X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień badan dzisiaj:)
    Powodzenia mamuski i czekamy na relacje!

Dziewczyny jakie plany na Majowke?
    Mój M wziął 3 go dyzur, no zesz kur...:/
    A można by bylo pojechać gdzieś na łono natury...

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 3go też pracuje, ale po południu jedziemy do mojej przyjaciółki na 30chę :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Wizyte mam na 10

NIczym się nie stresuj.

Badanie genetyczne przez USG jest należy do nieinwazyjnych...jest takie samo jak wszystkie inne dopochwowe USG które do tej pory mialaś, tyle że lekarz będzie mierzył konkretne rzeczy m.in przezierność karkową chyli przestrzeń za kręgosłupem maleństwa) - ale mierzenie jest tylko na ekranie :)

Oprócz tego są jeszcze badania z krwi (również nieszkodliwe) - dają trochę większą pewność, ale również nie 100%

Jeśli badania wyjdą źle, można się zdecydować na badania inwazyjne - np. amniopunkcję lub biopsję kosmówki - ale te badania niosą ze sobą (małe, ale zawsze) ryzyko poronienia.
    Do tych badań na pewno nikt nie będzie Cię namiawiał jeśli wszystko wyjdzie ok na USG i ew. krwi :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeska dam koniecznie znac co to za klucia, dzis sie wszystko wypytam :-)

Moniqe ja tez sie stresuje gorzej niz podczas sesji bo tam mozna podejść do poprawki, a tu idzie albo tak albo tak...

z nerwow cały zolądek mnie boli, nic przełknąc nie moge, jeszce troche i sie szykuje to bede wcześniej, a i tak w kolejce pewie odsiedze swoje..

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich badających się dziś genetycznie (i nie tylko) !

Ja własnie zaczęłam 10 tydzień dziś i wybieram się na zwykłe USG - tak tylko podpatrzeć czy wszystko jest ok u mojego Maleństwa ;)

santoocha lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, ja mam bardzo podobne, prawie identyczne buciki ze stradivariusa z zeszłego chyba roku. I też się obawiałam, jak się będą sprawowały, a wzięłam w sumie w ciemno i jestem bardzo zadowolona. Jedne z najwygodniejszych butów jakie mam, przechodziłam w nich sporo kilometrów. Ale to chyba też zależy indywidualnie od osoby, ie wiem, może od budowy stopy Bo moja kumpela, kupiła bardzo podobne, tylko na szpilce a nie na słupku i jej noga bardzo ucieka.

Dziewczyny, powodzenia na wizytach!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 09:10

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresujcie się, bo to nie wpływa dobrze na malucha. Wiem, prosto powiedzieć. Ja zawsze sobie tłumaczę, że nie mam wpływu na wynik i niczego nie mogę zrobić, więc nerwy nie pomogą. Z drugiej strony obejrzę sobie malucha, jak fika nogami i rękami, i na tym się staram skupiać. Musi być dobrze. Statystycznie przecież wiadomo, że znaczna większość ciąż jest ok! Więc nie ma bata, muszę być w statystycznej większości!

Goplana, Viviana lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcinam śniadanko i popijam kawusie:)
    Prosze sie nie stresowac:)
    Niczym a badaniami szczególnie:) będzie wszystko dobrze:)

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati śliczny brzusio :) mi też już widać ale jest mniejszy no ale i ciąża młodsza

dziewczyny co do libido to jestem w szoku że 1, 2 dziennie wow - tyle to osiągaliśmy za młodu jak hormony buzowały ale teraz to 1,2 w miesiącu to jest dobrze - od zajścia było może ze 3 razy i to rano bo wieczorami nie nadaje się do niczego - no ale przed ciążą nie było lepiej - po synku miałam mega zapaść z libido - i powiem wam szczerze że martwie się jak to będzie po drugim bo naprawde to była nasza największa zmora i mąż zawsze mówił że drugiego dziecka nigdy nie będzie bo się z powietrza nie weźmie.. liczyliśmy troche że poszalejemy w te miesiące starań bo psychika troche poprawiła te chęci a tu rach ciach za pierwszym podejściem

co do butów to nie pomogę - dawno nie chodziłam w czymś co jest wyższe niż 4cm max - zazwyczaj na płasko bo gonić za synkiem czy męczyć się w pracy w butach ja nie daje rady, poza tym jestem chyba za duża i czuje się jak na szczudłach..

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, fajnie macie ja niewiem kiedy się doczekam, następna wizyta po weekendzie majowym ale pewnie na genetyczne za wcześnie więc jeszcze następne tygodnie czekania..

a co do weekendu majowego to 3 maja 2008 wzięliśmy ślub więc jak pogoda pozwoli i samopoczucie to napewno gdzieś się wyrwiemy

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wagi bo taki temat też poruszaliście to ja muszę takową kupić bo stara nie działa albo choć baterie wymienić.. w pierwszej ciąży zaczynałam z 54 km i skończyłam na 64 więc pięknie 10 kg które szybko znikło - teraz zaczynam z 58 i zobaczymy co będzie dalej, ale widze że brzuch, biust, tyłek wszystko rośnie w oczach

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny, do tej pory płakać mi się chce, ale miałam gehennę w nocy :( Myślałam, że umrę z niepowściągliwych wymiotów :/
    Już nawet nie wiem ile razy, na pewno dwucyfrowo. Nie byłam w stanie nawet łyka wody wziąć do ust od godz. 16. Do tego wtórna do torsji, mega migrena.
    Torecan zadziałał z dużym opóźnieniem dopiero ok. 4 rano. Parę razy zasłabłam w łazience, i w drodze do łóżka.
    Koszmar, a myślałam że zbliżający się 12tc już przyniesie ulgę, a tu tak się rozhulało :( :( :(
    To moja ostatnia ciąża :/

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rewolucja - co do butów, to jestem fanką szpilek, mam ich chyba ze 200 :) i powiem Ci, że nie lubię takiego modelu. Właśnie z tego powodu co napisałaś, obecnie nawet takich nie przymierzam, bo albo jest ciasnawy i wtedy trzyma nogę, ale stopa wygląda jak baleron, albo luźniejszy paseczek niestety przy tej wysokości obcasa puszcza palce do przodu, co wygląda równie nieestetycznie. Pomijając jeszcze fakt, że mam od jakiegoś czasu zasadę w ogóle nie interesować się butami z Zary - są źle wyprofilowane pod względem środka ciężkości (może tylko dla mnie) i mają fatalne, twarde, nieamortyzujące podeszwy - co uważam, że przy butach na obcasie to podstawa, aby wytrzymać w nich dłużej niż tylko przejście do kościoła :)
    Bardzo lubię wysokie obcasy i z powyższych powodów, ostatnio nawet buty typu peep toe, wybieram z jak najmniejszą dziurką, ponieważ grawitacja robi swoje i potem taki wystający paluch albo nawet kilka wyglądają okazale na świat prawie szorując po ziemi :) Duże dziury owszem, ale na mniejszym wzniesieniu :) Ale to też pewnie kwestia stopy - każda ma inną.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Goplana współczuję tych okropnych dolgliwości ciążowych, ale będzie już tylko lepiej :) Mam nadzieję, że szybko przejdzie już każdej mamusi :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurrrrr... w majówkę zimno i deszcz. Super, jak co roku prawie :(((

e43bfde7db.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny też idę dzisiaj podejrzeć malucha, zobaczymy jak tam mój Bąbelek urósł. Mam tylko dylemat bo pewnie jeszcze USG będzie dopochwowe a mój M bardzo chce już iść ze mną no i nie wiem czy pozwolić mu iść. Ja mdłości nie mam ale niestety zgaga nie ustajaca mnie męczy.

f2w343r88uf9xtcb.png

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ech dziewczyny, do tej pory płakać mi się chce, ale miałam gehennę w nocy :( Myślałam, że umrę z niepowściągliwych wymiotów :/
    Już nawet nie wiem ile razy, na pewno dwucyfrowo. Nie byłam w stanie nawet łyka wody wziąć do ust od godz. 16. Do tego wtórna do torsji, mega migrena.
    Torecan zadziałał z dużym opóźnieniem dopiero ok. 4 rano. Parę razy zasłabłam w łazience, i w drodze do łóżka.
    Koszmar, a myślałam że zbliżający się 12tc już przyniesie ulgę, a tu tak się rozhulało :( :( :(
    To moja ostatnia ciąża :/

O boze,
    Ja tez płakałam juz nad swoim losem ale moj rekord dobowy to 8 razy dziennie i ok 2 razy w nocy!!!!
    Też oznajmiłam mężowi że bedziemy mieć tylko jedno dziecko,bo ja tego drugi raz nie wytrzymam :(

Ale to co się z tobą dzieje to już naprawdę straszne:(Mi lekarz wspominał że jest coś takiego jak nietolerancja organizmu matki na podwyższony progesteron i ciałko zółte,co podejrzewają u mnie,niestety nikt mi nie wytłumaczył co się z tym robi:(

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Hej dziewczyny też idę dzisiaj podejrzeć malucha, zobaczymy jak tam mój Bąbelek urósł. Mam tylko dylemat bo pewnie jeszcze USG będzie dopochwowe a mój M bardzo chce już iść ze mną no i nie wiem czy pozwolić mu iść. Ja mdłości nie mam ale niestety zgaga nie ustajaca mnie męczy.

Mojemu spokojnie pozwolił wejść przy dopochwowym :)

e43bfde7db.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do planów na majówkę,zanim jeszcze się dowiedzieliśmy o ciąży mieliśmy jechać ze znajomymi do Wiednia
    Niestety dzis wszystko odkręcałam,bo nie dam rady i marny ze mnie teraz towarzysz,a do konca wierzyłam że w 11 /12 tyg się polepszy i pojedziemy..ale dupa!

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mialam wizyte u gin, ktora trwala doslownie 3 minuty, spodziewalam sie usg bo mi obiecal, a w zamian tego dostalam jedynie zestaw badan do wykonania, no ale sie pocieszam, bo nastepna wizyta juz 8 maja, gdzie zalozy mi karte ciazy i moze uda sie juz zmierzyc przeziernosc karkowa  :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 11:54

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Mój M też mi tym razem nie odpuści swojej obecności na usg :) ale co się dziwić my też na ich miejscu chciałybyśmy słyszeć serducho :)

201411191762.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ