X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie wzięło na kompocik z jabłek z goździkami z który się wzięłam do robty:)

Idia, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje, jak nie zjem to też jest słabo, ale podziwiam Was że macie siłę tak przygotowywać różności, ja tylko lodówke otworzę i uciekam i nie mam siły stac tak mi słabo jakoś, teraz myślałam myślałam i wymysliłam że jak mąż wróci to zrobimy spagetti, może mi wejdzie.Najlepiej to jakbym prywatną kucharke miała która by mi wymyslała i podawała, bo czasem to mam takie dni ze samej naprawde nie jestem wstanie nic zrobić;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od niedzieli spaghetti kwachoty znowu za mną chodzą :P a i puree z boczusiem i cebulką jadłam wczoraj :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik ja do tej pory tez mialam podobnie, zapach pieczonego mięsa w piekarniku czy smrody z lodówki ....ble. Ale jest coraz lepiej, z dnia na dzien:) życzę ci tego;)

Evik, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też lepiej, mdłości czasem złąpią wieczorem, apetyt mam, najlepiej mi wchodzą potrawy, które niestety trzeba długo przygotowywać, obiadki, a słodkie dalej nic.

Dziewczyny czy Wam jest zimno, bo ja taki zmarźluch zawsze byłam, ale i teraz ludzie porozbierani na dworze a ja zawsze mam więcej warstw.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję mada_lena, u mnie wymioty zaczęły się w sumie dziś, więc trzeba to przejść:)
    Viviana mi również jest tak zimno!

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo marzną mi stopy...

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Dziękuję mada_lena, u mnie wymioty zaczęły się w sumie dziś, więc trzeba to przejść:)
    Viviana mi również jest tak zimno!

No kochana to i tak miałaś fory;)
    Oby ci przeszło jak najszybciej

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą kucharką to świetny pomysł :)
    Ja sama robię najczęściej kanapki z gotowym twarożkiem... a ostatnio jeżdżę na obiady do pobliskiej galerii handlowej, i póki co stołuję się najczęściej w Nord Fishu... chyba kompletnie mi się na mózg rzuca w tej ciąży... w domu siedzi i knajpach obiady jada... :/ :/
    ale gotowanie mnie mdłościowo wykańcza, a ile można w kółko kanapki :)

Evik, KUNIAK lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że Wam w końcu przejdzie dziewczęta :D Jak najszybciej :*

A tu aktualny domek Miłka <3 14+3/4dni :) Rośnie mi w zastraszającym tempie :*

1178t9y.jpg

sylvi, Goplana, Evik, Strupka, Maga31, Agata92, Idia, scindapsus, Amnezja, Mamadomina, e_v_e, Eve, Lavendula, Fidelissa, KocieOczy, Nata, anusiaa90, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati, pisalas o calcium. ja bralam przed ciaza. czy mozna go brac tez w trakcie czy dopiero po porodzie?

super brzusio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 17:35

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam po porodzie dopiero, jak mały wysysał z mleczkiem dużo wapnia ze mnie :) Ale teraz na alergie czasem popijam też tylko zwykłe wapno nie te pantothenicum :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oficjalnie wkroczyłam dzisiaj w drugi trymestr tadaaaaam :D

xpatiiix3, Evik, Viviana, Strupka, Maga31, Mamadomina, Eve, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki, mam pewien dylemat do rozgryzienia i mam nadzieję, że pomożecie mi podjąć decyzję. Dziś odebrałam wyniki testu PAPPA i wszystko jest w jak najlepszym porządku, usg genetyczne też nie wykazało nic niepokojącego. Żadnych nieprawidłowości.Ryzyko wystąpienia badanych wad(trisomii 21,18,13) niskie. Jednak lekarz w rozmowie sugerował mi jednak rozważenie zrobienia amniopunkcji ze względu na mój wywiad, czyli posiadanie dziecka z ZD. Wstępnie umówiłam się na amniopunkcję (bezpłatną, bo ze skierowaniem) ale jeśli przemyślę i zrezygnuję, to mam tylko zadzwonić i odwołać. No i nie wiem, ryzyko poronienia po badaniu jest niskie, ego się nie boję, z drugiej strony będę miała 100% pewność co do zdrowia dziecka i płci! Poradźcie.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, Pati jaki brzuchol, pięknie, ale jak szybko rośnie! Jesteś szczuplutka, o dlatego tak widać.

kefbyf4.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Witam kobietki, mam pewien dylemat do rozgryzienia i mam nadzieję, że pomożecie mi podjąć decyzję. Dziś odebrałam wyniki testu PAPPA i wszystko jest w jak najlepszym porządku, usg genetyczne też nie wykazało nic niepokojącego. Żadnych nieprawidłowości.Ryzyko wystąpienia badanych wad(trisomii 21,18,13) niskie. Jednak lekarz w rozmowie sugerował mi jednak rozważenie zrobienia amniopunkcji ze względu na mój wywiad, czyli posiadanie dziecka z ZD. Wstępnie umówiłam się na amniopunkcję (bezpłatną, bo ze skierowaniem) ale jeśli przemyślę i zrezygnuję, to mam tylko zadzwonić i odwołać. No i nie wiem, ryzyko poronienia po badaniu jest niskie, ego się nie boję, z drugiej strony będę miała 100% pewność co do zdrowia dziecka i płci! Poradźcie.
    hmm powiem Ci tak, nawet gdyby cos bylo to i tak ciazy chyba nie usuniesz wiec nie wiem czy jest sens. tylko bedziesz miala pewnosc a uczucia co do dziecka raczej sie nie zmienia. decyzja nalezy do Ciebie. ja bym, raczej nie robila, bedzie co ma byc

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w ostatniej ciąży podjęłam taką decyzję i była to wada nie dająca szans na życie. rudne o było strasznie i dlatego waham się, bo teraz chciałabym mieć pewność, ale muszę to jeszcze przemyśleć. Co innego gdyby to była moja pierwsza ciąża, nie zastanawiałabym się nad dodatkowymi badaniami.

kefbyf4.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Jeśli jesteś gotowa jakby co, usunąć ciążę to zrób. Jeśli nie, nie ma sensu - ryzyko powikłań nie jest wcale niskie - 1%, czyli 1 na 100 ciąż...

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rób tak żeby Tobie było dobrze :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ciężka decyzja do podjęcia, ale rozumiem Twój dylemat, postąpisz oczywiście jak uważasz ,jeżeli masz się strasznie denerwować do samego końca czy maleństwo będzie zdrowe to może zrób dla własnego świętego spokoju :) Rozważ za i przeciw ,a później sama na spokojnie dojdziesz do tego czy jest Ci potrzebne to czy nie :) A co do brzucha to sama jestem w szoku jakie tempo :P Hehehe :)

Ja mam jutro biopsje o kurde jak się boje, niech by w dupe mnie pokłuli ,ale w szyje to mnie przeraża straszliwie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 19:05

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ