X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, dawno nie zaglądałam, nawet nie próbuję nadrabiać. mam nadzieję że wszystko w porządku u Was i naszych dzieciaczków listopadowych. Na pewno jakieś problemy były, ale wyszłyście z nich z pewnością. Moja Basia to super mała kobitka, nic jej nie dolega, rozwija się bardzo dobrze, je tylko mleczko z piersi, robi kupki i ulewa, i rośnie. Waży już 4650g. Krwiaczki na główce po porodzie już prawie nie widoczne.
    Za to walczę z chorobą syna- ma straszny kaszel i bierze zastrzyki. Znosi to dzielnie ale mnie aż serce boli jak muszę go trzymać podczas zastrzyku. Jeszcze cztery przed nim.
    Poruszałyście temat szczepień? Nie wiem jak szczepić, czy skojarzoną 5w1 czy podstawowymi. Chłopaków szczepiłam podstawowymi i nic się nie działo, ale pediatra namawia mnie na skojarzone. czy na pewno są lepsze, zgłębiałyście temat?

Maga31 lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina sto lat kochana!!!!

Madlen moj tez ma urodziny 30.12 :) ale 32 konczy :P mysle o tobie caly czas i trzymam kciuki za Twoje samopoczucie oby bylo lepsze.Zazdroszcze pomocy w rodzicach,my neistety sami ze wszystkim :( mam nadzieje ze jakos damy rade.

My dzis konczymy miesiac :)

Mina Niny jak dowiedziala sie ktoredy sie urodzila :P

cos w stylu "przepachalas mnie przez co?" :P

2znthyr.jpg

a tu juz normalniejsze fotki :P
    e18114.jpg
    30c9cn9.jpg
    2a0c180.jpg
    15gyvj6.jpg

od tygodnia jem sniadanie na spacerze na uniwerku a dzisiaj to juz pogoda mnie rozpiescila,siedzialam tam 3 h na tym moscie na uniwerku i opalam twarz popijajac kawe i jedzac kanapki :P
    2yvquu0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 19:10

natasza82, Goplana, ewelina_d, Agusia ;), Madlen222, Viviana, xpatiiix3, Milaszka, ÓptimusPrime, maaartinka, anusiaa90, Mag.1990, Florentine, Maga31, Rybka Nemo, Paju lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP - śliczna Ninja! LOVE <3

Dziewczęta - jeszcze jedno pytanie - czy Wasze dzieci już płaczą "łzami"? Jeśli tak, to od kiedy?

AgataP lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana pytalas o powrot do formy,ja wiadomo uzalezniona od ruchu to mi po ciazy bylo latwiej wrocic do swiata zywych,zreszta stres zrobil swoje i nawet ku mojej rozpaczy masa miesniowa mi spadla tragicznie... co do cwiczen polecam strone http://www.miesniebrzucha.pl/ tam jest program 300 brzuszkow zawsze pomaga mi wrocic do fromy z brzuchem, polecam tez http://www.miesnienog.pl/ przysiady super ksztaltuja tylek i nogi ,na moj plaski kiedys tylek,podzialalo cuda! do tego max 2-3 razy w tyg cardio w postaci rowerka stacjonarnego lub szybki marsz lub jakies cwiczenia cardio fitness z youtuba, w pozostale dni trening silowy nog,rak i brzucha z powiedzmy lekkimi ciezarkami i bedzie ok.No i koniecznie 1-2 dni przerwy pomiedzy cwiczeniami silowymi zeby miesnie mialy czas na regeneracje,do tego jakas lekkowstrawna dieta ale NIE GLODZENIE SIE ! bo to nic nie daje a organizm ktory dostaje za malo energii kumuluje tluszcz na czarna godzine i nic nie spala,wiec jesc w miare mozliwosci zdrowo i czesto zeby organizm mial co spalac.Ja lubie cwiczenia Jillian Michaels na youtubie i polecam je serdecznie=
    ALE NAJWAZNIEJSZE..DAJCIE SOBIE CZAS..9 MIESIECY NASZE CIALA SIE ZMIENIALY TO DAJMY IM 9 MIESIECY NA POWROT DO NORMY,NIC NA SILE. AAA I POCZEKAJCIE SOBIE DO KONCA POŁOGU Z REGULARNYMI CWICZENIAMI,BO NIEWYSPANIE,STRES I ZMECZENIE NIE POMAGAJA W ZYCIU A CWICZENIAMI ZMECZYCIE SIE JESZCZE BARDZIEJ
    ...DAJCIE SOBIE CZAS I WSZYTSKO POWOLI,WROCICIE DO FORMY,AlE TERAZ DAJCIE SOBIE CZAS NA RELAX.RELAXU POTRZEBUJEMY NAJBARDZIEJ

a to ja po pordzie
    wv4m4y.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 19:37

Madlen222, Goplana, Viviana, ÓptimusPrime, natasza82, Florentine, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:

Dziewczęta - jeszcze jedno pytanie - czy Wasze dzieci już płaczą "łzami"? Jeśli tak, to od kiedy?

moja Nina od 3 dni placze łzami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 19:29

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana, czy wasze dzieci po dokarmianiu tez tak krotko śpią? Mój budzi się nawet po godzinie i szuka jedzenia, nie wiem co wtedy robić na razie dałam smoka, nie wiem czy można dawać tyle mm, cały dzień słabo śpi, dodatkowo strasznie płaczę przy przebieraniu jakby go ze skóry ktoś go wrzątkiem oblewal.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dziewczyny jestem załamana, czy wasze dzieci po dokarmianiu tez tak krotko śpią? Mój budzi się nawet po godzinie i szuka jedzenia, nie wiem co wtedy robić na razie dałam smoka, nie wiem czy można dawać tyle mm, cały dzień słabo śpi, dodatkowo strasznie płaczę przy przebieraniu jakby go ze skóry ktoś go wrzątkiem oblewal.

kochana relax! ja pisalam taka sama wiadomosc jak mala miala tydzien,bo chciala jesc na okraglo i to takie ilosci mm ze ja pitole,polozna kazala dawac bo widcznie mala potrzebowala,a teraz je normalnie,tzn tez wiecej niz wiekszosc dzieci ale co 3-4 h nie liczac tego ze ma skok rozwojowy od 2 dni i domaga sie czesciej ale to przez skok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 19:33

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Podczytuje was regularnie, wiem wszystko co i jak u każdej, ale czytam tylko z telefonu przy karmieniu i nie bardzo mam jak pisać. W końcu udało mi się dorwać do komputera i chciałam wam pokazać moją małą uśmiechniętą modelkę
    2dvoay9.jpg

AgataP, Goplana, Viviana, Dotty84, xpatiiix3, KasiaKa, Agata92, Evik, mada_lena, Madlen222, ÓptimusPrime, Fidelissa, anusiaa90, natasza82, Florentine, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka - O, jakie święto! :) 30 laaat minęło, jak jeden dzień... ;)
    Wszystkiego najlepszego! Jak najwięcej blasków, jak najmniej cieni macierzyństwa!
    Dużo sukcesów w każdej dziedzinie życia!

1wa9zlnsj7cv_t.jpg

A Pan Mąż bardzo kochany :).

ewelina_d lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dobrnęłam do konca....
    Tak to jest jak sie czyta z przerwami..

Evik, AgataP , Dotty, Ewelina i Madlen oraz wszystkie inne matki:)

Jakby mnie ktoś obserwował z zew. Toby pomyślał ze zwariowałam..
    Czytając wasze posty na zmianę śmieję się i płaczę....mało się obiadem nie zadławiłam...

Cieszę sie, że dla naszego zdrowia psychicznego jesteśmy ze sobą szczere i mówimy prawdę, która przez lata była zamiatana pod dywan...
    Macierzyństwo nie jest łatwe.
    Momentami jest nie do zniesienia. Mamy prawo być zmęczone, wykończone, wściekłe i bezsilne....
    I to trzeba głośno powiedzieć.

Macierzyństwo z kolorowych pism i reklam to tylko chwile...czy mam racje?
    Tak samo z porodem -
    nikt nie uświadamia kobiet planujących ciąże jak to rzeczywiście wygląda , jak na prawdę syglądają bóle parte i rzeczywistość w szpitalu po porodzie. Dla mnie nadal trauma.
    Chciałam Wam podziękować za to, że jesteście i że dzuęki Wam każda z nas ma wsparcie i pewność, że inne mamy też przeżywają takie emocje i mają podobne problemy...

Pin miło Cie widzieć :)
    Sisii współczuje kleszczy...
    Pati podziwiam Twoje zorganizowanie i sile:)
    Madlen jesteś wielka :) dobrze gdybyś miała kogoś na stałe do pomocy.

Sab simpex wg ulotki dawkuje sie 15 kropel przed karmieniem.
    My dajemy 10 tylko przed dwoma wieczornymi karmieniami:)
    I jest wyrażna różnica

Dotty84, Dotty84, Dotty84, Dotty84, xpatiiix3, ewelina_d, AgataP, Evik, Madlen222, Viviana, Mag.1990, Maga31 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Viviana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:

Moja bardzo wcześnie zaczęłam płakać prawdziwymi łzami, to było jak miała 2,5tygodnia.

AgataP, Nata lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Matko dobrnęłam do konca....
    Tak to jest jak sie czyta z przerwami..

Evik, AgataP , Dotty, Ewelina i Madlen oraz wszystkie inne matki:)

Jakby mnie ktoś obserwował z zew. Toby pomyślał ze zwariowałam..
    Czytając wasze posty na zmianę śmieję się i płaczę....mało się obiadem nie zadławiłam...

Cieszę sie, że dla naszego zdrowia psychicznego jesteśmy ze sobą szczere i mówimy prawdę, która przez lata była zamiatana pod dywan...
    Macierzyństwo nie jest łatwe.
    Momentami jest nie do zniesienia. Mamy prawo być zmęczone, wykończone, wściekłe i bezsilne....
    I to trzeba głośno powiedzieć.

Macierzyństwo z kolorowych pism i reklam to tylko chwile...czy mam racje?
    Tak samo z porodem -
    nikt nie uświadamia kobiet planujących ciąże jak to rzeczywiście wygląda , jak na prawdę syglądają bóle parte i rzeczywistość w szpitalu po porodzie. Dla mnie nadal trauma.
    Chciałam Wam podziękować za to, że jesteście i że dzuęki Wam każda z nas ma wsparcie i pewność, że inne mamy też przeżywają takie emocje i mają podobne problemy...

Pin miło Cie widzieć :)
    Sisii współczuje kleszczy...
    Pati podziwiam Twoje zorganizowanie i sile:)
    Madlen jesteś wielka :) dobrze gdybyś miała kogoś na stałe do pomocy.

Sab simpex wg ulotki dawkuje sie 15 kropel przed karmieniem.
    My dajemy 10 tylko przed dwoma wieczornymi karmieniami:)
    I jest wyrażna różnica

Kochana, pięknie to ujęłaś - aż zacytowałam mężowi!
    On na początku podchodził do naszego forum sceptycznie, ale teraz widzi też jak dużo daje mi Wasze wsparcie i sam często mówi "zapytaj dziewczyn na forum" :)
    DZIĘKUJĘ WAM ZA TO, ŻE JESTEŚCIE <3

ewelina_d, AgataP, mada_lena, Viviana, Mag.1990, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze bardziej niesamowite jest to, że mimo iż jest nas 74+ (niektóre dziewczyny nie ujawniają się na liście) to nie ma żadnych sporów!
    A przecież mamy różne charaktery, temperamenty i na pewno poglądy na świat - niesamowite jest to jak się zgrałyśmy na tym forum!

A powiem Wam, że czasem jak zajrzę na niektóre fora to wcale nie jest tak kolorowo... A już na pewno żadne inne forum nie produkuje tyle cennych literek na minutę! <3

Agata92, zupaztytki, AgataP, mada_lena, Madlen222, Viviana, Mag.1990, Fidelissa, ÓptimusPrime, Lavendula, Florentine, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Cześć dziewczynki. Podczytuje was regularnie, wiem wszystko co i jak u każdej, ale czytam tylko z telefonu przy karmieniu i nie bardzo mam jak pisać. W końcu udało mi się dorwać do komputera i chciałam wam pokazać moją małą uśmiechniętą modelkę
    2dvoay9.jpg

Madziulka - ale piękności!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    moja Nina od 3 dni placze łzami...
    Kliknęłam lubię, ale to że "już łzami" a nie, że "płacze" :)

Moja jeszcze nie płacze łzami i martwię się czy już nie powinna i czy nie ma zapchanych kanalików (tak, tak wiem = na siłę szukam problemów, jakbym tych realnych miała mało :))

AgataP lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a odnośnie przewijania to kiedy zmieniacie pieluszke przed czy po karmieniu jak zmieniam przed mały drze się jak poparzony a po karmieniu boje się, że się rozbudzi.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka Agata no po prostu modelki ;)

A ja po spacerku ;) zaraz pisać prace bede, ale musze kawe wypic i zaparzyc meliski dla malej hahaha dzisiaj trzy, mama na noc Marcela zabrała mała śpi korzystam ;) ojj znowu będę do 1-2 siedzieć, bo jedną do dopisania jeszcze znalazłam materiały jak robić to konkretnie.. ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP - Ninja jak zwykle modelka i ma ciuszki ekstra :)
    No ja właśnie zakończyłam swój połóg i postanowiłam już dłużej nie odkładać powrotu do formy, bo jeszcze się przyzwyczaję do obecnego rozmiaru i nakupię za dużo nowej garderoby :).
    Dzięki za linki, na pewno coś dla siebie tam znajdę... chociaż 300 brzuszków to ja do spółki z Aloszką i 2 kotami nie wyrobię :). Dzisiaj ćwiczyłam 10 min z Mel B. na brzuch... i połowę przeleżałam plackiem :/ :)
    Moje mięśnie przez 9 miesięcy chyba oduczyły się swojej funkcji.
    Plan podałaś superowy, tylko u mnie jeszcze długo cardio będę musiała ograniczyć do spacerów z wózkiem, a na siłkę przez jakiś czas nie mam szans regularnie chodzić - będzie musiała być prowizoryczna w domu :).
    Ech, szkoda, że chałupa za mała aby sobie sprawić jakiegoś orbitreka albo wioślarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 20:27

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja przewijam po spaniu przed karmieniem i równiez sie drze:) bardzo nie lubi a po karmieniu nie przewijam tylko klade spac tak mi polozne kazaly i tak robie jest ok.
    To jak tu tak romantycznie to i ja chce podziekowac za to ze jestescie i za to jakie jestescie wspaniałe uwielbiam Was dziewczyny i to nasze forum. Chcialabym Was wszystkie zaprosić do siebie i poznac osobiscie!:)
    Moja dzis aniolek spi je spi je i tak ciagle bez wiekszych placzów, zobaczymy jak noc:) zamierzam sciagnac mleczko zeby zobaczyc jak duzo zje i czy szybko pojdzie spac jak sie naje:)

Dotty84, Fidelissa, Agusia ;), Viviana, Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    AgataP - Ninja jak zwykle modelka i ma ciuszki ekstra :)
    No ja właśnie zakończyłam swój połóg i postanowiłam już dłużej nie odkładać powrotu do formy, bo jeszcze się przyzwyczaję do obecnego rozmiaru i nakupię za dużo nowej garderoby :).
    Dzięki za linki, na pewno coś dla siebie tam znajdę... chociaż 300 brzuszków to ja do spółki z Aloszką i 2 kotami nie wyrobię :). Dzisiaj ćwiczyłam 10 min z Mel B. na brzuch... i połowę przeleżałam plackiem :/ :)
    Moje mięśnie przez 9 miesięcy chyba oduczyły się swojej funkcji.
    Plan podałaś superowy, tylko u mnie jeszcze długo cardio będę musiała ograniczyć do spacerów z wózkiem, a na siłkę przez jakiś czas nie mam szans regularnie chodzić - będzie musiała być prowizoryczna w domu :).
    Ech, szkoda, że chałupa za mała aby sobie sprawić jakiegoś orbitreka albo wioślarza...

cardio z wozkiem to ja praktykuje,sluchawki w uszy i heja w droge,swietnie jest :)

a silownie w domu tez sobie zorganizowalam prowizorycznie,bo wiadomo z maluchami ciezko jest sie wybrac gdzies samej.

Goplana lubi tę wiadomość

‹‹ 2126 2127 2128 2129 2130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ