Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Santoocha, ta beżowa jest słodka, skromna i kobieca:)
wykorzystałabym ją później do zwykłego latania i do skórzanych sandałów na płaskiej podeszwie
Za to pantera miażdży, ja bym nie miała odwagi jej NIGDZIE założyć
raczej w takich się czuję najlepiejhttp://fashionweare.com/galeria/produkt?id=470
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
RewolucjaSięDzieje wrote:Santoocha, ta beżowa jest słodka, skromna i kobieca:)
wykorzystałabym ją później do zwykłego latania i do skórzanych sandałów na płaskiej podeszwie
Za to pantera miażdży, ja bym nie miała odwagi jej NIGDZIE założyć
raczej w takich się czuję najlepiejhttp://fashionweare.com/galeria/produkt?id=470
ja normalnie nie moge nic sztucznego noscic a teraz w szczegolnosci odpada... -
Idia wrote:Ja mam mega dużo ciemnych włosów na twarzy. Takie bokobrody. I do tego jeszcze wąs mi się zrobił. Koszmar.
Idia MILORDZIE, przez Ciebie nie wyrobię na tusz do rzęs:D:D:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 16:48
Idia lubi tę wiadomość
Fidelissa wrote:fajna przed kolanko, wiec na wiele okazji. tylko balabym sie ze ze sztucznego materialu.
ja normalnie nie moge nic sztucznego noscic a teraz w szczegolnosci odpada...
To tylko na "okazje" i fason mi się podoba, ja też na codzień na grzbiecie chodzę w zasadzie od stóp do głów w czystej bawełnie, bo chyba bym się zadrapała na śmierćFidelissa lubi tę wiadomość
ja wcześniej brałam letrox 50, ale w lutym się zbuntowałam i uznałam że nie biorę nic bo w ciąże zajść nie mogę i mam to w dupie ;p a 3 tyg póżniej test pozytywny, od razu badanie a wyniki 2,5 ehhh poleciałam do pani doktor która jest też endo i powiedziała że mam brać połówkę i do tej pory biorę 25, wynik mam 1,5 i jest ok. Zobaczymy jak później będzie. Ja drzemkę mam obowiązkową codziennie, ogólnie jestem jak kot kanapowiec chwilowo, mój mąż się śmieje że odwracam się pupą do tv i idę w kimę, wstaję czasem o 19 a po 22 idę już spać
brzuszki macie śliczne kochane moje
) ja ogólnie jestem w szoku że już u nas widać, myślałam że to jakoś później urośnie hehehe, waga w dół u mnie ale brzuszek w górę :p cudownie się czuję jak idę miastem i mi tak wystaje, powoli zaczynam wierzyć że to dzieje się na prawdę :]
xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
KocieOczy wrote:Przy PCOS "nadmierne owłosienie" jest "normalne", też mam i PCOS i mech na twarzy i bakobrody poniekąd..
ale w ciąży też? nawet teraz nie odpuści? kurde włosy łonowe prawie do kolan, bokobrody- zamieniam się w yeti ;/
Czarnego yeti!Fidelissa, Dotty84, Lavendula, Nata lubią tę wiadomość
-
Idia wrote:Od zajścia nie badałam. A wcześniej myślałam ze te włoski to efekt stymulacji hormonalnej, która przeszłam. Teraz nawet nie wiem, które hormony badać i czy moje PCOS ma teraz znaczenie?
ja bym poszla do endo i spytala.
mialam kiedys kolezanke ktora miala problem z testosteronem
i miala wloski na twarzy... -
Idia wrote:ale w ciąży też? nawet teraz nie odpuści? kurde włosy łonowe prawie do kolan, bokobrody- zamieniam się w yeti ;/
Czarnego yeti!
Ano, co ma odpuszczać - często to nadwrażliwość receptorów androgeowych z lub bez nadmiaru androgenów.
Olej sprawę, nic nie zrobisz - szczególnie teraz. Wszelkie leki antyandrogenne znoszą tylko objawy dopóki się je bierze, potem od nowa.
Najlepiej teraz o tym zapomnieć, zainwestować w wosk czy inne metody depilacji, a po ciąży w laser diodowy (co też nie daje trwałych rezultatów w przypadku PCOS)
Hormonów to nawet nie warto badać, bo nie ma dobrych metod leczenia hiperandrogenizmu - zawsze pozostaje tylko depilacja.