
Usnij wreszcie
Kazde dziecko moze nauczyc sie spac.
Karpa zamowilam na allegro bo nigdzie pdf nie moglam znalezc
Ja wlasnie mam dylemat, nie wiem co zrobic.. Moja Gosia zasypia albo przy cycu albo na rekach.. Odkladam ja do lozeczka i po godzinie sie przebudza, orientuje ze nie jest na rekach i placze,, nie wiej czy juz mam ja wychowywac i zostawiac placzaca az sie zmeczy czy co!? Czy nie jest jeszcze za mala.. Moze potrzebuje wiecej bliskosci.. w nocy jak spi z nami to czasem 3-4godz potrafi bez problemu,
Optima Twoj piklkarzyk ma tak samo? Czy poprostu teraz taki okres?
Milaszka o mozesz przesłać mi emailem?
Język niemowląt mam w naturze:) reszty nie...
[email protected]
-
Nieśmiało układam sie do snu. Sam simpex zaaplikowany. 45 ml dostał Nan pro. Zobaczymy ile pospi.
Napisałam do doradcy laktacyjnej. Moze cos wymyśli z tym karmieniem...,
Przez karmienie z obu piersi mam jasnoróżowe bolące sutki nawet dotknąć sie nie da...masakra
AgataP cieszę sie ze dochodzisz do siebie:)
Evik przez pierwszy tydzien nie umiałam sie odnaleźć w czasie i przestrzeni.,,ÓptimusPrime, AgataP lubią tę wiadomość
-
Nata wrote:jakie macie chusty? tkane? elastyczne? bawełniane?
Ja chcę kupić Tkana skosnokrzyzowo 100% bawełna firmy natibaby lub Lennylamb
Czytałam opinie i te w moim przedziale cenowym są okWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 01:18
Maga31 lubi tę wiadomość
-
Hejka Listopadówki
Nadrobiłam i połowę zapomniałam co miałam napisać ale postaram się odpowiedzieć na to co pamiętam.
fidelissa - ja karmię z jednej piersi max 45minut.Staś zazwyczaj w ciągu dnia pociągnie 30 do 40min i puszcza. Jak tyle zje za jednym zamachem to nieodbijam Go tylko kładę na boczku i głowa wyzej w razie jakby mu się ulało. Zauważyłamżeulewamu się jak się zdenerwuje
Czasami pociągnie 15 min i jeśli jest to w ciągu dnia i chcę by zjadl więcej,bo np planuje spacer to go odbijam na ramieniu i znów przystawiam do tej samej piersi.
W nocy zazwyczaj pije tylko 20min i Go nie odbijam tylko jak zaśnie trochę (czekam ok 5min) to odkładam do łożeczka (pod materac podłożyłam poduszkę i ma główkę wyżej)Gaszę lampkę nocną i do 20min zasypia (siostra mi poradziła,bo nawet jak ma nagle otwarte oczy to popatrzy stwierdzi że jest ciemno i nie ma na co patrzeć i śpi W nocy śpi mi 4-5 godzin od poczatku karmienia A następne karmienie nocne daję druga pierś i jest podobnie tzn pije ok 15-20minizasypiana piersi. W nocy pije szybciej ale juz się nie zachłystuje.
Milaszka - co do picia po 5 min to faktycznie należałoby wybudzić i dostawić jeszcze. Dobrym sposobem jest rozebranie lub przebranie pieluchy.
co do chust to my mamy bawełnianą 100% z firmy azimi (mąż zamawiał na allegro i wybrał najtańszą Ale podobno najlepsze są te bawełniane ze splotem krzyżowym. Fajnie się nosi i szybko zasypia a ręce wolne to można coś porobić
Opti - może jak odkładasz Rikkiego to robisz to za szybko i się wtedy wybudza? wtedy najlepiej położyć go do rożka,szczelnie owinąć i ponosić by zasnął i delikatnie odłożyć to nie powinien wtedy poczuć ze jest odkładany...U nas to działa w nocy, bo w dzień to go odkładam normalnie to po 1 godz już jest aktywny ;)No i też robi się za duży na otulacz...Niektóre ciuszki 56 już będę pakować...
Fajne książeczki,też czekam na takie kontrastowe czarno białe
AgataP - super że babyblues Cię opuścił Mam taką samą matę i wczoraj Stasiu leżał na niej bite 2 godziny i słuchał melodyjek,poruszał rączkami i nogami i nawet nie chciał smoka :)ja w tym czasie nareszcie zaległam w fotelu z kawką i książką
Widzę,ze piesek fajnie pilnuje Ninji
aha - po cc - ja nie noszę pasów tylko takie wysokie majtasy obciskające ;)A na bliznę na razie stosowałam biooil ale moim zdaniem jest do niczego...
Podobno jest taka maść co śmierdzi jak cebula,jak dowiem się jaką ma nazwę to Wam napiszę - jedna siostra jej używała i blizna po cc jest niewidoczna,a drugiej siostrze strasznie śmierdziała cebulą i nie dała rady jej stosować i bliznę ma widoczną do teraz...
Mnie na szczęście już nic nie ciągnie ale nadal staram się kucać a nie schylać...
Misiaczek - ale okropną masz tą teściową!.Powiedz jej,że nie życzysz sobie by w trakcie karmienia wytrącała Cię z równowagi bo stresuje Ciebie i dziecko a dokarmienia potrzebujecie komfortowych warunków .Powinno podziałać . Moja teściowa to nawet moich piersi nie widziała ! Wiadomo,ze przy mamie i siostrach karmię i rozmawiam, ale nigdy przy teściach
Dobra,reszty nie pamiętam...
ÓptimusPrime, misiaczk25, AgataP, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość