Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
My już po usg genetycznym, dzidziol zdowy, ruchliwy, wszystko w normie. Wg pani profesor nic nie wskazuje na to, że jest chłopcem:) Ma 6,5 cm ciemieniowo-pośladkowego, a stopę sługości 1 cm.
Amnezja, xpatiiix3, Agata92, KocieOczy, RewolucjaSięDzieje, Jula222, santoocha, sylvi, anusiaa90, Viviana, Lavendula, Fidelissa, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Ja też już po wizycie:)
Wg usg to 13t+0, więc data porodu przesunięta na 13 listopada.
Malec ma 6,7 cm, przezierność 1,6, kości nosowe ok.
Najpierw spał, więc na spokojnie porobił pomiary, a potem się obudził, miał czkawkę, trochę pomachał do nas, possał kciuka.
Między nogami ma wybitnie COŚ i wg lekarza "dziewczynki z tego nie będzie".
Czyli będzie SzymonMąż jest przeszczęśliwy!
Jutro poskanuję fotki.
Ufff, kamień z serca!Jula222, mada_lena, Eve, KocieOczy, anusiaa90, Viviana, Lavendula, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, Maga31, Amnezja, xpatiiix3, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
A i ja się dziś wybrałam na usg prywatnie i wiecie co, nie robię żadnej amniopunkcji. Lekarz jeszcze raz wszystko pomierzył i powiedział, że nie ma co dziecka stresować. Drugi lekarz potwierdził, że jest ok, więc odpuszczam, i jestem spokojna. Maluch pomachał mi rączką, czyli dał znak żebym się niepotrzebnie nie martwiła. Ma już 8,1cm!!
Cieszę się z waszych pozytywnych wieści.santoocha, mada_lena, sylvi, Eve, KocieOczy, Viviana, Lavendula, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, Maga31, Amnezja lubią tę wiadomość
-
pati Ty już masz cudny ten brzuchol
a ja dzisiaj zaniosłam zaświadczenie do pracy, akurat regionalna przyjechała, zareagowała naprawdę dobrze, powiedziała że moje miejsce na mnie czeka także jak wrócę po rocznym macierzyńskim to będę miała do czegotakże się cieszę a jak to będzie to czas pokaże
powiedziała nawet że jak się będę źle czuła to mam iść spokojnie na L4, w sumie to ją bardzo to interesowało kiedy chcę iść na zwolnienieFidelissa, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
[ dzien dobry wszystkim:) jak dla mnie te prenatalnee usg to sjper sprawa raz ze sie czlowiek uspokaja a dwa ze np w przypadku wykrycia wady serca lekarze sa przygotowani by ratowac maluszka. QUOTE=Jula222]Jula to genetycxne jest przewaznie na lepszym sprzecie robione takie usg to koszt nawet 400 tys wiec tylko jesli Twoj ldkarz ma dobry dprzet mogkabys spokojnie odpuscic
kiedys sprzętów nie bylo, matki były spokojniejsze i rodziły się zdrowe bobaski
Nareszcie Narzeczony oddał mi wczorajsze USGwięc przedstawiam Wam Mojego "Ktosia"
Przepraszam za kiepską jakość ale mam problemy z aparatem w telefonie? raz działa jak powinien a raz jak widac, lub nawet gorzej[/QUOTE]
Fidelissa, KasiaKa lubią tę wiadomość
-
U Nas dzisiaj znów deszczowo..
Trzeba powoli zacząć się pakować i po niedzieli jak tylko gaz podłączą zaczynamy przeprowadzkęJeszcze tylko drobne poprawki ponoć na mieszkaniu ale nie mam siły iść sprawdzić bo za dużo nerwów mnie to kosztuje z tymi ćwokami żeby się z nimi użerać. Mam nadzieję, że mąż się postara w dopilnowaniu i wszystko będzie ok
Cieszę się bardzo z pozytywnych wieści powizytowychi kciukamy za następne!
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
a u nas przepiękne słońce - ciekawe jak długo się utrzyma ... okti będzie chłopak zobaczysz - u mnie też w 14tc powiedziała no i nie dało się nie zauważyć siusiaka - owszem te różnice są bardzo niewielkie ale w 10-12 tyg ale potem to już niema co gdybać - co lekarz widzi (jeśli to dobry lekarz) to niema co gdybać - moja bratowa przez 3 miesiące łudziła się że siusiak zniknie i okaze się dziewczynką jednak lekarz się nie myli..
a co do płci to my chcemy dziewczynkę baa i robiliśmy wszystko co dr.google radził żeby była właśnie dziewczynka - ciekawe czy się udało - mam nadzieje że za troche ponad tydzień się dowiemy .. -
Rybka Nemo wrote:Dziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)
Pati brzusio śliczny:) Ja niestety jeszcze nie mam się czym pochwalić, jak na razie to na wieczór mi się troszkę powiększa.
Któraś pisała o warsztatach Mamo to Ja:) W Krakowie są 19 maja i chyba się zapiszę
ja się wybieram w Krk... może się spotkamy -
okti89 wrote:Jestem już w domku:)
Usg prenatalne jak najbardziej ok wszystko w porządku kość nosowa ładnie ukształtowana Przezierność fałdu karkowego 1.8 mm. Wiek ciąży 13+ 6 dzidzia ma już 7,8 cm maleństwo było dzisiaj badzo leniwe co chwilę zasypałolekarz poklepał trochę w brzuch i zaczynało znowu fikać
ogólnie wystawiło nam się kroczem:) lekarz powiedział że jest na 99 % pewny co do płci ale woli potwierdzić to na kolejnej wizycie cytuje " żebym go potem za wyprawkę dla dziecka nie ścigała" ale dokładnie wie co razem z mężem widzieliśmy no i my z mężem jesteśmy zgodni to co zobaczyliśmy na usg:) Będzie chłopczyk
Dostałam witaminki odkładam kwas foliowy i luteinę
Teraz już musi być dobrze !!!!
......... cudownie!!!
-
Ja po badaniach na czczo ufff. Dobrze, że już mdłości rzadko.
Jutro usg genetyczne.
Cieszę się, że same dobre wieści z wizyt, jutro trzymajcie kciuki za mnie, dobrze, że wizyta rano
U mnie pogoda b. ładna, słońce, choć wiatr jest, chyba wylazę później na zakupy lumpikowe, bo w kolejnych spodniach ciasno.KocieOczy, Strupka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witajcie. ale pozytywnie
same dobre wieści:)))
to fajnie,ze jacys chlopcy sie pojawili
u mnie jest na 70% wiec jeszcze zobaczymy:))
kropi, duszno, siedze w pracy.
jestem z siebie dumna bo wysprzatalam ciuchy na blysk zimowe i letnie az mnie zlapala moja ulubiona rwa kulszowa- cala lewa noga ledwo weszlam pod prysznic...
milego dnia i udanych wizyt:)))
-
nick nieaktualny