X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia mnie, ale mowila bsbka od szwow ze moze byc....nie wie,, ale mnie odpoczatku no i saczy sie wciaz..jak nie ma obrzęków i zaczerwienienia niby jest ok

Wlasnie, dziewczyny po cc nosicie pas nabrzuch?

• izia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Izia mnie, ale mowila bsbka od szwow ze moze byc....nie wie,, ale mnie odpoczatku no i saczy sie wciaz..jak nie ma obrzęków i zaczerwienienia niby jest ok

Wlasnie, dziewczyny po cc nosicie pas nabrzuch?

opti ale takie kłucie w jednym miejscu że aż utrudnia funkcjonowanie? bo mnie teraz ciezko zgiąć sie czy podnies bo jak zakłuje to kosmos, sączyć itd nic mi sie nie dzieje - mam cienka różowa kreske

a co do pasa to ja mm takie wysokie majtki wyszczuplające - wole je niz pas ale nosze rzadko - jak gdzieś wychodze raczej

dołączam dzis do tych co mają płaczace dzieci - do teraz było w miare ok a dzis coś płacz i płacz - nie mam pojecia od czego.. spać mi sie chce.. na dodatek jestem sama z dwójką bo mąż w pracy dzień i nocke sama - szykuje sie niezły armagedon...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie,Izia,az takiego nie mam.Mam klucie i ciagniecie ale raczej juz w stanie spoczynku.
    No i jak laze to takie klucie ale niegrozne,nie jak Ty opisujesz...
    Moze powinnas skonsultowac na izbie,bo moze od targania Ci sie cos rozszczelnilo?Bo ni sie rozszczelnilo od dzwigania malego...ale niby jest ok...

Majtki wysokie mam,a wyszczuplajacych nie moge znalesc bo malego na sek z rak nie mogee puscic - wyje od razu histeria...jak tylko na rece - spi jak susel...odlozysz - oczy jak 5zeta i drze sie...

oj,nie wiem,czy to jednak przez to cc takie dziecko nerwowe???
    moze do jakiegos neurologa powinnam pojsc z nim...nie wiem

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ma któraś w pdf książkę karpa albo coś podobnego?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ewelina miala

Mag,jak bedziasz miala,ja tez poprosze,bo zwariuje! [email protected] :-)

Nasi chlopcy sa w tym samym wieku :-)
    U mnie histeria nomn stop,cisza przez chwile na rekach...

Moj jeszcze jak spi,to caly czas drzy i krzyczy przez sen,jakby cos strasznego mu sie snilo

Szkoda mi go...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 14:32

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dziewczyny, które używają Sab Simplex - gdzie go kupiłyście? Da się to w ogóle dostać w normalnej aptece?
    Kupiliśmy od znajomych którzy maja 4 mies córkę.

qq87j44jhto0od0f.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Chyba ewelina miala

Mag,jak bedziasz miala,ja tez poprosze,bo zwariuje! [email protected] :-)

Nasi chlopcy sa w tym samym wieku :-)
    U mnie histeria nomn stop,cisza przez chwile na rekach...

Moj jeszcze jak spi,to caly czas drzy i krzyczy przez sen,jakby cos strasznego mu sie snilo

Szkoda mi go...
    Nie to nie ja. Nie mam tej książki a te co mam to w formacie mobi.

Opti moja tez tak drzy, sapie, poplakuje...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia, a może to są po prostu szwy głębszych warstw? Mięśnie szyje się nićmi wolno wchłaniającymi się, pewnie jeszcze się nie rozpuściły.
    Choć w bliznach też różne twory mogą się robić. Ja kiedyś w bliźnie po operacji kolana wyhodowałam nerwiaka, bolało jak sku....syn.

• Nata Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana chciałam napisać ale przeca już po 14 :-) ja od wczoraj wyciszam produkcję mleka, stanik za ciasny i cyce obwiązane bandażem. Przeszliśmy już całkiem na mm. Nadal mam wyrzuty sumienia ale trudno wyszło jak wyszło...biorę się zaraz za jakieś sprzątanie bo jutro mamy gości, znajomi chcą poznać Wojtasa :p
    Dzisiaj wypiję sobie troszkę winka coby opić syna, w końcu już teraz mogę nie:p

a to nasz bąbel dzisiaj
    qs1ttx.jpg

zobaczcie jaki silny jestem :-)
    2cmmau9.jpg

i nasza wielka stopa :-) 8cm :-)
    30i8d44.jpg

ewelina_d, Mag.1990, santoocha, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Madlen222, AgataP, Eve, Marzena27, Lavendula, anusiaa90, Rybka Nemo, Paju, Fidelissa, Maga31, Viviana lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti ja tak czytałam sobie po necie o usypianiu, wcześniej sie nie interesowałam tymi książkami bo i tak cześć z nich o kant dupy potluc jak to sie mowi.
    ale jak otulilam malego - ręce i tak odkopal, dalam smoka, nogi troche w górę a jego do siebie i ciiichalam mu w ucho to zasnal, wczesniej M. Na swoim sposobie bujania próbował z godzine, płaczu nie bylo ale oczy szeroko - stwierdzilam ze moze warto jednak cos przeczytać :)

Jak uda mi sie gdzies cos dostac to będę pamietala i napisze o @ do Ciebie bo teraz to go zgubie :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 14:45

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti, to normalne że dzieci tak popłakują, piszczą i drżą przez sen...tak samo jak to, że przewracają oczkami, krzywią się lub uśmiechają - chyba nie ma co panikować i ganiać maluszka po neurologach... Tak maluszki reagują na sny, a że wrażeń mają co raz więcej to i emocje co raz większe i silniejsza ich ekspresja!
    Don't worry!

santoocha, ÓptimusPrime, Madlen222, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, dziewczyny, chyba juz schizy dostaje, bo to moj jedyny synek...

Powiem tak, otulak jest w sumie fajnh na noc...bralam go tez na rece i przewracalam buzka na dol bujalam i ssssiiiii mowilam, bylo ok, ale jak juz przewracalam go normalnie - wyl...
    Moze w wersji english znajde, ja to dam znac, a moze jeszczegdziesna torrentach jakis?
    I moze na youtubie gdzies?

Ewelina, myslalam, zemialas, sorki,ze pomylilam sie :)

Wojtussliczny :)
    Moj tez juz glowke trzyma:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 15:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Kochane ma któraś w pdf książkę karpa albo coś podobnego?

Ja mam 3 w pdfie

Jezyk niemowlat,
    Usnij wreszcie
    Kazde dziecko moze nauczyc sie spac.

Karpa zamowilam na allegro bo nigdzie pdf nie moglam znalezc :(

Ja wlasnie mam dylemat, nie wiem co zrobic.. Moja Gosia zasypia albo przy cycu albo na rekach.. Odkladam ja do lozeczka i po godzinie sie przebudza, orientuje ze nie jest na rekach i placze,, :( nie wiej czy juz mam ja wychowywac i zostawiac placzaca az sie zmeczy czy co!? Czy nie jest jeszcze za mala.. Moze potrzebuje wiecej bliskosci.. :( w nocy jak spi z nami to czasem 3-4godz potrafi bez problemu,

Optima Twoj piklkarzyk ma tak samo? Czy poprostu teraz taki okres?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka, moj dostaje histerii jak juz wchodzi do sypilani, w dzien zapomnij, ze spi w lozeczku, nawet h, po karmieniu przewijam expresem i z 40min na recach siedzi, bo zamknie oko na 3-5min, mierzylam dzis czas i otwiera 5zeta, jak w lozecxku ryyyyk, jak stosuje 3-5-10-20, to po 5 nie wytrzymuje bo az lzymu leca...

W nocy spi ok 3h od poczatku karmienia, czyli w realu 1h 20min czasem, jak sa lepsze dni, to 2h pospimy.najgorzej rozbudzić w nocy jak kupa jest wtedy nawet tylko 40min spania...
    Otulak lomagal, ale teraz jest za maly trochei juz schizy sa gorsze.. :/

Milaszka, a usnij wreszcie i kazde dziecko moglabys podeslac? [email protected]
    Dzieki!

• Evik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane mamusie! Piszę z domku, dzis wyszłyśmy ze szpitala. Dziękuję za ciepłe słowa w odpowiedzi na wiadomość męża:) Wydaje mi się że miałam w szpitalu lekkiego baby bluesa pozniej mi przeszło, teraz gdy jestem w domu tez poki co czuje sie niespokojna ale to dlatego ze wszystko jest nowe i takie inne. Za chwilke bede was nadrabiac i wdrażać sie powoli w problemy, wzloty i upadki macierzyństwa:) Mam mase pytan i watpliwosci juz teraz na tym etapie, czuje sie ciagle na oriencie mimo ze nie spalam prawie wcale w szpitalu jestem pobudzona jak nigdy juz sie martwie na zapas zeby wszytsko bylo dobrze zeby nie bylo kolek chorób itp - to chyba normalne?:)
    Serdeczne gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamus musze sie cofnac i poczytac jak to sie u Was wydarzylo:)

xpatiiix3, santoocha, Florentine, natasza82, Eve, Lavendula, Nata, Fidelissa, Rybka Nemo, Maga31, Viviana lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka podeslij mi prosze jak możesz
    [email protected]

My wracamy od moich rodziców właśnie. Zobaczymy jaki mały bedzie w i po drodze powrotnej.

Milaszka lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahjooo pytanko mam kochane co z przepukliną pępkową się robi babcia mowi guzik naklejac na pepek

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz przepisuje plastry takie specjalne.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ponieważ wieczorem dopajam Jasia Nan pro

zaczęłam sie niepokoić ta wit d plus K w butelkowych mleku...

Faktycznie sprawdziłam jest w składzie.
    Czy to znaczy, ze juz witaminy nie dawać? Pediatra nic o tym nie mówił?

Co myślicie?

Kolagen lepszy zdecydowanie na rany wszlekie.

Witaminę k+d odstawia się, kiedy karmienie sztuczne przewyższa karmienie naturalne dopiero. Ja też muszę dokarmiać, ale 1 raz dziennie i witaminy podaję.

Fidelissa lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    Eve maluch cudny,co on ma za buciki fajne?

To są buciki ortopetyczne Bebax, bo Olek urodził się z ułożeniowymi zmianami stopek, ale już się pięknie korygują i myślimy razem z ortopedą, że za miesiąc nie będzie po nich śladu.Miał zaq ciasno w brzuchu:)

natasza82 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 2087 2088 2089 2090 2091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ