X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj też jestem nie do życia... a co do pizzy to też czekam aż dowiozą;)

f2w343r88uf9xtcb.png

• izia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wczoraj byliśmy na piccy - do teraz mi stoi w gardle - była jakaś dziwne tłusta brr - ja już nie wiem co mam jeść..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Idia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Idia u mnie z kolei objawy zaczęły się może z 2-3 tygodnie temu, raz są silniejsze, raz słabsze, co mnie najbardziej denerwuje to chroniczne zmęczenie, w pracy jestem przez to rozkojarzona i nic mi sie nie chce

A który masz tydzień? Ja 11+4 i objawy zaczęły się 2-3 tygodnie temu. Teraz została sama senność.

Pizza hmm już nie pamiętam jak było wcześniej, ale lekko mnie zemdliła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 20:01

uwo9skjovnetfmk9.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    A który masz tydzień? Ja 11+4 i objawy zaczęły się 2-3 tygodnie temu. Teraz została sama senność.
    ja mam 12+5 aczkolwiek na ostatnim usg ciąża była o 2 tygodnie młodsza więc prawdopodobnie później doszło do owulacji

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhy. Czyli masz podobnie jak ja.

No ja czekam już na moje usg.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które dały żaświadczenie o ciąży do pracy. czy zmieniły się Wam godziny pracy?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedawno wróciliśmy od Radka małego przebrałam tylko, bo był kąpany rano, ze względu na to, że wiedziałam, że już będzie bidulek śpiący :) No i co przytulił tylko moją rękę do siebie, zamknął oczy i śpi :) kochane maleństwo tak się ciesze, że już sam zasypiać zaczął, dumna jestem z Niego ,tak szybko mi dorasta i taki samodzielny sie staje dzisiaj pierwsze próby jedzenia samodzielnego łyżeczką były i na prawdę świetnie mu szło chociaż czasami łyżeczka jeszcze się przechylała mu na boki :)
    Hmm no i teściówka wymarzyła sobie wnusię ciągle gada do mnie ona i doszukuje sie objawów tego, że będzie wnusia jednak hehe :D

A i mam nowy nie nowy objaw ,gadanie głupot, no tak pierdziele trzy po trzy ,że aż samej mi się siebie nie chce słuchać ,tak słowa przekręcam .... komedia :P
    np. jedziemy autbusem, chciałam powiedzieć czy zahamował wózek, a mówię, zatrzymałeś autobus...
    hmm zamiast nie bierz do ręki kubka z gorącą herbata jak trzymasz małego to ja do Niego nie bierz do ręki kubka z ręką
    ahahahah samasiebie nie poznaje ,kompletnie roztargniona jestem :)

Idia ja jutro też mam podglądzik :D hehe a już się nie mogę doczekać i mam nadzieję, że wsio ok z szyjką będzie, niech sprawdzi chociaż ten pierwszy można nic nie mówić i od razu do przebieralni wysyła hehe ale on taki jakiś zapobiegawczy nie każdy tak kontroluje, więc jestem zadowolona z Niego, bo na prawdę dba bardzo o swoje pacjentki :)

alka tak do dwóch na NFZ :) pytałam się i pisałam, czy żadnych później problemów z NFZ nie będę miała i ktoś jeszcze z forum chodził i nic nie miał problemów :) ja mam dwie karty ciąży nawet i nie mówiłam ginom o sobie heheh ale w końcu rezygnuje z jednego :)

A na problemy żołądkowe wzdęcia kolki polecam koperek do parzenia ,mi osobiście bardzo smak odpowiada :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka mi za takie zaświadczenie chcieli dyscyplinarkę walnąć podrzucali mi różne rzeczy żebym tylko na czymś się potkneła i żeby mieli możliwość jej wypisania ale uciekłam na L4. Dostałam odrazu najgorsza zmianę same weekendy i popołudnia. Mobing i jeszcze raz mobing zaczeli stosować wobec mnie.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    dziewczyny które dały żaświadczenie o ciąży do pracy. czy zmieniły się Wam godziny pracy?
    Ja niczego nie donosiłam tylko powiedziałam i reakcją były łzy, wzruszenie itd. Godzin nie miałam zmienionych tylko zostałam zwolniona z dyżurów w czasie przerw, ale ja pracuje w szkole więc to trochę inna sprawa. Mimo wszystko zdarza się że jestem w pracy nawet 12 godzin i żaden kodeks mnie przed tym nie chroni

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak teraz podglądnęłam sobie ,a więc maaartinka ,Rybka, scindapsus, asia099, izia kochane będę mocno trzymać kciuki, bo jutro mamy podglądanki i wizytkę :) trzymam kciuki mocno za udane wizyty :* Mam nadzieję, że dostanę w końcu potwierdzenie co do płci :D hehe i pokaże mi się pięknie z każdej strony :D bo na poprzednim usg był za bardzo skulony by go dobrze pomierzyć i wzrościk był zaniżony.. ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 22:58

izia, Goplana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Ja niczego nie donosiłam tylko powiedziałam i reakcją były łzy, wzruszenie itd. Godzin nie miałam zmienionych tylko zostałam zwolniona z dyżurów w czasie przerw, ale ja pracuje w szkole więc to trochę inna sprawa. Mimo wszystko zdarza się że jestem w pracy nawet 12 godzin i żaden kodeks mnie przed tym nie chroni
    nauczyciele mają chyba inaczej co?

nastka masakra. dobrze że miałaś lekarza który Ci wypisał to L4. jestem ciekawa jak u mnie zareagują. tzn nieoficjalnie kierownice wiedzą ale regionalna nie wie

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na wizytach:-) my dzisiaj też pizze opierdzieliliśmy, idę spać bo znowu mnie mdli ehhh...a właśnie Pati czy Ty już łykasz te różowe prenatal czy nadal niebieskie? dobranoc!

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja łykałam classic duo ten z dha a teraz kupiłam vitaminer prenatal z dha i najlepiej się po Nich czuje bo nie było wtedy moich ulubionych ladeevit :D po prenatalu ewidentnie mnie mdliło, nawet jak brałam w trakcie posiłku.. ;/ więc możliwe ,że moje mdłości na początku były spowodowane właśnie prenatalem heheh :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 23:22

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:

Ja też tylko oznajmiłam. Najpierw było wzruszenie, radość a potem usłyszałam, jak szef sobie pocichutku zaklął "Ja pierdzielę!". Ale to tylko dlatego, że zrozumiał, że przez jakiś czas będzie mnie musiał kimś zastąpić a to nie będzie takie proste.

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wczoraj był dzień pizzy :D my też byliśmy ale pod domem i strasznie żałuję, że nie zamówiliśmy na telefon ze sprawdzonej pizzerii, no ale chociaż na przyszłość wiem, że więcej tam nie pójdziemy ;)
    Przez weekend nie miałam internetu, w sb byliśmy po południu u mojej przyjaciółki na urodzinach, a wczoraj od rana po castoramach, obi etc żeby zamówić panele, kupić baterie do umywalki, prysznica.. Po wojażach sklepowych jedziemy do mieszkania żeby spr co tam zmontowali robotnicy w sb, a tu zonk.. Nie trzeba było palić światła żebym zauważyła, że futryna od drzwi łazienkowych była innego koloru niż drzwi. Dostałam białej gorączki. Rozumiem, że w magazynie się ktoś pomylił pakując, ale jakim trzeba być jełopem żeby to zamontować bez spytania Nas czy to aby na pewno jest normalne?! No i oczywiście się wypierają, że mój małż nie odbierał telefonu ale to nie jest dla mnie równoznaczne z tym, że dało im to prawo by to tak bezmyślnie zamontować bo w tej chwili nawet nie możemy złożyć reklamacji.. taka jazda wczoraj była, że głowa mała. Powiedziałam, że guzik mnie to obchodzi i na ich koszt skoro są niepełnosprytni mają mi teraz zamówić taką futrynę jaka ma być pod drzwi,a nie "to sobie Pani drzwi wymieni"! no k*** kafelki, panele, meble wszystko wybrane kupione, część położona a ja będę teraz drzwi wymieniać żeby mi pasowały do dupy.. Ręce opadają do Chin!

goOlp2.png NJmJp2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach.
    Od kilku dni mam coraz wiecej energii, mdlosci prawie w ogole. Tylko brzuch boli, no ale dzidzia rosnie ! Wiec chyba ok.
    Lubie drugi trymestr:)
    Kocie oko masz z tymi "fachowcami" podpisana umowę? Ja bym ich udusila gołymi rękoma!
    3lata temu przechodziłam to samo:/ nie znoszę partactwa. Kilku panom podziękowałam za współpracę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 08:09

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mamy umowy bo to mąż przyjaciółki teściowej z kolegą :/ Już 2tyg temu byłam ich opieprzyć to się żalili później strasznie, ale wczoraj to już było maxymalne przegięcie. Nie dość, że futryna to tel o 8 rano w niedziele żeby przywieźć panele bo oni jutro (dziś) będą kładli.. my na mieszkanie a tam taki syf i tyle nie skończonych rzeczy, że ja nie wyobrażam sobie jak oni chcieli to zrobić bo absolutnie mieszkanie nie jest jeszcze gotowe żeby kłaść panele. Już zapowiedziane mają, że się mogą zwijać i całej umówionej kwoty nie dostaną. Zobaczymy po południu dziś co dziś wymodzą..

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!! Ja też dzisiaj idę:)

izia, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej sie wychodzi na takich znajomościach...tez to przerabiałam. Maz koleżanki z pracy razem z kolega, kt miał zrobic nam cała glazure. Tego on nie zrobi, tego sie nie da, tego nie kupujcie bo dla niego to bez sensu.. .. No zesz ku...a!. Ja tu jestem od decydowania co kupie czego nie i jaki kolor kafli bede miała w kiblu!! Pożegnałam sie z nim bardzo szybko, ledwo zaczął. wzięłam innych ludzi i sie okazało, ze mozna zrobic to czy tamto. Bez komentowania. Moj maz oczywiście, ze tak nie wypada bo to maz koleżanki...bla, bla... A on sie jakos nie przejmował, ze pracuje z jego żona. Na szczescie dziewczyna mądra, obyło sie bez fochów.
    Wytrwałości:) każdy remont kiedys sie kończy:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie po weekendzie - ja od rana już lekki stresik - wizyta po 13 ale licząć że zazwyczaj jest poślizg to pewnie po 14 wejde - jeju mam nadzieje ze wyjdę z uśmiechem i ulgą bo od rana nawet jeść nie mogę - mdli z głodu a nic nie przechodzi..

a co do fachowców to dobrze wiem o czym piszecie - kończymy nasz dom i to co przeszliśmy .. ostatnio się okazało że mamy tynki położone fatalnie, wszystkie ściany krzywe i teraz zamiast szybkiej akcji z malowaniem znowu opóźnienia bo trzeba gipsem wyrównać, potem gładź podwójnie .. mamy wszystko kupione łącznie z firankami itd, jeden krok od mieszkania tam a tu wszystko się opóźnia..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ