Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendula nie jest powiedziane że w ciąży temperatura ma się utrzymywać około 37, ma prawo spaść. Ja właśnie dlatego nie mierzę, żeby sobie głupot nie wmawiać
Lavendula lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Kobiet
Ja dzis rano bylam straszni zmeczna i odpuscilam sobie mierzenie temperatury. Stwierdziłam ze dobry sen mi teraz bardziej potrzebny niz mierzenie temperatury -
Hej kobietki ale mam lekture, przez kilka dni nie zaglądałam tu do tego wątku i czytania teraz mam:)
Ja właśnie dziś ostatni raz zmierzyłam temperaturę. Za dużo przy tym stresu, zawyczaj mam 37,5 troszkę więcej nawet i jak wczoraj zmierzyłam i było 37,4 nie całe to już panikowałam i co chwila chodziłam do toalety sprawdzać czy nic się nie dzieje. Dlatego dziś jest definitywny koniec z mierzeniem.
A i oczywiście witam wszystkie nowe zaciążone:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 11:04
Lavendula lubi tę wiadomość
Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:) -
Ja też już olewam temperaturę o 6 rano budzik dzwonio zmierzenie tempki toaleta i zaaplikowanie luteiny .. a potem ciężkop mi zasnąć u mnie tem. tez się waha olać to !
dzis tylko mnie martwiło że to już 3 dzień bez mdłośći ale jednak powróciły i przypomniały sobie o mnie po śniadaniu. Gorszy mam problem z piersiami w życiu nie miałam takich nabrzmiałych a jak bolą strach nawet na nie patrzeć...
Ja niestety jesscze w oczekiwaniu na wyrok bo nie wiem co to będzie czy we wtorek na usg się wsio wyjaśni i będzie nadzieja ....
Wszystkiego Najlepszego Kobietki <3<3 -
Wszystkiego Najlepszego Kobitki ;** hehe
My dzisiaj senie yeah moja ginka jest genialna, kazała mi brać prenatal complex i co i mdłości chwilę po wypiciu ustały ,czyli zna na rzeczy Polecam bo myślałam, że rozkręcą się znowu ,a tu psikusLivia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Wszystkiego Najlepszego Kobitki ;** hehe
My dzisiaj senie yeah moja ginka jest genialna, kazała mi brać prenatal complex i co i mdłości chwilę po wypiciu ustały ,czyli zna na rzeczy Polecam bo myślałam, że rozkręcą się znowu ,a tu psikus
Ja też łykam Prenatal, ale ten imbir doprowadza mnie do szewskiej pasji:D
Fakt faktem to są moje ulubione tabletki
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
jeśli pomogę: zażywam Vita-Min plus Mama, wybierałam z szerokiego wachlarza w aptece - dobry skład i dobra cena. Dodatkowo zażywam ich magnez, bo ten z zestawu pokrywa tylko 13% ZDS
Przeklejam skład:
nformacja żywieniowa 1 kapsułka %ZDS
Witamina A 180 µg 22,5%
Witamina D 5 µg 100%
Witamina E 12 mg 100%
Witamina C 80 mg 100%
Witamina B1 1,1 mg 100%
Witamina B2 1,4 mg 100%
Niacyna 16 mg 100%
Witamina B6 1,4 mg 100%
Kwas foliowy 400 µg 200%
Witamina B12 2,5 µg 100%
Biotyna 50 µg 100%
Kwas pantotenowy 6 mg 100%
Minerały
Wapń / chelat ALBION® TRAACS® 150 mg 12,5%
Magnez / chelat ALBION® TRAACS® 50 mg 13%
Żelazo / chelat ALBION® TRAACS® (Ferrochel®) 14 mg 100%
Cynk / chelat ALBION® TRAACS® 10 mg 100%
Mangan / chelat ALBION® TRAACS® 1 mg 50%
Miedź
z chelatu ALBION® TRAACS® 1000 µg 100%
Jod 200 µg 133%
Ekstrakt z owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon Ait.)
w tym 10% proantocyjanidyn 10 mg -
%ZDS - procent realizacji dziennego zalecanego spożycia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 15:49
-
Witajcie Kobiety:) najlepszego!
Ja dostalam witaminy od gin(nie pamietam nazwy cos na S... Symnatal Pro Baby chyba) ale mam tez w domu falvit mama, wiec najpierw skoncze jedne potem zaczne brac falvit. Dodatkowo kazala lykac kwas foliowy.
My dzis na spacerku, zakupach:) mezulek zabral mnie na pyszne pierogi ruskie z kwasna smietana mmmpycha;)
a teraz czas na odpoczynek:) wiec lezakujemy;) -
Cześć Wam Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
Dużo zdrówka byśmy pełne sił przeszły przez te 9 miesięcy
Co do witamin to czekam co mi ginekolog doradzi, na razie bierę kwas foliowy i tran w kapsułkach. Chiałabym zacząć łykać wit. D, bo wiadomo, że u nas w Polsce są niedobory tej witaminy, ale nie wiem który preparat z wit. D jest najlepiej wchłanialny przez organizm. Macie jakieś propozycje?
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
ja też czekam na witaminy które mi poleci ginka, nie będę kupowała nic na swoją rękę łykam kwas foliowy ale to już od dwóch lat jak nie lepiej:-)) ja już najbliższym powiedziałam o ciąży, wolę mieć w nich wsparcie a takie tajemnice powodują u mnie dodatkowy stres każdy podchodzi z rezerwą do ciąży bo sami wiemy co spotkało nas poprzednio więc cieszymy się, ale i martwimy chociaż ja odganiam złe myśli!!!