X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w domku:)
    Usg prenatalne jak najbardziej ok wszystko w porządku kość nosowa ładnie ukształtowana Przezierność fałdu karkowego 1.8 mm. Wiek ciąży 13+ 6 dzidzia ma już 7,8 cm maleństwo było dzisiaj badzo leniwe co chwilę zasypało :) lekarz poklepał trochę w brzuch i zaczynało znowu fikać :) ogólnie wystawiło nam się kroczem:) lekarz powiedział że jest na 99 % pewny co do płci ale woli potwierdzić to na kolejnej wizycie cytuje " żebym go potem za wyprawkę dla dziecka nie ścigała" ale dokładnie wie co razem z mężem widzieliśmy no i my z mężem jesteśmy zgodni to co zobaczyliśmy na usg:) Będzie chłopczyk <3
    Dostałam witaminki odkładam kwas foliowy i luteinę
    Teraz już musi być dobrze !!!!

Pria, e_v_e, xpatiiix3, Viviana, KocieOczy, izia, Agata92, RewolucjaSięDzieje, Marzena27, Reverie, mada_lena, Nata, Jula222, blue00, Ewelcia, sylvi, anusiaa90, Lavendula, Cześka, Fidelissa, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaki ładny brzuszek, też chcę już taki :)

• Goplana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Odebrałam właśnie wyniki testu Harmony - dzieciak zdrowy :)
    Ale to po USG bylo prawie pewne.
    Inna sprawa, abyście się nie przywiązywały się do płci podawanej na podstawie USG na tym etapie :)
    Genetyczne badanie wykazało - płód płci męskiej :) Hahaha!
    Ja robiłam USG prenatalne u polecanej ginki, w renomowanym ośrodku :)
    Aha, i na USG nie widać jeszcze narządów płciowych, to co ocenia ultrasonografista to wyrostek płciowy, a raczej jego kąt w stosunku do kręgosłupa - także Okti - wątpliwe abyś widziała siusiaka na tym etapie :) Wielu lekarzy nie jest w stanie nawet dobrze określić jego kąta i nawet się tego nie podejmuje, płeć orzeka dopiero jak na prawdę coś widać miedzy nogami :)
    Mi dawała 85% szans na dziewczynkę... ale niespodziewanka... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 18:41

xpatiiix3, Viviana, RewolucjaSięDzieje, Nata, KUNIAK, sylvi, Fidelissa, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wypięło się dupką i rozchyliło krocze a tam było widac jąderka

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    U mnie wypięło się dupką i rozchyliło krocze a tam było widac jąderka
    Ale jąderka na tym etapie jeszcze nie zstąpiły z brzuszka...

jftycms.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje wiem...i wiem co widziałam jestem w 14 tygodniu a dziewczyny będąc w 11 poznawały płeć zresztą takie przeczucia miałam na synka było serduchowanie w owulacje. Potwierdze to na kolejnej wizycie. A mój lekarz prowadzący nie jest przypadkowym lekarzem i sprzęt też jest niczego sobie jak dla koniec tematu i sprzeczania się kto ma rację...

KocieOczy lubi tę wiadomość

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U chlopcow lekarze czesto myla z pepowina :)

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie schiz ,że dwie kuleczki i ptaszek heheh a jąderka wiadomo nie są widoczne, bo jeszcze są w brzuszku :P ale skoro wie co gada no u mnie już 15 tydzień był więc chyba można okrślić ale mówił, że na tym etapie można często panieneczkę z chłopcem pomylić i najpewniej po 20 tyg można potwierdzić, ale za pomyłkę bym sie nie obraziła, wsio rybka jak dla mnie ,aby zdrowe heheh póki co mam Miłoszka w brzuszku, a może wyjdzie, że jednak Nelka tam siedzi ;D

ale i ja tak samo okti w owu tylko się kochalismy :) widzisz będziemy miały dwóch Miłoszków forumowych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:20

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Ja swoje wiem...i wiem co widziałam jestem w 14 tygodniu a dziewczyny będąc w 11 poznawały płeć zresztą takie przeczucia miałam na synka było serduchowanie w owulacje. Potwierdze to na kolejnej wizycie. A mój lekarz prowadzący nie jest przypadkowym lekarzem i sprzęt też jest niczego sobie jak dla koniec tematu i sprzeczania się kto ma rację...
    Nie sprzeczam się, serce matki zazwyczaj wie najlepiej, mi też mówiło co innego niż pierwsze badanie :) i nie myliłam się.
    Nikt nie insynuuje, że Twój lekarz jest przypadkowy, każda stara się wybrać najlepszego. Ale poza tym, że nie zachowałaś się zbyt miło, to odważna jesteś w swych umiejętnościach ultrasonograficznych... widząc jądra w mosznie, które jeszcze do niej nie zstąpiły...

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No i u mnie schiz ,że dwie kuleczki i ptaszek heheh a jąderka wiadomo nie są widoczne, bo jeszcze są w brzuszku :P ale skoro wie co gada no u mnie już 15 tydzień był więc chyba można okrślić ale mówił, że na tym etapie można często panieneczkę z chłopcem pomylić, ale za pomyłkę bym sie nie obraziła, wsio rybka jak dla mnie ,aby zdrowe heheh póki co mam Miłoszka w brzuszku, a może wyjdzie, że jednak Nelka tam siedzi ;D
    Na pewno wie co mówi, kąt wyrostka płciowego daje 85 do 90% pewności.
    Ja akurat znalazłam się w tych 15% :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:19

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby z płcią jest sporo pomyłek, ale czasami naprawdę dobrze widać, usg plus dobry ginekolog wypatrzy co trzeba. U mnie widać było dobrze, jednak jak Dzidzia się przechyliła to już coś majtało między nogami, chyba pępowina i dlatego gin mówił, że płeć do potwierdzenia.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jąderka chyba coś ok. 3 trym schodza z brzuszka do moszny :P tak mi się wydaje bo w 34 tyg juz u Marcela były ślczne jąderka i długi sisior :P śmiechem żartem to jak urodziłam Marcela to jak pierwszy raz Go rozwinęłam to skomentowałąm to do mamy, zacytuje : "Mamo, o matko patrz jakiego on ma wielkiego siurka, nie wiedziałam, że noworodkom taki rośnie.. ;oo " hahaha może to zboczone ale to moje dziecko było i wiadomo z każdej strony go obejrzałam nawet skomentowałyśmy jego krzywą przegrodę xD

No ale ja jestem prawie pewna co do chłopca :D no ale zobaczymy, może jednak nie ma różnicy czy przed czy w trakcie owu się przytula jak wyjdzie dziewczynka to nie wierze w te płciowe wymyślanie kiedy i jak zrobić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:29

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Matko, parcie na chłopców jak w Indiach, czy Chinach...masakra:D

Wsio rybka, jak to Pati mówi, byle zdrowe dziecię było, co dają wezmę :)

KUNIAK, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie było tam widoczne coś między pośladkami fakt nie jestem Bogiem ale takie mam przypuszczenia i takie przeczucia, staropolskim zwyczajem czuję się na chłopca i wyglądam na chłopca... ale skoro zostałam zbeszczeczczona za moje przypuszczenia i moją radość z chłopca to przepraszam bardzo więcej już się nie będę wypowiadać...
    Życze spokojnych ciąż...

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    jak dla mnie było tam widoczne coś między pośladkami fakt nie jestem Bogiem ale takie mam przypuszczenia i takie przeczucia, staropolskim zwyczajem czuję się na chłopca i wyglądam na chłopca... ale skoro zostałam zbeszczeczczona za moje przypuszczenia i moją radość z chłopca to przepraszam bardzo więcej już się nie będę wypowiadać...
    Życze spokojnych ciąż...

Okti, wrzuć na luz i nie bądź dziecinna :D
    zbeszcześcić to można cmentarz, a tu nikt Ci nic nie zrobił oprócz sugestii, że jest za wcześnie, żeby coś widzieć. I tyle. Nie rozumiem po co tyle emocji, wiesz swoje i tyle, nie musisz od razu wpadać w patetyczny ton :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POTE=Jula222]ja mam coraz wieksze przekonanie że nie ma potrzeby isc na genetyczne :) i chyba odwołam :) gdyby było coś nie tak to by mi gin wczoraj cos juz powiedziala :)[/QUOTE]
    Pati brzuszek cudny mi wywalilo kilka dni temu i gonie Cie Jula to genetycxne jest przewaznie na lepszym sprzecie robione takie usg to koszt nawet 400 tys wiec tylko jesli Twoj ldkarz ma dobry dprzet mogkabys spokojnie odpuscic

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula to genetycxne jest przewaznie na lepszym sprzecie robione takie usg to koszt nawet 400 tys wiec tylko jesli Twoj ldkarz ma dobry dprzet mogkabys spokojnie odpuscic

kiedys sprzętów nie bylo, matki były spokojniejsze i rodziły się zdrowe bobaski
    :)

Nareszcie Narzeczony oddał mi wczorajsze USG :) więc przedstawiam Wam Mojego "Ktosia" ;) <3

Mljjpg_ennqqpr.jpg
    Skarbjpg_ennqqpa.jpg

Przepraszam za kiepską jakość ale mam problemy z aparatem w telefonie? raz działa jak powinien a raz jak widac, lub nawet gorzej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 21:07

Nata, xpatiiix3, Amnezja, Agata92, RewolucjaSięDzieje, sylvi, anusiaa90, Cześka lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti super wieści :-) słuchajcie może i siusiaka nie widać ale babelek jakiś na pewno :-) i tak nie jednej się zmieni płeć w trakcie ciąży, tzn płeć dziecka żeby jasność była :p co do kremu do depi ja zapytałam profilaktycznie bo raczej jadę maszynką, ale jakoś nie dawało mi to spokoju hehehe. Nie obrażajcie się na siebie, bo na wódkę i hormony gniewać się nie wolno :-)

Jula222, xpatiiix3, Agata92 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne zdjątka :D a ludz na Nich cudny :*

Świetnie laski gońcie gońcie a ja czekam na więcej brzuszkowych fotek :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie ja nie Bóg, a pewność kto tam we mnie sobie żyje będę miała nie przez usg chyba ,że zobaczę takie okrąglutkie jąderka i sisiorka jak Marcela na usg pod koniec sam, tylko jak urodzę i usłyszę gratuluję, ma pani syna/córkę :D hehe wiecie jak dla mnie jest Miłosz na razie hehe a co będzie to się okaże z czasem :P i wsio ale w pierwszej ciąży przeczucia mnie nie myliły hihi ^^ wsio koniec wywodów, mam mętlik w głowie i zaczynam myśleć od jakiegoś czasu ,że tam jednak jakaś panna się ukryła hehehe :D okaże się po połówkowym i do tego czasu jeszcze nie kupię ani jednego ubranka :P zarzekam się, że będę siebie pilnować ;0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 21:32

Jula222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ