Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga89 wrote:Dziewczyny czy jak poprosze lekarqza o skieerowanie na badanie progesteronu to bedzie robil problemy czy to standardowe badanie w ciazy?
Chyba standardowe nie jest, nie wiem, ale wydaje mi się, że nie powinien robić żadnych trudności, żeby Ci dać skierowanie. Progesteron jest mega ważny, więc dobrze myślisz.
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Aga89 wrote:Dziewczyny dobila mnie ta wizyta... Uslyszalam ze nic nie widac... To moze byc wczesna ciaza ale endometrium lekko poszerzone zalamie sie zaraz
Może jest jeszcze za wcześnie, przecież to dopiero 4 tydzień. Zaczekaj jeszcze ze dwa tygodnie i idź znów. -
Aga89 wrote:Dziewczyny dobila mnie ta wizyta... Uslyszalam ze nic nie widac... To moze byc wczesna ciaza ale endometrium lekko poszerzone zalamie sie zaraz
A dziś piękny pęcherzyk spróbuj w przyszłym tyg umówić się na wizytę
będzie dobrze -
Aga89 wrote:Moze i za wzesnie ale martwie sie od wczoraj jakby coraz czesciej boli mnie brzuch i dzis juz mam duzo wiecej tego bialego sluzu... Zobaczymy co powie lekarz
W ogóle chodzenie do lekarza tak wczesnie nie jest dobrym pomysłem. Przecież to jest za wczesnie, lekarz może jeszcez nic nie zobaczyć, a dziewczyny się tylko stresują. Najlepiej iść na pierwszą wizytę w 7-8 tygodniu. -
Mysz86 wrote:W ogóle chodzenie do lekarza tak wczesnie nie jest dobrym pomysłem. Przecież to jest za wczesnie, lekarz może jeszcez nic nie zobaczyć, a dziewczyny się tylko stresują. Najlepiej iść na pierwszą wizytę w 7-8 tygodniu.
święte słowa, ale kto tyle wytrzyma -
Ehh macie racje tyle tylko ze ja mialan takie zalecenie od lekarza. Mowilam mu ze owszem mialam moesiaczke 29.01 ale mialam pozna owulacje. Wiec skoro mimo wszystko kazal mi isc na to usg to myslalam ze wie co robi.
Oczywisscie w przychodni okazalo sie ze Pani ktora robi usg jest tylko od usg jak sie zapisywala to nikt mnie nie poimformowal
Odrazu po tym usg sprobowalam sie dostac w tej przychodni do ginekologa. Ta wizyta to byla istna trauma. Generalnie pani doktor stwierdzila ze jestem mloda i glupia i jeszcze nic o zyciu nie wiem. Stwierdzila ze do zagniezdzenia nie doszlo i ze generalniee to jestem mocno narwana bo w podrecznikach od ultrasonografii jest napisane ze dopiero po 6 tygodniu powinno sie robic badanie. Wiec jej odpowiedzialam ze bylam na usg bo tak kazal lekarz a ja tych podrecznikow nie czytalam. Ze lzami w oczach i mega zdolowana dzis jestem. -
Aga89 wrote:Ehh macie racje tyle tylko ze ja mialan takie zalecenie od lekarza. Mowilam mu ze owszem mialam moesiaczke 29.01 ale mialam pozna owulacje. Wiec skoro mimo wszystko kazal mi isc na to usg to myslalam ze wie co robi.
Oczywisscie w przychodni okazalo sie ze Pani ktora robi usg jest tylko od usg jak sie zapisywala to nikt mnie nie poimformowal
Odrazu po tym usg sprobowalam sie dostac w tej przychodni do ginekologa. Ta wizyta to byla istna trauma. Generalnie pani doktor stwierdzila ze jestem mloda i glupia i jeszcze nic o zyciu nie wiem. Stwierdzila ze do zagniezdzenia nie doszlo i ze generalniee to jestem mocno narwana bo w podrecznikach od ultrasonografii jest napisane ze dopiero po 6 tygodniu powinno sie robic badanie. Wiec jej odpowiedzialam ze bylam na usg bo tak kazal lekarz a ja tych podrecznikow nie czytalam. Ze lzami w oczach i mega zdolowana dzis jestem.
Ja bym Ci radziła zaczekać ze dwa tygodnie i iść prywatnie. Tam lekarze mają usg w gabinetach. Poza tym nie mają prawa na Ciebie nakrzyczeć, bo Ty płacisz i wymagasz. -
Mysz86 wrote:Dziewczyny, dziś po pracy idę odebrac wynik bety i denerwuję się strasznie. A miałam nie przejmowac się, bo i tak nic nie poradzę, jeśli jest coś nie tak.
Poza tym obudziłam się przed 5 i nie mogłam już zasnąć.
-
Napewno odczekam teraz te dwa tygodniee. Mysz86 wiesz ja nie bylam na wizycie przez nfz. Przez pracodawce mam wykupiony pakiet. Pierwszy raz spotkalam sie w tej przychodni z tak okropnym zachowaniem lekarzam.moze jestem troche przewrazliwiona ale ta lekarka stwierdzila ze moja obserwacja cyklu nie ma sensu bo co ma byc to bedzie.
Musze poszukac dobrego lekarza bo jak bede trafiac na takich jak ostatnio to zwariuje i sie nerwowo wykoncze. -
Aga89 wrote:Napewno odczekam teraz te dwa tygodniee. Mysz86 wiesz ja nie bylam na wizycie przez nfz. Przez pracodawce mam wykupiony pakiet. Pierwszy raz spotkalam sie w tej przychodni z tak okropnym zachowaniem lekarzam.moze jestem troche przewrazliwiona ale ta lekarka stwierdzila ze moja obserwacja cyklu nie ma sensu bo co ma byc to bedzie.
Musze poszukac dobrego lekarza bo jak bede trafiac na takich jak ostatnio to zwariuje i sie nerwowo wykoncze.
To powiem Ci, że faktycznie jest to dziwne. Ja z gabinetami bez usg i z osobnym usg spotkałam się tylko w przychodni rodem z PRLu i z takim własnie podejściem lekarzy.