Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Macie racje, jak nie zjem to też jest słabo, ale podziwiam Was że macie siłę tak przygotowywać różności, ja tylko lodówke otworzę i uciekam i nie mam siły stac tak mi słabo jakoś, teraz myślałam myślałam i wymysliłam że jak mąż wróci to zrobimy spagetti, może mi wejdzie.Najlepiej to jakbym prywatną kucharke miała która by mi wymyslała i podawała, bo czasem to mam takie dni ze samej naprawde nie jestem wstanie nic zrobić;/
-
U mnie też lepiej, mdłości czasem złąpią wieczorem, apetyt mam, najlepiej mi wchodzą potrawy, które niestety trzeba długo przygotowywać, obiadki, a słodkie dalej nic.
Dziewczyny czy Wam jest zimno, bo ja taki zmarźluch zawsze byłam, ale i teraz ludzie porozbierani na dworze a ja zawsze mam więcej warstw. -
Z tą kucharką to świetny pomysł
Ja sama robię najczęściej kanapki z gotowym twarożkiem... a ostatnio jeżdżę na obiady do pobliskiej galerii handlowej, i póki co stołuję się najczęściej w Nord Fishu... chyba kompletnie mi się na mózg rzuca w tej ciąży... w domu siedzi i knajpach obiady jada...
ale gotowanie mnie mdłościowo wykańcza, a ile można w kółko kanapkiEvik, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że Wam w końcu przejdzie dziewczęta
Jak najszybciej :*
A tu aktualny domek Miłka14+3/4dni
Rośnie mi w zastraszającym tempie :*
sylvi, Goplana, Evik, Strupka, Maga31, Agata92, Idia, scindapsus, Amnezja, Mamadomina, e_v_e, Eve, Lavendula, Fidelissa, KocieOczy, Nata, anusiaa90, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Witam kobietki, mam pewien dylemat do rozgryzienia i mam nadzieję, że pomożecie mi podjąć decyzję. Dziś odebrałam wyniki testu PAPPA i wszystko jest w jak najlepszym porządku, usg genetyczne też nie wykazało nic niepokojącego. Żadnych nieprawidłowości.Ryzyko wystąpienia badanych wad(trisomii 21,18,13) niskie. Jednak lekarz w rozmowie sugerował mi jednak rozważenie zrobienia amniopunkcji ze względu na mój wywiad, czyli posiadanie dziecka z ZD. Wstępnie umówiłam się na amniopunkcję (bezpłatną, bo ze skierowaniem) ale jeśli przemyślę i zrezygnuję, to mam tylko zadzwonić i odwołać. No i nie wiem, ryzyko poronienia po badaniu jest niskie, ego się nie boję, z drugiej strony będę miała 100% pewność co do zdrowia dziecka i płci! Poradźcie.
-
KasiaKa wrote:Witam kobietki, mam pewien dylemat do rozgryzienia i mam nadzieję, że pomożecie mi podjąć decyzję. Dziś odebrałam wyniki testu PAPPA i wszystko jest w jak najlepszym porządku, usg genetyczne też nie wykazało nic niepokojącego. Żadnych nieprawidłowości.Ryzyko wystąpienia badanych wad(trisomii 21,18,13) niskie. Jednak lekarz w rozmowie sugerował mi jednak rozważenie zrobienia amniopunkcji ze względu na mój wywiad, czyli posiadanie dziecka z ZD. Wstępnie umówiłam się na amniopunkcję (bezpłatną, bo ze skierowaniem) ale jeśli przemyślę i zrezygnuję, to mam tylko zadzwonić i odwołać. No i nie wiem, ryzyko poronienia po badaniu jest niskie, ego się nie boję, z drugiej strony będę miała 100% pewność co do zdrowia dziecka i płci! Poradźcie.
-
Niestety w ostatniej ciąży podjęłam taką decyzję i była to wada nie dająca szans na życie. rudne o było strasznie i dlatego waham się, bo teraz chciałabym mieć pewność, ale muszę to jeszcze przemyśleć. Co innego gdyby to była moja pierwsza ciąża, nie zastanawiałabym się nad dodatkowymi badaniami.
-
KasiaKa wrote:Witam kobietki, mam pewien dylemat do rozgryzienia i mam nadzieję, że pomożecie mi podjąć decyzję. Dziś odebrałam wyniki testu PAPPA i wszystko jest w jak najlepszym porządku, usg genetyczne też nie wykazało nic niepokojącego. Żadnych nieprawidłowości.Ryzyko wystąpienia badanych wad(trisomii 21,18,13) niskie. Jednak lekarz w rozmowie sugerował mi jednak rozważenie zrobienia amniopunkcji ze względu na mój wywiad, czyli posiadanie dziecka z ZD. Wstępnie umówiłam się na amniopunkcję (bezpłatną, bo ze skierowaniem) ale jeśli przemyślę i zrezygnuję, to mam tylko zadzwonić i odwołać. No i nie wiem, ryzyko poronienia po badaniu jest niskie, ego się nie boję, z drugiej strony będę miała 100% pewność co do zdrowia dziecka i płci! Poradźcie.
-
Kasiu ciężka decyzja do podjęcia, ale rozumiem Twój dylemat, postąpisz oczywiście jak uważasz ,jeżeli masz się strasznie denerwować do samego końca czy maleństwo będzie zdrowe to może zrób dla własnego świętego spokoju
Rozważ za i przeciw ,a później sama na spokojnie dojdziesz do tego czy jest Ci potrzebne to czy nie
A co do brzucha to sama jestem w szoku jakie tempo
Hehehe
Ja mam jutro biopsje o kurde jak się boje, niech by w dupe mnie pokłuli ,ale w szyje to mnie przeraża straszliwie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 19:05
Livia
Nela
Marcel