X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat otworzyli sporo komisów dziecięcych. W ciuszki na początek to naprawdę nie warto inwestować, można kupić w lumpikach, bo dziecko szybko wyrasta. Poza tym to prawda można trafić na jakiś promocje, powolutku można coś kupować, chociaż ja jeszcze nic nie kupiłam, ale rozkręcę się. Narazie sama muszę sobie kupić kilka rzeczy, spodnie zamówię przez neta i legginsy, ale bluzki, tuniki to już lumpiki bo szkoda kasy.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    U mnie w lumpeksach lipa po całości, zeszłam z 12 i nic.. Ciuszki pomechacone, sprane w stanie max db- a ceny po 10, 15zł - troszkę nie tędy jak na mój gust droga ;) Ale wiele moich znajomych pokupowało super ciuszki w lumpach (w innych miastach) dla swoich szkrabów :) Ja zamówiłam jakiś czas temu mega pakę na allegro 0-6mc za 120zł wylicytowałam, w środku ok 200 rzeczy co prawda stricto na chłopaka (nie ma sukienek) ale kolory uniwersalne - białe, żółte, parę niebieskich :) niektóre jeszcze nówki z metkami :) Tak czy siak takiej małej klusce to akurat będzie wszystko jedno czy będzie leżeć, pierdzieć i rzygać w różowych śpiochach czy zielonych ;) Maluszki też szybko rosną więc uważam, że póki co nie ma co fisiować, a ceny nówek są powalające. Chociaż parę pajaców i bodziaków w tesco na wyprzedaży -70% też kupiłam :) np 5szt body za 11,50zł :D

Bo to jest właśnie ta adrenalina w lumpie - znajdę, znajdę, szukam, szukam - MAM - ciuszek w stanie idealnym za 5 zł :D za zmechacone podziękujemy ;)
    Ostatnio kupiłam 2 marynarki Marimekko za 25 zł obie :D cieszyłam się jak małpa z banana :D

Lavendula, KocieOczy, e_v_e, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde popsułam tabelkę :'( Pati i informacje główne spadły na dół i nie mogę tego cofnąć :/ Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina.

goOlp2.png NJmJp2.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumpy świetna sprawa ale u mnie w mieście to porażka po całości, zarówno jeśli chodzi o dziecięce rzeczy jak i takie normalne. Jakość nie równa się cenie. Jak mam zapłacić 25 czy 30zł za bluzkę to wolę sobie nówkę w sklepie kupić ;)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są 2 mega lumpiki, ciuszki z sieciówek po 15-20 zł. Fajne rzeczy upolowałam, np. bluzki baskinki w sam raz na ciążę, koszule za pupę, sukienki, ale to jeszcze kiedyś sobie kupiłam i się przydadzą.

Izia mnie na ból żołądka pomogło pół szklanki Pepsi, wiem, że nie wolno za bardzo tego pić, ale trochę nie zaszkodzi.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Kurde popsułam tabelkę :'( Pati i informacje główne spadły na dół i nie mogę tego cofnąć :/ Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina.

poprawiłam, mam nadzieję, że niczego innego nie psując ;)

KocieOczy lubi tę wiadomość

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ci dobra kobieto :D Nie chciałam nic więcej wciskać żeby nie popsuć bardziej :D

goOlp2.png NJmJp2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

U Nas dzsiaj przytulaśnie od rańca samego :D Wstaliśmy z synem punkt 9 :D także się wypaliśmy konkretnie :)

Cześka świetne wieści ,ale akcja hehe same dziewczynki jak na razie u Nas na wątku :D

Tylko, że dla Nas nie były pożyczone te ciuszki, a oddane, właśnie o to w tym chodzi.. :P A nagle wczoraj usłyszałam, że ponoć pożyczyła jednak, ale odda Nam wszystko i to co po wnuczku bo jej córka więcej nie planuje przez pare najblizszych lat, taa a za pare lat co znowu by sie odezwala zeby ddac bo druga corka w ciazy, więc dla mamy powiedzialam ,ze co moje ma wrocic reszty nie chce od niej juz nic... No, więc wole od nikogo już nic nie brać, bo wychodzi na to ze po p[aru miesiacach znowu sie dowiem ze to bylo pozyczone... Sama się zaopatrzę, chyba ,że faktycznie ktoś odda i się sto razy upewnie, że to oddane i nie bedzie pozniej do zwrotu, bo tym razem nie bede skladowac ubran tylko po drugim oddam czesc, a czesc sprzedam i wsio. bo w pożyczanki się nie bawie ze względu na to ,że nie zawsze wszystko spamiętac można co czyje.. No i my to będziemy tym razem większość kupować, a w dodatku i tak ciotka zakupoholiczka lumpowa, która kupuje wiecznie dla Marcela i moja mama nie raz coś kupi, więc nie narzekam , z resztą u Nas to chyba rodzinne, nowe dziecko nowe rzeczy i tym razem tak samo zrobie bo bede wszystko przebierac co mi sie nie podoba pojdzie won a co ladne zostawie bo wszystko co mam jest moje kupione i w dupie mam już :D

madziulka śliczny bąbelek ':D

U mnie jak chodze po 1zl za sztuke czasem sa dni to od cholerki jest ale zazwyczaj 56-68 większych nie ma więc zaopatrze sie bo prawie same mam 3-6 mniejszych bardzo malo.

Hehehe ajj tam wszystko da się odwrócić w razie czego jest zawsze przycisk cofnij :DD zapamiętać sobie hehe :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobry lumpeks po prostu trzeba trafić - u nas takie, że ciuszek dla niemowlaka jest wyceniony na ponad 15zł - np. kaftanik więc sorry, wolę nowy z metką ze sklepu - oraz takie gdzie za przysłowiową siatkę ubranek zapłaciłam ostatnio 38 zł, a było tego 2kg - takich jak chciałam, nie zniszczonych i najważniejsze - niepowtarzalnych - i za to kocham lumpexy :)

KocieOczy lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam zamiar chodzić po lumpach, ale jeszcze troszkę :-) chociaż jedną rzecz już mam, ale to kupiłam dawno jeszcze w ciąży nie byłam :-) za jakiś czas czekają mnie zakupy ciuchów ciążowych, ale na razie jeszcze jest w czym chodzić, ogólnie to ja będę miała dużo ciuchów po dzieciach szwagierki, ona ma już dwoje i nie planuje więcej i wszystko trzymała dla nas :-) nawet da mi ciuchy ciążowe i koszule nocne do szpitala bo wiadomo że miała je tylko chwilę :-) a ja znalazłam fajną tunikę na allegro http://allegro.pl/tunika-ciazowa-szkielet-bluzka-bluzki-ciaza-l-i4094112312.html zarąbiście mi się podoba hehehe :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam parę ciuszków unisex z lumapa wyglądają jak nówki sztuki super jakość dobre marki...a najlepiej iść kiedy za 1kg jest 15 zł to ubranek dla niemowlaka można kupić full. zTeraz czekam na wiadomość co w brzuszku siedzi to wtedy już zaszaleję konkretnie z wyprawką Trzeba się przygotować na dużą ilość i sterty prania bo przy takim maleństwie ciuszki brudzą się w zawrotnym tempie:)
    Kurcze żeby moja dzidzia za tydzień na USG współpracowała to może coś zobaczymy :)

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Ja już mam parę ciuszków unisex z lumapa wyglądają jak nówki sztuki super jakość dobre marki...a najlepiej iść kiedy za 1kg jest 15 zł to ubranek dla niemowlaka można kupić full. zTeraz czekam na wiadomość co w brzuszku siedzi to wtedy już zaszaleję konkretnie z wyprawką Trzeba się przygotować na dużą ilość i sterty prania bo przy takim maleństwie ciuszki brudzą się w zawrotnym tempie:)
    Kurcze żeby moja dzidzia za tydzień na USG współpracowała to może coś zobaczymy :)
    Też miałam taką nadzieję, ale się nie dowiedziałam jaka płeć i powiem Ci że tak byłam zadowolona, że w ogóle zobaczyłam moje dziecko, że kompletnie nie przeszkadzało mi to, że nie poznałam płci

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój klusek też się nie ujawnił ;) ale ciągle czuję, że będzie chłopak i parę osób znajomych na uczelni i inszych znajomych, którzy dawno mnie nie widzieli stwierdzili, że ciąża mi służy, super wyglądam i że będzie chłopak :D Zobaczymy może za miesiąc :D

goOlp2.png NJmJp2.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też najważniejsze będzie aby ładnie urosło i żeby fikało tak jak ostatnio może przy dobrym oku lekarza coś zauważymy:) chociaż mój gin pewny swoich przekonań co po płci jet ok 20 tyg. Jak moja koleżanka chodziła to wtedy ok 20 tyg na 100 % jej potwierdził dziewczynkę :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszyscy wróżą dziewczynkę. Wcinam słodycze tonami, cerę mam okropną, paznokcie, włosy też i jeszcze na policzku jakaś wysypka swędząca mnie męczy od wczoraj.

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ramach tego, że ponoć jesteśmy teraz bardziej rozkojarzone, zapominalskie itp http://psychika.net/2009/12/wpyw-ciazy-na-procesy-poznawcze.html
    - jeśli i Wam się to przydarza to proponuję otwarcie wątku "Przegląd zjawisk nie do końca normalnych, które ostatnio Nam się przydarzyły". Po dzisiejszym przygotowywaniu obiadu z przyjemnością otworzę listę:
    1]. Kotleciki schabowe z lodówki wyjęła, umyła, osuszyła i opanierowała - zupełnie zapominając o jakiejkolwiek przyprawie. Musiała umyć panierkę, przyprawić i panierować ponownie ;). Dodam, że lewusem w kuchni nie jestem i lubię/umiem gotować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 17:08

• Cześka Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin też nie był pewien cipuszki ;) powiedział,że mówi to na granicy dużego błędu ale siusiaka tam raczej nie widzi. Pewien będzie dopiero na usg połówkowym. Także wszystko się może jeszcze zdarzyć :).

Fidelissa lubi tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Lavendula :) Od dłuższego czasu mam podobnie - w szczególności niestety w kuchni przy gotowaniu :(

goOlp2.png NJmJp2.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio nie doprawiłam klopsików :)

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam mało do Was, bo czasu też mało, nadal pracuje i chciałabym do końca czerwca popracowac, ale zobaczymy.
    My z synkiem prawie codziennie wcinamy pomidorówkę, a kto siedzi w brzuchu nie wiemy.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ