Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka:)Witam jestem tu nowa i dołączam do wszystkich listopadóweczek ,termin porodu według ovu 2.11,według usg 7.11.Przez cały pierwszy trymestr męczyły mnie okropne mdłości wymioty schudłam 4 kg,teraz trochę to wszystko mija pojawiły się zachcianki np wcinam żelki,jem orzeszki:)jakieś dziwne mam te zachcianki nie wiem czy to na chłopca czy na dziewczynkę .Mój dzidziuś w 12 tc miał 53 mm ,niestety płeć dopiero na następnym usg.W czerwcu mam ślub i wesele,pewnie nie poszaleję bo gin kazał się oszczędzać z uwagi na kształt mojej macicy (sercowata),ale narazie wszystko ok.
Fidelissa, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Cześka wrote:Dzień dobry Paniom, poniżej przedstawiam Wam mojego małego lokatora a chyba raczej lokatorkę
, która ma całe 5,5 cm wzrostu, zgrabniutki nosek i karczek a do tego jest trochę leniwa bo lekarz musiał mnie nieźle "wytelepać" żeby dziecię dało się zmierzyć. Tak czy siak dla swoich rodziców jest najśliczniejszym i najdroższym człowieczkiem na ziemi przez co nie mogę spać już od 6 rano
.
Super wyraźne masz to zdjecie usg. To jest 3 lub 4 d? -
A my dzisiaj polecieliśmy po bandzie
ahhaha naszamałam się fastfoodów i ledwo się ruszam, nic mi sie nie chce, mój Radosław mnie rozpieszcza jechał specjalnie do McD po kurczaki dla mnie i co z 20 zjadłam może 7 i dwa burgery i wsio na śniadanie nie wiem czy coś jeszcze wcisne w siebie, pewnie do jutrzejszego obiadu starczy mi na dzisiaj
A w dodatku jest 300 w plecy maszyna przy pracy je*łaa jakąś część muszą wymieniać.. Masakra jakaś w dodatku remont się przesunie, ale co najwyżej do końca maja mieszkanie wydadzą już gotowe, no a póki co R w ciągu 2,5 tyg narobił się ponad 150h.. Pracoholik mój.. No i zaznaczył mi dzisiaj ,że on przy porodzie będzie ,bo chce być ze mną w każdej chwili i przywitać maleństwo na świecie, no i pępowine przecinać
Dobranoc i kolorowych... dziewczęta :**Fidelissa lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
madziulka112 wrote:Mi wszyscy wróżą dziewczynkę. Wcinam słodycze tonami, cerę mam okropną, paznokcie, włosy też i jeszcze na policzku jakaś wysypka swędząca mnie męczy od wczoraj.
chociąz KFC bym w ogólnie nie pogardziła,mmm ostatnio wcinałam grandera a kolejnego dnia sałatkę piccante
paznokscie mi się łamią i pełno syfów wszędzie wrrrr;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 23:51
-
Hej zastanawiałyście się kiedyś nad tym chińskim kalendarzem płci? ja raczej nie wierzę w takie cuda
ale siedzę nad nim i nie dowierzam
wszystkim moim znajomym koleżanką kuzynką itd.. się sprawdziło... Mi wychodzi że dziewczynka
sprawdzcie jestem ciekawa
Pamiętajcie wiek ukończony nie rocznikowy
http://jak-zaplanowac-plec-dziecka.blogspot.com/p/chinski-kalendarz-pci.html -
okti89 wrote:Hej zastanawiałyście się kiedyś nad tym chińskim kalendarzem płci? ja raczej nie wierzę w takie cuda
wszystkim moim znajomym koleżanką kuzynką itd.. się sprawdziło... Mi wychodzi że dziewczynka
http://jak-zaplanowac-plec-dziecka.blogspot.com/p/chinski-kalendarz-pci.html
okti kurcze no powiem ci że wychodzi mi dziewczynka czyli tak jak się staraliśmy ale z ciekawości sprawdziłam czy też wtedy się sprawdziło i się sprawdziło - wg kalendarza i w rzeczywistości jest synek -
Czytałam że w Chinach sprawdza się to w ponad 90 % a nawet amerykańscy naukowcy dowiedli że ta metoda sprawdza się w Stanach Zjednoczonych w 80% hehe nie wiem czy to przypadek... Kalendarz dopiero zobaczyłam jak już byłam w ciąży.. Mam przeczucia na chłopaka bo w dzień owulacji było no 2 dni przd ovu też. więc stawiam na chłopaka... ale gdzieś tam świadomość moja pragnie dziewczynki:) hehe jak sie sprawdzi to w to uwierzę
-
dziewczyny kiedy idziecie na usg żeby sprawdzić płeć maluszka??? Ja już się nei mogę doczekać ale moja ginekolog powiedziała że jeszcze dużo za wcześnie i się zastanawiam czy nie iść gdzieś prywatnie na usg żeby sobie zobaczyć.
-
okti89 wrote:Hej zastanawiałyście się kiedyś nad tym chińskim kalendarzem płci? ja raczej nie wierzę w takie cuda
http://jak-zaplanowac-plec-dziecka.blogspot.com/p/chinski-kalendarz-pci.html
jakbym słyszała doktorka: "dziewczynka" ;P -
A ja jestem dumna jak staję przed lustrem i robię się coraz grubsza:P brzuch rośnie
heh pierwszy raz w zyciu taka szczęśliwa z wyglądu. To nic że mąż mówi że mam wielkie bicepsy i szeroką dupę
Słodko wygląda takie tycie
)
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Gratulacje:)
Super wyraźne masz to zdjecie usg. To jest 3 lub 4 d?
sama się nad tym zastanawiałam bo na zdjęciu pisze 4D i 3D ale wydaje mi się,że 4 bo przecież ta piciulinka ma niecałe 6 cm więc chyba ciężko o bardzo dokładny obraz. W ogóle lekarz do, którego trafiłam ma taki sprzęt, że głowa mała poza tym świetny facet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 09:52
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Witam kochanieńkie
My po śniadanku już almette opyliłam ziołowe z bułeczką i parę truskawekPełna jestem ledwo w siebie wcisnęłam ,no ale niestety muszę jeść ,aby wziąść tabletki rano...
U mnie się sprawdziło za pierwszym chłopak i teraz też, no i przeczuwam ,że chłopak, chociaż mogłaby być dziewczynka, ale szczerze jakoś szczególnie w sumie mi już nie zależy na płci i tak gadam do brzucha Miłosz i każdy gada chyba się przyzwyczailiśmy, nawet dla R przeszły te dziwne imiona i odpuścił hehe i będzie Miłek po mojemuNawet na początku dla żartów robiłam te chłopiec czy dziewczynka i też wyszło chłopiec
A i siostra mówi mi ostatnio : Pati to Ty masz Miłość w brzuszku.? To mówie ,że największą jaka na Naszej Ziemi istnieje, taka jak do Marcelka
Z resztą wiecie czasem jeszcze nie wierzę w to ,że się udało, że noszę w sobie taki cud ,nowe życie jestem taka szczęśliwa i czuję, że dopiero teraz będę spełnioną życiowo osobą, dla mnie dzieci są najważniejsze
okti ja też czuję taką dumę z brzuszka jak idę gdzieś i wypinam swój brzuszek i pierś do przodu i głowa do góry hahahTak samo z resztą w pierwszej ciąży miałam, że czułam się taka piękna z tym brzuszkiem, chociaż grubaśna byłam
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel