Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry,
cieszę się, że tak fajnie Wam wychodzą badaniagratulacje
Ja właśnie wczoraj zmieniłam swojego lekarza prowadzącego i to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Wreszcie wizyty nie będą trwały 10 minut, wreszcie nie będę wychodzić niedoinformowana i w końcu normalna babka, a nie naburmuszona baba, której nic nie można było się spytać, a sama nic nie raczyła mówić. Uff
W Wawie słońce na maxa a ja siedzę za biurkiem i żałuję, że nie mam dziś wolnego
)
KocieOczy, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hejka, gratuluję wizyt, ja generalnie mam już powiedziane że przezierność jest ok, ale dokładne pomiary dopiero we czwartek
co to tygodni ktoś pytał o co chodzi, koleżanka mi wytłumaczyła
13 tydzień czyli np 12t+1dz. tu chodzi o to że masz 12 pełnych tygodni a ten 1 dzień jest pierwszym dniem z 13 tygodnia, dlatego jest napisane w naszych wykresach że jesteśmy w 13 tygodniu ciąży
mam nadzieję że w miarę jasno to napisałam:p u mnie w Centralnej Polsce piękne słoneczko, dlatego szykuję się powoli na miasto, muszę dzisiaj odebrać moje okularki od optyka:-) też jestem mega ciekawa kto mieszka w mojej macicy
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:hejka, gratuluję wizyt, ja generalnie mam już powiedziane że przezierność jest ok, ale dokładne pomiary dopiero we czwartek
13 tydzień czyli np 12t+1dz. tu chodzi o to że masz 12 pełnych tygodni a ten 1 dzień jest pierwszym dniem z 13 tygodnia, dlatego jest napisane w naszych wykresach że jesteśmy w 13 tygodniu ciąży
mam nadzieję że w miarę jasno to napisałam:p u mnie w Centralnej Polsce piękne słoneczko, dlatego szykuję się powoli na miasto, muszę dzisiaj odebrać moje okularki od optyka:-) też jestem mega ciekawa kto mieszka w mojej macicy
Hej, według mnie to jeszcze inaczej
12t0d tzn że masz za sobą pełnych 12 tygodni a zaczęłaś dziś 13 tydz.
Ja mam dziś 12+6 a jutro zaczynam 2 trymestr i 4 m-cjupiii
Idia, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Jejuuu miała tak któraś? Zjadłam wuchtę chleba z szynką, jabłka i banany, jakieś mięcho, jajko. Lodówka pusta a ja wściekle głodna!!!!
A to mój ulubiony blog o ciążyDziś 11+0
12. tydzień ciąży - videoblog Lidii: http://youtu.be/mAYwiZFeeuYWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 12:08
-
asia099 wrote:Hej, według mnie to jeszcze inaczej
12t0d tzn że masz za sobą pełnych 12 tygodni a zaczęłaś dziś 13 tydz.
Ja mam dziś 12+6 a jutro zaczynam 2 trymestr i 4 m-cjupiii
i mój licznik mówi tak samo... dziś ostatni dzień 1 trymestru.....
Paju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa od kiedy jestem w ciąży mam wręcz wilczy apetyt i ciągle jestem głodna. Po dwóch godzinach od zjedzenia muszę znów coś zjeść. Gdy nie zjem nic późnym wieczorem i pójdę spać z niepełnym żoładkiem, to budzę się w nocy i nie mogę spać z głodu. Rano głód zrywa mnie z łóżka i muszę szybko coś zjeść. Normalnie paranoja.
Na szczęście mój gin powiedział, że to całkowicie normalne i skoro jestem głodna to mam jeść i nie głodzić się. Powiedział nawet, że kolację powinnam jeść o 22, co dla mnie nawet jest trudne, bo nie uznaję jedzenia po godz. 18.
Idia, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Idia wrote:Babcia doniosła mi jedzenie. Jeszcze 2 bułki z serem, Snickers i nareszcie czuję się najedzona tak akurat! Teraz koc, leżał i spać
Ale masz fajnie, ja czekam aż teściowa albo mama mi cos przyniosą ale kurde nie kwapią się, a od słodyczy nadal odpycha. Po takim jedzonku drzemka przymusowa
Idzie burza buuu, ale zdążyłam posiedzieć trochę na słonku na balkonie
Reverie ja tez jem co 2-3 godziny, w zasadzie ciągle mi się jeść chce, ale nie na wszystko mam ochotę i chodze wokół lodówkiIdia lubi tę wiadomość
-
Fidelissa taka rozpiska
I trymestr 1-13 tc
II trymestr 14-27 tc
III trymestr 28-40 itd... tc
Goplana gratuluje córeczki ,śliczności maleńkie
Cześka powodzenia
U mnie w Białymstoku gorąc
Idia jaka kochana babcia
A ja wróciłam do thyrozolu, po którym wysadza mi żołądek, a co 2 tygodnie teraz kontrole na wątrobe będę miała,bo te leki niestety ale bardzo niszczą ją, coś kosztem czegoś...
A ja leeeeeeeeeeeeeeeeeeń, że ja Cię pierdziu... Mały śpi, no ale jak wstanie to trzeba się wybrać chociaż na pół godzinki
No i wiem ,że nie ten wątek, ale musze się pochwalić, że od paru dni mój synek prosi sam, żeby Go przewinąć jak coś mu nie pasi w nadbagażu z tyłuBo ze spaniem to już od ok. "roczku" bierze za rękę i prowadzi do pokoju i sam się kładzie kochany maluch, ale do przewijania ciężko Go czasem było zagonić, a teraz : "Mamoo, upa upa oć.." i przynosi pampersa i chusteczki mokre
Cudowne jest to jak on dorasta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 12:58
KocieOczy, Monique, Idia, Cześka, Goplana, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Nata wrote:hejka, gratuluję wizyt, ja generalnie mam już powiedziane że przezierność jest ok, ale dokładne pomiary dopiero we czwartek
Dziwne prawda?)))
-
Idia wrote:Jejuuu miała tak któraś? Zjadłam wuchtę chleba z szynką, jabłka i banany, jakieś mięcho, jajko. Lodówka pusta a ja wściekle głodna!!!!
A to mój ulubiony blog o ciążyDziś 11+0
12. tydzień ciąży - videoblog Lidii: http://youtu.be/mAYwiZFeeuY
Straszne te napady głodu! Ja tak mam od kilku dni. Ledwo coś zjem i zaraz głodna się robie.. Kiedyś w pracy starczała mi jedna bułeczka a teraz chyba bym umarła z głodumijają 2 3 godziny a mi już w brzuchu burczy! Gorzej, że jak próbuje to przeciągnąć to odrazu mdłości przychodzą.. więc wole jednak coś przegryźć
dobrze chociaż, że od słodyczy mnie odpycha.. Od początku ciąży prawie nic słodkiego nie zjadłam a wcześniej to przynajmniej jeden batonik dziennie musiał być
-
Cześć grtuluję udanych wizyt
madziulka112 wrote:A wiesz że u mnie też nie było o tej porze wody...
U mnie dzisiaj była powtórka z rozrywki... wstaje rano i brak wody ;/
Goplana mam nadzieje, że z tą zarzyganą ciążą to prawda i u mnie też będzie dziewczynka, jak ja bym już chciała coś wiedzieć, a tu dopiero za dwa tyg wizyta
Ja robiłam test pappa tylko dlatego, że miałam to w pakiecie na skierowaniu, gdybym miałam za takie badania załacić to bym się nie zdecydowała
Dzisiaj cieplutko, już krótki spacerek zaliczony
Pati kochanego masz tego synusiaxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Fidelissa a nie ma za co
anusiaa Najukochańszego hehe mój taki mały pierwszy dar od Boga
Ejj i mi się włączyło coś, że córa może jednak będzie i ja chce córe jednak bo mam syna już, a córa to będzie ajajaj wychuchana i wglciuszków bym nowych nakupiła i stroiła niunie
heehe a po drugie mam garderobe dla niuńki od 0-7lat
Dla syna od 0-2lat
także wsio ale i tak bym nakupiła nowych i tak zrobię mam szajbe na punkcie ciuszków ciągnie mnie żeby kupić jakies dziewczęce, ale co jak jednak syn bedzie taki mini dylemacik, dzięki któremu jeszcze omijam szerokim łukiem działy niemowlęce, a z resztą moja mama przy mojej pierwszej ciąży i teraz choruje na wnusie heheh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 13:53
Livia
Nela
Marcel