X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam stresa. Mam być za 1,5godz na USG, a mąż się spóźnia, cały dzień telefon nie odpowiada... :( Sam doajzd na przełaj przez całą stolicę w tych godzinach zajmie nam ponad godzinę...
    W końcu pojadę sama, albo zawiezie mnie teść, ale mąż za karę nie wejdzie...
    Ale jestem zła i zestresowana...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 15:49

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj sie, pewnie zaraz przyjedzie.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj umieram, moja głowa..... :((

Brzucho fajny zgrabniutki :)

A wieści świetne :D Fiedlissa fajnie synuś, ja się dowiem 5 maja czy na pewno synek o ile nie schowa się :P

Idę dalej odpoczywać :(

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badanie prenatalne- 6 maj

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana i mada-lena nie stresujcie sie. bedzie dobrze:))

Gratuluje Mamusiom z wczoraj pomyslnych badan:)))

ale fajnie juz wiedzieć ,że wszystko ok:))
    bo chyba nie może byc tak,że nagle ten test Pappa coś wykaże jak wszystko ok, prawda?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja dzisiaj umieram, moja głowa..... :((

Brzucho fajny zgrabniutki :)

A wieści świetne :D Fiedlissa fajnie synuś, ja się dowiem 5 maja czy na pewno synek o ile nie schowa się :P

Idę dalej odpoczywać :(

odpoczywaj Pati odpoczywaj:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Goplana i mada-lena nie stresujcie sie. bedzie dobrze:))

Gratuluje Mamusiom z wczoraj pomyslnych badan:)))

ale fajnie juz wiedzieć ,że wszystko ok:))
    bo chyba nie może byc tak,że nagle ten test Pappa coś wykaże jak wszystko ok, prawda?

mnie wczoraj doktorek powiedział z naciskiem na słowa " -->na postawie USG <-- jest wszystko w porządku", nie podał mi nawet słownie żadnych konkretnych wyników pomiarów, te otrzymam po długim weekendzie jako jeden wynik badań [usg + krew]. Taki mają standard, nie wiem, nie znam się to moja pierwsza ciąża, i pierwsze takie badania - wierzę, że wszytko będzie OK

pozdr.L

• Evik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś coś bardzo dokucza kłucie z prawej strony brzucha, mam wrażenie że w miejscu gdzie jest dzidziuś, czy miałyście tak kiedyś?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już troche lepiej żelowy zimny okład na głowę i pomogło, ob ten paracetamol to o kant dupy sobie można obić...

A sukienke dzisiaj kupiłam taką kolor fioletowy nie mogłam znaleźć jakoś ładnej której kolor by mi też odpowiadał ,to jeszcze nie jest to co chciałam ,ale zobaczymy jak ona przyjdzie jak będę wyglądać :)

http://www.ebay.co.uk/itm/Ruffles-Bead-Chiffon-Bridesmaid-Wedding-Gown-Prom-Homecoming-Party-Short-Dress-/400619570829?pt=US_CSA_WC_Dresses&var=&hash=item9c098cef3c

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    woow Pati - śliczna sukienka! :) Na pewno będziesz wyglądała pięknie!
    (nie zapomnij się pokazać :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 18:33

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przyjdzie to Wam wrzuce foto w niej, a najlepiej to na końcowy efekt poczekajcie przed weselichem hahah bo jeszcze mam rudawy blond a ja sobie zrobię mój blondzik to wtedy lasencja będę znowu ;D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś po wizycie, USG nie było bo badanie miałam w czwartek przed świętami, dziś tylko obejrzał wyniki i zbadał szyjkę. Wszystko OK.

Następna wizyta 29 maj, chyba pod koniec maja - początek czerwca pójdę do niego prywatnie (kazał przyjść ostatnio w okolicach 20 tyg) to będę miała USG :P

Dostałam skierowanie na badanie krwi - różyczka, toxo i TSH

Dacie wiarę, że w czwartek zaczynamy II trymestr?!

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko ten czas leci, ale ciesze się bardzo, że mamusie dobrze z Wami i dzieciaczkami ;D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test Pappa daje tylko info z krwi czy jest ryzyko zespołu Downa, ale ryzyko to nie to samo co choroba, bo dzidzia może urodzić się zdrowa mimo istnienia tego ryzyka. A jak wyjdzie niejasno robią amniopunkcję, która jest ryzykowna dla płodu, dlatego ja narazie się wstrzymałam z tym badaniem, przedyskutuję to z lekarką, bo mnie ona tylko zaproponowała zapoznanie się z metodą, a nie wysłała od razu na badanie. Jak usg genetyczne wyjdzie ok, to nie będę się dodatkowo stresować.

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Idia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że za szybko by cokolwiek w brzuchu czuć ale jakieś 30 minut temu miałam nieprawdopodobnie dziwne odczucie wewnątrz brzucha. No nie we wnątrz. Jakby coś mnie dotknęło. Nie doszukuje się. Nie panikuję. To było dziwne i inne niż cokolwiek co znam. Pewnie się nie powtórzy. Kto wie co to było. Gilgotek od Cudaka czy wędrujący tasiemiec.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie! Klusek rośnie jak na drożdżach! Ja się bałam czy będzie miał 5cm a tu proszę 6,9cm :) Kość nosowa jest, przezierność 1,1, serducho 167 uderzeń, widzieliśmy żołądek, pęcherz :D Nogi ma jakieś takie długie i kopał i wiercił się ojeju :D Kamień z serca :)
    Wg CRL wiek ciąży to 13t 1d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 19:50

Fidelissa, Maga31, Lavendula, Dotty84, RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, mada_lena, sylvi, Viviana, Monique, Nata, anusiaa90 lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A już troche lepiej żelowy zimny okład na głowę i pomogło, ob ten paracetamol to o kant dupy sobie można obić...

A sukienke dzisiaj kupiłam taką kolor fioletowy nie mogłam znaleźć jakoś ładnej której kolor by mi też odpowiadał ,to jeszcze nie jest to co chciałam ,ale zobaczymy jak ona przyjdzie jak będę wyglądać :)

http://www.ebay.co.uk/itm/Ruffles-Bead-Chiffon-Bridesmaid-Wedding-Gown-Prom-Homecoming-Party-Short-Dress-/400619570829?pt=US_CSA_WC_Dresses&var=&hash=item9c098cef3c
    Bardzo ładna)

Przez chwile Twój post był nie widoczny..zamazane....jak przez mgle...dziwne

Odkładam dzis dupka. Wieczorem juz nie biorę.
    Niedobrze mi nadal....

qq87j44jhto0od0f.png

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wybrać jeszcze jedno opakowanie bo i tak mam na stanie i też finito z dupkiem :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    My już po wizycie! Klusek rośnie jak na drożdżach! Ja się bałam czy będzie miał 5cm a tu proszę 6,9cm :) Kość nosowa jest, przezierność 1,1, serducho 167 uderzeń, widzieliśmy żołądek, pęcherz :D Nogi ma jakieś takie długie i kopał i wiercił się ojeju :D Kamień z serca :)
    Wg CRL wiek ciąży to 13t 1d

super wieści, GRATULACJE!! <3

KocieOczy lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Dziś po wizycie, USG nie było bo badanie miałam w czwartek przed świętami, dziś tylko obejrzał wyniki i zbadał szyjkę. Wszystko OK.

Następna wizyta 29 maj, chyba pod koniec maja - początek czerwca pójdę do niego prywatnie (kazał przyjść ostatnio w okolicach 20 tyg) to będę miała USG :P

Dostałam skierowanie na badanie krwi - różyczka, toxo i TSH

Dacie wiarę, że w czwartek zaczynamy II trymestr?!
    A ja jutro:)

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ