X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    O jaaaa:D
    skąd się biorą te teorie?! pierwsze słyszę, że witaminizowanie w 3 trymestrze wpływa na wysoką wagę urodzeniową dzieciaka :D

Ja to też słyszałam, ale nawet nie chodzi o 3 trymestr tylko całą ciążę.
    Ja postanowiłam zdrowo się odżywiać i nie zażywać witamin, choć przez jakiś czas brałam.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mam nadzieję, że Wam w końcu przejdzie dziewczęta :D Jak najszybciej :*

A tu aktualny domek Miłka <3 14+3/4dni :) Rośnie mi w zastraszającym tempie :*

1178t9y.jpg

Ciekawe kiedy mój będzie taki.

A ja dziewczyn, które nie mają apetytu, albo po zjedzeniu mają mdłości, zupełnie nie rozumiem, bo ja jestem ciągle głodna, jem wszystko, słodkie, słone, kwaśne cokolwiek i cały czas... boję się że waga szybko skoczy...

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati spokojnie. Ja mialam biopsję piersi i przeżyłam:) Trzymam kciuki
    Kasia popieram Goplane, ryzyko jest małe, ale jednak jest. A skoro usg i test sa prawidłowe...

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno niedługo będzie :D hehe Ja też od 2-3 dni a dzisiaj to już mam mega ssanie co ok.1-2h coś jem, bo dopada mnie wilczy głód taka pustka w żołądku jest aż burczy tyle że ja zjem kanapke czy owoca i zaraz znowu małyi porcjami nie dam rady teraz dużo, ale za to częściej :P

mada_lena tylko tu taki cwancyk ,że w gardło ta igła idzie, a ja panikara np jak kiedyś miałam operacje na oko to sama sobie z oka szwy powyciągałam, bo jak poszłam na zdjęcie i mi baba z nożyczkami do oka to za nic w świecie nie mieli siły na mnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 19:23

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam, cały czas coś małego na ząb...

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam biopsję piersi i to dwa razy, pierwszy się bałam, potem już z górki, Pati dasz radę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra mam zgage po truskawkach z jogurtem szok normalnie...

Muszę dać radę, o ile nie uciekne z tamtąd, może jak powiem ,że strasznie się boje to mnie przepiszą na po porodzie ,bo ja im tam urodze chyba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 19:28

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,trafi igiełką prosto w guzka. To naprawdę nie boli. Trzymam kciuki.
    Miałam dzisiaj usg genetyczne,wszystko ok i na 70 %będzie dziewczynka :) Będzie mała gwiazdeczka,nie można jej było pomierzyć bo cały czas odwracała się buźką

RewolucjaSięDzieje, mada_lena, sylvi, Eve, KocieOczy, anusiaa90, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja następna dziewczynka, fajnie :) gratuluje :* No mam nadzieję, chociaż i tak umrę ze strachu o ile nie zemdleje tam bo jade na czczo ze względu na to ,że znowu kupa wyników tarczycowych...

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, rozważam jeszcze jedną możliwość. Umówię się do innego lekarza na usg 3D. Zobaczę co on powie, ale chyba oddalam się od myśli żeby zrobić tą amnio.
    A z innej beczki to od dwóch dni zajadam się barszczykiem z buraków i nie mam dosyć:)

xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, sylvi, Eve, Fidelissa, Idia lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Ja to też słyszałam, ale nawet nie chodzi o 3 trymestr tylko całą ciążę.
    Ja postanowiłam zdrowo się odżywiać i nie zażywać witamin, choć przez jakiś czas brałam.

Dla większości "zdrowe odżywianie" ma różne znaczenie ;) zrobisz co uważasz za stosowne.

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ile tyg.robisz sobie tsh,ft3 i ft4?

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    A z innej beczki to od dwóch dni zajadam się barszczykiem z buraków i nie mam dosyć:)

No to mnie wzięło na barszcz:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po genetycznych przeziernosc 1,1 czyli super, wszytsko jak to okreslil gin "ksiazkowo" :D strasznie sie ciesze:):) U mnie w brzusiu mieszka na 80% Antos:D

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Amnezja, Viviana, sylvi, mada_lena, Eve, Goplana, Fidelissa, KocieOczy, Cześka, anusiaa90 lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Masakra mam zgage po truskawkach z jogurtem szok normalnie...

Muszę dać radę, o ile nie uciekne z tamtąd, może jak powiem ,że strasznie się boje to mnie przepiszą na po porodzie ,bo ja im tam urodze chyba...

No mi tez sie zaczyna zgaga po truskawkach z jogurtem :/
    Spokojnie, wszystko zrobią na pewno pod kontrola usg:) i z pewnością bedzie to biopsja cienkoiglowa, wiec nawet nie poczujesz ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja co 4 tyg miałam ,a teraz co 2tyg na te przesiewowe chodzę na kontrol wyniki robię a mama odbiera i juz chodzi z Nimi do doktorki, bo tam pracuje w szpitalu :)

Dobra uspokajacie mnie, może nie uciekne, ale bede się i tak trzęsła całą ze strachu... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 20:06

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze każdemu na prenatalnym mówią już kogo mają w brzuszku a moja powiedziała że dziecko jest jeszcze za małe i nie będzie widać. No chyba ją pójdę opierdzielę że mnie szukała małpa jedna:/

Dziewczyny czy Wy też jesteście takie rozdrażnione mój chłop mnie wkurza na każdym kroku ostatnio mimo iż nie robi nic co by mnie miało wyprowadzić z równowagi

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez jest ciagle zimno? Bo ja juz nie moge,ciagle siedze pod kocem poubierana w swetry;/

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ciągle marznę. Mąż otwiera okna a ja ciągle zamykam :)

Lavendula lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Dziewczyny czy wy tez jest ciagle zimno? Bo ja juz nie moge,ciagle siedze pod kocem poubierana w swetry;/

Ja dziś oto pytałam hehe, siedzę opatulona w domu albo pod kocem, albo w grubym swetrze, skarpetki obowiązkowo.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ