Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie akurat otworzyli sporo komisów dziecięcych. W ciuszki na początek to naprawdę nie warto inwestować, można kupić w lumpikach, bo dziecko szybko wyrasta. Poza tym to prawda można trafić na jakiś promocje, powolutku można coś kupować, chociaż ja jeszcze nic nie kupiłam, ale rozkręcę się. Narazie sama muszę sobie kupić kilka rzeczy, spodnie zamówię przez neta i legginsy, ale bluzki, tuniki to już lumpiki bo szkoda kasy.
-
KocieOczy wrote:U mnie w lumpeksach lipa po całości, zeszłam z 12 i nic.. Ciuszki pomechacone, sprane w stanie max db- a ceny po 10, 15zł - troszkę nie tędy jak na mój gust droga
Ale wiele moich znajomych pokupowało super ciuszki w lumpach (w innych miastach) dla swoich szkrabów
Ja zamówiłam jakiś czas temu mega pakę na allegro 0-6mc za 120zł wylicytowałam, w środku ok 200 rzeczy co prawda stricto na chłopaka (nie ma sukienek) ale kolory uniwersalne - białe, żółte, parę niebieskich
niektóre jeszcze nówki z metkami
Tak czy siak takiej małej klusce to akurat będzie wszystko jedno czy będzie leżeć, pierdzieć i rzygać w różowych śpiochach czy zielonych
Maluszki też szybko rosną więc uważam, że póki co nie ma co fisiować, a ceny nówek są powalające. Chociaż parę pajaców i bodziaków w tesco na wyprzedaży -70% też kupiłam
np 5szt body za 11,50zł
Bo to jest właśnie ta adrenalina w lumpie - znajdę, znajdę, szukam, szukam - MAM - ciuszek w stanie idealnym za 5 złza zmechacone podziękujemy
Ostatnio kupiłam 2 marynarki Marimekko za 25 zł obiecieszyłam się jak małpa z banana
Lavendula, KocieOczy, e_v_e, Fidelissa lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
U mnie są 2 mega lumpiki, ciuszki z sieciówek po 15-20 zł. Fajne rzeczy upolowałam, np. bluzki baskinki w sam raz na ciążę, koszule za pupę, sukienki, ale to jeszcze kiedyś sobie kupiłam i się przydadzą.
Izia mnie na ból żołądka pomogło pół szklanki Pepsi, wiem, że nie wolno za bardzo tego pić, ale trochę nie zaszkodzi. -
Witam
U Nas dzsiaj przytulaśnie od rańca samegoWstaliśmy z synem punkt 9
także się wypaliśmy konkretnie
Cześka świetne wieści ,ale akcja hehe same dziewczynki jak na razie u Nas na wątku
Tylko, że dla Nas nie były pożyczone te ciuszki, a oddane, właśnie o to w tym chodzi..A nagle wczoraj usłyszałam, że ponoć pożyczyła jednak, ale odda Nam wszystko i to co po wnuczku bo jej córka więcej nie planuje przez pare najblizszych lat, taa a za pare lat co znowu by sie odezwala zeby ddac bo druga corka w ciazy, więc dla mamy powiedzialam ,ze co moje ma wrocic reszty nie chce od niej juz nic... No, więc wole od nikogo już nic nie brać, bo wychodzi na to ze po p[aru miesiacach znowu sie dowiem ze to bylo pozyczone... Sama się zaopatrzę, chyba ,że faktycznie ktoś odda i się sto razy upewnie, że to oddane i nie bedzie pozniej do zwrotu, bo tym razem nie bede skladowac ubran tylko po drugim oddam czesc, a czesc sprzedam i wsio. bo w pożyczanki się nie bawie ze względu na to ,że nie zawsze wszystko spamiętac można co czyje.. No i my to będziemy tym razem większość kupować, a w dodatku i tak ciotka zakupoholiczka lumpowa, która kupuje wiecznie dla Marcela i moja mama nie raz coś kupi, więc nie narzekam , z resztą u Nas to chyba rodzinne, nowe dziecko nowe rzeczy i tym razem tak samo zrobie bo bede wszystko przebierac co mi sie nie podoba pojdzie won a co ladne zostawie bo wszystko co mam jest moje kupione i w dupie mam już
madziulka śliczny bąbelek '
U mnie jak chodze po 1zl za sztuke czasem sa dni to od cholerki jest ale zazwyczaj 56-68 większych nie ma więc zaopatrze sie bo prawie same mam 3-6 mniejszych bardzo malo.
Hehehe ajj tam wszystko da się odwrócić w razie czego jest zawsze przycisk cofnij :DD zapamiętać sobie heheLivia
Nela
Marcel
-
Na dobry lumpeks po prostu trzeba trafić - u nas takie, że ciuszek dla niemowlaka jest wyceniony na ponad 15zł - np. kaftanik więc sorry, wolę nowy z metką ze sklepu - oraz takie gdzie za przysłowiową siatkę ubranek zapłaciłam ostatnio 38 zł, a było tego 2kg - takich jak chciałam, nie zniszczonych i najważniejsze - niepowtarzalnych - i za to kocham lumpexy
KocieOczy lubi tę wiadomość
-
ja też mam zamiar chodzić po lumpach, ale jeszcze troszkę
chociaż jedną rzecz już mam, ale to kupiłam dawno jeszcze w ciąży nie byłam
za jakiś czas czekają mnie zakupy ciuchów ciążowych, ale na razie jeszcze jest w czym chodzić, ogólnie to ja będę miała dużo ciuchów po dzieciach szwagierki, ona ma już dwoje i nie planuje więcej i wszystko trzymała dla nas
nawet da mi ciuchy ciążowe i koszule nocne do szpitala bo wiadomo że miała je tylko chwilę
a ja znalazłam fajną tunikę na allegro http://allegro.pl/tunika-ciazowa-szkielet-bluzka-bluzki-ciaza-l-i4094112312.html zarąbiście mi się podoba hehehe
-
Ja już mam parę ciuszków unisex z lumapa wyglądają jak nówki sztuki super jakość dobre marki...a najlepiej iść kiedy za 1kg jest 15 zł to ubranek dla niemowlaka można kupić full. zTeraz czekam na wiadomość co w brzuszku siedzi to wtedy już zaszaleję konkretnie z wyprawką Trzeba się przygotować na dużą ilość i sterty prania bo przy takim maleństwie ciuszki brudzą się w zawrotnym tempie:)
Kurcze żeby moja dzidzia za tydzień na USG współpracowała to może coś zobaczymy -
okti89 wrote:Ja już mam parę ciuszków unisex z lumapa wyglądają jak nówki sztuki super jakość dobre marki...a najlepiej iść kiedy za 1kg jest 15 zł to ubranek dla niemowlaka można kupić full. zTeraz czekam na wiadomość co w brzuszku siedzi to wtedy już zaszaleję konkretnie z wyprawką Trzeba się przygotować na dużą ilość i sterty prania bo przy takim maleństwie ciuszki brudzą się w zawrotnym tempie:)
Kurcze żeby moja dzidzia za tydzień na USG współpracowała to może coś zobaczymy -
Dla mnie też najważniejsze będzie aby ładnie urosło i żeby fikało tak jak ostatnio może przy dobrym oku lekarza coś zauważymy:) chociaż mój gin pewny swoich przekonań co po płci jet ok 20 tyg. Jak moja koleżanka chodziła to wtedy ok 20 tyg na 100 % jej potwierdził dziewczynkę
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
w ramach tego, że ponoć jesteśmy teraz bardziej rozkojarzone, zapominalskie itp http://psychika.net/2009/12/wpyw-ciazy-na-procesy-poznawcze.html
- jeśli i Wam się to przydarza to proponuję otwarcie wątku "Przegląd zjawisk nie do końca normalnych, które ostatnio Nam się przydarzyły". Po dzisiejszym przygotowywaniu obiadu z przyjemnością otworzę listę:
1]. Kotleciki schabowe z lodówki wyjęła, umyła, osuszyła i opanierowała - zupełnie zapominając o jakiejkolwiek przyprawie. Musiała umyć panierkę, przyprawić i panierować ponownie. Dodam, że lewusem w kuchni nie jestem i lubię/umiem gotować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 17:08
-
Zaglądam mało do Was, bo czasu też mało, nadal pracuje i chciałabym do końca czerwca popracowac, ale zobaczymy.
My z synkiem prawie codziennie wcinamy pomidorówkę, a kto siedzi w brzuchu nie wiemy.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️