X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zrobić krzywa 6 tyg po porodzie czyli za tydz ,ale pójdę za 2,pomoc nie wolno 2 h po wypić tego dziadostwa karmić.... Dziewczyny kp czy też macie tak,ze naglerobi się tle męka,ze dzidzia nie daje rady przelykac,masakra dzisiaj u nas,normalnie mleko się leje sika wręcz.....miao się juz normowac a ja jakoś tego nie widze

Fidelissa lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to norma z tym sikaniem moja aż oddech co raz traci jak ciągnie cycka ;o

U Nas też żyganko co parę dni ale od butli przy samym cycku nie żyga a to po butli chlusta fontanna z buzi i nosa ;o dzisiaj akurat dałam butelki i sru jak jebło z niej po 50ml ;/ a ulewać nie ulewa kupy piękne ciałko czyste bez pryszczyka sucha skórka schodzi z główki bo cos jak ciut ciemieniucha się zrobiło i samo zeszło czyli takie przejściowe bo nic nowego nie jem ;) wydaje mi się ze o jest jak za szybko je tyle ze jej zageszczam tym nutritonem i dupa najcięższy smok i ledwo ciągnie a i tak się zażyga po butli.. ;o i trzymam tak żeby za daleko nie zassała i tak żyga nawet jakiś czas po butli.. ;/

Mierze co pare dni tak jak kazała co 2-3 dni ale wydaje się ze ok jest ;)

No właśnie co na święta.?

Ja Neli kupiłam takie krzesełko ;)
    http://www.smyk.com/fisher-price-nakladka-na-krzeselko-odkrywam-i-rosne,p1065899314,swiat-niemowlaka-p

A Marcelkowi tablice taka duuża dwustronna magnetyczna i na kreede ;) bo u SIS się ładnie bawił wiec będzie miał swoja do tego magnesy i duzy zapas kolorowej kredy ;)

Masakra a małej kupiła gryzaka dziąsełko dzisiaj z TT bo biedna nie daje się dotknąć do dziąseł się męczy piszcząca trochę jest od paru dni e nie jakoś strasznie ;P i ślina litrami z buzi leci ;o i jakie fajna bąbelki dmucha ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 23:39

natasza82, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co z naszym forum się porobilo. Naprawia to ktos?
    Pati a Ty jak dajesz Nutriton to Nelce się nic po nim nie dzieje? Bo moja miała po nim dziwne kupki jakby na biegunkę i odstawilam.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Kurde co z naszym forum się porobilo. Naprawia to ktos?
    Pati a Ty jak dajesz Nutriton to Nelce się nic po nim nie dzieje? Bo moja miała po nim dziwne kupki jakby na biegunkę i odstawilam.
    po zalogowaniu jako admin pokazuje się błąd, napisałam do nich, żeby naprawili

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisia polecala chyba Dotti :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem praktycznie od pocztaku tu. Ale też długo się nie udzielalam. Zresztą i tak rzadko pisze bo jak nie mam zdania czy problemu to co tu pisać :P

Maga31, zupaztytki lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się naprawiło :) bo inaczej śmiesznie wyjdzie ta nasza przeprowadzka :D

Natrafiłam na filmik, przedstawiający konsekwencje spania z dzieckiem :) - nie mogę się doczekać ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=3DrB_rfiFu8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 00:30

lkc, Paju, Milaszka, Maga31, Dotty84 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Natrafiłam na filmik, przedstawiający konsekwencje spania z dzieckiem :) - nie mogę się doczekać ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=3DrB_rfiFu8

I ja też! Cudne :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z mlecznej krainy :)

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhhhh ja też karmię nocną porą. ;-) strasznie się generalnie wkurzyłam, bo kupiłam na Allegro matę edukacyjną. Myślałam, że jest to mata edukacyjna Rainforest firmy Fisher Price, a okazało się, źe jest to chińska podróba. Fakt, nie dopatrzyłam, że sprzedający nie napisał nazwy firmy w opisie aukcji. Napisalam do niego, źe chcę ją zwrócić, a ten mi wciska kit, źe ona pochodzi z tej samej fabryki, w której produkuje firma Fisher Price. No i świetnie, niech sobie nawet pochodzi z tej samej fabryki, ale nie mam gwarancji, że przy jej produkcji "na lewo" nie użyto tańszych i szkodliwych materiałów. Oczywiście mata nie posiada certyfikatu CE lub innych świadczących o bezpieczeństwie i dopuszczeniu na rynek europejski. Piszę ku przestrodze, źebyście uważały przy zakupie zabawek i nie nacięły się tak jak ja.

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam póki co ostatnie dni, ale zmiany nastały. Chetnie wskoczyłabym na nowe forum ale coś mi zbkomórki ciężko sie zarejestrowac, ale bede kombinowac.

Ja polecam szumiaia, kupilam pare dni temu, mial byc pod choinke ale dalam malej zeby przetestowac i chyba sie za bardzo polubili zeby go zabrac;)

Maga31, Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :-) zaraz jem sniadanko i wyruszam znow do synka,a z nowym forum dalej problemy niestety,pozdrawiam wszystkie cieplutko,zajrze kolo drugiej :-)

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    U mnie noc tragedia. Hania zasnęła ok 24 potem pobudka na jedzenie 3.30 i 6.30 i ani mysli zeby spac. Do tego spałam tylko miedzy 4 a 6.30 wczesniej nie dało rady bo maz tak chrapał ze o ja pier...e :/ wieczorem sie na chwile położyłam ale oczywiscie nie żasnelam bo zachowywał sie tak jakby mu żal dupę ścisnął ze poszłam odpocząć i co chwile cos chciał. A to czym jej posmarować pupę, a to cy ja kłaść na matę a moze jak juz leżę i mam chwile to zamówie mu na all kilka rzeczy.... No chuj mnie strzelił i po spaniu. Dzisiaj jak wroci dostanie Hanię a ja wychodzę z domu, niech sobie radzi. Mam dosc. Jak on sie kładzie, zamykam drzwi od sypialni i zajmuje sie nia sama a ten nagle zapomniał jak dziecko przewinąć. Dzisiaj nie zamierzam nic zrobic w domu, zero obiadu a w wolnej chwili zamierzam odespać. Wychodząc do pracy beszczelnie zapytał czy zrobic mi kawki :/ w weekend nie mam zjazdu na specjalizacji ale chyba mu ściemnie ze mam i wyzbędę na pol dnia na zakupy, do kolezanki. Pora poczuć co to znaczy miec małe dziecko w domu, bo poki co to ciagle ma wykręt ze praca, ze mu ciezko i on misi iść spac. I idzie i sie kładzie. Mnie jest za to lekko....dziecko, karmienie, ogarnąć dom, zakupy, spacery, nie wspominając juz o tym, zeby chociaz troche zadbać o siebie. To sie musi zmienić. A co najlepsze nie raz sie wygadał ze np na 3 h pracy w poradńi mial 4 pacjentów. Toz to normalnie orka na ugorze, bez kitu. Musiałam sie wygadać :(
    Blue jeszcze troche i Mikus bedzie z Wami w domku:)
    Reverie masz 10 dni. Na zwrot towaru bez podania przyczyny. Musi uznać zwrot. Swoja droga trzeba uważać.
    Oby to nasze forum sie naprawiło bo faktycznie bedzie przypal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 07:44

Maga31, Dotty84, Fidelissa, KUNIAK lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na swieta bym chciała karuzele do łóżeczka :)
    A powiedzcie co kupic małej kt ma rok i 3 M-ce?? Nie mam pomysłu.....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja wchodzę na obydwa fora,a do tego również mam sentyment :)

Ostatnio za bardzo czasu nie mam by pisać,bowiem moje dziecko książkowo zaczęło skok rozwojowy 5 tygodnia (dziś skończy o13.16) ;)
    No i się zaczęło "tańcowanie"...Nawetprzy piersi marudzi i mimo,ze potrafił już ładnie się zassać,od wczoraj nagle jakby zapomniał i płacze przy tym jakbym specjalnie mu cyca dać nie chciała... no ale potrzeba duuużo cierpliwości by go przystawić i by złapał, szczególnie tą prawą, która była poraniona,a teraz znów zaczyna się krewka na niej pokazywać...
    W ramach środka "przeciwbólowego" trzymam w lewej ręce "Wnuczkę do orzechów" M.Musierowicz (dostałam od męża w ramach przeprosin po tym mikołajkowym wybudzeniu o którym pisałam) :)i jakoś daję radę ;)
    no ale karmienie,karmieniem,teraz muszę więcej czasu poświęcić Stasiowi by nie poczuł się odrzucony mój mały ssak

mada_lena - dobrze kombinujesz :),niech poczuje mąż co to odpowiedzialnosć za własne dziecko! ;)

Pola86 - ja również Cię pamiętam :) współczuję sytuacji z mężem...A codo dzieci to mimo,ze robisz dobrą minę do złej gry to one i tak wyczują, że coś nie gra...wiem to bo jako dziecko kulkuletnie wysłuchiwałam awantur rodziców,którym się wydawało,ze śpimy w drugim pokoju i nic nie słyszymy... Na szczęście moja mama to twarda babka i potrafiła tatę tak ustawić,ze przypomniał sobie ze ma trójkę małych dzieci w domu i jak chodziłyśmy już do podstawówki,sytuacja byla opanowana a rodzice zgodnie zyli

dobra, chciałam jeszcze napisać o prezentach a słyszę,ze Stasiu sie przebudza...
    Ja polecam dla rocznego dziecka książki - ich nigdy za wiele;) z wydawnictwa np dwie siostry lub zakamarki - dużo jest ładnych wydań z pięknymi ilustracjami :D

mada_lena, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    hej dziewczynki:)

no mnie tez naprawiarka wyskoczyla..
    hej Pola, hej Strupka,Zupka czesc Karmelek:)
    witam nowe kolezanki:)

Pati
    a badasz sobie krew i trzymasz diete?
    szczerze wpadlam troche w slodycze
    i przy malym nie ma szans na 6 posilkow dziennie i diete....
    ciesze sie jak uda sie cos zjesc..
    Agusia i inne slodkie mamy jakie macie zalecenia?
    bo ja mam robic krzywa cukrowa na poczatku stycznia....

Jas dzis skocznyl 4 tygodnie czyli miesiac...
    nie moge w to uwierzyc :))

tez mam sentyment do tego forum jak Zupka i inne dziewczyny
    jest proste w obsludze, przewijanie stron, dodawanie polubien itp
    ale rozumiem chcec prywatnosci a przy dodawaniu zdjec i prywatnych info szczegolnie:))

ps; ktora mamusia polecala szumusie? warto kupic pod choinke malemu?

milego wieczoru

Kochana - ja polecałam SZUMISIA! To najlepszy prezent jaki Hania dostała! Szumiś chodzi prawie non-stop do zasypiania, biorę go nawet do wózka - na wszelki wypadek, do lekarza - na prawdę działa!
    Wiadomo ze jak Mala bardzo boli brzuszek to i Szumiś nie pomoże, ale w pozostałych przypadkach sprawdza się super!

I LOVE SZUMIŚ! <3

Edit: Są też pewne konsekwencje stosowania szumisia - zwłaszcza w nocy w jednym łóżku z rodzicami - mój mąż mówi, że już któryś dzień pod rząd ma dziwne sny - a to, że leci samolotem, a to że jeździ samochodem hihihihihi udzielają mu się szumisiowe szumy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 08:53

Fidelissa, Goplana, Reverie lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa buziaki i sto latek dla syneczka :**

A ja wstaje tzn zalegam jeszcze w łóżku nie chce mi się wstawać.. ;o a za niecałą godzinę muszę wyjść...

Viv a moja właśnie ma papkowate takie zagęszczone ;) a jak sam Cyc to wodniste są.

A moja to wyjątek chyba się boi szumów bo jeszcze gorzej płacze albo się drze ;o dziwne dziecko mam ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 08:32

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za naprawiarka na naszym forum ? nie mogę nadrobić postów bo mi się nie otwiera ;/ a akurat teraz mały śpi.. ehh

nxbhnwz.png
  • Pola86 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u nas także nocka tragiczna. Od 00.30 do 5 kolka... Płaczu jakiegoś strasznego nie było ale prężenie, warczenie i napinanie się do tego stopnia, że co zjadła natychmiast ulewała. Dopiero po 5 zasnęła i śpi do tej pory.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się bujamy z ulewaniem :/ Karmię piersią, czasami jak mały chluśnie, to mnie przerażenie ogarnia. Praktycznie nie ma posiłku bez ulania. Całe szczęście, na razie dobrze przybiera, przez ostatni tydzień 350 g. Wasze dzieciaczki też tak często ulewają, czy tylko mój się w tym specjalizuje?

‹‹ 2141 2142 2143 2144 2145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ