Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendula nie jest powiedziane że w ciąży temperatura ma się utrzymywać około 37, ma prawo spaść. Ja właśnie dlatego nie mierzę, żeby sobie głupot nie wmawiać
Lavendula lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Kobiet
Ja dzis rano bylam straszni zmeczna i odpuscilam sobie mierzenie temperatury. Stwierdziłam ze dobry sen mi teraz bardziej potrzebny niz mierzenie temperatury -
Hej kobietki ale mam lekture, przez kilka dni nie zaglądałam tu do tego wątku i czytania teraz mam:)
Ja właśnie dziś ostatni raz zmierzyłam temperaturę. Za dużo przy tym stresu, zawyczaj mam 37,5 troszkę więcej nawet i jak wczoraj zmierzyłam i było 37,4 nie całe to już panikowałam i co chwila chodziłam do toalety sprawdzać czy nic się nie dzieje. Dlatego dziś jest definitywny koniec z mierzeniem.
A i oczywiście witam wszystkie nowe zaciążone:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 11:04
Lavendula lubi tę wiadomość
Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:) -
Ja też już olewam temperaturę o 6 rano budzik dzwonio zmierzenie tempki toaleta i zaaplikowanie luteiny .. a potem ciężkop mi zasnąć u mnie tem. tez się waha olać to !
dzis tylko mnie martwiło że to już 3 dzień bez mdłośći ale jednak powróciły i przypomniały sobie o mnie po śniadaniu. Gorszy mam problem z piersiami w życiu nie miałam takich nabrzmiałych a jak bolą strach nawet na nie patrzeć...
Ja niestety jesscze w oczekiwaniu na wyrok bo nie wiem co to będzie czy we wtorek na usg się wsio wyjaśni i będzie nadzieja ....
Wszystkiego Najlepszego Kobietki<3<3
-
Wszystkiego Najlepszego Kobitki ;** hehe
My dzisiaj senie yeah moja ginka jest genialna, kazała mi brać prenatal complex i co i mdłości chwilę po wypiciu ustały ,czyli zna na rzeczyPolecam bo myślałam, że rozkręcą się znowu ,a tu psikus
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Wszystkiego Najlepszego Kobitki ;** hehe
My dzisiaj senie yeah moja ginka jest genialna, kazała mi brać prenatal complex i co i mdłości chwilę po wypiciu ustały ,czyli zna na rzeczyPolecam bo myślałam, że rozkręcą się znowu ,a tu psikus
Ja też łykam Prenatal, ale ten imbir doprowadza mnie do szewskiej pasji:D
Fakt faktem to są moje ulubione tabletki
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
jeśli pomogę: zażywam Vita-Min plus Mama, wybierałam z szerokiego wachlarza w aptece - dobry skład i dobra cena. Dodatkowo zażywam ich magnez, bo ten z zestawu pokrywa tylko 13% ZDS
Przeklejam skład:
nformacja żywieniowa 1 kapsułka %ZDS
Witamina A 180 µg 22,5%
Witamina D 5 µg 100%
Witamina E 12 mg 100%
Witamina C 80 mg 100%
Witamina B1 1,1 mg 100%
Witamina B2 1,4 mg 100%
Niacyna 16 mg 100%
Witamina B6 1,4 mg 100%
Kwas foliowy 400 µg 200%
Witamina B12 2,5 µg 100%
Biotyna 50 µg 100%
Kwas pantotenowy 6 mg 100%
Minerały
Wapń / chelat ALBION® TRAACS® 150 mg 12,5%
Magnez / chelat ALBION® TRAACS® 50 mg 13%
Żelazo / chelat ALBION® TRAACS® (Ferrochel®) 14 mg 100%
Cynk / chelat ALBION® TRAACS® 10 mg 100%
Mangan / chelat ALBION® TRAACS® 1 mg 50%
Miedź
z chelatu ALBION® TRAACS® 1000 µg 100%
Jod 200 µg 133%
Ekstrakt z owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon Ait.)
w tym 10% proantocyjanidyn 10 mg -
%ZDS - procent realizacji dziennego zalecanego spożycia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 15:49
-
Witajcie Kobiety:) najlepszego!
Ja dostalam witaminy od gin(nie pamietam nazwy cos na S... Symnatal Pro Baby chyba) ale mam tez w domu falvit mama, wiec najpierw skoncze jedne potem zaczne brac falvit. Dodatkowo kazala lykac kwas foliowy.
My dzis na spacerku, zakupach:) mezulek zabral mnie na pyszne pierogi ruskie z kwasna smietana mmmpycha;)
a teraz czas na odpoczynek:) wiec lezakujemy;) -
Cześć Wam
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
Dużo zdrówka byśmy pełne sił przeszły przez te 9 miesięcy
Co do witamin to czekam co mi ginekolog doradzi, na razie bierę kwas foliowy i tran w kapsułkach. Chiałabym zacząć łykać wit. D, bo wiadomo, że u nas w Polsce są niedobory tej witaminy, ale nie wiem który preparat z wit. D jest najlepiej wchłanialny przez organizm. Macie jakieś propozycje?
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
ja też czekam na witaminy które mi poleci ginka, nie będę kupowała nic na swoją rękę
łykam kwas foliowy ale to już od dwóch lat jak nie lepiej:-)) ja już najbliższym powiedziałam o ciąży, wolę mieć w nich wsparcie a takie tajemnice powodują u mnie dodatkowy stres
każdy podchodzi z rezerwą do ciąży bo sami wiemy co spotkało nas poprzednio więc cieszymy się, ale i martwimy chociaż ja odganiam złe myśli!!!