X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Monique Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

cieszę się, że tak fajnie Wam wychodzą badania :) gratulacje :) Ja właśnie wczoraj zmieniłam swojego lekarza prowadzącego i to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Wreszcie wizyty nie będą trwały 10 minut, wreszcie nie będę wychodzić niedoinformowana i w końcu normalna babka, a nie naburmuszona baba, której nic nie można było się spytać, a sama nic nie raczyła mówić. Uff :) W Wawie słońce na maxa a ja siedzę za biurkiem i żałuję, że nie mam dziś wolnego ;))

KocieOczy, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie w Lublinie wlasnie przechodzi burza :)

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć , gratuluje wszystkim udanych wizyt :) Mam nadzieje ze u Desou tez sie okaże ze wszystko ok!

Fidelissa lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, krew posłusznie oddałam a genetyczne badania mam dopiero 19 maja, chyba najpóźniej z was wszystkich.
    No i ledwo żyję, spać mi się chce, jak nigdy

• Nata Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, gratuluję wizyt, ja generalnie mam już powiedziane że przezierność jest ok, ale dokładne pomiary dopiero we czwartek :-) co to tygodni ktoś pytał o co chodzi, koleżanka mi wytłumaczyła :-) 13 tydzień czyli np 12t+1dz. tu chodzi o to że masz 12 pełnych tygodni a ten 1 dzień jest pierwszym dniem z 13 tygodnia, dlatego jest napisane w naszych wykresach że jesteśmy w 13 tygodniu ciąży :-) mam nadzieję że w miarę jasno to napisałam:p u mnie w Centralnej Polsce piękne słoneczko, dlatego szykuję się powoli na miasto, muszę dzisiaj odebrać moje okularki od optyka:-) też jestem mega ciekawa kto mieszka w mojej macicy :)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    a u mnie w Lublinie wlasnie przechodzi burza :)

U mnie ładna pogoda, ale jak u Ciebie burza, to pewnie nadciągnie do mnie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    hejka, gratuluję wizyt, ja generalnie mam już powiedziane że przezierność jest ok, ale dokładne pomiary dopiero we czwartek :-) co to tygodni ktoś pytał o co chodzi, koleżanka mi wytłumaczyła :-) 13 tydzień czyli np 12t+1dz. tu chodzi o to że masz 12 pełnych tygodni a ten 1 dzień jest pierwszym dniem z 13 tygodnia, dlatego jest napisane w naszych wykresach że jesteśmy w 13 tygodniu ciąży :-) mam nadzieję że w miarę jasno to napisałam:p u mnie w Centralnej Polsce piękne słoneczko, dlatego szykuję się powoli na miasto, muszę dzisiaj odebrać moje okularki od optyka:-) też jestem mega ciekawa kto mieszka w mojej macicy :)

Hej, według mnie to jeszcze inaczej :)

12t0d tzn że masz za sobą pełnych 12 tygodni a zaczęłaś dziś 13 tydz.
    Ja mam dziś 12+6 a jutro zaczynam 2 trymestr i 4 m-c :) jupiii

Idia, Lavendula lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu miała tak któraś? Zjadłam wuchtę chleba z szynką, jabłka i banany, jakieś mięcho, jajko. Lodówka pusta a ja wściekle głodna!!!!

A to mój ulubiony blog o ciąży :) Dziś 11+0 :)

12. tydzień ciąży - videoblog Lidii: http://youtu.be/mAYwiZFeeuY

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 12:08

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Hej, według mnie to jeszcze inaczej :)

12t0d tzn że masz za sobą pełnych 12 tygodni a zaczęłaś dziś 13 tydz.
    Ja mam dziś 12+6 a jutro zaczynam 2 trymestr i 4 m-c :) jupiii

i mój licznik mówi tak samo... dziś ostatni dzień 1 trymestru..... :D

Paju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kiedy jestem w ciąży mam wręcz wilczy apetyt i ciągle jestem głodna. Po dwóch godzinach od zjedzenia muszę znów coś zjeść. Gdy nie zjem nic późnym wieczorem i pójdę spać z niepełnym żoładkiem, to budzę się w nocy i nie mogę spać z głodu. Rano głód zrywa mnie z łóżka i muszę szybko coś zjeść. Normalnie paranoja. :-D Na szczęście mój gin powiedział, że to całkowicie normalne i skoro jestem głodna to mam jeść i nie głodzić się. Powiedział nawet, że kolację powinnam jeść o 22, co dla mnie nawet jest trudne, bo nie uznaję jedzenia po godz. 18.

Idia, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia doniosła mi jedzenie. Jeszcze 2 bułki z serem, Snickers i nareszcie czuję się najedzona tak akurat! Teraz koc, leżał i spać ;)

xpatiiix3, Fidelissa, Reverie lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rev. Ja wilczy apetyt mam od dziś dopiero ;) co do kolacji to wyznaje to co ty:) po 18 się nie je.

Ja mam lekko utrudnione poranki bo biorę leki na tarczycę i tym sposobem nabawiam się mdłości. Ehhh. Teraz drzemka :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się właśnie zamarzyła taka bułeczka z pasztetem :D o rany..

Idia lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Babcia doniosła mi jedzenie. Jeszcze 2 bułki z serem, Snickers i nareszcie czuję się najedzona tak akurat! Teraz koc, leżał i spać ;)

Ale masz fajnie, ja czekam aż teściowa albo mama mi cos przyniosą ale kurde nie kwapią się, a od słodyczy nadal odpycha. Po takim jedzonku drzemka przymusowa :)

Idzie burza buuu, ale zdążyłam posiedzieć trochę na słonku na balkonie :)

Reverie ja tez jem co 2-3 godziny, w zasadzie ciągle mi się jeść chce, ale nie na wszystko mam ochotę i chodze wokół lodówki :)

Idia lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa taka rozpiska :D
    I trymestr 1-13 tc
    II trymestr 14-27 tc
    III trymestr 28-40 itd... tc

:)

Goplana gratuluje córeczki ,śliczności maleńkie :)

Cześka powodzenia :)

U mnie w Białymstoku gorąc ;D

Idia jaka kochana babcia :)
    A ja wróciłam do thyrozolu, po którym wysadza mi żołądek, a co 2 tygodnie teraz kontrole na wątrobe będę miała,bo te leki niestety ale bardzo niszczą ją, coś kosztem czegoś...

A ja leeeeeeeeeeeeeeeeeeń, że ja Cię pierdziu... Mały śpi, no ale jak wstanie to trzeba się wybrać chociaż na pół godzinki :)
    No i wiem ,że nie ten wątek, ale musze się pochwalić, że od paru dni mój synek prosi sam, żeby Go przewinąć jak coś mu nie pasi w nadbagażu z tyłu :D Bo ze spaniem to już od ok. "roczku" bierze za rękę i prowadzi do pokoju i sam się kładzie kochany maluch, ale do przewijania ciężko Go czasem było zagonić, a teraz : "Mamoo, upa upa oć.." i przynosi pampersa i chusteczki mokre :D Cudowne jest to jak on dorasta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 12:58

KocieOczy, Monique, Idia, Cześka, Goplana, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Dzieki Natka:) ale chodziło mi o to dlaczego 13 tydzien nie jest juz w 2 semestrze. Dowiedziałam sie od kuzynki, ze dodaje sie 2 tyg i wtedy jest dopiero 2 trymestr ....
    Dziwne prawda?:))))

qq87j44jhto0od0f.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Jejuuu miała tak któraś? Zjadłam wuchtę chleba z szynką, jabłka i banany, jakieś mięcho, jajko. Lodówka pusta a ja wściekle głodna!!!!

A to mój ulubiony blog o ciąży :) Dziś 11+0 :)

12. tydzień ciąży - videoblog Lidii: http://youtu.be/mAYwiZFeeuY

Straszne te napady głodu! Ja tak mam od kilku dni. Ledwo coś zjem i zaraz głodna się robie.. Kiedyś w pracy starczała mi jedna bułeczka a teraz chyba bym umarła z głodu :) mijają 2 3 godziny a mi już w brzuchu burczy! Gorzej, że jak próbuje to przeciągnąć to odrazu mdłości przychodzą.. więc wole jednak coś przegryźć :) dobrze chociaż, że od słodyczy mnie odpycha.. Od początku ciąży prawie nic słodkiego nie zjadłam a wcześniej to przynajmniej jeden batonik dziennie musiał być :)

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieki Pati czyli Ii trymestr od 14 tygodnia:)

qq87j44jhto0od0f.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć grtuluję udanych wizyt :)
    madziulka112 wrote:
    A wiesz że u mnie też nie było o tej porze wody...

U mnie dzisiaj była powtórka z rozrywki... wstaje rano i brak wody ;/

Goplana mam nadzieje, że z tą zarzyganą ciążą to prawda i u mnie też będzie dziewczynka, jak ja bym już chciała coś wiedzieć, a tu dopiero za dwa tyg wizyta

Ja robiłam test pappa tylko dlatego, że miałam to w pakiecie na skierowaniu, gdybym miałam za takie badania załacić to bym się nie zdecydowała

Dzisiaj cieplutko, już krótki spacerek zaliczony :)

Pati kochanego masz tego synusia :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa a nie ma za co :D

anusiaa Najukochańszego hehe mój taki mały pierwszy dar od Boga :D

Ejj i mi się włączyło coś, że córa może jednak będzie i ja chce córe jednak bo mam syna już, a córa to będzie ajajaj wychuchana i wgl :P ciuszków bym nowych nakupiła i stroiła niunie :D heehe a po drugie mam garderobe dla niuńki od 0-7lat :D Dla syna od 0-2lat :P także wsio ale i tak bym nakupiła nowych i tak zrobię mam szajbe na punkcie ciuszków ciągnie mnie żeby kupić jakies dziewczęce, ale co jak jednak syn bedzie taki mini dylemacik, dzięki któremu jeszcze omijam szerokim łukiem działy niemowlęce, a z resztą moja mama przy mojej pierwszej ciąży i teraz choruje na wnusie heheh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 13:53

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ