WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Aaaaa, i jeszcze jedno pytanko odnośnie mlecznych cycków - czy wy też odczuwacie w nich takie kłucie, jakby szpilki ktoś wbijał?
    AŁAAA
    tak to chyba jak mleko sie zbiera, bo potem czuje ze sa twarde :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    A ja jestem wkurwiona ze nie wiem co. Placze.mi Lucek drze sie bo glodny a te pipy nie chca mi dać butelki ze smoczkiem każą z tego pieprzonego kieliszka karmić. Nie moge sie doprosić tej jebanej butelki. Jestem tak wkurwiona ze jutro pierdziele, jak mnie nie wypiszą wychodzę na własne żądanie i ch...

Ja juz mam wypis a dziecko ma miec jutro.... Bo kapac we fiolecie i przemywac oczy świetlikiem to moge sobie w domku

kochana wspolczuje uciekaj z tego miejsca

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie laski zlapalam na tym ze codziennie wieczorem gdzies wyjezdzam autem jak hippis wraca z pracy...zawsze znajde cos co trzeba kupic bo brakuje i jade na zakupy chocby po jedna rzecz,potem laze wsrod ludzi po sklepie zeby choc na chwile sie wyrwac albo jezdze po miescie i slucham glosno muzyki w aucie...mam wrazenie ze jestem zla matka...

..do tego potrafie spacerowac z mala 3 razy dziennie i laze po uniwerku wsrod znjaomych z pracy i z nimi siedze...bo panicznie sie boje siedziec w domu sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 20:35

Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja z chęcią bym wyszła czekam na wiosnę Marcela za rękę mała w nosidelku i będę spacerować pierdole siedzenie w domu nawet nie wiesz jak mi źle... Ooo dzisiaj jak była mu gina wcale mi się nie spieszylo do domu.. Hehe a to wcale nie znaczy ze jestem a taka po prostu musimy czasem odpocząć ;)

Aha i wypisal mi gin zastrzyki depo-provera ktoś cos.?? Powiecie cos więcej.? Jaką efekty uboczne czy cos ja m receptę na razie nie zamierzam się kluc i zastanawiam się czy wykupowac go jeszcze.? Hehe wiem wiem o tym długim okresie oczekiwania na płodność potem itd ale ja mam dwójkę juz i na serio niee spieszy mi się z trzecim no i po pierwsze to nie mam nikogo, ale tak na wszelki chce wiedziec co i jak ;)

Dotty z cycami mam identyko ;) szpile normalnie jak akupunktura ahahaa

Caska tez bym się wkurwiła muszą Was jutro puścić ;)

L Zojka cudna cinka no i gratulejszyn z okazji odpadnięcia pępuszka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 20:48

AgataP, Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no ja tez czekam na wiosne,jak narazie ciesze sie ze u nas nie ma zimy takiej jak w PL a jesli bedzie to bede z mala po centrach handlowych lazic,bo w domu oszaleje,a potem jak juz bedzie wieksza to basen jakis,dzisiaj byla u mnie kolezanka i dala namiary na grupy matek spotykaja sie na kawe i ciasto i zajecia typu masaz dla dziecka czy joga dla matek z dzieckiem,chyba skorzytsam.

jutro hippisa biore na kawe i zakupy z mala pierwszy raz razem nie liczac spacerow po uniwerku.
    w sumie dzisiaj go zmusilam zeby z mala do sklepu pojechac bo przeceny sa do 70 proc wszedzie.

wreszcie mala wystroje jakos a nie wiecznie w spiochach bo wygodnie przebierac,mam ciuszki i jej nie ubieram bo nie ma gdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 20:58

xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, Blue trzymajcie się dziewczyny, na pewno dacie jeszcze radę. My kobiety dużo zniesiemy dla naszych maluszków. Blue miałaś podany antybiotyk przed porodem, a pomimo tego mały zaraził się GBSem?

Ja się dzisiaj widziałam z moim ginem. Mam 3 dni na samodzielne rozpakowanie się. O ile jutro na KTG nie powiedzą mi nic konkretnego w szpitalu, to mój gin, chce żebym w poniedziałek stawiła się w szpitalu, żeby we wtorek zrobić mi próbę oksycytynową. Małemu jest wyjątkowo dobrze w moim brzuchu, ma dużo wód, a łożysko się nie starzeje. Zaczął się wstawiać w kanał, ale wciąż nie mam żadnych skurczy, a szyjka jest zamknięta na 4 spusty. W takim przypadku nawet nie ma jak włożyć cewnika czy balonika, żeby ją rozewrzeć. Trochę mnie to zdołowało, bo nastawiłam się na poród naturalny i boję się bóli po oksytocynie, które podobno są silniejsze. No i wogóle nie chcę być w szpitalu, bo jak już tam trafię to pewnie zatrzymają mnie, aż się rozpakuję.

Dziewczyny, nie dajcie się zwariować i wpędzić w poczucie winy. To, że jesteśmy matkami nie oznacza, że mamy się całkowicie pościęcić dla dziecka i zrezygnować ze swoich potrzeb czy chwili odpoczynku od macierzyństwa. Pamiętajcie, że dobre mamy, to przede wszystkim szczęśliwe mamy. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 21:08

Maga31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,moj maly zawija stopke jedna do srodka...mam sie martwic?Ktorys z Waszych malenstw tak ma?W pon do ortopedy z Nim ide...schizy juz dostaje...od pon zostaje sama z Nim...jeszcze chora jestem,gardlo mnie boli...zadne strepsilsy,herbata z miodem,tantum verde,inhalacje nie pomagaja...temp nie mam...jakos jednak do dupy wszystko...Maly drze sie,ja myslalam ze zjem poki spi,do lozeczka a on ryk...wyprasowalam a on znowu glodny i ryk...
    kurde,dzis prawie litr juz wyjadl a jeszcze jedno karmienie...dupa...

• Eve Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9d24a55c1e37d82amed.jpg
    2c0d8c4ac1f08a8dmed.jpg
    42b55239fb40d2ffmed.jpg
    41fc52cc9c5750b5med.jpg
    312a0331420eeea0med.jpg
    63a4910f6c874d7dmed.jpg
    86b9b96cac42b224med.jpg

ÓptimusPrime, ewelina_d, Milaszka, Lavendula, Viviana, xpatiiix3, lkc, Fidelissa, natasza82, anusiaa90, Madlen222, Rybka Nemo, Maga31, Dotty84, karmelek, santoocha, Agata92, Marzena27, blue00 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve,Aleksander jest jak 2 krople wody podobny do Szymona :-)
    Sliczny!
    Zdjecie w wannie rulez

Eve lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śmieje się, że Olek to mały klon Szymona:)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:

Eve lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matuchno jakie cudeńka <3

A ja spadam spać po butli od 22,45 śpi wiec i ja korzystam :D kolorowych dziewczęta :**

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha
    I moze któraś z Was jeszcze zamawiałyscie lub juz używaliście kolagen naturalny np silver?
    Lepiej to na rozstępy czy dermabliz - maść na blizny?

Ktoś cos wie?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ wieczorem dopajam Jasia Nan pro

zaczęłam sie niepokoić ta wit d plus K w butelkowych mleku...

Faktycznie sprawdziłam jest w składzie.
    Czy to znaczy, ze juz witaminy nie dawać? Pediatra nic o tym nie mówił?

Co myślicie?

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D dawac na pewno,nawet jak jest w mm,to dawac,jak karmisz cycem to k tez,ale jak mm to k juz nie

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti cycem karmie ale w nocy muszę dawać butle po cycu bo jest głodny. A poza tym płacze pręży sie wiec chyba to tez kolka. Od 10.30 do 2 w nocy nie śpimy....

qq87j44jhto0od0f.png

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve maluch cudny,co on ma za buciki fajne?

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po kolejnym karmieniu,dawkujemy malejj i w sumie sama się budzi co 2h-2,5h nowa metoda z dobrze wysuniętymi wargami,radzi sobie moje szczęście,tylko kurcze mogli w szpitalu tego przypilnować,a nie dziecko lykala w takim tempie ze szok,dziewczyny w szpitalach naprawdę przypomnijcie tego jak jedzą wasze maluchy,od złych nawykow niedaleka droga do kolek i innych problemów gastrycznych...

Maga31, Eve lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Moniix20 Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2014, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28.11 godz 2.08 Michaś urodzony przez cc waga 2900 , 50 cm ;*;* jest kochany;*

Madlen222, ÓptimusPrime, mada_lena, ewelina_d, Rybka Nemo, Milaszka, anusiaa90, Maga31, Dotty84, natasza82, zupaztytki, Reverie, Fidelissa, xpatiiix3, Florentine, santoocha, Malinaaa91, Lavendula, Nata, Viviana, Eve, Marzena27, Lafar_ra lubią tę wiadomość

f2w3dqk3dtvozx9q.png
    200911112438.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nocnej histerii po karmieniu o 2 (2:30-3:30) kiedy to tata usypial a ja spałam, moje dziecię obudziło się o 6:30! Spałam całe 4h!o nie wierzę troche:-)

Aż mi się kanaliki pozapychaly i teraz za karę masuje;-)

Moniix - gratulacje :-)

Fidelissa - suplementacja wit k jest przerywana gdy butla przeważa i z dawek k w mm uzbiera się to 'dzienne zapotrzebowanie'. Karmienie w nocy to za mało.

Maga31, natasza82, Fidelissa, Eve lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 2085 2086 2087 2088 2089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ