X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • olunia Znajoma

Wysłany: 1 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)Witam jestem tu nowa i dołączam do wszystkich listopadóweczek ,termin porodu według ovu 2.11,według usg 7.11.Przez cały pierwszy trymestr męczyły mnie okropne mdłości wymioty schudłam 4 kg,teraz trochę to wszystko mija pojawiły się zachcianki np wcinam żelki,jem orzeszki:)jakieś dziwne mam te zachcianki nie wiem czy to na chłopca czy na dziewczynkę .Mój dzidziuś w 12 tc miał 53 mm ,niestety płeć dopiero na następnym usg.W czerwcu mam ślub i wesele,pewnie nie poszaleję bo gin kazał się oszczędzać z uwagi na kształt mojej macicy (sercowata),ale narazie wszystko ok.

Fidelissa, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

iv09e6yd61eoqwwp.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka wrote:
    Dzień dobry Paniom, poniżej przedstawiam Wam mojego małego lokatora a chyba raczej lokatorkę :), która ma całe 5,5 cm wzrostu, zgrabniutki nosek i karczek a do tego jest trochę leniwa bo lekarz musiał mnie nieźle "wytelepać" żeby dziecię dało się zmierzyć. Tak czy siak dla swoich rodziców jest najśliczniejszym i najdroższym człowieczkiem na ziemi przez co nie mogę spać już od 6 rano :) :).

209356_10313451_787270551284162_1532208252333891774_n.jpg
    Gratulacje:)

Super wyraźne masz to zdjecie usg. To jest 3 lub 4 d?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego długiego weekendu;)

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj polecieliśmy po bandzie :D ahhaha naszamałam się fastfoodów i ledwo się ruszam, nic mi sie nie chce, mój Radosław mnie rozpieszcza jechał specjalnie do McD po kurczaki dla mnie i co z 20 zjadłam może 7 i dwa burgery i wsio na śniadanie nie wiem czy coś jeszcze wcisne w siebie, pewnie do jutrzejszego obiadu starczy mi na dzisiaj :D A w dodatku jest 300 w plecy maszyna przy pracy je*łaa jakąś część muszą wymieniać.. Masakra jakaś w dodatku remont się przesunie, ale co najwyżej do końca maja mieszkanie wydadzą już gotowe, no a póki co R w ciągu 2,5 tyg narobił się ponad 150h.. Pracoholik mój.. No i zaznaczył mi dzisiaj ,że on przy porodzie będzie ,bo chce być ze mną w każdej chwili i przywitać maleństwo na świecie, no i pępowine przecinać :P

Dobranoc i kolorowych... dziewczęta :**

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Mi wszyscy wróżą dziewczynkę. Wcinam słodycze tonami, cerę mam okropną, paznokcie, włosy też i jeszcze na policzku jakaś wysypka swędząca mnie męczy od wczoraj.
    u to może i u mnie też będzie dziewczynka, bo zwykłe jedzenie mi nie podchodzi za to słodycze mogłabym wpierdzielać :D chociąz KFC bym w ogólnie nie pogardziła,mmm ostatnio wcinałam grandera a kolejnego dnia sałatkę piccante

paznokscie mi się łamią i pełno syfów wszędzie wrrrr;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 23:51

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zastanawiałyście się kiedyś nad tym chińskim kalendarzem płci? ja raczej nie wierzę w takie cuda :) ale siedzę nad nim i nie dowierzam :P wszystkim moim znajomym koleżanką kuzynką itd.. się sprawdziło... Mi wychodzi że dziewczynka :) sprawdzcie jestem ciekawa :)
    Pamiętajcie wiek ukończony nie rocznikowy :)
    http://jak-zaplanowac-plec-dziecka.blogspot.com/p/chinski-kalendarz-pci.html

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Hej zastanawiałyście się kiedyś nad tym chińskim kalendarzem płci? ja raczej nie wierzę w takie cuda :) ale siedzę nad nim i nie dowierzam :P wszystkim moim znajomym koleżanką kuzynką itd.. się sprawdziło... Mi wychodzi że dziewczynka :) sprawdzcie jestem ciekawa :)

okti kurcze no powiem ci że wychodzi mi dziewczynka czyli tak jak się staraliśmy ale z ciekawości sprawdziłam czy też wtedy się sprawdziło i się sprawdziło - wg kalendarza i w rzeczywistości jest synek

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka :). Wychodzi dziewczynka

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że w Chinach sprawdza się to w ponad 90 % a nawet amerykańscy naukowcy dowiedli że ta metoda sprawdza się w Stanach Zjednoczonych w 80% hehe nie wiem czy to przypadek... Kalendarz dopiero zobaczyłam jak już byłam w ciąży.. Mam przeczucia na chłopaka bo w dzień owulacji było no 2 dni przd ovu też. więc stawiam na chłopaka... ale gdzieś tam świadomość moja pragnie dziewczynki:) hehe jak sie sprawdzi to w to uwierzę:P

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kiedy idziecie na usg żeby sprawdzić płeć maluszka??? Ja już się nei mogę doczekać ale moja ginekolog powiedziała że jeszcze dużo za wcześnie i się zastanawiam czy nie iść gdzieś prywatnie na usg żeby sobie zobaczyć.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    według kalendarza chińskiego wychodzi dziewczynka. Mój sie załamie jak bedzie miał 3 babeczke w domu:P:P:P:P

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:

jakbym słyszała doktorka: "dziewczynka" ;P

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusek obudził się z apetytem na naleśniki. Poszłam, nasmażyłam, zjadłam jednego i mi niedobrze.. Juhu niech żyje ciąża :)

Cześka, Fidelissa lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi z chińskiego wyszła dziewczynka ale i tak wierzę, że siedzi w środku klusek z sisiorem :D

Lavendula lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem dumna jak staję przed lustrem i robię się coraz grubsza:P brzuch rośnie :) heh pierwszy raz w zyciu taka szczęśliwa z wyglądu. To nic że mąż mówi że mam wielkie bicepsy i szeroką dupę:) Słodko wygląda takie tycie :))

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wychodzi dziewczynka :) Od początku ciąży też przeczucie ,że dziewczynka :) Miłego dnia dziewczyny :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Gratulacje:)

Super wyraźne masz to zdjecie usg. To jest 3 lub 4 d?

sama się nad tym zastanawiałam bo na zdjęciu pisze 4D i 3D ale wydaje mi się,że 4 bo przecież ta piciulinka ma niecałe 6 cm więc chyba ciężko o bardzo dokładny obraz. W ogóle lekarz do, którego trafiłam ma taki sprzęt, że głowa mała poza tym świetny facet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 09:52

Fidelissa lubi tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Klusek obudził się z apetytem na naleśniki. Poszłam, nasmażyłam, zjadłam jednego i mi niedobrze.. Juhu niech żyje ciąża :)
    hahaha skąd ja to znam :D :D

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli kalendarz by sie sprawdzał to każda rownolatka urodzilaby w listopadzie dziecko tej samej płci trochę nierealne :p ale wiadomo fajnie sobie powrozyc jest 50% szans i na pewno którejś sie przepowiednia spełni :)

KasiaKa lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochanieńkie :)

My po śniadanku już almette opyliłam ziołowe z bułeczką i parę truskawek :D Pełna jestem ledwo w siebie wcisnęłam ,no ale niestety muszę jeść ,aby wziąść tabletki rano...

U mnie się sprawdziło za pierwszym chłopak i teraz też, no i przeczuwam ,że chłopak, chociaż mogłaby być dziewczynka, ale szczerze jakoś szczególnie w sumie mi już nie zależy na płci i tak gadam do brzucha Miłosz i każdy gada chyba się przyzwyczailiśmy, nawet dla R przeszły te dziwne imiona i odpuścił hehe i będzie Miłek po mojemu :) Nawet na początku dla żartów robiłam te chłopiec czy dziewczynka i też wyszło chłopiec :) A i siostra mówi mi ostatnio : Pati to Ty masz Miłość w brzuszku.? To mówie ,że największą jaka na Naszej Ziemi istnieje, taka jak do Marcelka :) Z resztą wiecie czasem jeszcze nie wierzę w to ,że się udało, że noszę w sobie taki cud ,nowe życie jestem taka szczęśliwa i czuję, że dopiero teraz będę spełnioną życiowo osobą, dla mnie dzieci są najważniejsze :)

okti ja też czuję taką dumę z brzuszka jak idę gdzieś i wypinam swój brzuszek i pierś do przodu i głowa do góry hahah :D Tak samo z resztą w pierwszej ciąży miałam, że czułam się taka piękna z tym brzuszkiem, chociaż grubaśna byłam :P

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ