X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Aaaaa, i jeszcze jedno pytanko odnośnie mlecznych cycków - czy wy też odczuwacie w nich takie kłucie, jakby szpilki ktoś wbijał?
    AŁAAA
    tak to chyba jak mleko sie zbiera, bo potem czuje ze sa twarde :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    A ja jestem wkurwiona ze nie wiem co. Placze.mi Lucek drze sie bo glodny a te pipy nie chca mi dać butelki ze smoczkiem każą z tego pieprzonego kieliszka karmić. Nie moge sie doprosić tej jebanej butelki. Jestem tak wkurwiona ze jutro pierdziele, jak mnie nie wypiszą wychodzę na własne żądanie i ch...

Ja juz mam wypis a dziecko ma miec jutro.... Bo kapac we fiolecie i przemywac oczy świetlikiem to moge sobie w domku

kochana wspolczuje uciekaj z tego miejsca

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie laski zlapalam na tym ze codziennie wieczorem gdzies wyjezdzam autem jak hippis wraca z pracy...zawsze znajde cos co trzeba kupic bo brakuje i jade na zakupy chocby po jedna rzecz,potem laze wsrod ludzi po sklepie zeby choc na chwile sie wyrwac albo jezdze po miescie i slucham glosno muzyki w aucie...mam wrazenie ze jestem zla matka...

..do tego potrafie spacerowac z mala 3 razy dziennie i laze po uniwerku wsrod znjaomych z pracy i z nimi siedze...bo panicznie sie boje siedziec w domu sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 20:35

Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja z chęcią bym wyszła czekam na wiosnę Marcela za rękę mała w nosidelku i będę spacerować pierdole siedzenie w domu nawet nie wiesz jak mi źle... Ooo dzisiaj jak była mu gina wcale mi się nie spieszylo do domu.. Hehe a to wcale nie znaczy ze jestem a taka po prostu musimy czasem odpocząć ;)

Aha i wypisal mi gin zastrzyki depo-provera ktoś cos.?? Powiecie cos więcej.? Jaką efekty uboczne czy cos ja m receptę na razie nie zamierzam się kluc i zastanawiam się czy wykupowac go jeszcze.? Hehe wiem wiem o tym długim okresie oczekiwania na płodność potem itd ale ja mam dwójkę juz i na serio niee spieszy mi się z trzecim no i po pierwsze to nie mam nikogo, ale tak na wszelki chce wiedziec co i jak ;)

Dotty z cycami mam identyko ;) szpile normalnie jak akupunktura ahahaa

Caska tez bym się wkurwiła muszą Was jutro puścić ;)

L Zojka cudna cinka no i gratulejszyn z okazji odpadnięcia pępuszka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 20:48

AgataP, Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no ja tez czekam na wiosne,jak narazie ciesze sie ze u nas nie ma zimy takiej jak w PL a jesli bedzie to bede z mala po centrach handlowych lazic,bo w domu oszaleje,a potem jak juz bedzie wieksza to basen jakis,dzisiaj byla u mnie kolezanka i dala namiary na grupy matek spotykaja sie na kawe i ciasto i zajecia typu masaz dla dziecka czy joga dla matek z dzieckiem,chyba skorzytsam.

jutro hippisa biore na kawe i zakupy z mala pierwszy raz razem nie liczac spacerow po uniwerku.
    w sumie dzisiaj go zmusilam zeby z mala do sklepu pojechac bo przeceny sa do 70 proc wszedzie.

wreszcie mala wystroje jakos a nie wiecznie w spiochach bo wygodnie przebierac,mam ciuszki i jej nie ubieram bo nie ma gdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 20:58

xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, Blue trzymajcie się dziewczyny, na pewno dacie jeszcze radę. My kobiety dużo zniesiemy dla naszych maluszków. Blue miałaś podany antybiotyk przed porodem, a pomimo tego mały zaraził się GBSem?

Ja się dzisiaj widziałam z moim ginem. Mam 3 dni na samodzielne rozpakowanie się. O ile jutro na KTG nie powiedzą mi nic konkretnego w szpitalu, to mój gin, chce żebym w poniedziałek stawiła się w szpitalu, żeby we wtorek zrobić mi próbę oksycytynową. Małemu jest wyjątkowo dobrze w moim brzuchu, ma dużo wód, a łożysko się nie starzeje. Zaczął się wstawiać w kanał, ale wciąż nie mam żadnych skurczy, a szyjka jest zamknięta na 4 spusty. W takim przypadku nawet nie ma jak włożyć cewnika czy balonika, żeby ją rozewrzeć. Trochę mnie to zdołowało, bo nastawiłam się na poród naturalny i boję się bóli po oksytocynie, które podobno są silniejsze. No i wogóle nie chcę być w szpitalu, bo jak już tam trafię to pewnie zatrzymają mnie, aż się rozpakuję.

Dziewczyny, nie dajcie się zwariować i wpędzić w poczucie winy. To, że jesteśmy matkami nie oznacza, że mamy się całkowicie pościęcić dla dziecka i zrezygnować ze swoich potrzeb czy chwili odpoczynku od macierzyństwa. Pamiętajcie, że dobre mamy, to przede wszystkim szczęśliwe mamy. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 21:08

Maga31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,moj maly zawija stopke jedna do srodka...mam sie martwic?Ktorys z Waszych malenstw tak ma?W pon do ortopedy z Nim ide...schizy juz dostaje...od pon zostaje sama z Nim...jeszcze chora jestem,gardlo mnie boli...zadne strepsilsy,herbata z miodem,tantum verde,inhalacje nie pomagaja...temp nie mam...jakos jednak do dupy wszystko...Maly drze sie,ja myslalam ze zjem poki spi,do lozeczka a on ryk...wyprasowalam a on znowu glodny i ryk...
    kurde,dzis prawie litr juz wyjadl a jeszcze jedno karmienie...dupa...

• Eve Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9d24a55c1e37d82amed.jpg
    2c0d8c4ac1f08a8dmed.jpg
    42b55239fb40d2ffmed.jpg
    41fc52cc9c5750b5med.jpg
    312a0331420eeea0med.jpg
    63a4910f6c874d7dmed.jpg
    86b9b96cac42b224med.jpg

ÓptimusPrime, ewelina_d, Milaszka, Lavendula, Viviana, xpatiiix3, lkc, Fidelissa, natasza82, anusiaa90, Madlen222, Rybka Nemo, Maga31, Dotty84, karmelek, santoocha, Agata92, Marzena27, blue00 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve,Aleksander jest jak 2 krople wody podobny do Szymona :-)
    Sliczny!
    Zdjecie w wannie rulez

Eve lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śmieje się, że Olek to mały klon Szymona:)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:

Eve lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matuchno jakie cudeńka <3

A ja spadam spać po butli od 22,45 śpi wiec i ja korzystam :D kolorowych dziewczęta :**

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha
    I moze któraś z Was jeszcze zamawiałyscie lub juz używaliście kolagen naturalny np silver?
    Lepiej to na rozstępy czy dermabliz - maść na blizny?

Ktoś cos wie?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ wieczorem dopajam Jasia Nan pro

zaczęłam sie niepokoić ta wit d plus K w butelkowych mleku...

Faktycznie sprawdziłam jest w składzie.
    Czy to znaczy, ze juz witaminy nie dawać? Pediatra nic o tym nie mówił?

Co myślicie?

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D dawac na pewno,nawet jak jest w mm,to dawac,jak karmisz cycem to k tez,ale jak mm to k juz nie

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti cycem karmie ale w nocy muszę dawać butle po cycu bo jest głodny. A poza tym płacze pręży sie wiec chyba to tez kolka. Od 10.30 do 2 w nocy nie śpimy....

qq87j44jhto0od0f.png

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve maluch cudny,co on ma za buciki fajne?

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po kolejnym karmieniu,dawkujemy malejj i w sumie sama się budzi co 2h-2,5h nowa metoda z dobrze wysuniętymi wargami,radzi sobie moje szczęście,tylko kurcze mogli w szpitalu tego przypilnować,a nie dziecko lykala w takim tempie ze szok,dziewczyny w szpitalach naprawdę przypomnijcie tego jak jedzą wasze maluchy,od złych nawykow niedaleka droga do kolek i innych problemów gastrycznych...

Maga31, Eve lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Moniix20 Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2014, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28.11 godz 2.08 Michaś urodzony przez cc waga 2900 , 50 cm ;*;* jest kochany;*

Madlen222, ÓptimusPrime, mada_lena, ewelina_d, Rybka Nemo, Milaszka, anusiaa90, Maga31, Dotty84, natasza82, zupaztytki, Reverie, Fidelissa, xpatiiix3, Florentine, santoocha, Malinaaa91, Lavendula, Nata, Viviana, Eve, Marzena27, Lafar_ra lubią tę wiadomość

f2w3dqk3dtvozx9q.png
    200911112438.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nocnej histerii po karmieniu o 2 (2:30-3:30) kiedy to tata usypial a ja spałam, moje dziecię obudziło się o 6:30! Spałam całe 4h!o nie wierzę troche:-)

Aż mi się kanaliki pozapychaly i teraz za karę masuje;-)

Moniix - gratulacje :-)

Fidelissa - suplementacja wit k jest przerywana gdy butla przeważa i z dawek k w mm uzbiera się to 'dzienne zapotrzebowanie'. Karmienie w nocy to za mało.

Maga31, natasza82, Fidelissa, Eve lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 2085 2086 2087 2088 2089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ