X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bioderek na biodrze nosić dziecko jeszcze możnanie to ze ciężarem sadzac tylko żeby nogi były rozlozone ;)

Viviana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Witam wszystkie mamusie,
    mam pytanie, czy uzywacie podgrzewacza do butelek? Jesli tak to jakiej firmy i czy polecacie? I jeszcze czy jest tez wtyczka pod gniazdko samochodowe?
    Ja mam wybrac prezent od babci a mysle ze juz niedlugo moze mi sie przydac.
    ja mam avent i super sie sprawdza :)z lodowki mleko podgrzewa w ok 5 minut (100ml) a wode z temp pokojowej np do mleka mm ok 2-3 min

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Goplana mi zostało niewiele 4 kg ale brzuch mam jeszcze spory:/ Jestem po cc wiec wiadomo, ze zaczne ćwiczyć pozniej ale rozeszły mi sie mięśnie bo czuje jak napne i niestety bede musiała sie bardzo wysilać zeby wrocic do formy sprzed. A w ogole to w ciazy pokochałam czekoladki i tak mi zostało..... :( codziennie musze wciągnąć cos słodkiego. I te przeklęte makarony. Ale po nowym roku basta. Biore sie za siebie!!!
    Bylam wczoraj u gina w koncu bo przez okres nie poszłam w zeszłym tyg. Wszystko gra. Mam jednego małego mięśniaka i nawet by mi o nim nie powiedział ale lek kt robił mi cc powiedział zeby sobie kontrolowała. Ten uważa ze nie ma czego kontrolować i o takich mikrusach nie mowi pacjentkom zeby ich nie stresować. Bądź tu mądrym. Kogo słuchać. Pobrał cyto, przepisał antykoncepcję i tutaj mam dylemat. Gumki sa problematyczne w użyciu nie oszukujmy sie a tabletki? Kurcze nie wiem sama. Po zastrzyku ponoc plodnosc wraca powoli a plastry sie odklejają... Co wybieracie?
    Madlen podziwiam Cie. Jestes mega mamuśka. Jeszcze troche i twoj trud bedzie wynagrodzony. Pierwsze kroki, pierwsze słowa i to podwójnie :)
    Ja w koncu swojego pogonilam i wstaje ze mna w nocy. A wszystko po tekście gdzie wyspał sie od 23 do 7 - ale jestem padnięty, wrócę z pracy bede musiał odespać. Sie zagotowałam:/ i takim oto sposobem Ja przewijam a on w tym czasie robi mleko. I potem karmie mała. Daje tatusiowi do odbicia a ja w tym czasie myje butle itp.
    Oczywiscie była dyskusja typu - ty sobie pospisz do południa jak mała spi...a ja ciezko pracuje. Nie przeczę ze na dyżurach haruje, ale na codzień siedzi za biurkiem przed kompem i wypisuje recepty. Ja w domu śpię całe dnie a obiad gotuje sie sam, pranie, prasowanie robi sie samo, dom tez sprzątają krasnoludki.
    W przyszlym tyg szczepienia. Juz mam sraczke.

Vivi moja tez ma dysplazje Iia prawego bioderka. Pieluchujemy sie szeroko. Nie ma powodu do zmartwień, ale trzeba dbać o to zeby sie nie pogłębiło.

my też się mamy pieluchowac i za 6 tyg do kontroli - fajny lekarz nawet ciemiaczko na usg sprawdził;

zamówiłam dzisiaj prezent dla męża na Gwiazdkę - bransoletę Apart z grawerem: Tata D i M:):):)

tańczyłam z moim dzidziusiem przy Michaelu Buble :)

Maga31 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,ale mnie teściu zestresował: akurat nakarmiłam małego i chciałam iść z nim na spacer,a ten dzwoni gdzie jestem i żebym nigdzie nie wychodziła z synkiem bo jakaś radioaktywna chmura nad Rosją...

No to ja szybko do komputera,ale okazało się,że to jakieś plotki podobno:
    http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-radioaktywna-chmura-panstwowa-agencja-atomistyki-dementuje-p,nId,1569724

no ale ze spaceru nici, bo się zimno zrobiło i wieje,a w sumie to nie wiadomo,czy ufać takim agencjom czy nie, bo do znajomego dzwoniła babka z ochrony środowiska i kazała dzieci z przedszkola szybko odbierać...

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasiu z wrażenia strzelił mega kupę ;) to go znów przebrałam i ululałam to śpi.

co do włosów to zauważyłam, że mi zaczynają wypadać i w wannie zostają długie kłaki - chyba czas się wybrać przed świętami do fryzjera i skrócić je nieco (a mam je już za łopatki) ech...

któraś z nas kiedyś pisała o jakiejś super odżywce?

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie reszta solenizantów miesięcznych? Gosia Milaszki,Marcinek Mamadominy i Ninja AgatyP ? - proszę się pochwalić jak dziś wyglądają :D

Mamadomina, natasza82, AgataP lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie cioteczki w wieku 1 miesiąca:)

1z3p936.jpg

anusiaa90, xpatiiix3, Maga31, lkc, maaartinka, zupaztytki, Viviana, natasza82, mada_lena, misiaczk25, Madlen222, AgataP, Fidelissa, Reverie, Florentine, Rybka Nemo, Nata lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka dziewczyny juz 5 dni nie krwawiłam i dzisiaj znowu, to chyba nie okres????????ja kp, ja nie zgadzac sie na okres, nie chcieć grr

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pękających brodawek to mi również leciała krew i to przez 1 tydzień karmienia, pisałam kiedyś,ze Staś wyglądał jak mały wampirek ;) a co ulał to krwią....Pomogły mi muszle z Aventu, bo nie dość że wyciągnęły sutki to jeszcze izolowały je od ubrania, a teraz co się schylam to mleko mi leci z piersi i muszę zakładać na wyjście muszle zamykane... ;)
    Ale ropy nie miałam tylko strupki,wiec ropę lepiej skonsultować z lekarzem...

wff2trd8302o6ogx.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moje chłopaki

fmhu0o.jpg

24xoo7r.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:15

xpatiiix3, Maga31, lkc, maaartinka, zupaztytki, Viviana, anusiaa90, natasza82, Mag.1990, mada_lena, Evik, misiaczk25, Madlen222, AgataP, Fidelissa, Florentine, Rybka Nemo, Nata lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina ja tez i tez juz miałam po6tyg..;( słodkie te małe chłopaki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:17

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mamadomina ja tez i tez juz miałam po6tyg..;( słodkie te małe chłopaki ;)
    ja pierdzielę ale u nas 4 tyg minęły....a miałam nadzieję, że chociaz z 3 miesiące mi się uda

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam taka nadzieje.. ;/ a tu psikus ;P no trudno przezyjemy ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry (?) dziewczęta.

Dziś mam chyba największy kryzys do tej pory...

W swoje 30. urodziny w zasadzie non stop ryczę. Z bezsilności.

Hania wieczorem dała koncert, noc jako tako, pobudki co 2h, i od 8 rano non stop ryczy... nie mam już siły.

Jak to nie jest skok, to nie wiem co jest...

I tu powinnam napisać poemat pochwalny na cześć mojego męża... który pracuje z domu, robi w nim wszystko, podtyka mi jedzenie pod nos, o 00:01 wpadł do sypialni (karmiłam) z kwiatkami, prezentem, kartką urodzinową i "tortem", który zrobił z tego co było w domu (w miseczce galaretka poziomkowa z serduszkiem na wierzchu z pokruszonych biszkoptów i białej czekolady - bo to mogę:)).

A co będę pisać, to trzeba zobaczyć... :)
    d5lq8q6zy01f_t.jpg

A jak przeczytałam kartkę urodzinową to się poryczałam ze wzruszenia, i dziś mając kryzys pińcet razy od razu mi lepiej, jak sobie przeczytam raz jeszcze.

I jeszcze wysłał mnie dziś załatwić parę spraw - założył słuchawki mi na uszy, i kazał spadać i posłuchać czegoś na pełny regulator.

Nie było mnie 40 minut, a czuję się, jakby nie było mnie pół dnia. Hania cudem śpi...

maaartinka, xpatiiix3, zupaztytki, natasza82, mada_lena, sisiiii, Goplana, Milaszka, Maga31, misiaczk25, AgataP, Fidelissa, madziulka112, Reverie, lkc, Florentine, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nawidze podpasek - nie moge na nie juz patrzeć - idę ogarąć chatę póki malutki śpi

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 100 lat! Masz cudownego meza :)

ewelina_d lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po pierwszym porodzie ani razu tampona nie uzylam ;o nie wiem czemu xD jakiś strach teraz tez nie tykam nic tam hue hue a ciasno jak w dupie, wiec żebym chciała tampona i tak nie wsadzilabym... Hahah jak kogoś kiedyś poznam to będę jak dziewica ahahah ;o

Ewelina sto lat :**

A moja mała leży sobie i gada do sufitu zajebista jest hehe aghuu aghii hhyy takie dziwne dźwięki albo eeeeej aaaaahh ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:43

mada_lena, ewelina_d, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i by tylko lepiej było z Hanią każdy dzień dawał tylko uśmiech i radość i obyło się bez kolek. Zdrówka.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko wszystkiego najlepszego :)

rwi37s6.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj byłąm sama na zakupach i kupiłąm sobie kurteczko płąszczyk:) kurcze mogłam wcześniej zacząć sama wychodzic od razu lepiej z moją psycha :)
    Ewelina spełnienia marzeń!!!
    dziewczyny a która z was bierze szczepionki 6 w 1?
    spotkałąm wczoraj w przychodni kobiete mega zeschizowaną która zaczęłą mnie przekonywac zeby nie szczepic , że ona pracuje w szpitalu na położnictwie i z noworodkami i sie tyle naoglądała i lepiej nie szczepić , kurcze moim zdaniem to duze ryzyko tak niczym nie szczepic malucha...

ewelina_d, Maga31 lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
‹‹ 2124 2125 2126 2127 2128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ