X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Dziewczyny czy jak poprosze lekarqza o skieerowanie na badanie progesteronu to bedzie robil problemy czy to standardowe badanie w ciazy?

Chyba standardowe nie jest, nie wiem, ale wydaje mi się, że nie powinien robić żadnych trudności, żeby Ci dać skierowanie. Progesteron jest mega ważny, więc dobrze myślisz.

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja się fizycznie i psychicznie po <3 dobrze czułam, tylko ten śluz.
    No nic, pogadam z małżem jak wróci, że te pare dni do wizyty embargo i zobaczymy co Pan doktor powie w tym temacie bo w internecie opinii milion :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi na te kłucia i bóle brzucha ginka kazała sobie kupić MagneB6- Mama. Biorę od 6 dni 1 tabletkę dziennie i naprawdę widzę poprawę.

e43bfde7db.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobila mnie ta wizyta... Uslyszalam ze nic nie widac... To moze byc wczesna ciaza ale endometrium lekko poszerzone :-( zalamie sie zaraz :-(

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Dziewczyny dobila mnie ta wizyta... Uslyszalam ze nic nie widac... To moze byc wczesna ciaza ale endometrium lekko poszerzone :-( zalamie sie zaraz :-(

Może jest jeszcze za wcześnie, przecież to dopiero 4 tydzień. Zaczekaj jeszcze ze dwa tygodnie i idź znów.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i za wzesnie ale martwie sie od wczoraj jakby coraz czesciej boli mnie brzuch i dzis juz mam duzo wiecej tego bialego sluzu... Zobaczymy co powie lekarz

3jgxskjohz999gbw.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Ja tydzień temu też tak usłyszałam z tym że u mnie było strasznie cieńskie endo.
    A dziś piękny pęcherzyk spróbuj w przyszłym tyg umówić się na wizytę;-)
    będzie dobrze :)

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Moze i za wzesnie ale martwie sie od wczoraj jakby coraz czesciej boli mnie brzuch i dzis juz mam duzo wiecej tego bialego sluzu... Zobaczymy co powie lekarz

W ogóle chodzenie do lekarza tak wczesnie nie jest dobrym pomysłem. Przecież to jest za wczesnie, lekarz może jeszcez nic nie zobaczyć, a dziewczyny się tylko stresują. Najlepiej iść na pierwszą wizytę w 7-8 tygodniu.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też uważam, że za wcześnie - moja gin powiedziała, że mam przyjść nie wcześniej niż 2 tyg po teminie @, a nawet 3, ale tyle nie wytrzymam :) Aga, trzymam kciuki :) Będzie dobrze !

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti to nic tylko sie teraz cieszyc ;-)

Aga nie ma sie co zalamywac. Ja bylam w pierwszym dni 5 tyg i tez bylo tylko widac malutki pecherzyk. Jak pojdziesz na nastepna wizyte to juz bedzie widac wiecej ;-)

rwi37s6.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    W ogóle chodzenie do lekarza tak wczesnie nie jest dobrym pomysłem. Przecież to jest za wczesnie, lekarz może jeszcez nic nie zobaczyć, a dziewczyny się tylko stresują. Najlepiej iść na pierwszą wizytę w 7-8 tygodniu.

święte słowa, ale kto tyle wytrzyma ;)

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    święte słowa, ale kto tyle wytrzyma ;)

Ja postanowiłam tym razem wytrzymać. I umówiłam się na dzień kiedy będę w 7 tyg i 5 dniu.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi Pan doktor powiedział, że mam przyjść nie wcześniej niż 6-7tyg licząc od 1dnia ostatniej miesiączki, nie ma po co wcześniej iść się stresować i latać co tydzień czy już coś jest...

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh macie racje tyle tylko ze ja mialan takie zalecenie od lekarza. Mowilam mu ze owszem mialam moesiaczke 29.01 ale mialam pozna owulacje. Wiec skoro mimo wszystko kazal mi isc na to usg to myslalam ze wie co robi.
    Oczywisscie w przychodni okazalo sie ze Pani ktora robi usg jest tylko od usg jak sie zapisywala to nikt mnie nie poimformowal :-(

Odrazu po tym usg sprobowalam sie dostac w tej przychodni do ginekologa. Ta wizyta to byla istna trauma. Generalnie pani doktor stwierdzila ze jestem mloda i glupia i jeszcze nic o zyciu nie wiem. Stwierdzila ze do zagniezdzenia nie doszlo i ze generalniee to jestem mocno narwana bo w podrecznikach od ultrasonografii jest napisane ze dopiero po 6 tygodniu powinno sie robic badanie. Wiec jej odpowiedzialam ze bylam na usg bo tak kazal lekarz a ja tych podrecznikow nie czytalam. Ze lzami w oczach i mega zdolowana dzis jestem.

3jgxskjohz999gbw.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Ehh macie racje tyle tylko ze ja mialan takie zalecenie od lekarza. Mowilam mu ze owszem mialam moesiaczke 29.01 ale mialam pozna owulacje. Wiec skoro mimo wszystko kazal mi isc na to usg to myslalam ze wie co robi.
    Oczywisscie w przychodni okazalo sie ze Pani ktora robi usg jest tylko od usg jak sie zapisywala to nikt mnie nie poimformowal :-(

Odrazu po tym usg sprobowalam sie dostac w tej przychodni do ginekologa. Ta wizyta to byla istna trauma. Generalnie pani doktor stwierdzila ze jestem mloda i glupia i jeszcze nic o zyciu nie wiem. Stwierdzila ze do zagniezdzenia nie doszlo i ze generalniee to jestem mocno narwana bo w podrecznikach od ultrasonografii jest napisane ze dopiero po 6 tygodniu powinno sie robic badanie. Wiec jej odpowiedzialam ze bylam na usg bo tak kazal lekarz a ja tych podrecznikow nie czytalam. Ze lzami w oczach i mega zdolowana dzis jestem.

Ja bym Ci radziła zaczekać ze dwa tygodnie i iść prywatnie. Tam lekarze mają usg w gabinetach. Poza tym nie mają prawa na Ciebie nakrzyczeć, bo Ty płacisz i wymagasz.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 spokojnie ja miałam miesiączkę 28.01 czyli zaczęłam dzień przed Tobą, a owulację miałam dopiero w 19dc. Do lekarza idę DOPIERO 17.03 :)
    Głowa do góry, oddychaj głęboko i poczekaj jeszcze trochę.

Lavendula lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Dziewczyny, dziś po pracy idę odebrac wynik bety i denerwuję się strasznie. A miałam nie przejmowac się, bo i tak nic nie poradzę, jeśli jest coś nie tak.
    Poza tym obudziłam się przed 5 i nie mogłam już zasnąć.
    Jejku ja mam to samo idę po pracy odebrać wrrr ... boje się spojrzeć na ten wynik i też nie spie juz od 5 . 3 mam kciuki !!

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle gratuluje wszystkim zfasolkowanym i dołączam do was listopadówki :). Mój termin z Ovu to 11 listopad.

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno odczekam teraz te dwa tygodniee. Mysz86 wiesz ja nie bylam na wizycie przez nfz. Przez pracodawce mam wykupiony pakiet. Pierwszy raz spotkalam sie w tej przychodni z tak okropnym zachowaniem lekarzam.moze jestem troche przewrazliwiona ale ta lekarka stwierdzila ze moja obserwacja cyklu nie ma sensu bo co ma byc to bedzie.
    Musze poszukac dobrego lekarza bo jak bede trafiac na takich jak ostatnio to zwariuje i sie nerwowo wykoncze.

3jgxskjohz999gbw.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Napewno odczekam teraz te dwa tygodniee. Mysz86 wiesz ja nie bylam na wizycie przez nfz. Przez pracodawce mam wykupiony pakiet. Pierwszy raz spotkalam sie w tej przychodni z tak okropnym zachowaniem lekarzam.moze jestem troche przewrazliwiona ale ta lekarka stwierdzila ze moja obserwacja cyklu nie ma sensu bo co ma byc to bedzie.
    Musze poszukac dobrego lekarza bo jak bede trafiac na takich jak ostatnio to zwariuje i sie nerwowo wykoncze.

To powiem Ci, że faktycznie jest to dziwne. Ja z gabinetami bez usg i z osobnym usg spotkałam się tylko w przychodni rodem z PRLu i z takim własnie podejściem lekarzy.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ