Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem już w domku:)
Usg prenatalne jak najbardziej ok wszystko w porządku kość nosowa ładnie ukształtowana Przezierność fałdu karkowego 1.8 mm. Wiek ciąży 13+ 6 dzidzia ma już 7,8 cm maleństwo było dzisiaj badzo leniwe co chwilę zasypałolekarz poklepał trochę w brzuch i zaczynało znowu fikać
ogólnie wystawiło nam się kroczem:) lekarz powiedział że jest na 99 % pewny co do płci ale woli potwierdzić to na kolejnej wizycie cytuje " żebym go potem za wyprawkę dla dziecka nie ścigała" ale dokładnie wie co razem z mężem widzieliśmy no i my z mężem jesteśmy zgodni to co zobaczyliśmy na usg:) Będzie chłopczyk
Dostałam witaminki odkładam kwas foliowy i luteinę
Teraz już musi być dobrze !!!!Pria, e_v_e, xpatiiix3, Viviana, KocieOczy, izia, Agata92, RewolucjaSięDzieje, Marzena27, Reverie, mada_lena, Nata, Jula222, blue00, Ewelcia, sylvi, anusiaa90, Lavendula, Cześka, Fidelissa, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Odebrałam właśnie wyniki testu Harmony - dzieciak zdrowy
Ale to po USG bylo prawie pewne.
Inna sprawa, abyście się nie przywiązywały się do płci podawanej na podstawie USG na tym etapie
Genetyczne badanie wykazało - płód płci męskiejHahaha!
Ja robiłam USG prenatalne u polecanej ginki, w renomowanym ośrodku
Aha, i na USG nie widać jeszcze narządów płciowych, to co ocenia ultrasonografista to wyrostek płciowy, a raczej jego kąt w stosunku do kręgosłupa - także Okti - wątpliwe abyś widziała siusiaka na tym etapieWielu lekarzy nie jest w stanie nawet dobrze określić jego kąta i nawet się tego nie podejmuje, płeć orzeka dopiero jak na prawdę coś widać miedzy nogami
Mi dawała 85% szans na dziewczynkę... ale niespodziewanka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 18:41
xpatiiix3, Viviana, RewolucjaSięDzieje, Nata, KUNIAK, sylvi, Fidelissa, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Ja swoje wiem...i wiem co widziałam jestem w 14 tygodniu a dziewczyny będąc w 11 poznawały płeć zresztą takie przeczucia miałam na synka było serduchowanie w owulacje. Potwierdze to na kolejnej wizycie. A mój lekarz prowadzący nie jest przypadkowym lekarzem i sprzęt też jest niczego sobie jak dla koniec tematu i sprzeczania się kto ma rację...
KocieOczy lubi tę wiadomość
-
No i u mnie schiz ,że dwie kuleczki i ptaszek heheh a jąderka wiadomo nie są widoczne, bo jeszcze są w brzuszku
ale skoro wie co gada no u mnie już 15 tydzień był więc chyba można okrślić ale mówił, że na tym etapie można często panieneczkę z chłopcem pomylić i najpewniej po 20 tyg można potwierdzić, ale za pomyłkę bym sie nie obraziła, wsio rybka jak dla mnie ,aby zdrowe heheh póki co mam Miłoszka w brzuszku, a może wyjdzie, że jednak Nelka tam siedzi
ale i ja tak samo okti w owu tylko się kochalismywidzisz będziemy miały dwóch Miłoszków forumowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:20
Goplana lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
okti89 wrote:Ja swoje wiem...i wiem co widziałam jestem w 14 tygodniu a dziewczyny będąc w 11 poznawały płeć zresztą takie przeczucia miałam na synka było serduchowanie w owulacje. Potwierdze to na kolejnej wizycie. A mój lekarz prowadzący nie jest przypadkowym lekarzem i sprzęt też jest niczego sobie jak dla koniec tematu i sprzeczania się kto ma rację...
i nie myliłam się.
Nikt nie insynuuje, że Twój lekarz jest przypadkowy, każda stara się wybrać najlepszego. Ale poza tym, że nie zachowałaś się zbyt miło, to odważna jesteś w swych umiejętnościach ultrasonograficznych... widząc jądra w mosznie, które jeszcze do niej nie zstąpiły... -
xpatiiix3 wrote:No i u mnie schiz ,że dwie kuleczki i ptaszek heheh a jąderka wiadomo nie są widoczne, bo jeszcze są w brzuszku
ale skoro wie co gada no u mnie już 15 tydzień był więc chyba można okrślić ale mówił, że na tym etapie można często panieneczkę z chłopcem pomylić, ale za pomyłkę bym sie nie obraziła, wsio rybka jak dla mnie ,aby zdrowe heheh póki co mam Miłoszka w brzuszku, a może wyjdzie, że jednak Nelka tam siedzi
Ja akurat znalazłam się w tych 15%
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:19
-
Niby z płcią jest sporo pomyłek, ale czasami naprawdę dobrze widać, usg plus dobry ginekolog wypatrzy co trzeba. U mnie widać było dobrze, jednak jak Dzidzia się przechyliła to już coś majtało między nogami, chyba pępowina i dlatego gin mówił, że płeć do potwierdzenia.
-
jąderka chyba coś ok. 3 trym schodza z brzuszka do moszny
tak mi się wydaje bo w 34 tyg juz u Marcela były ślczne jąderka i długi sisior
śmiechem żartem to jak urodziłam Marcela to jak pierwszy raz Go rozwinęłam to skomentowałąm to do mamy, zacytuje : "Mamo, o matko patrz jakiego on ma wielkiego siurka, nie wiedziałam, że noworodkom taki rośnie.. ;oo " hahaha może to zboczone ale to moje dziecko było i wiadomo z każdej strony go obejrzałam nawet skomentowałyśmy jego krzywą przegrodę xD
No ale ja jestem prawie pewna co do chłopcano ale zobaczymy, może jednak nie ma różnicy czy przed czy w trakcie owu się przytula jak wyjdzie dziewczynka to nie wierze w te płciowe wymyślanie kiedy i jak zrobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:29
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
jak dla mnie było tam widoczne coś między pośladkami fakt nie jestem Bogiem ale takie mam przypuszczenia i takie przeczucia, staropolskim zwyczajem czuję się na chłopca i wyglądam na chłopca... ale skoro zostałam zbeszczeczczona za moje przypuszczenia i moją radość z chłopca to przepraszam bardzo więcej już się nie będę wypowiadać...
Życze spokojnych ciąż... -
okti89 wrote:jak dla mnie było tam widoczne coś między pośladkami fakt nie jestem Bogiem ale takie mam przypuszczenia i takie przeczucia, staropolskim zwyczajem czuję się na chłopca i wyglądam na chłopca... ale skoro zostałam zbeszczeczczona za moje przypuszczenia i moją radość z chłopca to przepraszam bardzo więcej już się nie będę wypowiadać...
Życze spokojnych ciąż...
Okti, wrzuć na luz i nie bądź dziecinna
zbeszcześcić to można cmentarz, a tu nikt Ci nic nie zrobił oprócz sugestii, że jest za wcześnie, żeby coś widzieć. I tyle. Nie rozumiem po co tyle emocji, wiesz swoje i tyle, nie musisz od razu wpadać w patetyczny ton
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
POTE=Jula222]ja mam coraz wieksze przekonanie że nie ma potrzeby isc na genetyczne
i chyba odwołam
gdyby było coś nie tak to by mi gin wczoraj cos juz powiedziala
[/QUOTE]
Pati brzuszek cudny mi wywalilo kilka dni temu i gonie Cie Jula to genetycxne jest przewaznie na lepszym sprzecie robione takie usg to koszt nawet 400 tys wiec tylko jesli Twoj ldkarz ma dobry dprzet mogkabys spokojnie odpuscicxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Jula to genetycxne jest przewaznie na lepszym sprzecie robione takie usg to koszt nawet 400 tys wiec tylko jesli Twoj ldkarz ma dobry dprzet mogkabys spokojnie odpuscic
kiedys sprzętów nie bylo, matki były spokojniejsze i rodziły się zdrowe bobaski
Nareszcie Narzeczony oddał mi wczorajsze USGwięc przedstawiam Wam Mojego "Ktosia"
Przepraszam za kiepską jakość ale mam problemy z aparatem w telefonie? raz działa jak powinien a raz jak widac, lub nawet gorzejWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 21:07
Nata, xpatiiix3, Amnezja, Agata92, RewolucjaSięDzieje, sylvi, anusiaa90, Cześka lubią tę wiadomość
-
Okti super wieści
słuchajcie może i siusiaka nie widać ale babelek jakiś na pewno
i tak nie jednej się zmieni płeć w trakcie ciąży, tzn płeć dziecka żeby jasność była :p co do kremu do depi ja zapytałam profilaktycznie bo raczej jadę maszynką, ale jakoś nie dawało mi to spokoju hehehe. Nie obrażajcie się na siebie, bo na wódkę i hormony gniewać się nie wolno
Jula222, xpatiiix3, Agata92 lubią tę wiadomość
-
No w sumie ja nie Bóg, a pewność kto tam we mnie sobie żyje będę miała nie przez usg chyba ,że zobaczę takie okrąglutkie jąderka i sisiorka jak Marcela na usg pod koniec sam, tylko jak urodzę i usłyszę gratuluję, ma pani syna/córkę
hehe wiecie jak dla mnie jest Miłosz na razie hehe a co będzie to się okaże z czasem
i wsio ale w pierwszej ciąży przeczucia mnie nie myliły hihi ^^ wsio koniec wywodów, mam mętlik w głowie i zaczynam myśleć od jakiegoś czasu ,że tam jednak jakaś panna się ukryła hehehe
okaże się po połówkowym i do tego czasu jeszcze nie kupię ani jednego ubranka
zarzekam się, że będę siebie pilnować ;0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 21:32
Jula222 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel