X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja jakoś taka wycofana ostatnio jesstem:( po informacji od czarnej jakoś się podołowałam, wkońcu jestem dopiero przed usg prenatalnym. Dopadają mnie jakieś lęki:( wczoraj tak się rozryczałam że mąż nie mógł mnie uspokoić.. Objawy nadal mam uporczywe zmęczenie, senność, ostre mdłości raz na dzień bolące piersi. lekkie bóla i ciągnięcia podbrzusza. Tylko martwi mnie fakt że chudne schudłam już 2 kg rano brzucha prawie wogóle nie widać ale w ciuchy się nie mieszcze o za paradkoks;/ Boże niech już będzie czwartek wkońcu może się uspokoje po tych badaniach prenatalnych i wizycie...

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam lęki :( myślę nad zakupieniem detektora tętna płodu. Może i zakrawa to trochę na lekką paranoję, ale ja do kolejnej wizyty jeszcze 3tyg a po niej do kolejnej będą znowu 4tyg. Dla mnie to jednak bardzo długi okres czasu, a tak będę mogła zawsze w międzyczasie podsłuchać czy klusek żyje.. Ehhh "chociaż" i AŻ tyle..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 09:05

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewzyny.

Pati ,dzieki za odpowiedz,ja bym wlasnie chciala jeszcze kilka wizyt tam i tam pochodzic,jak wszystko bedzie ok to zdecyduje sie na ta mloda . Mi w jednej przychodni mowili,ze nie mozna do dwoch na nfz ,a w drugiej,ze tak. Cos gadała babka,ze trzeba do ktoregos tyg wybrac bo potem Ci co sie opiekowali ciaza dostaja kase,ale ile w tym prawdy nie wiem...Dopytam jeszcze w piatek na wizycie,a wiesz moze jak czesto trzeba chodzic do endykronologa,mam tarczyce i wczesniej prl,chodze na nfz i mam ok 130 km i od jednej wizyty do drugiej czekam ok 3 miesiecy,wiec moze prywatnie zaczne chodzic,czasem rodzinna daje skierowania,wiec moze tylko pilnowac wyniku tsh,co?

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • izia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocieoczy czytalam o tych detektorach ale szczerze to podobno większość nie działa w naszym wieku ciąży - tzn może być słychać a może nie - i wtedy jest jeszcze więcej stresu - ja proponuję zaczekać do ruchów dziecka - po 16 tyg mogą być już wyczuwalne a wtedy już wiadomo że maluch sobie tam fika

alka89 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest najgorsze po wizycie zawsze czuje się świetnie i tak jest przez tydzień... a potem od nowa lęki a im bliżej wizyty tym bardziej głupieje... potem jak wypłosz taki wchodzę do lekarza... kurcze dla mnie wizyty co 4 tyg to masakra... ale nie bedę przecież chodzić do drugieo gina skoro ten jest bardzo dobry i nie widzi potrzeby częstszych wizyt (a to są wizyty prywatne) nie ciągnie kasy tak jak inni...

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Hej dziewczyny ja jakoś taka wycofana ostatnio jesstem:( po informacji od czarnej jakoś się podołowałam, wkońcu jestem dopiero przed usg prenatalnym. Dopadają mnie jakieś lęki:( wczoraj tak się rozryczałam że mąż nie mógł mnie uspokoić.. Objawy nadal mam uporczywe zmęczenie, senność, ostre mdłości raz na dzień bolące piersi. lekkie bóla i ciągnięcia podbrzusza. Tylko martwi mnie fakt że chudne schudłam już 2 kg rano brzucha prawie wogóle nie widać ale w ciuchy się nie mieszcze o za paradkoks;/ Boże niech już będzie czwartek wkońcu może się uspokoje po tych badaniach prenatalnych i wizycie...

Hej,ja wlasnie mam miec w czwartek prenatalne i sie zastamawiam.Wiesz cos wiecej o tym? Niektorzy mowia,ze wystarczy dokladne usg ,a jak tam wszystko bd ok to nie ma potrzeby robienia dalszych badan. Te inne badania jakie choroby moga wykryc? Bo przez usg przyziernosc karkowa to chodzi o zespol downa,tyle wiem,a dalej...z gory dziekuje

• alka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    to jest najgorsze po wizycie zawsze czuje się świetnie i tak jest przez tydzień... a potem od nowa lęki a im bliżej wizyty tym bardziej głupieje... potem jak wypłosz taki wchodzę do lekarza... kurcze dla mnie wizyty co 4 tyg to masakra... ale nie bedę przecież chodzić do drugieo gina skoro ten jest bardzo dobry i nie widzi potrzeby częstszych wizyt (a to są wizyty prywatne) nie ciągnie kasy tak jak inni...

Ja chodze na nfz co dwa tyg,a mam tak samo jak Ty,tydzien szczesliwa ,a potem sie martwie...ciagle cos zlego mi sie sni i jeszcze dookola wszyscy sasiedzi mi zle zycza...co za patologia

• okti89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem można zrobić jescze test Pappa koszt ok. lub ponad 200 zł który ma na celu wykluczenie zespołu Downa ale ponoć nie jest on do końca miarodajny.. tak slyszalam.. Najważniejsze są pomiary z Usg mój lekraz powiedział mi że jeżeli pomiary z Usg będą ok nie ma sensu robić tego testu bo on mi więcej nic nie da... Więc zobaczymy co będzie w czwartek... Boje się jak cholera ale ufam mojemu lekarzowi jeżeli będzie coś nie tak napewno dobrze mnie popprowadzi i szybko zareaguje

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Z tego co wiem można zrobić jescze test Pappa koszt ok. lub ponad 200 zł który ma na celu wykluczenie zespołu Downa ale ponoć nie jest on do końca miarodajny.. tak slyszalam.. Najważniejsze są pomiary z Usg mój lekraz powiedział mi że jeżeli pomiary z Usg będą ok nie ma sensu robić tego testu bo on mi więcej nic nie da... Więc zobaczymy co będzie w czwartek... Boje się jak cholera ale ufam mojemu lekarzowi jeżeli będzie coś nie tak napewno dobrze mnie popprowadzi i szybko zareaguje

U nas ten zespol pappa 700 zl bo jest z innym badaniem,wiec nie zdecyduje sie,chyba ,ze gdzie indziej bym jechała,dokladne usg tez wykryje zespol downa ponoc...mam nadzieje,ze to wystarczy. A jakie choroby jeszcze wykryje jakies dokladne badanie z krwi czy cos?

• izia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:

okti dokładnie tak przeżyłam pierwszą ciąże jak piszesz - kilka dni po wizycie było ok a potem znów zaczynał się stres i myśli itd - teraz staram się robić inaczej - żyć i czekać spokojnie, niestety nie na wszystko mamy wpływ a nasz stres i myśli nie wiele zmieni a może tylko postresować też dziecko i potem urodzi się taki mały nerwusek, buntownik jak mój synek :) łapie mnie stres dopiero dopiero w dniu wizyty ale to taki z adrenaliną połączony a i tak staram się teraz czymś zająć żeby czas przeleciał - ja właśnie z tym miałam problem że żyłam od wizyty do wizyty a nie myślałam tak długodystansowo - efekt był taki że skupiałam się na ciąży a że po porodzie "jakoś to będzie przecież" i właśnie było jakoś tak średnio na początku - leżałam tydzień na patologii przed cc i nawet nie byłam zobaczyć sal dla mam czy wogóle dzieci nowonarodzone - a kilka mam z którymi leżałam urodziło w miedzyczasie bo tak byłam skupiona na tym co teraz było..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj możesz sobie o tym poczytać...
    http://www.genetyka.hg.pl/test_PAPPA.htm
    Większość moich koleżanek w moim wieku nie robiła nawet badań prenatalnych... wkońcu mam dopiero 24 lata a nie 40 a ryzyko wad genetycznych rośnie z wiekiem ale wszędzie jaest nagłasniane że wady genetyczne mogą zdarzyć się w każdym wieku

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Tutaj możesz sobie o tym poczytać...
    http://www.genetyka.hg.pl/test_PAPPA.htm
    Większość moich koleżanek w moim wieku nie robiła nawet badań prenatalnych... wkońcu mam dopiero 24 lata a nie 40 a ryzyko wad genetycznych rośnie z wiekiem ale wszędzie jaest nagłasniane że wady genetyczne mogą zdarzyć się w każdym wieku

Ja mam 25 ,ale gin twierdzi ,ze dlugosc staran ma znaczenie...nie wiem

• okti89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia to jest nagorscze właśnie życie od wizyty do wizyty... okres największego ryzyka poronienia już dawno minął już weszłam w 2 trymestr a ja nadal panicznie się boję i co tak do listopada :(

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 ja nie miałam problemów z zajściem w obydwie ciąże... ale czy czas starań ma znaczenie na wady genetyczne nie starasz się od np 15 lat i nie masz na karku prawie 40 lat, jesteś młoda, wiadomo nie każdemu udaję się w pierwszych cyklach starń ale większosć wczesnych poronień spowodowana jest nieodpowiednim materiałem genetycznym dlatego organizm sam usuwa tak szybko ciąże. a takie pary które po kilku latach decydują się na in-vitro rodzą zdrowe dzieci...

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    alka89 ja nie miałam problemów z zajściem w obydwie ciąże... ale czy czas starań ma znaczenie na wady genetyczne nie starasz się od np 15 lat i nie masz na karku prawie 40 lat, jesteś młoda, wiadomo nie każdemu udaję się w pierwszych cyklach starń ale większosć wczesnych poronień spowodowana jest nieodpowiednim materiałem genetycznym dlatego organizm sam usuwa tak szybko ciąże. a takie pary które po kilku latach decydują się na in-vitro rodzą zdrowe dzieci...

No,nie zaprzatam sobie tym glowy,zrobie dokladne usg,a jesli cos nie tak to wtedy najwyzej,dzieki. Bo fakt ,ze starałam sie tak dlugo jeszcze nic nie znaczy,pozno wykryli mi prl ,a od tego czasu jak brałam tabletki to zaszlam w 3 miesiace,2 cykle,wiec chyba ok,no nie?

• okti89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jest jakaś przyczyna wpływająca na niepowodzenia w staraniu się o której nie mamy pojęcia jak staramy się o dziecko Trzeba by zrobić szereg badań aby ją odnaleść... więc jeśli po tabletkach zaszłaś w 2 cyklu to widoczniew tym tkwiła przyczyna... ja po pierwszym poronieniu chcialam znaleść przyczynę ale poprostu tak musiało być...

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Zawsze jest jakaś przyczyna wpływająca na niepowodzenia w staraniu się o której nie mamy pojęcia jak staramy się o dziecko Trzeba by zrobić szereg badań aby ją odnaleść... więc jeśli po tabletkach zaszłaś w 2 cyklu to widoczniew tym tkwiła przyczyna... ja po pierwszym poronieniu chcialam znaleść przyczynę ale poprostu tak musiało być...

Przykro mi,ale szybko sie Tobie udało,na szczescie...
    Ja tak sobie mysle,wspolzyłam tylko w dni plodne,ale pracowałam na 3 zmiany,wiec moze organizm przemeczony...jak zaczełam sie leczyc na prl to sie udało,wiec moze faktycznie tylko w tym był problem i nie ma co sie nakrecac...musze mysklec,ze udało sie po 2 cyklach staran bo od tego czasu byłam na tabletkach

• alka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkrecam sobie bo od poczatku nie mam zadnych objawow,zachcianek nic,mialam pelne cycki,takie twarde,a od dwoch tyg znow takie flaki...

• alka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam,musze do sklepu isc,nadrobie zaległosci jak wroce,okti dziekuje

• mada_lena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj mam dziwne uczucie napierania na szyjke. Bardziej jakby balonik w pochwie. Nie boli, nie mam skurczy, plamien. Miała któraś z Was podobńie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 09:51

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ