Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też dziś miałam prenatalne i jestem przeszczęśliwa! Wszystko jest ok wg usg. CRL 6,56cm
NT 1,62mm
NB widoczna
tętno 160
prawidłowe przepływy i co bardzo dla mnie ważne prawidłowy obraz OUN,
wiek wg usg 12t 5d i zmienił się termin porodu na 5 listopada.Goplana, Idia, ewelina_d, Maga31, Lavendula, Dotty84, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Monique, KocieOczy, Viviana, anusiaa90, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość
-
Gratuluję świetnych wyników
Też bym chciała już być po usg prenatalnym (jeszcze 2 dni)...Ostatnio chodzę taka zadumana i mało uśmiechnięta, choć staram się niepotrzebnie się nie nakręcać...
Mam nadzieję, że przy okazji będę mogła już odstawić luteinę, bo zaczęłam już 13 tydz.
Co do owłosienia to czytałam że w ciąży 80% włosów jest w fazie wzrostu, umacniają się i nie wypadają. Zauważyłam to po sobie, włosy na głowie mam bardziej gęste i mało co wypada, co przed ciążą było moim utrapieniem, tzn ze względu na to, że mam długie włosy, to zawsze wydawało mi się, że za dużo ich tracę (było to po prostu bardziej widoczne).
A i zauważyłam, ze na brodzie to muszę co 2 dni wyrywać sobie parę włosków czarnych pęsetą...(przed ciążą to może raz na miesiąc mi jakiś w tym miejscu urósłi o dziwo z tyłu na udach też mi się pojawiły długaśne włosy ciemne
ale te traktuję żyletką
Hmm, nie wyobrażam sobie kobiet w ciąży przed erą maszynek do golenia
Plusem jest to, że rzęsy wyglądają super, ostatnio nawet siostra się zapytała co to za nowy tusz, bo mam takie gęsteA byłam akurat bez tuszu
Idia lubi tę wiadomość
-
Hej mamuśki!
Właśnie znalazłam opcję dla niecierpliwych: bezpłatne badania USG 3D/4D będą 17 maja 2014 o godz. 11 do sklepu Smyk w CH Europa Centralna w Gliwicach przy ul. Pszczyńskiej 315. Tu link:
http://terazmamy.pl/?p=73
Choć zaznaczono, że "Wykonane na akcji USG umożliwia zobaczenie Twojego nienarodzonego dziecka w nowoczesnej technologii USG 3D/4D, ale nie jest pełnym badaniem diagnostycznym."
RewolucjaSięDzieje, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
Maga właśnie myślałam o tym pare dni temu, ale niesety ponad 500km... ;/ troche za dluga ta podroz... a co do golenia żyletką hehe ja to za jakiś czas będę chyba z lusterka korzystać już, albo po omacku w takim tempie powiększania się mojego brzucha... a na USG na pewno dobrze bedzie
Maga31 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Maga31 wrote:Hej mamuśki!
Właśnie znalazłam opcję dla niecierpliwych: bezpłatne badania USG 3D/4D będą 17 maja 2014 o godz. 11 do sklepu Smyk w CH Europa Centralna w Gliwicach przy ul. Pszczyńskiej 315. Tu link:
http://terazmamy.pl/?p=73
Choć zaznaczono, że "Wykonane na akcji USG umożliwia zobaczenie Twojego nienarodzonego dziecka w nowoczesnej technologii USG 3D/4D, ale nie jest pełnym badaniem diagnostycznym."
Co prawda 20 maja idę do gieńka, ale w sumie do Gleiwitz też mogę skoczyćzobaczymy jak z czasem i czy gdzieś nie wybędziemy
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Witajcie, dawno mnie nie było... trochę nadrobiłam, ale za długo mi się czytać nie chciało
W końcu udało mi się dotrzeć na badania laboratoryjne w ubiegłym tygodniu i jestem z siebie dumna, 10h bez jedzenia i jakoś wytrzymałam nie pawiując, większość badań w porządku. W święta złapało mnie przeziębienie i wyszło w badaniach jako podwyższone leukocyty i granulocyty oraz obniżone limfocyty, w moczu też jakieś bakterie, choć nie mam objawów zapalenia pęcherza. zobaczymy co 5.V powie lekarka... glukoza ok, tarczyca ok
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Hej ja po śniadanku, odpoczywam. Później mam gościa, siostrę cioteczną.
Gardełko jeszcze boli, ale czuję się z dnia na dzień coraz lepiej. Głowa ćmi, bo znowu deszczowo.
Gratuluję udanych badań prenatalnych, bardzo mnie to cieszy. Trzymam kciuki za kolejne dziewczyny, ja mam w maju.
Izia i Pati śliczne brzuszki. U mnie mały wyskoczył po świętach, ale jeszcze czekam na większy -
Hejka dziewczyny
cieszę się z Wami ze wszystkich pozytywnych wieści, ja jeszcze ponad tydzień do wizyty ale mam nadzieję że u mnie też wszystko ok
Lavendula lubi tę wiadomość
-
Idia wrote:Pogoda piękna a ja co? Leżę
Kochana ja też ciągle leżę, wcześniej musiałam, a teraz przeziębienie, co prawda puszcza mnie, ale chcę to wyleżeć, na szczęscie u mnie pochmurno.
Dziewczyn czy Wy też obserwujecie u siebie pewien objaw ciąży - lenistwo???
Maga31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja muszę iść do pracy i też mi się nie chce.
Mąż wyjechał z dziećmi na wyjazd edukacyjny i od wczoraj jestem sama w domu. Nie jest zbyt fajnie.
M. dzwonił, że byli w lesie i przyszli cali od błota umazani, więc to ręcznie wyprał! No, nie rozumiem, przecież spakowałam ich tak, by nie było trzeba niczego prać. Ubrań mają w bród! CHyba go mamusie innych dzieci zmotywowały - jest jedynym ojcem na wyprawie.RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Ooo tak, lenistwo pełną parą, ja to nazywam zmęczeniem i tak wklepuję w tabelę belly, ale czasami mam takiego zwiecha, że nie chce mi się iść po szklankę wody, a czasami skaczę po domu jak małpa po lianie i energia mi rozsadza czaszkę
Kocie - trzymam kciuki za wizytę
Marynka - na pocieszenie Ci powiem, że mój małż jest identycznie rozczulający jeśli chodzi o synka
Mnie dziś głowa szarpie, ale to z powodu burz, które wiszą w powietrzu.
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Viviana wrote:Kochana ja też ciągle leżę, wcześniej musiałam, a teraz przeziębienie, co prawda puszcza mnie, ale chcę to wyleżeć, na szczęscie u mnie pochmurno.
Dziewczyn czy Wy też obserwujecie u siebie pewien objaw ciąży - lenistwo???
O TAK! W ŻYCIU TAKIEGO LENIA NIE MIAŁAM... -
dołączam się do lenistwa
synek poszedł z mężem przed 8 - a ja luzik i nuda
cudownie - koło południa wybieram się w miasto m.in do rossmana po kosmetyki do makijaży oczu z -49% - w końcu będę miała czas spokojnie poprzeglądać i powybierać i to jeszcze w fajnych cenach