Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wracam do Was bo się 'zapisalam' i zamilkłam
Ja też mam wizytę na NFZ 17 marce, ale podobno (opinie w internecie) ten gin nie jest za ciekawy i umówiłam się prywatnie na środę na 18, już się doczekać nie mogę!
Oby było wszystko ok..
No i piersi mam takie obolałe, że szok, nigdy takich nie miałam.
W dodatku mam w gardle nieraz jakąś taką gulę piekącą.. to zgaga?
Nigdy nie miałam więc nie wiem -
Ja sobie biorę vita-miner prenatal i jak na razie nie narzekam, bo czuje się dobrze. Chciałam kupić vita-min plus mama z olimpu, bo generalnie już wcześniej brałam od nich vita-min i magnez i sprawdzało się, ale niestety nie mieli w aptece. W jednych jak i drugich tabletkach jest zalecana ilość kwasu foliowego
-
Zmęczenie i senność to typowy objaw ciążowy. Ty masz to, inni mają mdłości. Choć powiem Ci, że ja lekkie mdłości miałam właśnie od 6t.0dni, tak jak Ty jesteś teraz. A czytałam, że wiele dziewczyn ma pierwsze mdłości 8 lub nawet 9 tydzień.
Na pewno wszystko jest OK! -
Mysz86, jak Ci zazdroszczę, że cycuchy Cię nie bolą.... ja swoich dotknąć momentami nie mogę, najchętniej odkręciłabym je i odłożyła na półkę do czasu jak im przejdzie ;P [mdłości również u mnie brak, natomiast mogłabym przespać cały dzień - no, z przerwami na wodę mineralną i jedzenie ]
-
okti89 wrote:Dzieweczyny cieszcie się że nie poznałyście coto ból cycków straszne uczucie! Ja chyba zacznę spać w staniku bo nawet podkoszulka mnie już razi jak się o nie ociera
Mnie poprzednim razem strasznie bolały, nie mogłam się dotknąć, nie mogłam położyć się na brzuchu, a nawet na boku... Dlatego myślałam, że teraz też tak będzie... -
Witam dziewczyny!
U mnie brak jakichś stałych objawów, ale to początek, więc wiem, że wszystko przede mną, ale piersi....
wyglądają jakby były z silikonu, napięte, twarde i sterczące. I bolą jak 100 diabłów. Wcześniej mi się zaczęło, poprzednio jakoś pod koniec 2 miesiąca.
No i urosły dziady, więc mam już serdecznie dość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
dziewczyny każda z nas jest inna i każda ma inne objawy, moja przyjaciółka praktycznie nie miała żadnych objawów w ciąży i jakoś wszystko jest ok z nią i małym więc chyba nie ma co sobie wkręcać mnie piersi raz lekko bolą, raz swędzą a raz nic się nie dzieje jak na razie nie jest to dotkliwe, ale to początek więc wszystko przede mną, a może mnie to ominie. Cieszmy się tym że jesteśmy w ciąży i starajmy się sobie nie wkręcać że coś jest nie tak, chociaż wiem że to trudne jak cholera!! ja już odłożyłam termometr żeby się nie stresować i grzecznie czekam na pierwsze usg 17 marca. Wierzę że wszystko jest dobrze,bo w sumie czemu ma być inaczej?? prawda? ) pozdrawiam i życzę miłej niedzieli!!
anusiaa90, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Ja też olewam te objawy ważne, że brzuch mnie nie boli i nie mam żadnych skurczy... a napompowany pęcherz i cycki to stały objaw u mnie. Ostatnio mniej mnie mdli niż na początku tygodnia ale przedtem może to też od stresu i bezsenności teraz się wysypiam to najgorsze zło mnie omija. Obym we wtorek coś na USG zobaczyła Bo niepewność cały czas jest ale staram się do tej ciąży podchodzić neutralnie jak narazie
mada_lena lubi tę wiadomość
-
a mnie od piątku okropnie boli pod rzebrami z prawej strony, takie okropne kłucie.. sama nie wiem co to moze byc jutro ide do lekarza podpytac bo znów się martwię...
może jednak ją przekonam do wcześniejszej wizyty bo do 20 marca to chyba oszaleję... -
okti89 wrote:Ja też olewam te objawy ważne, że brzuch mnie nie boli i nie mam żadnych skurczy... a napompowany pęcherz i cycki to stały objaw u mnie. Ostatnio mniej mnie mdli niż na początku tygodnia ale przedtem może to też od stresu i bezsenności teraz się wysypiam to najgorsze zło mnie omija. Obym we wtorek coś na USG zobaczyła Bo niepewność cały czas jest ale staram się do tej ciąży podchodzić neutralnie jak narazie
U mnie tak samo cycki napompowane, chyba zaraz ekspoloduja i siku co pol godziny.
Zobaczysz swoje malenstwo, uszy do gory i cieszmy sie ze nie mamy mdlosci;) -
Alisss wrote:Jestem kolejna listopadowka Pozytywy od srody Zero objawow i w dodatku niewielkie brazowe plamienie, mam nadzieje ze zostane z Wami do konca.
I dużo wypoczywaj! -
witam listopadówki:D widze ze macie etap tak jak my z sierpniowek pare tygodni temu hehe objawy nie zawsze wystepuja !! ja mialam mdlosci w 1 trymestrze wiec myslalam ze jak wejde w 2 trymestr do sobie pojda przeliczylam sie heheh doszly wymioty ale jak narzie ustały zawroty tez mam niekiedy no i od 2 tyg skurcze z ktore mam leczyc tylko nospa eh nasze lakarze masakra wiec kochane nie przejmujcie sie ze macie brak objawow kazda ciaza jest inna i nawet do konca ciazy jedne wymiotuja a jedne skakaja po łące
serek_84 lubi tę wiadomość
-
okti89 wrote:śmigaj szybko do lekarza po duphaston albo luteinę jak masz plamienia
I dużo wypoczywaj!
Od wczoraj biore dupka 2 x 1, mialam jeszcze jedno opakowanie w zapasie, niestety wystarczy mi to tylko na kolejne 9 dni. Jestem w uk i tutaj tych lekow nie daja. Dzis leze plackiem caly dzien, ale jutro musze isc do pracy