Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja uzywalam ostatnio dady i strasznie go uczulilo . Zobacze teraz te z hippa moze lepiej sie sprawdza. Poki co dupcia jest wyleczona ale boje sie ,ze znowu jakies go uczula dlategi lepiej jednak bede przemywala na razie woda , chociaz chusteczki sa wygodniejsze. Najwazniejsze zeby malemu odpowiadalo. Dzieki dziewczyny .♥ ♥ ♥
-
Dziewczyny... glupie pytanie do tych co przemywaja woda. Tylko czysta wooda bez zadnych dodatkow? Ciepla woda? Bo mysle jak to zorganizowac z moim nerwuskiem.. samo pojscie po wode Ja wkurzy. Chociaz na razie pupcia jest piekna;) tylko my to miliony pieluszek uzywamy i skore ma nie do zdarcia bo chusteczki Jej pasuja.. fitti,bambino,pampers i rosmanowe roazowe i niebieskie..
U nas pierwszy spacer byl 6 dnia. Nie werandowalismy.spacer byl nie byle jaki - poszlismy na wybory;) smialam sie, ze 2 tyg wczesniej Ola tez byla tam ze mna.. tylko w brzuchu )
Trwa wieczorne karmienie;)
jeszcze jedno pytanko.. jakich wacikow uzywacie? specjalnych dla dzieci? bo znalazlam takie cudo na allegro i zastanawiam sie czy nie bylyby lepsze
http://allegro.pl/waciki-platki-kosmetyczne-kwadrat-10cm-200szt-bio-i4863845359.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 01:16
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Ja chusteczek używam Fitty (Biedronka 3paczki 10zl)
A pampersow Dady (biedronka) i babydream (Rossmann)
Raz w tym samym czasie uzywalismy chusteczek nivea i pieluchy z pampersa i było odparzenie. Nie wiem tak na prawdę po której rzeczy konkretnie.
Na szczęście bepanthen pomógł i na drugi dzień nie było sladuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 00:26
lkc lubi tę wiadomość
-
Ja robie tak- wlewam do termosu cieplej przegotowanej wody i jak zmieniam pieluszke przelewam do kubeczka i wycieram wacikami kosmetycznymi. Jak woda sie robi juz zimna po prostu zmieniam.. troszke jest z tym roboty ale dzieki temu moj maluszek ma zdrowa dupcie. Poki nie znajde chusteczek idealnych , ktore nie odparzaja tyleczka mojego skarba to bede tak sobie radzila.
lkc, Reverie, kami1 lubią tę wiadomość
♥ ♥ ♥ -
Ja mam przewijak w łazience wiec o tyle fajnie, ze leje wodę prosto z kranu na wacik. Nie używam nic. Zadnego mudla. No chyba ze juz naprawde jest mega kupka. Raz na ruski rok. Mam teraz waciki Baby ono te duze i sa takie sobie. Lepsze sa juz te z rossmana a najlepsze jak dla mnie Kindi. Ikc mialam tez te waciki kt wrzuciłas i nie podeszły mi. Sztywne jakies i mega cienkie. Kindi sa najlepsze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylkc wrote:Dziewczyny... glupie pytanie do tych co przemywaja woda. Tylko czysta wooda bez zadnych dodatkow? Ciepla woda? Bo mysle jak to zorganizowac z moim nerwuskiem.. samo pojscie po wode Ja wkurzy. Chociaz na razie pupcia jest piekna;) tylko my to miliony pieluszek uzywamy i skore ma nie do zdarcia bo chusteczki Jej pasuja.. fitti,bambino,pampers i rosmanowe roazowe i niebieskie..
U nas pierwszy spacer byl 6 dnia. Nie werandowalismy.spacer byl nie byle jaki - poszlismy na wybory;) smialam sie, ze 2 tyg wczesniej Ola tez byla tam ze mna.. tylko w brzuchu )
Trwa wieczorne karmienie;)
jeszcze jedno pytanko.. jakich wacikow uzywacie? specjalnych dla dzieci? bo znalazlam takie cudo na allegro i zastanawiam sie czy nie bylyby lepsze
http://allegro.pl/waciki-platki-kosmetyczne-kwadrat-10cm-200szt-bio-i4863845359.htmlPapi, lkc lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o płatki kosmetyczne ja używam takich większych prostokątnych - sa dużo wygodniejsze niż małe zwykłe okrągłe
Jak dupka nie jest podrażniona to używamy chusteczek Pampers (dla wygody), natomiast jak tylko coś się Hani zaczyna dziać to od razu wracamy do wacików i wody -
nick nieaktualnyDziś dobry dzień. USG bioderek - wszystko w porządku uff. Ważenie też super wyszło bo waży 4.3 kg a przy wyjściu ze szpitala moja chudzinka ważył tylko 2.7 kg. w 5 tygodni przytył 1.6 kg czyli 300 gram na tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 18:31
kami1, xpatiiix3, lkc, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzyli wszystkie bąble ładnie rosną. To cieszy. Jak dzwoniła do mnie koleżanka, która urodziła córkę w maju i powiedziała, że mała waży 9 kg (dziewczynka miała pół roku) to się przeraziłam, że to grube dziecko jest. A patrząc po Patri to też będzie tyle ważył albo i więcej
lkc lubi tę wiadomość