X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w czym Wy chodzicie, przyznam, że ja moje spodnie S-ki moge już powoli odstawić, mam dużo ciuchów dopasowanych, zaczynają mnie cisnąć, kurdę wszystko nosiłam przylegające i nagle bum muszę trochę pokupować w piątek.

Legginsy nosicie zwykłe czy te z pasem? Bo nie wiem czy ten pas będzie dla mnie wygodny, a zwykłe to kupię jakieś rozmiar większe. No i kilka tunik, luźniejszych bluzek kupię już i wygodne dresy, zamierzam w nich też chodzić.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Ten sklep jest w malcie?

Internet mówi, że tak, ja nie wiem bom z Grodu Kraka :)

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Dziewczyny a w czym Wy chodzicie, przyznam, że ja moje spodnie S-ki moge już powoli odstawić, mam dużo ciuchów dopasowanych, zaczynają mnie cisnąć, kurdę wszystko nosiłam przylegające i nagle bum muszę trochę pokupować w piątek.

Legginsy nosicie zwykłe czy te z pasem? Bo nie wiem czy ten pas będzie dla mnie wygodny, a zwykłe to kupię jakieś rozmiar większe. No i kilka tunik, luźniejszych bluzek kupię już i wygodne dresy, zamierzam w nich też chodzić.

fajne legginsy mają w H&M, czarne, 3/4 i długie obie wersje "z golfem" - wygodnie przylegającym do brzuszka, golf rozciągliwy, więc będzie rósł razem ze mną :)

Viviana lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u rodzinnego bo wyszło mi uczulenie na twarzy jakieś. Popatrzył na mnie i odesłał do ginekologa... Nie alergia a hormony. Ginekolog w poniedziałek, prenatalne we wtorek a szpital ginekologiczny w czwartek....

Fidelissa lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:

link: http://www.hm.com/pl/product/26720?article=26720-A :)

• izia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nosze zwykłe legginsy tyle że nie s/m a l/xl - są na tyle duże że sięgają mi nad brzuch - do tego tunika też rozmiar większa niż nosze zazwyczaj.. ja jakoś na początku nosze tak nad brzuch ale jak przyjdzie lato i brzuszek większy to już legginsy nosiłam pod brzuchem - w tym nad to mega gorąco i pocąco

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powoli przestaję się mieścić w spodnie.Zastanawiam się czy nie kupić czegoś takiego http://allegro.pl/maskujacy-pas-do-spodni-spodnicy-jedyny-na-allegro-i4151975566.html. Może nie musiałabym się tak szybko rozstawać z ulubionymi spodniami. Ostatnio w lidlu były fajne jegginsy. Miały wysoki stan ale jak się podwinie gumkę to są akurat pod brzuszek. A pod luźną tuniką i tak nie widać :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze przypomniała mi się zabawna historia z mojej przychodni. Pani rejestratorka jak się dowiedziała, że jestem w ciąży zapisała mnie do pediatry :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    A ja się ostatnio zszokowałam, ale chyba waga mi zwariowała. Wieczorem ważyłam 62 kg, a na drugi dzień rano znowu 56... To chyba niemożliwe, nie?

Chyba nie, ale kto wie ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na tapecie joggersy i alladynki i do tego t-shirty, mój ulubiony domowy strój, nic nie ciśnie, mięciutko i wygodnie.
    Do "ludzi" już od jakiegoś czasu spodnie z pasem ciążowym, ale muszę go deczko podwijać :) i sukienki z miękkich tkanin, takich opinających. Gorzej z płaszczami i kurtkami, wszystko mnie ciśnie w cyckach, a zapięte wygląda jak po młodszej siostrze;) dobrze, że jest cieplej :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Ja też powoli przestaję się mieścić w spodnie.Zastanawiam się czy nie kupić czegoś takiego http://allegro.pl/maskujacy-pas-do-spodni-spodnicy-jedyny-na-allegro-i4151975566.html. Może nie musiałabym się tak szybko rozstawać z ulubionymi spodniami. Ostatnio w lidlu były fajne jegginsy. Miały wysoki stan ale jak się podwinie gumkę to są akurat pod brzuszek. A pod luźną tuniką i tak nie widać :)

Takiego z Twojego linku nie miałam, korzystałam z takiego http://allegro.pl/uniwersalny-podwojny-pas-ciazowy-najtaniej-i4178899289.html, ale przyznam Ci się, że miałam rozpięte spodnie i cały czas wrażenie, że ktoś to zobaczy, albo, że się będzie odznaczać. Pod długie tuniki nie powinno być problemu:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, wróciłam właśnie z badań prenatalnych. Dzidziak fajnie się wyginał i zasłaniał głowę rączkami :)
    CRL 68,1 mm
    NT przezierność karku 1,8 mm
    (choć na badaniu widziałam że NT było 1,5 mm, to na wypisie było 1,8)
    kość nosowa obecna

Ryzyko trisomii 21 1:2084
    Ryzyko trisomii 18 1:3556
    Ryzyko trisomii 13 1:20000

wg usg jestem w 13 tydz+1 dniu ciąży.
    Gin powiedział, że wszystko w normie i gratuluje, a później kazał zrobić w piątek betaHCG i test PAPPA. Zapytałam się czy musze robić to badanie, to stwierdził, że lepiej mieć wszystkie wyniki.
    No i się zastanawiam czy to faktycznie konieczne, ale dla świętego spokoju pójdę i zrobię...choć żal 200 zł ;P

Aha, luteinę mam brać do 14 tyg, ale zmniejszył mi dawkę po 1 tabl 2 razy dziennie.

miłego wieczorku!

oar89n73xsvk879c.png

anusiaa90, KUNIAK, Viviana, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do płci to za wcześnie by stwierdzić ;)

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki:*:)

Nie było mnie kilka dnia, a tu tyle tematów się przewinęło.

Na początku to gratuluje wszystkim dobrych wieści po wizytach. Bardzo się cieszę:)

Lista zakupowa, akurat mi się przyda bo nie ukrywam, że cały czas boję się, że o czymś zapomnę, a ja nie doświadczona mamuśka więc drżę.

Lenistwo przeze mnie przemawia, aż sama się sobie dziwię, bo nigdy taka nie byłam.

Jeśli chodzi o jedzenie to mój żołądek ma zegarek w środku i co 2h muszę jeść, aż się boję jak będę wyglądać w listopadzie.

Ode kliku dni nie mam prawie w ogóle mdłości, jest fajnie, dziś rano byłam na badaniach bo w poniedziałek wizyta u ginka i badanie genetyczne:)

A na koniec to ściskam Was mocno i życzę udanej i przespanej nocki :P

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zaczyna apetyt dopisywać powoli, cały czas nie jem dużo ale więcej niż wcześniej :)
    za to coraz bardziej czuję się zmęczona, nic mi się nie chce :( a tu do pracy trza chodzić :(

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no.. Ale świetne wieści i wielkoludy tutaj u Nas :D A mój ciupeniek niedawno matulke wybudzł kopniakami swoimi ide zaraz dalej w kimonko :D

Ogólnie jestem troszkę wściekła, bo mamy koleżanka zaraz po urodzeniu marcela troche ciuchow mi przyniosla kurde laski rok temu to było gdzieś a teraz jej córa ma miesięcznego synka i ona do mnie dzisiaj ze ona mi pozyczala to a ja no dobra to przebiore to i oddam jej a ona ze teraz no t dobra mysle trudno zacisne zeby i jej zaraz rzebiore a ta doi mnei to moje tamto moje a ja mowie o nie nie ja wiem co jest moje a co nie co najlepsze nówki najacze gada że jej co dostałam miesiąc temu ahhaah :D i jeszcze trzy pary butów a żadnych mi nie dała ale mowie jej ze to moje i moge pozyuczyc co najwyzej :P potem jezcze bluze gwizdnela nawet sie nie zauwazylam tak szybko przezucalysmy te ciuchy i kurteczke to potem do niej ide i mowie ze to jest moje i jest do zwrotu bo kurtalka firmowa jest po pierwsze a po drugie to prezent od mojej babci dla marcela a mial ja nowa i w dodatku raz czy dwa na sobie tylko mial... wrr nigdy wiecej od nikogo nie biore ciuszkow bo potem zapierdalac beda hahahah ani nie pozyczam wole miec swoje a od niej mialam pafre sztuk a wyszla z cala reklamowa dalam troche jej wiecej tego co wcale nie potrzebuje a niech ma kobita taka egoistka :P jak się oddaje to sie oddaje a nie gada potem ,że pożyczyła i o to moje to moje hahah :D A i oddała ostatnio jakies legginsy stare haah co rzucilam na dno szaf do chodzenia po domu czy do ogrodu cos robić :
    P i ja w tych swoich heeh z paskami po bokach i pasem na brzuchu co kiedys linka wstawiłam a ona o widze ze chodzicsz w legginsach od Marty a ja mowie nie te sobei kupilam niedawno to zamknela paszcze kurde a taka fajna babka byla a teraz patrze z drugiej strony pazere poznalam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 22:34

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    ja kupialam sobie cos takiego: http://pieknamama.pl/wstawka-do-paska-cotton-flexi-belt-175.html

wyglada fajnie, ale na mnie jeszcze za wczesnie. nie mieszcze sie tylko w jedna pare spodni i potrzebuje tam dodatkowo ok. 2 cm, a ze wstawka wyregulowana na najkrocej to jest dodatkowo 3-4 cm.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, spać nie mogę...
    Wszystko przez to, że dostałam propozycję pracy... pracy o której kiedyś marzyłam.
    Teraz wszystko się pokomplikowało, dużo zobowiązań w obecnym miejscu, dobra atmosfera, rutyna i nuda aż miło...
    a tam wszystko od nowa, w dodatku w ciąży... to chyba nie jest dobry czas, żeby rozpoczynać kompletnie nowy etap w życiu...
    Ech, nie wiem, nie wiem...

jftycms.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2014, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom, poniżej przedstawiam Wam mojego małego lokatora a chyba raczej lokatorkę :), która ma całe 5,5 cm wzrostu, zgrabniutki nosek i karczek a do tego jest trochę leniwa bo lekarz musiał mnie nieźle "wytelepać" żeby dziecię dało się zmierzyć. Tak czy siak dla swoich rodziców jest najśliczniejszym i najdroższym człowieczkiem na ziemi przez co nie mogę spać już od 6 rano :) :).

209356_10313451_787270551284162_1532208252333891774_n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 06:25

KocieOczy, Maga31, KUNIAK, Viviana, Lavendula, Reverie, xpatiiix3, Nata, Fidelissa, sylvi, Jula222, anusiaa90 lubią tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    mi lekarz powiedział, że jak pomiary wyjdą ok to nie ma sesnsu robić tego testu, skoro lekarz wie co robi to nie będę górować nad nim...
    Kiedyś ciąże były łatwiejsze nie było żadnych testów , skomplikowanych badań itd... a przy tym nie było tyle stresów, wiedziało się że jest się w ciąży i tyle..można było się cieszyć a nie zamartwiać tym pięknym stanem
    Potwierdzam, mój lekarz też nam wczoraj powiedział, że usg + pomiary dają 90% pewności, że jest wszystko w normie i że zrobienie dodatkowo testu podwójnego da nam o 5% więcej pewności a będziemy lżejsi o min 200 zł więc cytuję doktora "lepiej wydać te pieniądze na pampersy". Kolejne co zrobię to badania IIgo trymestru.

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ