X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam lekarza, genetyczne we wtorek. I w sumie 1 objaw został- chorobliwa senność.

Mąż kupił pizzę udało mi się zjeść 1 kawałek gdy reszta po 3. Teraz jestem objedzona i już zupełnie muszę spać :) Czas do badania minie szybciej i już za chwilę zobaczę Cudaka. I wtedy się uspokoję...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    luteine nie każda musi brać ale warto chodzić do lekarza któremu się ufa, którego się lubi i który jest profesjonalistą - ja mam sprawdzoną z pierwszej ciąża kobietę i jest świetna - robiła mi pierwsze cc i chce żeby drugie też zrobiła

Ale mi chodzi o to,ze nie daje mi recepty na lutke ,mimo,ze mowi,ze musze brac ja dalej,4 tabl dziennie,tj 30 zl tygodniowo,a biore od owulacji,wiec sporo mam wydane juz na to. Do tego nawet nie daje skierowania na mocz czy inne,mimo,ze przyjmuje na nfz,łaske robi,wiecznie mowi,ze szef mu bedzie mowił,ze za duzo daje skierowan...jest dobrym ginem,ale wkurza mnie,ze wizyta trwa 15 min,wszystko szybko bo wiecznie sie spieszy. Znalazlam mloda Pania,trzyma pacjenta tyle ile trzeba,wszystko pokazuje ,tlumaczy,zawsze ma czas. Daje recepty,skierowania na wszystko...tylko sie obawiam troche,gin jest stary i ma doswiadczenie,a ona dopiero robi specjalizacje ,pracuje w szpitalu ,a u nas przyjmuje na osrodku...Boje sie,ze ona moze czegos nie zobaczyc czy cos,on madoswiadczenie,a z drugiej str polozna mowiła,ze mloda ma swieza wiedze i bedzie patrzec i badac pod kazdym kontem...
    Doradzcie cos Kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 16:52

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie czy można mieć tylko położną czy musi być lekarz ginekolog który prowadzi ciążę

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia u mnie z kolei objawy zaczęły się może z 2-3 tygodnie temu, raz są silniejsze, raz słabsze, co mnie najbardziej denerwuje to chroniczne zmęczenie, w pracy jestem przez to rozkojarzona i nic mi sie nie chce

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    pytanie czy można mieć tylko położną czy musi być lekarz ginekolog który prowadzi ciążę

Mozna u niej prowadzic ciaze,przyjmuje u nas na osrodku,nie wiem dokladnie czy jest polozna czy kim,ale ginekologiem jeszcze nie bo robi specjalizacje dopiero

• alka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona nie jest ginekoogiem,robi specjalizacje dopiero,ale od niej po wizycie wyszlam szczesliwa,a od niego wkurzona bo nawet na monitorze nie pokazuje ani nic nie tlumaczy bo nie ma czasu,tylko,ze on jest naprawde dobry,pracuje w klinice nieplodnosci prywatnie i gdzies jeszcze ...ma dobre opinie,ze potrafi pomoc w ciazach zagrozonych,wszystko szybko wykrywa itd,ale nie wiem,spoznia sie min 2 godz zawsze,jak karze mi isc np do endykr to posyła mnie do swoich znajomych,a jak mowie,ze chodze tez do kliniki,ale na nfz to jest niezadowolony,bez sensu ,bo czy prywatnie czy na nfz to i tak tylko daja tabl i badaja tsh

• alka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze poprostu bede chodzic do niej,a raz na jakis czas prywatnie gdzies zeby upewnic sie czy wszystko ok?

• sylvi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli widzisz że ona jest osobą kompetentną to ja bym się na nią zdecydowała, zawsze możesz tak jak piszesz iść prywatnie gdzieś na kontrole. widać że gin na nfz ma pacjentki totalnie gdzieś, no cóż niestety to częsta przypadłość

alka89 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    jeśli widzisz że ona jest osobą kompetentną to ja bym się na nią zdecydowała, zawsze możesz tak jak piszesz iść prywatnie gdzieś na kontrole. widać że gin na nfz ma pacjentki totalnie gdzieś, no cóż niestety to częsta przypadłość

Ona jak cos zauwazy to skieruje gdzies dalej pewnie,tak zrobie bo skoro on ma takie podejscie to szkoda nerwow,a jej moge o wszystko pytac itd,tym bardziej,ze mowiłam jej o moim leczeniu,staraniach i mowiła,ze bedzie mnie brala co dwa tyg zeby miec mnie pod stała kontrola

• sylvi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja decyzja ale żebyś się nie denerwowała to lepiej wybrać tą położną :) w naszym stanie nie może być miejsca na stres :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Twoja decyzja ale żebyś się nie denerwowała to lepiej wybrać tą położną :) w naszym stanie nie może być miejsca na stres :)

Chyba zaryzykuje,do niego ide 7 na wizyte,8 badania prenatalne prywatnie,jak bd ok to przepisuje sie do niej.Na nfz pewnie u jednej osoby mozna prowadzic ciaze?

• izia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka na nfz to co piszesz to standard - ja poszłam na cytologię i mówię że planuję ciąże i może jakieś badania przed a on nawet mi posiewu nie zrobił ani żadnych badań - ogólnie zlewka, normowany czas dla pacjenta i skierowania - usg 3 razy - i poród z przypadku no i lekarze mają różne pomysły żeby nie dawać na cc - wole zapłacić 100 miesięcznie i mieć full opiekę

a co do objawów to mnie trzymają - dziś spałam nawet 2 razy - raz drzemłam chwile ale popołudniu z synkiem to spaliśmy 2 godzinki mega twardo, dalej też nie znosze zapachów, mdli mnie, jestem co 2 godz głodna a na nic nie mam ochoty - wczoraj pierwszy raz od dawna nie zasnęłam po 20 bo chciałam spędzić rocznicowy wieczór z mężem to zasnęłam po 19 - obudziłam się po 20 i leżałam marudząc że mnie mdli a im później tym było gorzej.. do tego mam zaparcia i humory -

cieszcie się że nie macie już objawów - na tym etapie to spokojnie mogą ustępować choć ja na to nie liczę bo w pierwszej koło 15tc dopiero mi puściło..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Chyba zaryzykuje,do niego ide 7 na wizyte,8 badania prenatalne prywatnie,jak bd ok to przepisuje sie do niej.Na nfz pewnie u jednej osoby mozna prowadzic ciaze?

tu pati zdaje się chodzi równolegle do 2 więc może to jest najlepsze rozwiązanie

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• alka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    tu pati zdaje się chodzi równolegle do 2 więc może to jest najlepsze rozwiązanie

ale dwoch na nfz?

• alka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde,boli mnie mocno podbrzusze,tak pulsuje z jednej str...,a jak dotkne to cale zbolałe

• talia22 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie od początku nie miałam objawów, żadnych mdłosci wymiotów. Dopiero od 10 tygodnia ruszyła mnie zgaga no i humory straszne... Pewnie ile kobiet tyle różnych sposobów przeżywania ciąży

f2w343r88uf9xtcb.png

• izia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak do dwóch nfz - a co do podbrzusza to połóż się - leż i odpoczywaj - jak będzie bardzo źle zażyj nospe - mnie tak bolą jelita - dosłownie nieraz wypycha z jednej strony i po chwili puszcza

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też tak bolał brzuch po kfc. Bardzo się przestraszyłam ale to był żołądek. Mięta może pomóc, tylko nie można pić za dużo, bo w ciąży nie jest polecana w większych ilościach, zwłaszcza w późniejszej.

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo ostrożnie i na rok przed ciążą wybierałam lekarza i też wybrałam ginkę w trkacie specjalizacji (z polecenia) - jest świetna i mądra :) i po ludzku mnie traktuje. Z CC jakby co już nie mam problemu, sprawa dogadana. Lekarz w trakcie specjalizacji wcale nie musi być gorszy od starego wygi specjalisty :) wszystko zależy od człowieka, jak bardzo intensywnie na bieżąco się dokształca - dla mnie to podstawa, aby mi nie wciskał farmazonów "bo się kiedys tak robiło" :)

alka89 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straaaaaszną ochote na pizze juz zamówiliśmy:D nic innego mni nie podchodzi jak pomysle tylko pizza:) Już też myślałam że minęły mi wszystkie objawy ale jednak sutki bola okropnie całyczas a dzis jestem mega śpiąca i rozlazła:D Do tego kłuje mnie co jakiś czas po prawej stronie

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ