X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paju Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do Was bo się 'zapisalam' i zamilkłam :P

Ja też mam wizytę na NFZ 17 marce, ale podobno (opinie w internecie) ten gin nie jest za ciekawy i umówiłam się prywatnie na środę na 18, już się doczekać nie mogę!

Oby było wszystko ok..

No i piersi mam takie obolałe, że szok, nigdy takich nie miałam.
    W dodatku mam w gardle nieraz jakąś taką gulę piekącą.. to zgaga?
    Nigdy nie miałam więc nie wiem :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie biorę vita-miner prenatal i jak na razie nie narzekam, bo czuje się dobrze. Chciałam kupić vita-min plus mama z olimpu, bo generalnie już wcześniej brałam od nich vita-min i magnez i sprawdzało się, ale niestety nie mieli w aptece. W jednych jak i drugich tabletkach jest zalecana ilość kwasu foliowego

rwi37s6.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal objawów brak. W weekend jak wstaję, to nawet mdłości nie mam. Cycki dalej nie bolą. Jedyne co, to jestem zmęczona i spać mi się chce... Miałam jutro iść na betę i na drugą w środę. Ale zastanawiam się, czy iść faktycznie.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmęczenie i senność to typowy objaw ciążowy. Ty masz to, inni mają mdłości. Choć powiem Ci, że ja lekkie mdłości miałam właśnie od 6t.0dni, tak jak Ty jesteś teraz. A czytałam, że wiele dziewczyn ma pierwsze mdłości 8 lub nawet 9 tydzień.

Na pewno wszystko jest OK!

9qeydmw.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86, jak Ci zazdroszczę, że cycuchy Cię nie bolą.... ja swoich dotknąć momentami nie mogę, najchętniej odkręciłabym je i odłożyła na półkę do czasu jak im przejdzie ;P [mdłości również u mnie brak, natomiast mogłabym przespać cały dzień - no, z przerwami na wodę mineralną i jedzenie :) ]

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz mnie tylko delikatnie cycki bolą, ale nic więcej. Nie przejmuj się tylko ciesz, bo w każdym momencie może się to zmienić ;p

rwi37s6.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieweczyny cieszcie się że nie poznałyście coto ból cycków straszne uczucie! Ja chyba zacznę spać w staniku bo nawet podkoszulka mnie już razi jak się o nie ociera :(

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Dzieweczyny cieszcie się że nie poznałyście coto ból cycków straszne uczucie! Ja chyba zacznę spać w staniku bo nawet podkoszulka mnie już razi jak się o nie ociera :(

Mnie poprzednim razem strasznie bolały, nie mogłam się dotknąć, nie mogłam położyć się na brzuchu, a nawet na boku... Dlatego myślałam, że teraz też tak będzie...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!
    U mnie brak jakichś stałych objawów, ale to początek, więc wiem, że wszystko przede mną, ale piersi....
    wyglądają jakby były z silikonu, napięte, twarde i sterczące. I bolą jak 100 diabłów. Wcześniej mi się zaczęło, poprzednio jakoś pod koniec 2 miesiąca.
    No i urosły dziady, więc mam już serdecznie dość :/

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .... właśnie zauważyłam, że zaczynam wypływać z mojego ulubionego biustonosza.....

• Nata Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny każda z nas jest inna i każda ma inne objawy, moja przyjaciółka praktycznie nie miała żadnych objawów w ciąży i jakoś wszystko jest ok z nią i małym więc chyba nie ma co sobie wkręcać:-) mnie piersi raz lekko bolą, raz swędzą a raz nic się nie dzieje jak na razie nie jest to dotkliwe, ale to początek więc wszystko przede mną, a może mnie to ominie. Cieszmy się tym że jesteśmy w ciąży i starajmy się sobie nie wkręcać że coś jest nie tak, chociaż wiem że to trudne jak cholera!! ja już odłożyłam termometr żeby się nie stresować i grzecznie czekam na pierwsze usg 17 marca. Wierzę że wszystko jest dobrze,bo w sumie czemu ma być inaczej?? prawda? ;)) pozdrawiam i życzę miłej niedzieli!!

anusiaa90, Lavendula lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też olewam te objawy ważne, że brzuch mnie nie boli i nie mam żadnych skurczy... a napompowany pęcherz i cycki to stały objaw u mnie. Ostatnio mniej mnie mdli niż na początku tygodnia ale przedtem może to też od stresu i bezsenności teraz się wysypiam to najgorsze zło mnie omija. Obym we wtorek coś na USG zobaczyła Bo niepewność cały czas jest ale staram się do tej ciąży podchodzić neutralnie jak narazie

mada_lena lubi tę wiadomość

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie od piątku okropnie boli pod rzebrami z prawej strony, takie okropne kłucie.. sama nie wiem co to moze byc :/ jutro ide do lekarza podpytac bo znów się martwię...
    może jednak ją przekonam do wcześniejszej wizyty bo do 20 marca to chyba oszaleję...

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Ja też olewam te objawy ważne, że brzuch mnie nie boli i nie mam żadnych skurczy... a napompowany pęcherz i cycki to stały objaw u mnie. Ostatnio mniej mnie mdli niż na początku tygodnia ale przedtem może to też od stresu i bezsenności teraz się wysypiam to najgorsze zło mnie omija. Obym we wtorek coś na USG zobaczyła Bo niepewność cały czas jest ale staram się do tej ciąży podchodzić neutralnie jak narazie

U mnie tak samo cycki napompowane, chyba zaraz ekspoloduja i siku co pol godziny.
    Zobaczysz swoje malenstwo, uszy do gory i cieszmy sie ze nie mamy mdlosci;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Alisss Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kolejna listopadowka :) Pozytywy od srody :) Zero objawow i w dodatku niewielkie brazowe plamienie, mam nadzieje ze zostane z Wami do konca.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

599c7ad6b8396062e00cd33ba75a0b2c.png

Mama Natanka (20.07.09) mojego sloneczka oraz aniolka (22.03.14) 6tc
  • Alisss Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze moja fasolinka jest najmlodsza wiekiem :) Ale to przez moje krotkie cykle :)

• okti89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss wrote:
    Jestem kolejna listopadowka :) Pozytywy od srody :) Zero objawow i w dodatku niewielkie brazowe plamienie, mam nadzieje ze zostane z Wami do konca.
    śmigaj szybko do lekarza po duphaston albo luteinę jak masz plamienia
    I dużo wypoczywaj!

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam listopadówki:D widze ze macie etap tak jak my z sierpniowek pare tygodni temu hehe objawy nie zawsze wystepuja !! ja mialam mdlosci w 1 trymestrze wiec myslalam ze jak wejde w 2 trymestr do sobie pojda przeliczylam sie heheh doszly wymioty ale jak narzie ustały zawroty tez mam niekiedy no i od 2 tyg skurcze z ktore mam leczyc tylko nospa eh nasze lakarze masakra wiec kochane nie przejmujcie sie ze macie brak objawow kazda ciaza jest inna i nawet do konca ciazy jedne wymiotuja a jedne skakaja po łące :D

serek_84 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Alisss Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    śmigaj szybko do lekarza po duphaston albo luteinę jak masz plamienia
    I dużo wypoczywaj!

Od wczoraj biore dupka 2 x 1, mialam jeszcze jedno opakowanie w zapasie, niestety wystarczy mi to tylko na kolejne 9 dni. Jestem w uk i tutaj tych lekow nie daja. Dzis leze plackiem caly dzien, ale jutro musze isc do pracy :(

• okti89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Uk to chyba ciąże uznawają dopiero od 12 tyg?

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ