X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chcialam mieć syna , bo mi sie wydało ze łatwiej wychować , itd..Ale odkąd jestem w ciazy myśle o dziewczynce, ze może bylibyśmy lepszymi rodzicami dla dziewczynki . Mój maz jest nietypowy nie interesuje go piłka, nie ogląda meczy,samochody tez go nie kręcą ani majsterkowanie wiec to chyba dobry typ na tatusia córeczki :D Tymczasem ja nadal codziennie wymiotuje , mimo ze jutro skończy sie 12 tydzień:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 14:21

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ja miałam usg +test Pappa w pakiecie i na NFZ:)) wiec nic mnie to nie kosztowało;)
    Podobnie jak ja, a po wynik mam dzwonić już za tydzień:)

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Dziewczyny, Nosefrida jest najlepszym aspiratorem dla dzieci, gluty są wciągane i zatrzymywane w takim filtrze, nic nie leci do naszych buzi, a że widoki są niekiedy kosmiczne, to mam to głęboko w doupie, ważne, że od samego początku, od kiedy używam Fridy, czyli generalnie od urodzin Jasia nie było żadnych problemów z oddychaniem w nocy, charczeniem, katarkiem wodnym etc. Czasami dzieci mają po prostu zarąbane noski na amen i przez to się męczą.

http://www.skandprojekt.pl/frida_2_info.html

doceniam walory fridy, ale chyba poproszę męża żeby zajmował się tym akurat tematem :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:59

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Rev. Ja wilczy apetyt mam od dziś dopiero ;) co do kolacji to wyznaje to co ty:) po 18 się nie je.

Ja mam lekko utrudnione poranki bo biorę leki na tarczycę i tym sposobem nabawiam się mdłości. Ehhh. Teraz drzemka :)

Nie mogę sie zgodzić co do tej godziny ostatniego posiłku... każdy dietetyk przyzna, że nie ważne czy to 18:00 czyy 20:00. wszystko zależy od tego o któej kładziemy się spać, ile godzin śpimy itp.

Musimy pamiętać, że to co zjemy wieczorem powinno spokojnie wystarczyć organizmowi do prawidłowego funkcjonowania w trakcie całej nocy! A mimo że śpimy nie jesteśmy w hibernacji, więc potrzebujemy kalorii :)

Jeśli ktoś idzie spać o 24:00 i śpi do 11:00 następnego dnia, to zjedzenie kolacji przed 18:00 będzie dla niego bardzo niezdrowe..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Hej, według mnie to jeszcze inaczej :)

12t0d tzn że masz za sobą pełnych 12 tygodni a zaczęłaś dziś 13 tydz.
    Ja mam dziś 12+6 a jutro zaczynam 2 trymestr i 4 m-c :) jupiii
    no dokładnie to samo napisałam moim zdaniem :-)tyle że dałam inny przykład w dniach :=)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Ja byłam na tym drugim badaniu i lipa... Dzidzia najpierw leżała głową w dół i pleckami do nas, po 1,5 godziny ciągłego chodzenia, skakania i cudowania raczyła się ułożyć poziomo ale buźką do nas a miała pokazać się profilem i nie zmierzył mi NT i nie mógł określić czy ta kość jest ok czy za mała - coś tam jednak ujrzał. Powiedział, że mam czekać na wynik Pappa i albo zdecydować się na amniopunkcję albo w 15/16 tygodniu przyjść jeszcze raz ale tylko na 5 minut na szukanie kości nosowej. Pytał czy na ostatnim badaniu dziecko było też takie leniwe i złośliwe (bo to już była ewidentna złośliwość - machała nogą, machała nam rączką, łapała nosek, wierciła się, ale profilu nie pokazała i hu! - chyba ma to po tacie ;) i stwierdził, że jeśli tak samo było - a było, to możliwe, że ta lekarka pod złym kątem widziała tę kość i dla spokoju powiedziała, że jest hypoplastyczna, bo jak by napisała że jest a potem by się okazało, że jej nie ma to by świeciła oczami...

No nic, czekam jeszcze tydzień na wyniki testu a potem wybiorę się jeszcze raz tylko na szukanie kości. Dziś mnie strasznie boli podbrzusze - skóra i mięśnie - mocno mi przyciskał głowicę by dzidzię zmusić do ruchu, stukał i pukał w ten brzuch i mam teraz wrażenie, jakbym jeździła dłonią po ogromnym sińcu...

Desou, szykuje się niezły gagatek/gagatka co?:D małe uparciątko :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • desou Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się wda w dziadków i pradziadków a już się to chyba objawia, to mamy przerąbane... ;/
    :D

RewolucjaSięDzieje, KUNIAK, mada_lena lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony mi szaleją,
    najpierw się prawie popłakałam jak usłyszałam piosenkę w radiu "Heaven" E. Sande, a potem jak weszłam do sklepu z ubrankami to wszystko mi się wydawało wzruszające. Musiałam popatrzyć na siebie w jakimś lustrze i dyskretnie się puknąć w czoło. Histeryczka.

Ale kupiłam słodkie spodenki i komplet bluzeczek dla synusia przyjaciół, który już niebawem przyjdzie na świat. Dla siebie i Jaśka kupiłam skarpetki (?!) i espadryle, kłują w stopy, ale wygoda nieziemska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 15:43

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou nam tak zrobił na połówkowym - takim długim 3d/4d - a synek leżał wtulony w łożysko - gdzieś tam na dole - ukombinowała się - z fotek 3d nie wiele widać z to mały cwaniaczek 4 tyg później już brylował głową do góry i tak został do końca i się nie obrócił - no i faktycznie niezły ma charakterek - nie straszę ale nigdy nie był grzecznie leżącym - raczej nie było kiedy siku zrobić przy nim ..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się dziś wybrałam upolować nowy stanik - i w końcu jest mi wygodnie - uff - rozmiar większy i jeszcze wzięłam bez push upa więc jest takie miękki i dopasowany - jeju jak fajnie jest mieć czas wolny - już myślałam że nigdy nie będzie takiego czasu żebym mogła wypocząć czy zrobić coś dla siebie a tu w końcu odżywam

Lavendula lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się najadłam z Marceluchem :D po dwie michy krupniku zjedlśmy :P hehe
    Desou no to uparciuszek Ci sie trafił :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Jeśli ktoś idzie spać o 24:00 i śpi do 11:00 następnego dnia, to zjedzenie kolacji przed 18:00 będzie dla niego bardzo niezdrowe..

Przyznasz, że mało kto tak robi? Zwykle chyba się idzie spać pomiędzy 22 a 24 a wstaje 5 a 8. No i z moich obserwacji samej siebie wynika, że po 22 jeść mi się zwyczajnie nie chce. A jak już zjem to źle śpię. No ale to myślę kwestia indywidualna.

W ciąży czasem w nocy muszę zjeść. Nie ma siły na to. Alternatywą jest kibelek i czułe tulenie się z nim.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Wiecie, gdzie w Poznaniu można kupić staniki ciążowe?

w57vhgqsvnsaad78.png

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Przyznasz, że mało kto tak robi? Zwykle chyba się idzie spać pomiędzy 22 a 24 a wstaje 5 a 8. No i z moich obserwacji samej siebie wynika, że po 22 jeść mi się zwyczajnie nie chce. A jak już zjem to źle śpię. No ale to myślę kwestia indywidualna.

W ciąży czasem w nocy muszę zjeść. Nie ma siły na to. Alternatywą jest kibelek i czułe tulenie się z nim.

Ja jem przed spaniem, nigdy tego nie robiłam, bo niezdrowo, a teraz muszę zjeść cosik, bo inaczej kiszki marsza mi grają jakbym nie jadła godzinami. I cały czas mam wrażenie, że mi burczy w brzuchu, nawet teraz, po mega obfitym, kalorycznym obiedzie mam wrażenie, że spokojnie mogłabym jeszcze coś zmieścić. Na szczęście waga ani drgnie i JEZUUUU oby jak najdłużej!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się ostatnio zszokowałam, ale chyba waga mi zwariowała. Wieczorem ważyłam 62 kg, a na drugi dzień rano znowu 56... To chyba niemożliwe, nie?

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Hej dziewczyny:) Wiecie, gdzie w Poznaniu można kupić staniki ciążowe?

Happy Mum
    Adres: Abpa. A. Baraniaka 8, Poznań
    Telefon:61 658 12 53

Mam dość wymagające rozmiary - zachwycili mnie szerokim wachlarzem rozmiarów - polecam :)

e_v_e lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis zaczęliśmy 2trymestr:):) wg OM a wg wczorajszego USG jest 13t2d. Ale pozostanę przy liczeniu wg OM:)
    Tez jestem głodna praktycznie non stop. Chyba taki urok ciazy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 18:40

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou bedzie dobrze. Nie martw sie na zapas. Moje dziecię dla odmiany wczoraj fikalo całe badanie:) gin ledwo cóż mierzyla NT. Profil uchwycila w locie... Podobny do męża jak nic:D Chyba nie lubi inwigilacji :)
    Pewńie jest tak jak powiedział ci lekarz. Tyle, ze jak nie była pewna mogła poprosić żebyś przyszła jeszczej raz na samo szukanie kości nosowej.
    Ma charakterek dzidzia nie ma co:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Happy Mum
    Adres: Abpa. A. Baraniaka 8, Poznań
    Telefon:61 658 12 53

Mam dość wymagające rozmiary - zachwycili mnie szerokim wachlarzem rozmiarów - polecam :)

Ten sklep jest w malcie?

w57vhgqsvnsaad78.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ