Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Idia wrote:Od zajścia nie badałam. A wcześniej myślałam ze te włoski to efekt stymulacji hormonalnej, która przeszłam. Teraz nawet nie wiem, które hormony badać i czy moje PCOS ma teraz znaczenie?
Kochana,
ja już od lat depiluję wąsika jak wyrośnie mi coś pojedynczego (czasem mi się zdarza np jeden na brodzie) - to traktuję drania pensetą i już!!
NIKT NIE JEST IDEALNY, ale można sobie pomóc odrobiną czarówTO NORMALNE!!!
-
Wróciłam z prenatalnych... wszystko OK po USG - okropnie brzmiąca "przezierność karkowa" OK, kość nosowa również - przez ostatnie 2 tygodnie przybyło nam 2cm - więc mamy SZEŚĆ
Dostałam dwa zdjęcia, oddałam trochę krwi i całość wyników za tydzień. Nie wiem, czy się lekarz trochę nie pośpieszył, ale powiedział, że na 99% dziewczynka.... z usg wychodzi 13+3 tc.... - swoją drogą bez względu na płeć to rośnie jak na drożdżach - 2 tygodnie temu wiek ciąży określono na 10+3 - więc znowu w 2 tygodnie "urosła" jak w ciągu trzech
xpatiiix3, mada_lena, Dotty84, KocieOczy, Maga31, Idia, Goplana, RewolucjaSięDzieje, Cześka, KUNIAK, Viviana, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
pati ja mam uraz do gazików tych nasączonych spirytusem - w szpitalu przy każdym kłuciu mnie tym traktowali i potem już po szczypało mnie - najgorsze były te w brzuch po cc - nie dość że ukłucie to potem to szczypanie.. nie wiem jak pobierają krew to psikają takim fajnym ze nic nie czuć a do tych gazików ma uraz i nawet nie lubie ich zapachu i ich dotykać - dlatego ja psiknęłam tym oktanispetem 2 razy dziennie pępek i tyle - po kąpaniu przetrałam patyczkami i szybko odpadł
a co do mleka to my zaczynaliśmy bebilonem i mały miał mega zaparcia więc myśle własnie o hipp albo enfamilu bo ma dobre opinie - tylko nie wiem czy startować z ha bo synek miał skaze czy zwykłym - dopytam jak będzie czas -
Lavendula wrote:Wróciłam z prenatalnych... wszystko OK po USG - okropnie brzmiąca "przezierność karkowa" OK, kość nosowa również - przez ostatnie 2 tygodnie przybyło nam 2cm - więc mamy SZEŚĆ
Dostałam dwa zdjęcia, oddałam trochę krwi i całość wyników za tydzień. Nie wiem, czy się lekarz trochę nie pośpieszył, ale powiedział, że na 99% dziewczynka.... z usg wychodzi 13+3 tc.... - swoją drogą bez względu na płeć to rośnie jak na drożdżach - 2 tygodnie temu wiek ciąży określono na 10+3 - więc znowu w 2 tygodnie "urosła" jak w ciągu trzech
gratulujei myśle że płeć widział bo nawet na twoim suwaczku pisze że widać już zewnętrzne narządy płciowe - mnie powiedział tamtym razem w 14 tyg więc musiał to być 13 tyg plus ileś dni
-
izia no widzisz jak dobrze ,że jest wybór, każda mama co innego preferuje hehe a mój pijał hippa, raz mi kupili bebiko jak na wiosce byłam a w tamtym sklepie innego nie było, a jadł cycka np i dopijał kaszę z mlekiem na noc tak po 6 miesiącu zaczął to tak Go bolał brzuch ,że dzieciak darł się pół nocy, więc to mleko poszło won.. tylko bebilon i hipp mu pasowało, a nany i inne nie. z resztą co z tego jak on mm może z 3 miesiące pił skończył 8 miesięcy i pare dni po cycku butle też odrzucił same zupki kanapk parowki owoce warzywa i wsio tyle ,że słoików też nie jadał, a sama mu gotowałam
Lavendula gratuluje córcihehe i duża panienka już :
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 18:10
Livia
Nela
Marcel
-
Dotty84 wrote:Kochana,
ja już od lat depiluję wąsika jak wyrośnie mi coś pojedynczego (czasem mi się zdarza np jeden na brodzie) - to traktuję drania pensetą i już!!
NIKT NIE JEST IDEALNY, ale można sobie pomóc odrobiną czarówTO NORMALNE!!!
Nie chodzi o pojedyncze włoski. To regularne męskie bokobrody. Na pęsetę za dużo. -
Idia wrote:Nie chodzi o pojedyncze włoski. To regularne męskie bokobrody. Na pęsetę za dużo.
No ale wąsik depiluję woskiem, bo też go trochę więcej jest
co do bokobrodow to nie wiem czy można to traktować woskiem, czy np rozjaśniać - najlepiej zapytaj doświadczoną kosmetyczkę!
Na pewno coś się da z tym zrobić moja droga! Nie łam się! -
KocieOczy wrote:Lavendula świetne wieści
Gratulacje
Ciekawe czy córa pozostanie córą! Strasznie też bym jutro chciała się dowiedzieć wstępnie kto tam w środku mieszka
z wiekiem ciąży idziemy prawie równo więc życzę Ci trafnych wstępnych informacjiTrzymam kciuki za udaną wizytę !! .L
-
Lavendula wrote:Wróciłam z prenatalnych... wszystko OK po USG - okropnie brzmiąca "przezierność karkowa" OK, kość nosowa również - przez ostatnie 2 tygodnie przybyło nam 2cm - więc mamy SZEŚĆ
mała poprawka - ten 13+3 wyczytałam ze zdjęcia, ale jest tam GA - oznaczające wiek od OM, więc chyba jednak do czasu odebrania wyników w całości pozostanę przy wieku z suwaczka - na dziś 12+4 - nie będziemy się tak postarzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 18:55
-
Za mnie też trzymajcie kciuki jutro
Co prawda dopiero na 18 mam USG. Ide dość wcześnie bo 11+3 tc, więc płci raczej się niespodziewam poznać
ale za 2 tyg. powinno już przyjśc genetyczne.
Dziwne, tak jak siedziałam w domu, to pójście na badania z moczem w słoiku, było dla mnie wydarzeniem dnia, a jutro... muszę iść na uczelnię, USG prenatalne i 30ste urodziny kolegi...Chyba nie wyrobię od nadmiaru wrażeń
ale cosik mnie się zdaje, że puby z piwskiem to tera nie dla mnie... a nie daj Boże ktoś zakopci fajka...
Z każdym dniem odżywam dziewczyny na nowoOd odstawienia Dupka jestem nowym człowiekiem!
Dotty84, RewolucjaSięDzieje, santoocha, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
W zeszłym tygodniu pisałam o o kant tyłka potłuc USG i wizycie u lekarza, który nic nie tłumaczył - dziś postanowiłam iść prywatnie do Sadowskiego, lekarza, u którego byłam na ostatnim porządnym USG. W czwartek wyjeżdżam na urlop za granicę i nie pojechałabym, gdyby ktoś nie sprawdził, czy wszytko OK.
No i okazało się, że dziś z zaskoczenia zrobił mi USG NT:) (na to 12 maja też pójdę, a co!). Fałda 1mm, kość nosowa jest, tętno 150, CRL 52mm, promień główki 20mm, dzieciaczek skakał, machał rękoma, generalnie cudo:).
Łożysko się przemieszcza, więc już nie będzie przodujące za kilka tygodni:).
Nie warto jednak oszczędzać i chodzić do najlepszego lekarza, którego mam za darmo, a w zamian iść do kogoś, kto faktycznie się opiekuje i robi dokładne badania:).
Usłyszałam tylko, że trochę za mało przytyłam (0.5kg) i czy aby na pewno mam apetyt:) w życiu czegoś takiego nikt mi nie powiedział
pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze badania:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:14
Dotty84, Idia, Goplana, Lavendula, Maga31, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Viviana, Nata, anusiaa90, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość