X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli ujawiniam wszystkim moją ciaże, do tej pory się bałam po tym przykrym poronirniu. Teraz też dumnie eksponuje brzuch a jeszcze jak ostatnio byłam z koleżanką na spacerze co ma miesięcznego synka i dała mi pchać wózek to wogóle czułam się już jak taka mamusia :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką zgage że zaraz się spalę od środka. Wiecie może co można wziąść?? Manti czy coś w tym stylu???

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rennie albo gaviscon.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki musze lecieć kupić bo oszaleje :)

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaviscon jest obrzydliwy, ale mnie pomaga.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam kiedyś,że na zgagę szklanka ZIMNEGO mleka pomaga.Sprawdzone.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękny słoneczny dzień:)

Zanalizowałam dla jaj różne kalendarze chińskie i w każdym wychodzi co innego, wg tego Oktawianego wychodzi na to, że już powinnam mieć córkę i że następna w drodze, wg innego wychodzi dwóch chłopców ;) ale ważne, że rozrywka przednia :D

Lavendula lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 2 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Klusek obudził się z apetytem na naleśniki. Poszłam, nasmażyłam, zjadłam jednego i mi niedobrze.. Juhu niech żyje ciąża :)

Rany, jak ja bym naleśnika zjadła, ale tak podanego pod nos, bo podczas smażenia odechciewa mi się wszystkiego!:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 2 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    w ramach tego, że ponoć jesteśmy teraz bardziej rozkojarzone, zapominalskie itp http://psychika.net/2009/12/wpyw-ciazy-na-procesy-poznawcze.html
    - jeśli i Wam się to przydarza to proponuję otwarcie wątku "Przegląd zjawisk nie do końca normalnych, które ostatnio Nam się przydarzyły". Po dzisiejszym przygotowywaniu obiadu z przyjemnością otworzę listę:
    1]. Kotleciki schabowe z lodówki wyjęła, umyła, osuszyła i opanierowała - zupełnie zapominając o jakiejkolwiek przyprawie. Musiała umyć panierkę, przyprawić i panierować ponownie ;). Dodam, że lewusem w kuchni nie jestem i lubię/umiem gotować :D

To ja następna:
    mieszkamy w wielopokoleniowym domu, gdzie w piwnicy znajduje się zamrażarka xxl na wszelkie nadwyżki mięsa, mrożonki, lody etc., które nie mieszczą się w zwykłych lodówkach. Poszłam, otworzyłam, wzięłam do trzeba, wróciłam. Po dobrych paru godzinach zeszłam spowrotem, bo coś mnie tknęło, patrzę i oczom nie wierzę - szuflada wyciągnięta, drzwi otwarte...masakra.
    Nie wiem o czym ważnym wtedy myślałam, ale stwierdziłam, że inteligencja leci na łeb na szyję :D

Lavendula, Goplana lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    To ja następna:
    mieszkamy w wielopokoleniowym domu, gdzie w piwnicy znajduje się zamrażarka xxl na wszelkie nadwyżki mięsa, mrożonki, lody etc., które nie mieszczą się w zwykłych lodówkach. Poszłam, otworzyłam, wzięłam do trzeba, wróciłam. Po dobrych paru godzinach zeszłam spowrotem, bo coś mnie tknęło, patrzę i oczom nie wierzę - szuflada wyciągnięta, drzwi otwarte...masakra.
    Nie wiem o czym ważnym wtedy myślałam, ale stwierdziłam, że inteligencja leci na łeb na szyję :D

.... Brawo Rewolucja :)

Wysłany: 2 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano miałam nastawienie energiczne, ale to się robi ostatnio zbyt niebezpieczne dla otoczenia ;)

201404231_enrnhpw.jpg

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj wybuchnął ciśnieniowy ekspres do kawy... :o
    wywaliło końcówkę z kawą z maszyny, nie mam pojęcia jak to się stało!
    wyobraźcie sobie, jak wyglądała kuchnia w obrębie 1,5 m2 :(
    jeszcze się mężowi dostało, że chciałam mu jak dobra żona kawę zrobić a tu taki klops...
    dobrze, że jak włączyłam to zdążyłam odejść kilka kroków bo by mnie porządnie oparzyło :/

Wysłany: 2 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    jeszcze się mężowi dostało, że chciałam mu jak dobra żona kawę zrobić a tu taki klops...
    dobrze, że jak włączyłam to zdążyłam odejść kilka kroków bo by mnie porządnie oparzyło :/

Jacie!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:

ekspresy niechaj obsługują nasze chłopy kochane i filiżanki nam do łóżek przynoszą :)

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi chłopak, przeczucia też mam co do chłopaka, się zobaczy czy się sprawdzi.

Rewolucja brawo:) Ja też czasami jestem bardzo rozkojarzona.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozkojarzenia

Ja dziś rano nałozyłam na szczoteczkę do zębów ..krem do stóp (podobne tubki)
    Na szczescie kolor inny i zanim włożyłam do buzi się zorientowałam :))

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś obskoczyłam sklepy, kupiłam legginsy a w lumpikach koszulę, 2 sukienki, 2 bluzki, 2 swetry, kilka rzeczy nowych, mój mąż jest pełen podziwu, że to w lumpikach, z metkami, a niektóre rzeczy takie super po 8,9zł.

A i mnie brzuszek wystaje, taka dumna jestem. I wiecie jak brzuszek wyskoczył to i mąż jakiś taki czuły, wczoraj mnie przygarnął i dotykał brzuszek.

Mnie z kalendarza wychodzi dziewczynka.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Hej zastanawiałyście się kiedyś nad tym chińskim kalendarzem płci? ja raczej nie wierzę w takie cuda :) ale siedzę nad nim i nie dowierzam :P wszystkim moim znajomym koleżanką kuzynką itd.. się sprawdziło... Mi wychodzi że dziewczynka :) sprawdzcie jestem ciekawa :)
    Pamiętajcie wiek ukończony nie rocznikowy :)
    http://jak-zaplanowac-plec-dziecka.blogspot.com/p/chinski-kalendarz-pci.html

Hihi :) mi też dziewczynka - co się pokrywa z USG

jftycms.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Ja już pisałam kiedyś,że na zgagę szklanka ZIMNEGO mleka pomaga.Sprawdzone.
    Mi pomagają migdały. Trzeba rozgryźć kilka i chwilę potrzymać zanim się zje

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka wrote:
    sama się nad tym zastanawiałam bo na zdjęciu pisze 4D i 3D ale wydaje mi się,że 4 bo przecież ta piciulinka ma niecałe 6 cm więc chyba ciężko o bardzo dokładny obraz. W ogóle lekarz do, którego trafiłam ma taki sprzęt, że głowa mała poza tym świetny facet.

dziewczyny 3d to są fotki przestrzenne a 4d to jest usg w ruchu przestrzenne - także fotka jest zawsze 3d a filmik 4d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 13:03

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ