X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po usg genetycznym, dzidziol zdowy, ruchliwy, wszystko w normie. Wg pani profesor nic nie wskazuje na to, że jest chłopcem:) Ma 6,5 cm ciemieniowo-pośladkowego, a stopę sługości 1 cm.

Amnezja, xpatiiix3, Agata92, KocieOczy, RewolucjaSięDzieje, Jula222, santoocha, sylvi, anusiaa90, Viviana, Lavendula, Fidelissa, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to stópki chyba ma po tacie :D świetnie czytać takie wiadomości pozytywne :)

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymon też zawsze miał stopy jak zajączek, długie i chude:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 21:41

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Szymon też zawsze miał stopy jak zajączek, długie i chude:)

Długość stopy jest cudna :):):)

Eve, Lavendula lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie:)
    Wg usg to 13t+0, więc data porodu przesunięta na 13 listopada.
    Malec ma 6,7 cm, przezierność 1,6, kości nosowe ok.
    Najpierw spał, więc na spokojnie porobił pomiary, a potem się obudził, miał czkawkę, trochę pomachał do nas, possał kciuka.
    Między nogami ma wybitnie COŚ i wg lekarza "dziewczynki z tego nie będzie".
    Czyli będzie Szymon :) Mąż jest przeszczęśliwy!
    Jutro poskanuję fotki.

Ufff, kamień z serca! :)

Jula222, mada_lena, Eve, KocieOczy, anusiaa90, Viviana, Lavendula, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, Maga31, Amnezja, xpatiiix3, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja się dziś wybrałam na usg prywatnie i wiecie co, nie robię żadnej amniopunkcji. Lekarz jeszcze raz wszystko pomierzył i powiedział, że nie ma co dziecka stresować. Drugi lekarz potwierdził, że jest ok, więc odpuszczam, i jestem spokojna. Maluch pomachał mi rączką, czyli dał znak żebym się niepotrzebnie nie martwiła. Ma już 8,1cm!!
    Cieszę się z waszych pozytywnych wieści.

santoocha, mada_lena, sylvi, Eve, KocieOczy, Viviana, Lavendula, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, Maga31, Amnezja lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati Ty już masz cudny ten brzuchol :P

a ja dzisiaj zaniosłam zaświadczenie do pracy, akurat regionalna przyjechała, zareagowała naprawdę dobrze, powiedziała że moje miejsce na mnie czeka także jak wrócę po rocznym macierzyńskim to będę miała do czego :) także się cieszę a jak to będzie to czas pokaże ;)
    powiedziała nawet że jak się będę źle czuła to mam iść spokojnie na L4, w sumie to ją bardzo to interesowało kiedy chcę iść na zwolnienie ;)

Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [ dzien dobry wszystkim:) jak dla mnie te prenatalnee usg to sjper sprawa raz ze sie czlowiek uspokaja a dwa ze np w przypadku wykrycia wady serca lekarze sa przygotowani by ratowac maluszka. QUOTE=Jula222]Jula to genetycxne jest przewaznie na lepszym sprzecie robione takie usg to koszt nawet 400 tys wiec tylko jesli Twoj ldkarz ma dobry dprzet mogkabys spokojnie odpuscic

kiedys sprzętów nie bylo, matki były spokojniejsze i rodziły się zdrowe bobaski
    :)

Nareszcie Narzeczony oddał mi wczorajsze USG :) więc przedstawiam Wam Mojego "Ktosia" ;) <3

Mljjpg_ennqqpr.jpg
    Skarbjpg_ennqqpa.jpg

Przepraszam za kiepską jakość ale mam problemy z aparatem w telefonie? raz działa jak powinien a raz jak widac, lub nawet gorzej :)[/QUOTE]

Fidelissa, KasiaKa lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dzisiaj znów deszczowo..
    Trzeba powoli zacząć się pakować i po niedzieli jak tylko gaz podłączą zaczynamy przeprowadzkę :) Jeszcze tylko drobne poprawki ponoć na mieszkaniu ale nie mam siły iść sprawdzić bo za dużo nerwów mnie to kosztuje z tymi ćwokami żeby się z nimi użerać. Mam nadzieję, że mąż się postara w dopilnowaniu i wszystko będzie ok ;)

Cieszę się bardzo z pozytywnych wieści powizytowych :) i kciukamy za następne!

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas przepiękne słońce - ciekawe jak długo się utrzyma ... okti będzie chłopak zobaczysz - u mnie też w 14tc powiedziała no i nie dało się nie zauważyć siusiaka - owszem te różnice są bardzo niewielkie ale w 10-12 tyg ale potem to już niema co gdybać - co lekarz widzi (jeśli to dobry lekarz) to niema co gdybać - moja bratowa przez 3 miesiące łudziła się że siusiak zniknie i okaze się dziewczynką jednak lekarz się nie myli..

a co do płci to my chcemy dziewczynkę baa i robiliśmy wszystko co dr.google radził żeby była właśnie dziewczynka - ciekawe czy się udało - mam nadzieje że za troche ponad tydzień się dowiemy ..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt :)

U mnie pogoda dzisiaj nie rozpieszcza... szaro, buro za oknem :(

rwi37s6.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    Dziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

Pati brzusio śliczny:) Ja niestety jeszcze nie mam się czym pochwalić, jak na razie to na wieczór mi się troszkę powiększa.

Któraś pisała o warsztatach Mamo to Ja:) W Krakowie są 19 maja i chyba się zapiszę:)

ja się wybieram w Krk... może się spotkamy :D

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dajcie znać jak po warsztatach bo u Was wcześniej niż u mnie :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Jestem już w domku:)
    Usg prenatalne jak najbardziej ok wszystko w porządku kość nosowa ładnie ukształtowana Przezierność fałdu karkowego 1.8 mm. Wiek ciąży 13+ 6 dzidzia ma już 7,8 cm maleństwo było dzisiaj badzo leniwe co chwilę zasypało :) lekarz poklepał trochę w brzuch i zaczynało znowu fikać :) ogólnie wystawiło nam się kroczem:) lekarz powiedział że jest na 99 % pewny co do płci ale woli potwierdzić to na kolejnej wizycie cytuje " żebym go potem za wyprawkę dla dziecka nie ścigała" ale dokładnie wie co razem z mężem widzieliśmy no i my z mężem jesteśmy zgodni to co zobaczyliśmy na usg:) Będzie chłopczyk <3
    Dostałam witaminki odkładam kwas foliowy i luteinę
    Teraz już musi być dobrze !!!!

......... cudownie <3 !!!

• Viviana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniach na czczo ufff. Dobrze, że już mdłości rzadko.

Jutro usg genetyczne.

Cieszę się, że same dobre wieści z wizyt, jutro trzymajcie kciuki za mnie, dobrze, że wizyta rano :)

U mnie pogoda b. ładna, słońce, choć wiatr jest, chyba wylazę później na zakupy lumpikowe, bo w kolejnych spodniach ciasno.

KocieOczy, Strupka lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/22ab22f20a6bc.jpg.html a to moj brzuch :)

Jula222, RewolucjaSięDzieje, Evik, anusiaa90, sylvi, Amnezja, KasiaKa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis pogoda cudna :) , o 16 mam wizyte u gin, chcialabym juz wiedziec kogo w sobie nosze, dzis rowniez tesciowie dowiedzieli sie o ciazy i ich reakcja byla ok :) :)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie. ale pozytywnie

same dobre wieści:)))

to fajnie,ze jacys chlopcy sie pojawili :)
    u mnie jest na 70% wiec jeszcze zobaczymy:))

kropi, duszno, siedze w pracy.
    jestem z siebie dumna bo wysprzatalam ciuchy na blysk zimowe i letnie az mnie zlapala moja ulubiona rwa kulszowa- cala lewa noga ledwo weszlam pod prysznic...

milego dnia i udanych wizyt:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i powiem Wam,ze 90% rzeczy wrocilo do workow bo sie nie mieszcze. co prawda glownei w biuście...
    z ciekawosci zapytam - bedziecie chodzic w takich obcislych t-shirtach czy luznych aby sie nie opinalo na brzuchu.

ja mam schize ,ze jestem gruba...

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie uwidaczniac brzuszek wiec chodze w przylegajacych ciuchach, jakbym zalozyla cos luzniejszego to bym miala wrazenie, ze chodze w worku na kartofle hehe, wyjatkiem moga byc sukienki :)

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ