X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś miałam prenatalne i jestem przeszczęśliwa! Wszystko jest ok wg usg. CRL 6,56cm
    NT 1,62mm
    NB widoczna
    tętno 160
    prawidłowe przepływy i co bardzo dla mnie ważne prawidłowy obraz OUN,
    wiek wg usg 12t 5d i zmienił się termin porodu na 5 listopada.

Goplana, Idia, ewelina_d, Maga31, Lavendula, Dotty84, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Monique, KocieOczy, Viviana, anusiaa90, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję świetnych wyników :)
    Też bym chciała już być po usg prenatalnym (jeszcze 2 dni)...Ostatnio chodzę taka zadumana i mało uśmiechnięta, choć staram się niepotrzebnie się nie nakręcać...
    Mam nadzieję, że przy okazji będę mogła już odstawić luteinę, bo zaczęłam już 13 tydz.

Co do owłosienia to czytałam że w ciąży 80% włosów jest w fazie wzrostu, umacniają się i nie wypadają. Zauważyłam to po sobie, włosy na głowie mam bardziej gęste i mało co wypada, co przed ciążą było moim utrapieniem, tzn ze względu na to, że mam długie włosy, to zawsze wydawało mi się, że za dużo ich tracę (było to po prostu bardziej widoczne).
    A i zauważyłam, ze na brodzie to muszę co 2 dni wyrywać sobie parę włosków czarnych pęsetą...(przed ciążą to może raz na miesiąc mi jakiś w tym miejscu urósł ;) i o dziwo z tyłu na udach też mi się pojawiły długaśne włosy ciemne :/ ale te traktuję żyletką ;) Hmm, nie wyobrażam sobie kobiet w ciąży przed erą maszynek do golenia ;)
    Plusem jest to, że rzęsy wyglądają super, ostatnio nawet siostra się zapytała co to za nowy tusz, bo mam takie gęste :D A byłam akurat bez tuszu :)

oar89n73lemodt8j.png

Idia lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki!
    Właśnie znalazłam opcję dla niecierpliwych: bezpłatne badania USG 3D/4D będą 17 maja 2014 o godz. 11 do sklepu Smyk w CH Europa Centralna w Gliwicach przy ul. Pszczyńskiej 315. Tu link:
    http://terazmamy.pl/?p=73
    Choć zaznaczono, że "Wykonane na akcji USG umożliwia zobaczenie Twojego nienarodzonego dziecka w nowoczesnej technologii USG 3D/4D, ale nie jest pełnym badaniem diagnostycznym."

RewolucjaSięDzieje, anusiaa90 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga właśnie myślałam o tym pare dni temu, ale niesety ponad 500km... ;/ troche za dluga ta podroz... a co do golenia żyletką hehe ja to za jakiś czas będę chyba z lusterka korzystać już, albo po omacku w takim tempie powiększania się mojego brzucha... a na USG na pewno dobrze bedzie :D

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Hej mamuśki!
    Właśnie znalazłam opcję dla niecierpliwych: bezpłatne badania USG 3D/4D będą 17 maja 2014 o godz. 11 do sklepu Smyk w CH Europa Centralna w Gliwicach przy ul. Pszczyńskiej 315. Tu link:
    http://terazmamy.pl/?p=73
    Choć zaznaczono, że "Wykonane na akcji USG umożliwia zobaczenie Twojego nienarodzonego dziecka w nowoczesnej technologii USG 3D/4D, ale nie jest pełnym badaniem diagnostycznym."

Co prawda 20 maja idę do gieńka, ale w sumie do Gleiwitz też mogę skoczyć:) zobaczymy jak z czasem i czy gdzieś nie wybędziemy :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dawno mnie nie było... trochę nadrobiłam, ale za długo mi się czytać nie chciało ;) W końcu udało mi się dotrzeć na badania laboratoryjne w ubiegłym tygodniu i jestem z siebie dumna, 10h bez jedzenia i jakoś wytrzymałam nie pawiując, większość badań w porządku. W święta złapało mnie przeziębienie i wyszło w badaniach jako podwyższone leukocyty i granulocyty oraz obniżone limfocyty, w moczu też jakieś bakterie, choć nie mam objawów zapalenia pęcherza. zobaczymy co 5.V powie lekarka... glukoza ok, tarczyca ok :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moczu mogą być pojedyncze bakterie, bo sposób pobrania próbki nie jest jałowy. To mogą być bakterie z przedsionka pochwy. Nie martw się na zapas!

• Viviana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po śniadanku, odpoczywam. Później mam gościa, siostrę cioteczną.

Gardełko jeszcze boli, ale czuję się z dnia na dzień coraz lepiej. Głowa ćmi, bo znowu deszczowo.

Gratuluję udanych badań prenatalnych, bardzo mnie to cieszy. Trzymam kciuki za kolejne dziewczyny, ja mam w maju.

Izia i Pati śliczne brzuszki. U mnie mały wyskoczył po świętach, ale jeszcze czekam na większy :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Dzisiaj tak słonecznie ,że te słonko obudziło mnie z samego rańca o 4.45 ciosem prosto w twarz :PTrzeba iść na spacer, bo się zapuszcze jeszcze hehhe :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :) cieszę się z Wami ze wszystkich pozytywnych wieści, ja jeszcze ponad tydzień do wizyty ale mam nadzieję że u mnie też wszystko ok ;)

Lavendula lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Kochane,
    dość przy kompie......... glowa mnie juz boli.
    Pomyslcie o mnie jutro.
    Mam badania prenatalne o 11.40.

do zobaczonka
    powodzenia będzie dobrze:)

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda piękna a ja co? Leżę :(

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Pogoda piękna a ja co? Leżę :(

Kochana ja też ciągle leżę, wcześniej musiałam, a teraz przeziębienie, co prawda puszcza mnie, ale chcę to wyleżeć, na szczęscie u mnie pochmurno.

Dziewczyn czy Wy też obserwujecie u siebie pewien objaw ciąży - lenistwo :D ???

Maga31 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam mocy i nic mi się nie chce - małe lenistwo :) W kuchni prawie nic mi nie wychodzi :( Dziś się wyturlam do BRW bo mam parę pytań w sprawie mebli i jakoś resztę dnia trzeba zagospodarować bo wizyta dopiero na 18.30 uhh!

goOlp2.png NJmJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę iść do pracy i też mi się nie chce.
    Mąż wyjechał z dziećmi na wyjazd edukacyjny i od wczoraj jestem sama w domu. Nie jest zbyt fajnie.
    M. dzwonił, że byli w lesie i przyszli cali od błota umazani, więc to ręcznie wyprał! No, nie rozumiem, przecież spakowałam ich tak, by nie było trzeba niczego prać. Ubrań mają w bród! CHyba go mamusie innych dzieci zmotywowały - jest jedynym ojcem na wyprawie.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tak, lenistwo pełną parą, ja to nazywam zmęczeniem i tak wklepuję w tabelę belly, ale czasami mam takiego zwiecha, że nie chce mi się iść po szklankę wody, a czasami skaczę po domu jak małpa po lianie i energia mi rozsadza czaszkę :D
    Kocie - trzymam kciuki za wizytę :)
    Marynka - na pocieszenie Ci powiem, że mój małż jest identycznie rozczulający jeśli chodzi o synka :)

Mnie dziś głowa szarpie, ale to z powodu burz, które wiszą w powietrzu.

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Kochana ja też ciągle leżę, wcześniej musiałam, a teraz przeziębienie, co prawda puszcza mnie, ale chcę to wyleżeć, na szczęscie u mnie pochmurno.

Dziewczyn czy Wy też obserwujecie u siebie pewien objaw ciąży - lenistwo :D ???

O TAK! W ŻYCIU TAKIEGO LENIA NIE MIAŁAM...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam się do lenistwa :) synek poszedł z mężem przed 8 - a ja luzik i nuda :) cudownie - koło południa wybieram się w miasto m.in do rossmana po kosmetyki do makijaży oczu z -49% - w końcu będę miała czas spokojnie poprzeglądać i powybierać i to jeszcze w fajnych cenach

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    O TAK! W ŻYCIU TAKIEGO LENIA NIE MIAŁAM...

... dołączam się do listy... :)

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wzięłam urlop na żądanie :)
    I leniuchuję!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ