X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) , ja rowniez nie zamierzam robic tego testu, co ma byc to bedzie, mdlosci juz troche zelzaly ale wciaz trwaja przez caly dzien, nasilaja sie zwlaszcza po spozyciu posilku, a i ludzie zaczynaja ustepowac mi miejsca w autobusie hehe, wydaje mi sie, ze znow brzuch powiekszyl swoja objetosc, ostatnio wiele mialam z nim zwiazane rozne odczucia, wiec kto wie :)

• okti89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz powiedział, że jak pomiary wyjdą ok to nie ma sesnsu robić tego testu, skoro lekarz wie co robi to nie będę górować nad nim...
    Kiedyś ciąże były łatwiejsze nie było żadnych testów , skomplikowanych badań itd... a przy tym nie było tyle stresów, wiedziało się że jest się w ciąży i tyle..można było się cieszyć a nie zamartwiać tym pięknym stanem

KocieOczy, Viviana, marynka lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Powiedzcie mi czy wy wszystkie przy badaniach prenatalnych robicie test Pappa?
    Myślałam, że to jest tylko dokładniejsze usg i ewentualnie potem można zrobić dodatkowe badania np test Pappa..

Ale fajnie, że w większości te badania macie za sobą.. ja niestety jeszcze przed sobą :( oby tylko było wszystko dobrze..

u nas było "w zestawie" USG + krew

• Cześka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3majcie kciuki dziewuszki, dziś 15.45 jak teraz większość, mamy usg prenatalne wrrr... boje się trochę :).

Fidelissa, mada_lena, Monique, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

I ja wróciłam po badaniach, szczęśliwa i strasznie zmęczona - o 21 już padłam jak pies Pluto, ledwo zęby umyłam.

Będzie najpewniej córa (swoją drogą to strasznie dużo dziewczynek się rodzi wśród naszych znajomych - jakieś 80%). Chciałam synka, więc nie będzie chodziła w różowym ;) :) Swoja drogą sprawdza się, że jak zarzygana ciąża to pewno córka :)
    Obecnie ma 5 cm i tak tańcowała i skakała, że gin nie mogła jej spokojnie pomierzyć - bardzo kojący widok. Gin była na tyle miła, że pozwoliła nam po prostu przez kilka chwil na nią popatrzeć, beż żadnego cykania pomiarów. Dostałam jeszcze filmik na pamiątkę, z opcją 3D - ale tam nie podoba mi się... jakaś ta rekonstrukcja alienowata.
    Parametry typu przezierność karkowa i te inne w normie.
    Mężowi łaskawie pozwoliłam wejść na badanie ;)

ywg6ox9twuft_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 09:44

Cześka, Lavendula, Viviana, KocieOczy, maaartinka, blue00, Fidelissa, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, sylvi, Monique, Nata, xpatiiix3, Reverie, Strupka, anusiaa90, Maga31, KasiaKa, Dotty84, Czarnaa94, ewelina_d, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka wrote:
    3majcie kciuki dziewuszki, dziś 15.45 jak teraz większość, mamy usg prenatalne wrrr... boje się trochę :).

zaciśnięte <3 &&&&&& <3 będzie dobrze !! :)

Cześka lubi tę wiadomość

• Cześka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Goplana :) ale fajnie ją widać :)

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok teraz już wszystko rozumiem :) dziękuje za pomoc :)

A ile płaciłyście za te badania?

Cześka trzymam mocno :) napewno wszystko będzie dobrze!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 09:45

Cześka lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

I ja wróciłam po badaniach, szczęśliwa i strasznie zmęczona - o 21 już padłam jak pies Pluto, ledwo zęby umyłam.

Będzie najpewniej córa (swoją drogą to strasznie dużo dziewczynek się rodzi wśród naszych znajomych - jakieś 80%). Chciałam synka, więc nie będzie chodziła w różowym ;) :) Swoja drogą sprawdza się, że jak zarzygana ciąża to pewno córka :)
    Obecnie ma 5 cm i tak tańcowała i skakała, że gin nie mogła jej spokojnie pomierzyć - bardzo kojący widok. Gin była na tyle miła, że pozwoliła nam po prostu przez kilka chwil na nią popatrzeć, beż żadnego cykania pomiarów. Dostałam jeszcze filmik na pamiątkę, z opcją 3D - ale tam nie podoba mi się... jakaś ta rekonstrukcja alienowata.

ywg6ox9twuft_t.jpg

na też wróżą córkę, a mdłości ominęły mnie dużym łukiem.... chyba, że doktorek się pomylił ;P

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

ywg6ox9twuft_t.jpg

Gratuluje :) Dzidziuś cudowny :)
    u mnie po znajomych sami chłopcy :) zobaczymy co mi wyjdzie, mdłości nie miałam ale czuje, że to będzie córeczka :)

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje dziewczynek :) - mi też się marzy - nawet wczoraj skusiłam się na różowe bodziaki - nie mogłam się oprzeć.. dla chłopca mam caluśką wyprawkę ciuchową po 2 bratankach i synku i jak zobaczyłam takie fajne różowe i jeszcze na napy a nie przez głowę i 1 sztukę musiałam wziąść.. najwyżej dam komuś ale jakoś czuje że się przydadzą..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Idia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w głowie mi jedno: jeść!!!!!!

Fidelissa lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam usg +test Pappa w pakiecie i na NFZ:)) wiec nic mnie to nie kosztowało;)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana super wieści:)

qq87j44jhto0od0f.png

• okti89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wokół moich znajomych są sami chłopcy :) ja byłam przekonana chłopca ale teraz chyba 50/50 poprostu jestem ciekawa co tam w brzuszku fika;)

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeska kciukam:))

Uciekam do obowiązków:)

Cześka lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    U mnie podobnie. Nic takiego nie wchodzi w grę.:)
    ja robiłam, bo sie łapałam za darmo, generalnie jeśliby cos było nie tak, to decydowałabym sie na amnio, tylko co dalej.....na szczęście wszystko ok:)

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    No powiem Ci, że mi też na sama myśl o tym podchodzi do gardła..widziałam kiedyś jak moja koleżanka "to" (bleah) robiła i jest to conajmniej obrzydliwe...

Dziewczyny, Nosefrida jest najlepszym aspiratorem dla dzieci, gluty są wciągane i zatrzymywane w takim filtrze, nic nie leci do naszych buzi, a że widoki są niekiedy kosmiczne, to mam to głęboko w doupie, ważne, że od samego początku, od kiedy używam Fridy, czyli generalnie od urodzin Jasia nie było żadnych problemów z oddychaniem w nocy, charczeniem, katarkiem wodnym etc. Czasami dzieci mają po prostu zarąbane noski na amen i przez to się męczą.

http://www.skandprojekt.pl/frida_2_info.html

Lavendula lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad testem P., generalnie gienek twierdzi, że na moją upierdliwość to mam sobie zrobić, ale parametry są w normie, więc nie trzeba. No jak nie trzeba, to nie trzeba, jednego kłucia mniej i stresu też;)

Mnie powiedział, że chyba chłopak, ale się odżegnuje od późniejszych pretensji:D Jakoś przeczuwam, że nie chłopak, no zobaczymy ;)

Za dzisiejsze badania dziewczyny trzymam kciuki i napewno będzie dobrze:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dostałam ostatnio na FB zajawkę do znakomitej strony, dziewczyna analizuje składy kosmetyków dla dzieci, płynów do higieny intymnej itd. Przyznaję, że gapię się na składy, patrzę, czy nie testowane, ale czasami po prostu olewam i się kieruję reklamą. Najbardziej mnie walnęły w oczy składy chusteczek nawilżanych, w sumie dyskonty rządzą :D

Oto strona: http://www.srokao.pl/search/label/Chusteczki%20nawil%C5%BCane

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ