X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli robię to co kobitki lubią robić najbardziej i dryndam do ulubionej kosmetyczki...

Fidelissa lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    dość przy kompie......... glowa mnie juz boli.
    Pomyslcie o mnie jutro.
    Mam badania prenatalne o 11.40.

do zobaczonka

Lavendula, Dotty84, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa na pewno będziemy trzymac mocno kciuki, bo wiemy, że będzie wszystko ok :D A dzisiaj odpoczywaj sobie i się nie stresuj :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Od zajścia nie badałam. A wcześniej myślałam ze te włoski to efekt stymulacji hormonalnej, która przeszłam. Teraz nawet nie wiem, które hormony badać i czy moje PCOS ma teraz znaczenie?

Kochana,
    ja już od lat depiluję wąsik :) a jak wyrośnie mi coś pojedynczego (czasem mi się zdarza np jeden na brodzie) - to traktuję drania pensetą i już!!

NIKT NIE JEST IDEALNY, ale można sobie pomóc odrobiną czarów :) TO NORMALNE!!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Kochane,
    dość przy kompie......... glowa mnie juz boli.
    Pomyslcie o mnie jutro.
    Mam badania prenatalne o 11.40.

do zobaczonka

Będziemy trzymać kciuki! NIe zapomnij wpaść i się pochwalić po wizycie!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z prenatalnych... wszystko OK po USG - okropnie brzmiąca "przezierność karkowa" OK, kość nosowa również - przez ostatnie 2 tygodnie przybyło nam 2cm - więc mamy SZEŚĆ :D Dostałam dwa zdjęcia, oddałam trochę krwi i całość wyników za tydzień. Nie wiem, czy się lekarz trochę nie pośpieszył, ale powiedział, że na 99% dziewczynka.... z usg wychodzi 13+3 tc.... - swoją drogą bez względu na płeć to rośnie jak na drożdżach - 2 tygodnie temu wiek ciąży określono na 10+3 - więc znowu w 2 tygodnie "urosła" jak w ciągu trzech <3

xpatiiix3, mada_lena, Dotty84, KocieOczy, Maga31, Idia, Goplana, RewolucjaSięDzieje, Cześka, KUNIAK, Viviana, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati ja mam uraz do gazików tych nasączonych spirytusem - w szpitalu przy każdym kłuciu mnie tym traktowali i potem już po szczypało mnie - najgorsze były te w brzuch po cc - nie dość że ukłucie to potem to szczypanie.. nie wiem jak pobierają krew to psikają takim fajnym ze nic nie czuć a do tych gazików ma uraz i nawet nie lubie ich zapachu i ich dotykać - dlatego ja psiknęłam tym oktanispetem 2 razy dziennie pępek i tyle - po kąpaniu przetrałam patyczkami i szybko odpadł

a co do mleka to my zaczynaliśmy bebilonem i mały miał mega zaparcia więc myśle własnie o hipp albo enfamilu bo ma dobre opinie - tylko nie wiem czy startować z ha bo synek miał skaze czy zwykłym - dopytam jak będzie czas

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Wróciłam z prenatalnych... wszystko OK po USG - okropnie brzmiąca "przezierność karkowa" OK, kość nosowa również - przez ostatnie 2 tygodnie przybyło nam 2cm - więc mamy SZEŚĆ :D Dostałam dwa zdjęcia, oddałam trochę krwi i całość wyników za tydzień. Nie wiem, czy się lekarz trochę nie pośpieszył, ale powiedział, że na 99% dziewczynka.... z usg wychodzi 13+3 tc.... - swoją drogą bez względu na płeć to rośnie jak na drożdżach - 2 tygodnie temu wiek ciąży określono na 10+3 - więc znowu w 2 tygodnie "urosła" jak w ciągu trzech <3

gratuluje :) i myśle że płeć widział bo nawet na twoim suwaczku pisze że widać już zewnętrzne narządy płciowe - mnie powiedział tamtym razem w 14 tyg więc musiał to być 13 tyg plus ileś dni

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia no widzisz jak dobrze ,że jest wybór, każda mama co innego preferuje hehe a mój pijał hippa, raz mi kupili bebiko jak na wiosce byłam a w tamtym sklepie innego nie było, a jadł cycka np i dopijał kaszę z mlekiem na noc tak po 6 miesiącu zaczął to tak Go bolał brzuch ,że dzieciak darł się pół nocy, więc to mleko poszło won.. tylko bebilon i hipp mu pasowało, a nany i inne nie. z resztą co z tego jak on mm może z 3 miesiące pił skończył 8 miesięcy i pare dni po cycku butle też odrzucił same zupki kanapk parowki owoce warzywa i wsio tyle ,że słoików też nie jadał, a sama mu gotowałam

Lavendula gratuluje córci :D hehe i duża panienka już ::)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 18:10

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana,
    ja już od lat depiluję wąsik :) a jak wyrośnie mi coś pojedynczego (czasem mi się zdarza np jeden na brodzie) - to traktuję drania pensetą i już!!

NIKT NIE JEST IDEALNY, ale można sobie pomóc odrobiną czarów :) TO NORMALNE!!!

Nie chodzi o pojedyncze włoski. To regularne męskie bokobrody. Na pęsetę za dużo.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam u siebie wiecej włosków na brzuchu. No i na nogach rosną jak na drożdżach aaaaa

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Zauważyłam u siebie wiecej włosków na brzuchu. No i na nogach rosną jak na drożdżach aaaaa
    Ja na brzuchu też zauważyłam że mam sporo ciemnych włosków, a nigdy nie miałam z tym problemu bo jestem blondynką

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Nie chodzi o pojedyncze włoski. To regularne męskie bokobrody. Na pęsetę za dużo.

No ale wąsik depiluję woskiem, bo też go trochę więcej jest :)
    co do bokobrodow to nie wiem czy można to traktować woskiem, czy np rozjaśniać - najlepiej zapytaj doświadczoną kosmetyczkę!
    Na pewno coś się da z tym zrobić moja droga! Nie łam się!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula świetne wieści :) Gratulacje :) Ciekawe czy córa pozostanie córą! Strasznie też bym jutro chciała się dowiedzieć wstępnie kto tam w środku mieszka ;)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Lavendula świetne wieści :) Gratulacje :) Ciekawe czy córa pozostanie córą! Strasznie też bym jutro chciała się dowiedzieć wstępnie kto tam w środku mieszka ;)

z wiekiem ciąży idziemy prawie równo więc życzę Ci trafnych wstępnych informacji <3 Trzymam kciuki za udaną wizytę !! .L

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:

mała poprawka - ten 13+3 wyczytałam ze zdjęcia, ale jest tam GA - oznaczające wiek od OM, więc chyba jednak do czasu odebrania wyników w całości pozostanę przy wieku z suwaczka - na dziś 12+4 - nie będziemy się tak postarzać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 18:55

• Goplana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mnie też trzymajcie kciuki jutro :) Co prawda dopiero na 18 mam USG. Ide dość wcześnie bo 11+3 tc, więc płci raczej się niespodziewam poznać :) ale za 2 tyg. powinno już przyjśc genetyczne.
    Dziwne, tak jak siedziałam w domu, to pójście na badania z moczem w słoiku, było dla mnie wydarzeniem dnia, a jutro... muszę iść na uczelnię, USG prenatalne i 30ste urodziny kolegi... :) Chyba nie wyrobię od nadmiaru wrażeń :D ale cosik mnie się zdaje, że puby z piwskiem to tera nie dla mnie... a nie daj Boże ktoś zakopci fajka...

Z każdym dniem odżywam dziewczyny na nowo :) Od odstawienia Dupka jestem nowym człowiekiem! :)

Dotty84, RewolucjaSięDzieje, santoocha, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Goplana!
    Będę trzymać kciuki! :)

Goplana lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym tygodniu pisałam o o kant tyłka potłuc USG i wizycie u lekarza, który nic nie tłumaczył - dziś postanowiłam iść prywatnie do Sadowskiego, lekarza, u którego byłam na ostatnim porządnym USG. W czwartek wyjeżdżam na urlop za granicę i nie pojechałabym, gdyby ktoś nie sprawdził, czy wszytko OK.

No i okazało się, że dziś z zaskoczenia zrobił mi USG NT:) (na to 12 maja też pójdę, a co!). Fałda 1mm, kość nosowa jest, tętno 150, CRL 52mm, promień główki 20mm, dzieciaczek skakał, machał rękoma, generalnie cudo:).

Łożysko się przemieszcza, więc już nie będzie przodujące za kilka tygodni:).

Nie warto jednak oszczędzać i chodzić do najlepszego lekarza, którego mam za darmo, a w zamian iść do kogoś, kto faktycznie się opiekuje i robi dokładne badania:).

Usłyszałam tylko, że trochę za mało przytyłam (0.5kg) i czy aby na pewno mam apetyt:) w życiu czegoś takiego nikt mi nie powiedział:)

pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze badania:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:14

Dotty84, Idia, Goplana, Lavendula, Maga31, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Viviana, Nata, anusiaa90, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - gratulacje! Super wieści!!! :)

ewelina_d lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ