Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam stresa. Mam być za 1,5godz na USG, a mąż się spóźnia, cały dzień telefon nie odpowiada...
Sam doajzd na przełaj przez całą stolicę w tych godzinach zajmie nam ponad godzinę...
W końcu pojadę sama, albo zawiezie mnie teść, ale mąż za karę nie wejdzie...
Ale jestem zła i zestresowana...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 15:49
-
Fidelissa wrote:Goplana i mada-lena nie stresujcie sie. bedzie dobrze:))
Gratuluje Mamusiom z wczoraj pomyslnych badan:)))
ale fajnie juz wiedzieć ,że wszystko ok:))
bo chyba nie może byc tak,że nagle ten test Pappa coś wykaże jak wszystko ok, prawda?
mnie wczoraj doktorek powiedział z naciskiem na słowa " -->na postawie USG <-- jest wszystko w porządku", nie podał mi nawet słownie żadnych konkretnych wyników pomiarów, te otrzymam po długim weekendzie jako jeden wynik badań [usg + krew]. Taki mają standard, nie wiem, nie znam się to moja pierwsza ciąża, i pierwsze takie badania - wierzę, że wszytko będzie OK
pozdr.LFidelissa lubi tę wiadomość
-
A już troche lepiej żelowy zimny okład na głowę i pomogło, ob ten paracetamol to o kant dupy sobie można obić...
A sukienke dzisiaj kupiłam taką kolor fioletowy nie mogłam znaleźć jakoś ładnej której kolor by mi też odpowiadał ,to jeszcze nie jest to co chciałam ,ale zobaczymy jak ona przyjdzie jak będę wyglądać
http://www.ebay.co.uk/itm/Ruffles-Bead-Chiffon-Bridesmaid-Wedding-Gown-Prom-Homecoming-Party-Short-Dress-/400619570829?pt=US_CSA_WC_Dresses&var=&hash=item9c098cef3cFidelissa lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dziś po wizycie, USG nie było bo badanie miałam w czwartek przed świętami, dziś tylko obejrzał wyniki i zbadał szyjkę. Wszystko OK.
Następna wizyta 29 maj, chyba pod koniec maja - początek czerwca pójdę do niego prywatnie (kazał przyjść ostatnio w okolicach 20 tyg) to będę miała USG
Dostałam skierowanie na badanie krwi - różyczka, toxo i TSH
Dacie wiarę, że w czwartek zaczynamy II trymestr?!Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Test Pappa daje tylko info z krwi czy jest ryzyko zespołu Downa, ale ryzyko to nie to samo co choroba, bo dzidzia może urodzić się zdrowa mimo istnienia tego ryzyka. A jak wyjdzie niejasno robią amniopunkcję, która jest ryzykowna dla płodu, dlatego ja narazie się wstrzymałam z tym badaniem, przedyskutuję to z lekarką, bo mnie ona tylko zaproponowała zapoznanie się z metodą, a nie wysłała od razu na badanie. Jak usg genetyczne wyjdzie ok, to nie będę się dodatkowo stresować.
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Ja wiem że za szybko by cokolwiek w brzuchu czuć ale jakieś 30 minut temu miałam nieprawdopodobnie dziwne odczucie wewnątrz brzucha. No nie we wnątrz. Jakby coś mnie dotknęło. Nie doszukuje się. Nie panikuję. To było dziwne i inne niż cokolwiek co znam. Pewnie się nie powtórzy. Kto wie co to było. Gilgotek od Cudaka czy wędrujący tasiemiec.
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie! Klusek rośnie jak na drożdżach! Ja się bałam czy będzie miał 5cm a tu proszę 6,9cm
Kość nosowa jest, przezierność 1,1, serducho 167 uderzeń, widzieliśmy żołądek, pęcherz
Nogi ma jakieś takie długie i kopał i wiercił się ojeju
Kamień z serca
Wg CRL wiek ciąży to 13t 1dWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 19:50
Fidelissa, Maga31, Lavendula, Dotty84, RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, mada_lena, sylvi, Viviana, Monique, Nata, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:A już troche lepiej żelowy zimny okład na głowę i pomogło, ob ten paracetamol to o kant dupy sobie można obić...
A sukienke dzisiaj kupiłam taką kolor fioletowy nie mogłam znaleźć jakoś ładnej której kolor by mi też odpowiadał ,to jeszcze nie jest to co chciałam ,ale zobaczymy jak ona przyjdzie jak będę wyglądać
http://www.ebay.co.uk/itm/Ruffles-Bead-Chiffon-Bridesmaid-Wedding-Gown-Prom-Homecoming-Party-Short-Dress-/400619570829?pt=US_CSA_WC_Dresses&var=&hash=item9c098cef3c
Przez chwile Twój post był nie widoczny..zamazane....jak przez mgle...dziwne
Odkładam dzis dupka. Wieczorem juz nie biorę.
Niedobrze mi nadal.... -
KocieOczy wrote:My już po wizycie! Klusek rośnie jak na drożdżach! Ja się bałam czy będzie miał 5cm a tu proszę 6,9cm
Kość nosowa jest, przezierność 1,1, serducho 167 uderzeń, widzieliśmy żołądek, pęcherz
Nogi ma jakieś takie długie i kopał i wiercił się ojeju
Kamień z serca
Wg CRL wiek ciąży to 13t 1d
super wieści, GRATULACJE!!KocieOczy lubi tę wiadomość
-
Paju wrote:Dziś po wizycie, USG nie było bo badanie miałam w czwartek przed świętami, dziś tylko obejrzał wyniki i zbadał szyjkę. Wszystko OK.
Następna wizyta 29 maj, chyba pod koniec maja - początek czerwca pójdę do niego prywatnie (kazał przyjść ostatnio w okolicach 20 tyg) to będę miała USG
Dostałam skierowanie na badanie krwi - różyczka, toxo i TSH
Dacie wiarę, że w czwartek zaczynamy II trymestr?!