X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bioderka małej książkowe idealne, pochwalili, ze mamusia dba ;)

A ja hmm insulina na noc na razie za 3 mies decyzja 4-6j bo cukry ok.120 a w dzień ok. 130-145 wiec się wstrzymano zobaczy co i jak w marcu kontrol będzie, wtedy krzywa a tydzień przed mam wrócić do zwykłej diety bez ograniczania czegokolwiek mam wtedy wrócić do slodzenia herbaty kawy itd i słodycze mogę jeść i normalne porcje hehe no niby jem normalnie ale mniej i słodkie raz na jakiś czas a wtedy mówiła wyjdzie prawidłowy wynik no i jeszcze powtórka po skończeniu karmienia bo jeszcze inne wyniki będą, aha i schudłam 60kg w buciorach i ubraniu czyli -2kg hura hura ;D

Maga31, natasza82 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    mój ma tak samo tyle ze wieczorem.. je nie je, szuka, płacze, je ręce, po czym śpi, budzi sie jakby głodny i tak leci aznie usnie twardo na noc..

a co do jakiś prac domowych to polecam leżaczek czy choćby fotelik - moj troche w nim usiedzi, można troche pobujac to i kimnie, chwile działa tez mata edu i karuzela - a gotuje obiad nogą bujając wózek z szumem okapu i zasypia... i podstawao dac sie mu choć raz dziennie porzadnie wyspac- ja klade go na klatke i tak spi mega a ja nadrabiam neta albo śpie z nim :) bo jak go odkładam to zaraz sie kreci budzi a spac sie chce i marudzi
    Witam w klubie bo u mnie wyglada to tak samo, choc dzis doznalam takiego szoku ze jescze nie moge dojsc do siebie, moh egzemplarz spal od 1 do 5 RANO,i zdarzylam nawet zrobic butle nim zaczal sie ryk niezmiemski, pierwszy raz od 6 tyogdnii, tyle snu ze nie wiem co ze soba zrobic teraz :)

Dotty84, Maga31, natasza82, Fidelissa, scindapsus lubią tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kami1 wrote:
    Witam w klubie bo u mnie wyglada to tak samo, choc dzis doznalam takiego szoku ze jescze nie moge dojsc do siebie, moh egzemplarz spal od 1 do 5 RANO,i zdarzylam nawet zrobic butle nim zaczal sie ryk niezmiemski, pierwszy raz od 6 tyogdnii, tyle snu ze nie wiem co ze soba zrobic teraz :)

zazdroszcze u mnie najdłuższa przerwa to 3 godz tak to ze 2,5.. ale powiem wam ze pierwszy synek dał mi taką "szkołę" płakaniem, kolkami, ulewaniem i zakrztuszaniem itd że teraz wstawanie i karminie bez takich sensacji robie z usmiechem choć nieraz padam spiąco

kami1, natasza82 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synek tez wisi ciagle na cycku, myslałam ze sie wydluzaja te przerwy między karmieniami ale dupa, w dzien to co godz chce i po 3 min ssania zasypia. Po chwili wybudza sie i piszczy. Nie wiem czy faktycznie chodzi o jedzenie...

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u mnie położna na kontrolnej wizycie. Zatem z tym jedzeniem co godzina to jest tak jak mniej więcej zaobserwowałam, że dziecko bardziej potrzebuje tego cyca/butli żeby upewnić się, że wszystko jest ok, że jest bezpieczne, że mama jest obok. Potwierdzone obserwacją tzn. dałam mu pustą butle przyjął pociumkał pare razy przysnął oczywiście na rękach. Wniosek nie chodziło o jedzenie. Położna powiedziała, że zwłaszcza nerwuski nadpobudliwe tak mają i czy się denerwowałam w ciąży. No denerwowałam się. No i ponoć dziecko też może być nerwowe i niepewne na początku swojego życia.

U mnie kolki skończyły się jak przeszłam zupełnie na mm. Nadal jest prężenie się przed kupką ale położna tekst puściła "niech mu Pani da się wykazać, niech ćwiczy fizycznie, niech te jelitka się wzmacniają" :) Natomiast od momentu regularnego dawania Espumisanu (6 kropli 4x dziennie) przy pierdach jest w miarę ok. Delicol u syna nie zadziałał co znaczy że z trawieniem laktozy problemu nie było tylko z gazami, ale odpukać już w miarę.

Kurde nie weim co z tym moim okresem - czy to jest w ogóle okres. Teraz nic nie leci. Może tak być na początku, że to takie podkrwawianie jednodniowe bardziej?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcik z gryzakiem ;)
    21zzm9.jpg
    2ro5j60.jpg

natasza82, kami1, Strupka, zupaztytki, marynka, KUNIAK, karmelek, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetna :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna panna, jakie oczy piekne! Zeloth zrobilam taki sam eksperyment i tez pociumka butle a potem zasypia ( na rekach oczywiscie )choc smoczka ani piersi nie chce, widocznie moj egzemplarz podminowany ciagle;). Swoja droga chyba ciezko jest znalesc mamy ktore sie nie denerwoja w czasie ciazy ( szczegolnie jesli jest to pierwsza ciaza .

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelka jest urocza!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jO2K43.jpg

A to moja prawie 4 tygodniowa kluseczka po kąpieli!

Reverie, zupaztytki, xpatiiix3, Viviana, KUNIAK, santoocha, Maga31, Milaszka, karmelek, Dotty84, Rybka Nemo, Fidelissa, scindapsus lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeloth wrote:
    Była u mnie położna na kontrolnej wizycie. Zatem z tym jedzeniem co godzina to jest tak jak mniej więcej zaobserwowałam, że dziecko bardziej potrzebuje tego cyca/butli żeby upewnić się, że wszystko jest ok, że jest bezpieczne, że mama jest obok. Potwierdzone obserwacją tzn. dałam mu pustą butle przyjął pociumkał pare razy przysnął oczywiście na rękach. Wniosek nie chodziło o jedzenie. Położna powiedziała, że zwłaszcza nerwuski nadpobudliwe tak mają i czy się denerwowałam w ciąży. No denerwowałam się. No i ponoć dziecko też może być nerwowe i niepewne na początku swojego życia.
    Mój jest spokojny, a i tak, gdy go nakarmię,a on uśnie i odkładam do łóżeczka, to się budzi i zaczyna marudzić. Jeść więcej nie chce, ale gdy się go przytuli, to znów zasypia. Teraz wisi sobie na tatusiu i śpi w najlepsze.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie było inaczej tamta ciąża ideał praktycznie a ta od poczatku zagrożona to krwiak to sramto tamto ale na szczęść juz po i mam cudna córusie, a Pati cudna ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    Dawno nie zaglądałam ale mały ssak pochłania czas całkowicie!
    Ale z tego co przeczytałam nie moge narzekać za mocno ,Emilka marudzi w określonych godzinach
    I to jak zegarku 1. kryzys ma koło 18. a 2. między 1. a 3 w nocy poza tymi godzinami tylko śpi i je.... I paskudzi w pieluchy :D

Dzis za to od 5 rano próbowałam złapać poranny mocz ...zmarnowałam 5 woreczkow ,2 Jałowe pojemniki i się poddałam :/ przyszedł tata i złapał za 1. razem :/ prosto do ostatniego pojemniczka ... co za gość :)
    A i przekroczyliśmy 5 kg... Mamy 5250 :)
    Pati twoja Nelcia jest sliczna!
    Strupka , urocza kluseczka jakie czujne spojrzenie ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 11:23

Maga31, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam ze mowa o przeprowadzce na inne forum , Oświeccie mnie
    Bo nie umiem sie doszukac linka?! :(

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kuniaczek wchodź na forum: http://www.listopadowki2014.fora.pl
    akurat piszemy o szczepionkach to poczytasz bo obiecałam Ci napisać. Loguj sie swoim nickiem z belly.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Senasacja! Urodziłam! 28 o 20:40! Udało sie - teraz juz jesteśmy razem w domu1 Jest wspaniale! :D dzięki wam za wsparcia i za to że mogłam sobie tak popisac z Wami! :)

Dotty84, Reverie, natasza82, Paju, Fidelissa, scindapsus lubią tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Hej Kuniaczek wchodź na forum: http://www.listopadowki2014.fora.pl
    akurat piszemy o szczepionkach to poczytasz bo obiecałam Ci napisać. Loguj sie swoim nickiem z belly.

oki zrobione,tylko ktoś chyba musi zaakceptować moje zgłosenie?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowane:)

dziewczyny konto marynka - kojarze nick tylko nie wiem czy stąd, a nie mamy na liście.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile miały wasze dzieci, kiedy poszliście pierwszy raz na spacer. Pogoda ładna, ale jednak delikatny mróz... Mam dylemat.

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czyli dobrze kojarzyłam że z belly jest marynka:)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 2143 2144 2145 2146 2147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ