X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bioderek na biodrze nosić dziecko jeszcze możnanie to ze ciężarem sadzac tylko żeby nogi były rozlozone ;)

Viviana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Witam wszystkie mamusie,
    mam pytanie, czy uzywacie podgrzewacza do butelek? Jesli tak to jakiej firmy i czy polecacie? I jeszcze czy jest tez wtyczka pod gniazdko samochodowe?
    Ja mam wybrac prezent od babci a mysle ze juz niedlugo moze mi sie przydac.
    ja mam avent i super sie sprawdza :)z lodowki mleko podgrzewa w ok 5 minut (100ml) a wode z temp pokojowej np do mleka mm ok 2-3 min

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Goplana mi zostało niewiele 4 kg ale brzuch mam jeszcze spory:/ Jestem po cc wiec wiadomo, ze zaczne ćwiczyć pozniej ale rozeszły mi sie mięśnie bo czuje jak napne i niestety bede musiała sie bardzo wysilać zeby wrocic do formy sprzed. A w ogole to w ciazy pokochałam czekoladki i tak mi zostało..... :( codziennie musze wciągnąć cos słodkiego. I te przeklęte makarony. Ale po nowym roku basta. Biore sie za siebie!!!
    Bylam wczoraj u gina w koncu bo przez okres nie poszłam w zeszłym tyg. Wszystko gra. Mam jednego małego mięśniaka i nawet by mi o nim nie powiedział ale lek kt robił mi cc powiedział zeby sobie kontrolowała. Ten uważa ze nie ma czego kontrolować i o takich mikrusach nie mowi pacjentkom zeby ich nie stresować. Bądź tu mądrym. Kogo słuchać. Pobrał cyto, przepisał antykoncepcję i tutaj mam dylemat. Gumki sa problematyczne w użyciu nie oszukujmy sie a tabletki? Kurcze nie wiem sama. Po zastrzyku ponoc plodnosc wraca powoli a plastry sie odklejają... Co wybieracie?
    Madlen podziwiam Cie. Jestes mega mamuśka. Jeszcze troche i twoj trud bedzie wynagrodzony. Pierwsze kroki, pierwsze słowa i to podwójnie :)
    Ja w koncu swojego pogonilam i wstaje ze mna w nocy. A wszystko po tekście gdzie wyspał sie od 23 do 7 - ale jestem padnięty, wrócę z pracy bede musiał odespać. Sie zagotowałam:/ i takim oto sposobem Ja przewijam a on w tym czasie robi mleko. I potem karmie mała. Daje tatusiowi do odbicia a ja w tym czasie myje butle itp.
    Oczywiscie była dyskusja typu - ty sobie pospisz do południa jak mała spi...a ja ciezko pracuje. Nie przeczę ze na dyżurach haruje, ale na codzień siedzi za biurkiem przed kompem i wypisuje recepty. Ja w domu śpię całe dnie a obiad gotuje sie sam, pranie, prasowanie robi sie samo, dom tez sprzątają krasnoludki.
    W przyszlym tyg szczepienia. Juz mam sraczke.

Vivi moja tez ma dysplazje Iia prawego bioderka. Pieluchujemy sie szeroko. Nie ma powodu do zmartwień, ale trzeba dbać o to zeby sie nie pogłębiło.

my też się mamy pieluchowac i za 6 tyg do kontroli - fajny lekarz nawet ciemiaczko na usg sprawdził;

zamówiłam dzisiaj prezent dla męża na Gwiazdkę - bransoletę Apart z grawerem: Tata D i M:):):)

tańczyłam z moim dzidziusiem przy Michaelu Buble :)

Maga31 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,ale mnie teściu zestresował: akurat nakarmiłam małego i chciałam iść z nim na spacer,a ten dzwoni gdzie jestem i żebym nigdzie nie wychodziła z synkiem bo jakaś radioaktywna chmura nad Rosją...

No to ja szybko do komputera,ale okazało się,że to jakieś plotki podobno:
    http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-radioaktywna-chmura-panstwowa-agencja-atomistyki-dementuje-p,nId,1569724

no ale ze spaceru nici, bo się zimno zrobiło i wieje,a w sumie to nie wiadomo,czy ufać takim agencjom czy nie, bo do znajomego dzwoniła babka z ochrony środowiska i kazała dzieci z przedszkola szybko odbierać...

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasiu z wrażenia strzelił mega kupę ;) to go znów przebrałam i ululałam to śpi.

co do włosów to zauważyłam, że mi zaczynają wypadać i w wannie zostają długie kłaki - chyba czas się wybrać przed świętami do fryzjera i skrócić je nieco (a mam je już za łopatki) ech...

któraś z nas kiedyś pisała o jakiejś super odżywce?

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie reszta solenizantów miesięcznych? Gosia Milaszki,Marcinek Mamadominy i Ninja AgatyP ? - proszę się pochwalić jak dziś wyglądają :D

Mamadomina, natasza82, AgataP lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie cioteczki w wieku 1 miesiąca:)

1z3p936.jpg

anusiaa90, xpatiiix3, Maga31, lkc, maaartinka, zupaztytki, Viviana, natasza82, mada_lena, misiaczk25, Madlen222, AgataP, Fidelissa, Reverie, Florentine, Rybka Nemo, Nata lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka dziewczyny juz 5 dni nie krwawiłam i dzisiaj znowu, to chyba nie okres????????ja kp, ja nie zgadzac sie na okres, nie chcieć grr

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pękających brodawek to mi również leciała krew i to przez 1 tydzień karmienia, pisałam kiedyś,ze Staś wyglądał jak mały wampirek ;) a co ulał to krwią....Pomogły mi muszle z Aventu, bo nie dość że wyciągnęły sutki to jeszcze izolowały je od ubrania, a teraz co się schylam to mleko mi leci z piersi i muszę zakładać na wyjście muszle zamykane... ;)
    Ale ropy nie miałam tylko strupki,wiec ropę lepiej skonsultować z lekarzem...

wff2trd8302o6ogx.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moje chłopaki

fmhu0o.jpg

24xoo7r.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:15

xpatiiix3, Maga31, lkc, maaartinka, zupaztytki, Viviana, anusiaa90, natasza82, Mag.1990, mada_lena, Evik, misiaczk25, Madlen222, AgataP, Fidelissa, Florentine, Rybka Nemo, Nata lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina ja tez i tez juz miałam po6tyg..;( słodkie te małe chłopaki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:17

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mamadomina ja tez i tez juz miałam po6tyg..;( słodkie te małe chłopaki ;)
    ja pierdzielę ale u nas 4 tyg minęły....a miałam nadzieję, że chociaz z 3 miesiące mi się uda

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam taka nadzieje.. ;/ a tu psikus ;P no trudno przezyjemy ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry (?) dziewczęta.

Dziś mam chyba największy kryzys do tej pory...

W swoje 30. urodziny w zasadzie non stop ryczę. Z bezsilności.

Hania wieczorem dała koncert, noc jako tako, pobudki co 2h, i od 8 rano non stop ryczy... nie mam już siły.

Jak to nie jest skok, to nie wiem co jest...

I tu powinnam napisać poemat pochwalny na cześć mojego męża... który pracuje z domu, robi w nim wszystko, podtyka mi jedzenie pod nos, o 00:01 wpadł do sypialni (karmiłam) z kwiatkami, prezentem, kartką urodzinową i "tortem", który zrobił z tego co było w domu (w miseczce galaretka poziomkowa z serduszkiem na wierzchu z pokruszonych biszkoptów i białej czekolady - bo to mogę:)).

A co będę pisać, to trzeba zobaczyć... :)
    d5lq8q6zy01f_t.jpg

A jak przeczytałam kartkę urodzinową to się poryczałam ze wzruszenia, i dziś mając kryzys pińcet razy od razu mi lepiej, jak sobie przeczytam raz jeszcze.

I jeszcze wysłał mnie dziś załatwić parę spraw - założył słuchawki mi na uszy, i kazał spadać i posłuchać czegoś na pełny regulator.

Nie było mnie 40 minut, a czuję się, jakby nie było mnie pół dnia. Hania cudem śpi...

maaartinka, xpatiiix3, zupaztytki, natasza82, mada_lena, sisiiii, Goplana, Milaszka, Maga31, misiaczk25, AgataP, Fidelissa, madziulka112, Reverie, lkc, Florentine, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nawidze podpasek - nie moge na nie juz patrzeć - idę ogarąć chatę póki malutki śpi

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 100 lat! Masz cudownego meza :)

ewelina_d lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po pierwszym porodzie ani razu tampona nie uzylam ;o nie wiem czemu xD jakiś strach teraz tez nie tykam nic tam hue hue a ciasno jak w dupie, wiec żebym chciała tampona i tak nie wsadzilabym... Hahah jak kogoś kiedyś poznam to będę jak dziewica ahahah ;o

Ewelina sto lat :**

A moja mała leży sobie i gada do sufitu zajebista jest hehe aghuu aghii hhyy takie dziwne dźwięki albo eeeeej aaaaahh ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:43

mada_lena, ewelina_d, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i by tylko lepiej było z Hanią każdy dzień dawał tylko uśmiech i radość i obyło się bez kolek. Zdrówka.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko wszystkiego najlepszego :)

rwi37s6.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj byłąm sama na zakupach i kupiłąm sobie kurteczko płąszczyk:) kurcze mogłam wcześniej zacząć sama wychodzic od razu lepiej z moją psycha :)
    Ewelina spełnienia marzeń!!!
    dziewczyny a która z was bierze szczepionki 6 w 1?
    spotkałąm wczoraj w przychodni kobiete mega zeschizowaną która zaczęłą mnie przekonywac zeby nie szczepic , że ona pracuje w szpitalu na położnictwie i z noworodkami i sie tyle naoglądała i lepiej nie szczepić , kurcze moim zdaniem to duze ryzyko tak niczym nie szczepic malucha...

ewelina_d, Maga31 lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
‹‹ 2124 2125 2126 2127 2128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ