X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Monique Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

cieszę się, że tak fajnie Wam wychodzą badania :) gratulacje :) Ja właśnie wczoraj zmieniłam swojego lekarza prowadzącego i to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Wreszcie wizyty nie będą trwały 10 minut, wreszcie nie będę wychodzić niedoinformowana i w końcu normalna babka, a nie naburmuszona baba, której nic nie można było się spytać, a sama nic nie raczyła mówić. Uff :) W Wawie słońce na maxa a ja siedzę za biurkiem i żałuję, że nie mam dziś wolnego ;))

KocieOczy, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie w Lublinie wlasnie przechodzi burza :)

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć , gratuluje wszystkim udanych wizyt :) Mam nadzieje ze u Desou tez sie okaże ze wszystko ok!

Fidelissa lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, krew posłusznie oddałam a genetyczne badania mam dopiero 19 maja, chyba najpóźniej z was wszystkich.
    No i ledwo żyję, spać mi się chce, jak nigdy

• Nata Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, gratuluję wizyt, ja generalnie mam już powiedziane że przezierność jest ok, ale dokładne pomiary dopiero we czwartek :-) co to tygodni ktoś pytał o co chodzi, koleżanka mi wytłumaczyła :-) 13 tydzień czyli np 12t+1dz. tu chodzi o to że masz 12 pełnych tygodni a ten 1 dzień jest pierwszym dniem z 13 tygodnia, dlatego jest napisane w naszych wykresach że jesteśmy w 13 tygodniu ciąży :-) mam nadzieję że w miarę jasno to napisałam:p u mnie w Centralnej Polsce piękne słoneczko, dlatego szykuję się powoli na miasto, muszę dzisiaj odebrać moje okularki od optyka:-) też jestem mega ciekawa kto mieszka w mojej macicy :)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    a u mnie w Lublinie wlasnie przechodzi burza :)

U mnie ładna pogoda, ale jak u Ciebie burza, to pewnie nadciągnie do mnie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    hejka, gratuluję wizyt, ja generalnie mam już powiedziane że przezierność jest ok, ale dokładne pomiary dopiero we czwartek :-) co to tygodni ktoś pytał o co chodzi, koleżanka mi wytłumaczyła :-) 13 tydzień czyli np 12t+1dz. tu chodzi o to że masz 12 pełnych tygodni a ten 1 dzień jest pierwszym dniem z 13 tygodnia, dlatego jest napisane w naszych wykresach że jesteśmy w 13 tygodniu ciąży :-) mam nadzieję że w miarę jasno to napisałam:p u mnie w Centralnej Polsce piękne słoneczko, dlatego szykuję się powoli na miasto, muszę dzisiaj odebrać moje okularki od optyka:-) też jestem mega ciekawa kto mieszka w mojej macicy :)

Hej, według mnie to jeszcze inaczej :)

12t0d tzn że masz za sobą pełnych 12 tygodni a zaczęłaś dziś 13 tydz.
    Ja mam dziś 12+6 a jutro zaczynam 2 trymestr i 4 m-c :) jupiii

Idia, Lavendula lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu miała tak któraś? Zjadłam wuchtę chleba z szynką, jabłka i banany, jakieś mięcho, jajko. Lodówka pusta a ja wściekle głodna!!!!

A to mój ulubiony blog o ciąży :) Dziś 11+0 :)

12. tydzień ciąży - videoblog Lidii: http://youtu.be/mAYwiZFeeuY

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 12:08

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Hej, według mnie to jeszcze inaczej :)

12t0d tzn że masz za sobą pełnych 12 tygodni a zaczęłaś dziś 13 tydz.
    Ja mam dziś 12+6 a jutro zaczynam 2 trymestr i 4 m-c :) jupiii

i mój licznik mówi tak samo... dziś ostatni dzień 1 trymestru..... :D

Paju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kiedy jestem w ciąży mam wręcz wilczy apetyt i ciągle jestem głodna. Po dwóch godzinach od zjedzenia muszę znów coś zjeść. Gdy nie zjem nic późnym wieczorem i pójdę spać z niepełnym żoładkiem, to budzę się w nocy i nie mogę spać z głodu. Rano głód zrywa mnie z łóżka i muszę szybko coś zjeść. Normalnie paranoja. :-D Na szczęście mój gin powiedział, że to całkowicie normalne i skoro jestem głodna to mam jeść i nie głodzić się. Powiedział nawet, że kolację powinnam jeść o 22, co dla mnie nawet jest trudne, bo nie uznaję jedzenia po godz. 18.

Idia, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia doniosła mi jedzenie. Jeszcze 2 bułki z serem, Snickers i nareszcie czuję się najedzona tak akurat! Teraz koc, leżał i spać ;)

xpatiiix3, Fidelissa, Reverie lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rev. Ja wilczy apetyt mam od dziś dopiero ;) co do kolacji to wyznaje to co ty:) po 18 się nie je.

Ja mam lekko utrudnione poranki bo biorę leki na tarczycę i tym sposobem nabawiam się mdłości. Ehhh. Teraz drzemka :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się właśnie zamarzyła taka bułeczka z pasztetem :D o rany..

Idia lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Babcia doniosła mi jedzenie. Jeszcze 2 bułki z serem, Snickers i nareszcie czuję się najedzona tak akurat! Teraz koc, leżał i spać ;)

Ale masz fajnie, ja czekam aż teściowa albo mama mi cos przyniosą ale kurde nie kwapią się, a od słodyczy nadal odpycha. Po takim jedzonku drzemka przymusowa :)

Idzie burza buuu, ale zdążyłam posiedzieć trochę na słonku na balkonie :)

Reverie ja tez jem co 2-3 godziny, w zasadzie ciągle mi się jeść chce, ale nie na wszystko mam ochotę i chodze wokół lodówki :)

Idia lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa taka rozpiska :D
    I trymestr 1-13 tc
    II trymestr 14-27 tc
    III trymestr 28-40 itd... tc

:)

Goplana gratuluje córeczki ,śliczności maleńkie :)

Cześka powodzenia :)

U mnie w Białymstoku gorąc ;D

Idia jaka kochana babcia :)
    A ja wróciłam do thyrozolu, po którym wysadza mi żołądek, a co 2 tygodnie teraz kontrole na wątrobe będę miała,bo te leki niestety ale bardzo niszczą ją, coś kosztem czegoś...

A ja leeeeeeeeeeeeeeeeeeń, że ja Cię pierdziu... Mały śpi, no ale jak wstanie to trzeba się wybrać chociaż na pół godzinki :)
    No i wiem ,że nie ten wątek, ale musze się pochwalić, że od paru dni mój synek prosi sam, żeby Go przewinąć jak coś mu nie pasi w nadbagażu z tyłu :D Bo ze spaniem to już od ok. "roczku" bierze za rękę i prowadzi do pokoju i sam się kładzie kochany maluch, ale do przewijania ciężko Go czasem było zagonić, a teraz : "Mamoo, upa upa oć.." i przynosi pampersa i chusteczki mokre :D Cudowne jest to jak on dorasta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 12:58

KocieOczy, Monique, Idia, Cześka, Goplana, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Dzieki Natka:) ale chodziło mi o to dlaczego 13 tydzien nie jest juz w 2 semestrze. Dowiedziałam sie od kuzynki, ze dodaje sie 2 tyg i wtedy jest dopiero 2 trymestr ....
    Dziwne prawda?:))))

qq87j44jhto0od0f.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Jejuuu miała tak któraś? Zjadłam wuchtę chleba z szynką, jabłka i banany, jakieś mięcho, jajko. Lodówka pusta a ja wściekle głodna!!!!

A to mój ulubiony blog o ciąży :) Dziś 11+0 :)

12. tydzień ciąży - videoblog Lidii: http://youtu.be/mAYwiZFeeuY

Straszne te napady głodu! Ja tak mam od kilku dni. Ledwo coś zjem i zaraz głodna się robie.. Kiedyś w pracy starczała mi jedna bułeczka a teraz chyba bym umarła z głodu :) mijają 2 3 godziny a mi już w brzuchu burczy! Gorzej, że jak próbuje to przeciągnąć to odrazu mdłości przychodzą.. więc wole jednak coś przegryźć :) dobrze chociaż, że od słodyczy mnie odpycha.. Od początku ciąży prawie nic słodkiego nie zjadłam a wcześniej to przynajmniej jeden batonik dziennie musiał być :)

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieki Pati czyli Ii trymestr od 14 tygodnia:)

qq87j44jhto0od0f.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć grtuluję udanych wizyt :)
    madziulka112 wrote:
    A wiesz że u mnie też nie było o tej porze wody...

U mnie dzisiaj była powtórka z rozrywki... wstaje rano i brak wody ;/

Goplana mam nadzieje, że z tą zarzyganą ciążą to prawda i u mnie też będzie dziewczynka, jak ja bym już chciała coś wiedzieć, a tu dopiero za dwa tyg wizyta

Ja robiłam test pappa tylko dlatego, że miałam to w pakiecie na skierowaniu, gdybym miałam za takie badania załacić to bym się nie zdecydowała

Dzisiaj cieplutko, już krótki spacerek zaliczony :)

Pati kochanego masz tego synusia :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa a nie ma za co :D

anusiaa Najukochańszego hehe mój taki mały pierwszy dar od Boga :D

Ejj i mi się włączyło coś, że córa może jednak będzie i ja chce córe jednak bo mam syna już, a córa to będzie ajajaj wychuchana i wgl :P ciuszków bym nowych nakupiła i stroiła niunie :D heehe a po drugie mam garderobe dla niuńki od 0-7lat :D Dla syna od 0-2lat :P także wsio ale i tak bym nakupiła nowych i tak zrobię mam szajbe na punkcie ciuszków ciągnie mnie żeby kupić jakies dziewczęce, ale co jak jednak syn bedzie taki mini dylemacik, dzięki któremu jeszcze omijam szerokim łukiem działy niemowlęce, a z resztą moja mama przy mojej pierwszej ciąży i teraz choruje na wnusie heheh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 13:53

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ