Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro mam lekarza, genetyczne we wtorek. I w sumie 1 objaw został- chorobliwa senność.
Mąż kupił pizzę udało mi się zjeść 1 kawałek gdy reszta po 3. Teraz jestem objedzona i już zupełnie muszę spaćCzas do badania minie szybciej i już za chwilę zobaczę Cudaka. I wtedy się uspokoję...
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
izia wrote:luteine nie każda musi brać ale warto chodzić do lekarza któremu się ufa, którego się lubi i który jest profesjonalistą - ja mam sprawdzoną z pierwszej ciąża kobietę i jest świetna - robiła mi pierwsze cc i chce żeby drugie też zrobiła
Ale mi chodzi o to,ze nie daje mi recepty na lutke ,mimo,ze mowi,ze musze brac ja dalej,4 tabl dziennie,tj 30 zl tygodniowo,a biore od owulacji,wiec sporo mam wydane juz na to. Do tego nawet nie daje skierowania na mocz czy inne,mimo,ze przyjmuje na nfz,łaske robi,wiecznie mowi,ze szef mu bedzie mowił,ze za duzo daje skierowan...jest dobrym ginem,ale wkurza mnie,ze wizyta trwa 15 min,wszystko szybko bo wiecznie sie spieszy. Znalazlam mloda Pania,trzyma pacjenta tyle ile trzeba,wszystko pokazuje ,tlumaczy,zawsze ma czas. Daje recepty,skierowania na wszystko...tylko sie obawiam troche,gin jest stary i ma doswiadczenie,a ona dopiero robi specjalizacje ,pracuje w szpitalu ,a u nas przyjmuje na osrodku...Boje sie,ze ona moze czegos nie zobaczyc czy cos,on madoswiadczenie,a z drugiej str polozna mowiła,ze mloda ma swieza wiedze i bedzie patrzec i badac pod kazdym kontem...
Doradzcie cos KochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 16:52
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
sylvi wrote:pytanie czy można mieć tylko położną czy musi być lekarz ginekolog który prowadzi ciążę
Mozna u niej prowadzic ciaze,przyjmuje u nas na osrodku,nie wiem dokladnie czy jest polozna czy kim,ale ginekologiem jeszcze nie bo robi specjalizacje dopieroTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
ona nie jest ginekoogiem,robi specjalizacje dopiero,ale od niej po wizycie wyszlam szczesliwa,a od niego wkurzona bo nawet na monitorze nie pokazuje ani nic nie tlumaczy bo nie ma czasu,tylko,ze on jest naprawde dobry,pracuje w klinice nieplodnosci prywatnie i gdzies jeszcze ...ma dobre opinie,ze potrafi pomoc w ciazach zagrozonych,wszystko szybko wykrywa itd,ale nie wiem,spoznia sie min 2 godz zawsze,jak karze mi isc np do endykr to posyła mnie do swoich znajomych,a jak mowie,ze chodze tez do kliniki,ale na nfz to jest niezadowolony,bez sensu ,bo czy prywatnie czy na nfz to i tak tylko daja tabl i badaja tshTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
jeśli widzisz że ona jest osobą kompetentną to ja bym się na nią zdecydowała, zawsze możesz tak jak piszesz iść prywatnie gdzieś na kontrole. widać że gin na nfz ma pacjentki totalnie gdzieś, no cóż niestety to częsta przypadłość
alka89 lubi tę wiadomość
-
sylvi wrote:jeśli widzisz że ona jest osobą kompetentną to ja bym się na nią zdecydowała, zawsze możesz tak jak piszesz iść prywatnie gdzieś na kontrole. widać że gin na nfz ma pacjentki totalnie gdzieś, no cóż niestety to częsta przypadłość
Ona jak cos zauwazy to skieruje gdzies dalej pewnie,tak zrobie bo skoro on ma takie podejscie to szkoda nerwow,a jej moge o wszystko pytac itd,tym bardziej,ze mowiłam jej o moim leczeniu,staraniach i mowiła,ze bedzie mnie brala co dwa tyg zeby miec mnie pod stała kontrolaTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
sylvi wrote:Twoja decyzja ale żebyś się nie denerwowała to lepiej wybrać tą położną
w naszym stanie nie może być miejsca na stres
Chyba zaryzykuje,do niego ide 7 na wizyte,8 badania prenatalne prywatnie,jak bd ok to przepisuje sie do niej.Na nfz pewnie u jednej osoby mozna prowadzic ciaze?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
alka na nfz to co piszesz to standard - ja poszłam na cytologię i mówię że planuję ciąże i może jakieś badania przed a on nawet mi posiewu nie zrobił ani żadnych badań - ogólnie zlewka, normowany czas dla pacjenta i skierowania - usg 3 razy - i poród z przypadku no i lekarze mają różne pomysły żeby nie dawać na cc - wole zapłacić 100 miesięcznie i mieć full opiekę
a co do objawów to mnie trzymają - dziś spałam nawet 2 razy - raz drzemłam chwile ale popołudniu z synkiem to spaliśmy 2 godzinki mega twardo, dalej też nie znosze zapachów, mdli mnie, jestem co 2 godz głodna a na nic nie mam ochoty - wczoraj pierwszy raz od dawna nie zasnęłam po 20 bo chciałam spędzić rocznicowy wieczór z mężem to zasnęłam po 19 - obudziłam się po 20 i leżałam marudząc że mnie mdli a im później tym było gorzej.. do tego mam zaparcia i humory -
cieszcie się że nie macie już objawów - na tym etapie to spokojnie mogą ustępować choć ja na to nie liczę bo w pierwszej koło 15tc dopiero mi puściło.. -
alka89 wrote:Chyba zaryzykuje,do niego ide 7 na wizyte,8 badania prenatalne prywatnie,jak bd ok to przepisuje sie do niej.Na nfz pewnie u jednej osoby mozna prowadzic ciaze?
tu pati zdaje się chodzi równolegle do 2 więc może to jest najlepsze rozwiązanie -
Ja bardzo ostrożnie i na rok przed ciążą wybierałam lekarza i też wybrałam ginkę w trkacie specjalizacji (z polecenia) - jest świetna i mądra
i po ludzku mnie traktuje. Z CC jakby co już nie mam problemu, sprawa dogadana. Lekarz w trakcie specjalizacji wcale nie musi być gorszy od starego wygi specjalisty
wszystko zależy od człowieka, jak bardzo intensywnie na bieżąco się dokształca - dla mnie to podstawa, aby mi nie wciskał farmazonów "bo się kiedys tak robiło"
alka89 lubi tę wiadomość
-
Ja mam straaaaaszną ochote na pizze juz zamówiliśmy:D nic innego mni nie podchodzi jak pomysle tylko pizza:) Już też myślałam że minęły mi wszystkie objawy ale jednak sutki bola okropnie całyczas a dzis jestem mega śpiąca i rozlazła:D Do tego kłuje mnie co jakiś czas po prawej stronie