X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli robię to co kobitki lubią robić najbardziej i dryndam do ulubionej kosmetyczki...

Fidelissa lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    dość przy kompie......... glowa mnie juz boli.
    Pomyslcie o mnie jutro.
    Mam badania prenatalne o 11.40.

do zobaczonka

Lavendula, Dotty84, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa na pewno będziemy trzymac mocno kciuki, bo wiemy, że będzie wszystko ok :D A dzisiaj odpoczywaj sobie i się nie stresuj :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Od zajścia nie badałam. A wcześniej myślałam ze te włoski to efekt stymulacji hormonalnej, która przeszłam. Teraz nawet nie wiem, które hormony badać i czy moje PCOS ma teraz znaczenie?

Kochana,
    ja już od lat depiluję wąsik :) a jak wyrośnie mi coś pojedynczego (czasem mi się zdarza np jeden na brodzie) - to traktuję drania pensetą i już!!

NIKT NIE JEST IDEALNY, ale można sobie pomóc odrobiną czarów :) TO NORMALNE!!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Kochane,
    dość przy kompie......... glowa mnie juz boli.
    Pomyslcie o mnie jutro.
    Mam badania prenatalne o 11.40.

do zobaczonka

Będziemy trzymać kciuki! NIe zapomnij wpaść i się pochwalić po wizycie!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z prenatalnych... wszystko OK po USG - okropnie brzmiąca "przezierność karkowa" OK, kość nosowa również - przez ostatnie 2 tygodnie przybyło nam 2cm - więc mamy SZEŚĆ :D Dostałam dwa zdjęcia, oddałam trochę krwi i całość wyników za tydzień. Nie wiem, czy się lekarz trochę nie pośpieszył, ale powiedział, że na 99% dziewczynka.... z usg wychodzi 13+3 tc.... - swoją drogą bez względu na płeć to rośnie jak na drożdżach - 2 tygodnie temu wiek ciąży określono na 10+3 - więc znowu w 2 tygodnie "urosła" jak w ciągu trzech <3

xpatiiix3, mada_lena, Dotty84, KocieOczy, Maga31, Idia, Goplana, RewolucjaSięDzieje, Cześka, KUNIAK, Viviana, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati ja mam uraz do gazików tych nasączonych spirytusem - w szpitalu przy każdym kłuciu mnie tym traktowali i potem już po szczypało mnie - najgorsze były te w brzuch po cc - nie dość że ukłucie to potem to szczypanie.. nie wiem jak pobierają krew to psikają takim fajnym ze nic nie czuć a do tych gazików ma uraz i nawet nie lubie ich zapachu i ich dotykać - dlatego ja psiknęłam tym oktanispetem 2 razy dziennie pępek i tyle - po kąpaniu przetrałam patyczkami i szybko odpadł

a co do mleka to my zaczynaliśmy bebilonem i mały miał mega zaparcia więc myśle własnie o hipp albo enfamilu bo ma dobre opinie - tylko nie wiem czy startować z ha bo synek miał skaze czy zwykłym - dopytam jak będzie czas

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Wróciłam z prenatalnych... wszystko OK po USG - okropnie brzmiąca "przezierność karkowa" OK, kość nosowa również - przez ostatnie 2 tygodnie przybyło nam 2cm - więc mamy SZEŚĆ :D Dostałam dwa zdjęcia, oddałam trochę krwi i całość wyników za tydzień. Nie wiem, czy się lekarz trochę nie pośpieszył, ale powiedział, że na 99% dziewczynka.... z usg wychodzi 13+3 tc.... - swoją drogą bez względu na płeć to rośnie jak na drożdżach - 2 tygodnie temu wiek ciąży określono na 10+3 - więc znowu w 2 tygodnie "urosła" jak w ciągu trzech <3

gratuluje :) i myśle że płeć widział bo nawet na twoim suwaczku pisze że widać już zewnętrzne narządy płciowe - mnie powiedział tamtym razem w 14 tyg więc musiał to być 13 tyg plus ileś dni

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia no widzisz jak dobrze ,że jest wybór, każda mama co innego preferuje hehe a mój pijał hippa, raz mi kupili bebiko jak na wiosce byłam a w tamtym sklepie innego nie było, a jadł cycka np i dopijał kaszę z mlekiem na noc tak po 6 miesiącu zaczął to tak Go bolał brzuch ,że dzieciak darł się pół nocy, więc to mleko poszło won.. tylko bebilon i hipp mu pasowało, a nany i inne nie. z resztą co z tego jak on mm może z 3 miesiące pił skończył 8 miesięcy i pare dni po cycku butle też odrzucił same zupki kanapk parowki owoce warzywa i wsio tyle ,że słoików też nie jadał, a sama mu gotowałam

Lavendula gratuluje córci :D hehe i duża panienka już ::)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 18:10

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana,
    ja już od lat depiluję wąsik :) a jak wyrośnie mi coś pojedynczego (czasem mi się zdarza np jeden na brodzie) - to traktuję drania pensetą i już!!

NIKT NIE JEST IDEALNY, ale można sobie pomóc odrobiną czarów :) TO NORMALNE!!!

Nie chodzi o pojedyncze włoski. To regularne męskie bokobrody. Na pęsetę za dużo.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam u siebie wiecej włosków na brzuchu. No i na nogach rosną jak na drożdżach aaaaa

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Zauważyłam u siebie wiecej włosków na brzuchu. No i na nogach rosną jak na drożdżach aaaaa
    Ja na brzuchu też zauważyłam że mam sporo ciemnych włosków, a nigdy nie miałam z tym problemu bo jestem blondynką

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Nie chodzi o pojedyncze włoski. To regularne męskie bokobrody. Na pęsetę za dużo.

No ale wąsik depiluję woskiem, bo też go trochę więcej jest :)
    co do bokobrodow to nie wiem czy można to traktować woskiem, czy np rozjaśniać - najlepiej zapytaj doświadczoną kosmetyczkę!
    Na pewno coś się da z tym zrobić moja droga! Nie łam się!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula świetne wieści :) Gratulacje :) Ciekawe czy córa pozostanie córą! Strasznie też bym jutro chciała się dowiedzieć wstępnie kto tam w środku mieszka ;)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Lavendula świetne wieści :) Gratulacje :) Ciekawe czy córa pozostanie córą! Strasznie też bym jutro chciała się dowiedzieć wstępnie kto tam w środku mieszka ;)

z wiekiem ciąży idziemy prawie równo więc życzę Ci trafnych wstępnych informacji <3 Trzymam kciuki za udaną wizytę !! .L

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:

mała poprawka - ten 13+3 wyczytałam ze zdjęcia, ale jest tam GA - oznaczające wiek od OM, więc chyba jednak do czasu odebrania wyników w całości pozostanę przy wieku z suwaczka - na dziś 12+4 - nie będziemy się tak postarzać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 18:55

• Goplana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mnie też trzymajcie kciuki jutro :) Co prawda dopiero na 18 mam USG. Ide dość wcześnie bo 11+3 tc, więc płci raczej się niespodziewam poznać :) ale za 2 tyg. powinno już przyjśc genetyczne.
    Dziwne, tak jak siedziałam w domu, to pójście na badania z moczem w słoiku, było dla mnie wydarzeniem dnia, a jutro... muszę iść na uczelnię, USG prenatalne i 30ste urodziny kolegi... :) Chyba nie wyrobię od nadmiaru wrażeń :D ale cosik mnie się zdaje, że puby z piwskiem to tera nie dla mnie... a nie daj Boże ktoś zakopci fajka...

Z każdym dniem odżywam dziewczyny na nowo :) Od odstawienia Dupka jestem nowym człowiekiem! :)

Dotty84, RewolucjaSięDzieje, santoocha, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Goplana!
    Będę trzymać kciuki! :)

Goplana lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym tygodniu pisałam o o kant tyłka potłuc USG i wizycie u lekarza, który nic nie tłumaczył - dziś postanowiłam iść prywatnie do Sadowskiego, lekarza, u którego byłam na ostatnim porządnym USG. W czwartek wyjeżdżam na urlop za granicę i nie pojechałabym, gdyby ktoś nie sprawdził, czy wszytko OK.

No i okazało się, że dziś z zaskoczenia zrobił mi USG NT:) (na to 12 maja też pójdę, a co!). Fałda 1mm, kość nosowa jest, tętno 150, CRL 52mm, promień główki 20mm, dzieciaczek skakał, machał rękoma, generalnie cudo:).

Łożysko się przemieszcza, więc już nie będzie przodujące za kilka tygodni:).

Nie warto jednak oszczędzać i chodzić do najlepszego lekarza, którego mam za darmo, a w zamian iść do kogoś, kto faktycznie się opiekuje i robi dokładne badania:).

Usłyszałam tylko, że trochę za mało przytyłam (0.5kg) i czy aby na pewno mam apetyt:) w życiu czegoś takiego nikt mi nie powiedział:)

pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze badania:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:14

Dotty84, Idia, Goplana, Lavendula, Maga31, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Viviana, Nata, anusiaa90, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - gratulacje! Super wieści!!! :)

ewelina_d lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ