Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wilam Aliss Goplana gratuluje fasolek :*
Ja to nie miałam neta ostatnio Teraz siedzę odpoczywam pochorowałam się trochę, ale domowe sposoby dają radę przyszła mi właśnie paczka ze streetcomu z maścią bepanthen baby hehe akurat będę miała z dwie tubki resztę rozdam ma jeszcze półtorej roku ważności duże tubki 30g cały karton hehe a ja to plecy sobie załatwiłam chyba korzonki czy cóż to za wynalazki nie mogę się wyprostować wybieram się do lekarza w tym tygodniu ;P
A z dolegliwości o wiele lepiej zgaga ustąpióa, mdłości drugi dzień nie mam już wcale te wtaminy prenatal complex są świetne hehe ciut bolesne piersi i senność chyba jedyne objawy od wczoraj no oprócz tych moich pleców i kataru ale to już nie ciążowe objawyokti89, Alisss lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
hej Dziewczyny!
Jestem po wizycie u gina. Ciąża potwierdzona. Widziałam bijące serduszko. Jestem szczęśliwa! Dzidzia ma 6,7mm. To daje 6t1d. Dostałam śliczne zdjęcie.
Mam założoną kartę ciąży. Następna wizyta za miesiąc w dzień moich urodzin
Wszystkie wyniki badań bardzo dobre oprócz hemoglobiny (11,7), ale zawsze taką miałam, więc muszę więcej mięska jeść.
Teraz zdjęcie wrzucę do pudełka razem z bucikami i rodzice dowiedzą się o tym, że zostaną dziadkami Moja mama oszaleje ze szczęścia.xpatiiix3, karmelek, RewolucjaSięDzieje, Aga89, gosia81, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
A ja mam w końcu swoją krechę ciemniejszą od kontrolnej po tej wczorajszej panice postanowiłam że zrobię jutro rano test ale oczywiście nie wytrzymałam, więc test z moczu prawie wieczornego a krecha i tak ciemniejsza od kontrolnej Zatrzymam sobie na pamiątkę
karmelek lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
ja też byłam się w końcu zapisać na konkretny termin do lekarza i idę 19marca już nie mogę się doczekać tylko 9dni!
Serek fantastyczne wiadomości ! gratulacje!! moja wizyta będzie 19 i będę o dzień później w ciąży od Ciebie więc jest szansa że serduszko będzie już pięknie bilo
Alisss jak po wizycie?? daj koniecznie znać!!
Mycha trzymam kciuki za betę!! :)i mnie też ciągle coś kłuje i pobolewa i dziś gin kazała mi tylko dużo wypoczywać i się nie przemęczać
Okti Ty jutro idziesz na to usg??
Aga nie wiem czy to dobrze chodzić do dwóch lekarzy. moja gin mówi że nie za dobrze tam co chwilę grzebać i sprawdzać.. bo przecież każdy będzie cię musiał zbadać i usg zrobić..
Pati zdrówka!!
Carna czyli wszystko ok? -
Czarnaa94 wrote:A ja mam w końcu swoją krechę ciemniejszą od kontrolnej po tej wczorajszej panice postanowiłam że zrobię jutro rano test ale oczywiście nie wytrzymałam, więc test z moczu prawie wieczornego a krecha i tak ciemniejsza od kontrolnej Zatrzymam sobie na pamiątkę
Niech jutro będzie na USG będze ok ach..Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
No dziewczęta, rośniemy
Wydaje mi się, że obrodziło ciążami, dziś się dowiedziałam - dwie moje przyjaciółki mają terminy na listopad, myślałam, że się udławię kawą (bezkofeinową oczywiście), także coraz nas więcej:)
Ja lecę do gina w piątek i już Ci serek zazdroszczę, że jesteś kochana po wizycie, a Tobie okti, że masz ją jutro:)
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Ja to chcialabym się dowiedzieć wkońcu w którym tyg. ciąży jestem oby jutro już można coś na Usg zobaczyć i wywynioskować wiek ciąży:)
Trzymajcie kciuki aby tam była jakiś fasolinek;) -
karmelek mam nadzieję że tak. Jak zrobiłam ten test to trochę się uspokoiłam chociaż wczoraj byłam przerażona. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
okti trzymam mocno kciuki będzie dobrze -
Karmelek dzięki za odpowiedź. Będę musiała się jeszcze zastanowić bo naprawdę są różne opinie.
Serek_84 gratulacje ja też już nie mogę się doczekać bijącego serduszka
Okti89 ja też jutro idę na USG będę trzymać kciuki za Ciebie i siebie;)
też się trochę martwie bo dzis mam jakies dziwne bóle w podbrzuszu -
okti89 wrote:Ja to chcialabym się dowiedzieć wkońcu w którym tyg. ciąży jestem oby jutro już można coś na Usg zobaczyć i wywynioskować wiek ciąży:)
Trzymajcie kciuki aby tam była jakiś fasolinek;)
Będzie:)
Przepraszam że się tak nakręcam ale wiecie wracaja przykre wspomnienia z początku stycznia kiedy od początku było nie tak a ja byłam bezsilna i nie byłam w stanie nic zrobić dla mojego maleństwa.. Ten niepokój na zawsze pozstaje te dziewczyny które straciły aniołka napewno znają to uczucie.
Teraz jakiś głos podpowiada mi że będzie dobrze (może to mój stracony aniołeek czuwa nad mamusią ) -
okti mimo że nie miałam takich doświadczeń to Cię rozumiem bo wiem że niestety bardzo dużo kobiet to dotyka i może dotknąć też mnie. Ja też się boję, że coś pójdzie nie tak. Ale mimo wszystko trzeba się starać myśleć pozytywnie. Tym razem się uda, zobaczysz
-
okti89 napewno wszystko będzie dobrze:) a nie masz za co przepraszać bo moim zdaniem jesteśmy tu żeby się wspierać nawzajem
Daj znać jutro jak Twoje USG
Ja też się martwię o moją fasolkę ale stram się myśleć że wszystko bedzie dobrze bo grunt to pozytywne nastawienie -
Każda z nas się martwi i niepokoi, to normalne wśród kobiet, i tym bardziej zrozumiałe, jeśli przydarzyła się tak ogromna strata jak strata dziecka, także nie ma co przepraszać, uszy do góry i tak jak dziewczyny wcześniej napisały - myślimy pozytywnie i wzajemnie się wspieramy, a wtedy zło świata może nam ... naskoczyć i mówię to jako najstarsza chyba, więc mam rację
Zdrówka Kobietki i miłego wieczoru!
no macie rację w grupie raźniej się wspierać, ja dzisiaj tez mam shize lekką bo pobolewał mnie jajnik jak wtedy...ale wyczytałam że to normalne bo teraz organizm normalnie przechodził by menstruację a teraz musi się przestawić więc może lekko boleć) dziewczyny powodzenia na jutrzejszym usg, wszystko będzie pięknie
Aga89 lubi tę wiadomość
-
A ja dziewczyny mam dziś złe wiadomości. Rano zaczeło się niewielkie krwawienie i wyladowalam na IP. Zrobili mi usg jest pęcherzyk 15mm, ale jak to lekarz stwierdzil za maly choć to dopiero 5t4d- nie wiem dlaczego tak powiedział, w sumie nie wiem może rzeczywiście za mały? Nie mam pojęcia jaki powinien być. Dostałam duphaston i za 2 dni do kontroli. Leże cały czas plackiem i wstaje tylko na siku.
Trzymam kciuki za Nas wszystkie:)Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:) -
karol mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku trzymam kciuki za Ciebie i fasolinkę :*
okti czekam na wieści z wizyty i mocno zaciskam kciukasy :*
hehe dziewczyny nie denerwujmy się tak tymi objawami, ja dałam na luzik hehe a pamiętacie jak na początku przeżywałam .? hehe teraz luzik totalny już i przynajmniej samopoczucie lepsze, dzsiaj w sumie już lepiej się czuję, tylko jeszcze te plecy chodzę jak kaczka, bo nie mogę jeszcze do końca się wyprostować ale już o wiele leiej niż wczoraj wieczorem gdzie z bólu nogi mi odbierało, nie to że strasznie bolało jakoś tylko nogi mi zginało jak źle się ruszyłam coś za nerwy chyba chwyciło, a dzisiaj przynajmniej nóg nie ugina pode mną, a do lekarza nie sposób się dostać na trzy dni w przód zajęte miejsca, a na stanie w kolejkach i wdychanie zarazków nie mam czasu... ;/ póki co wygrzewam się i lipę z miodem pije i wiecie co pomaga trzeci dzień już piję i czuje się prawie świetnie w tym momencie
Pozdrawiamy i życzymy dobrej nocki ciotki,
Patiii ,Marcelek i Fasolek
ps. I nie denerwować mi się tak wszystko ędzie w porządku, musi być.! :***Livia
Nela
Marcel