X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skłonność do rozstępów jest niestety genetyczna :(
    ja mam dużą podatność

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale bym sie nie zdziwila jakbym w tej byla pasiasta hehe, no bo ile brzuch moze wytrzymac, a co ciaza to brzuch wiekszy

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko 2 białe nad wzgórkiem łonowym, praktycznie niewidoczne, chyba, że maksymalnie naciągnę skórę. Więcej mam na piersiach przez te nagłe wzrosty w przeciągu paru ostatnich lat, generalnie przejść z B do F/G....;)

Blue z profilu:) nie mów, że Cię nie dogoniłam!

wp2014050_enehxah.JPG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 11:32

KUNIAK, Nata, KasiaKa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • santoocha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to zależy głównie od genów.
    A jeszcze Wam powiem, że mój gin bierze za wizytę z usg 130zł, nie dolicz nic z racji że to genetyczne, a ode mnie wziął tylko 80zł jak za samo usg :D

Zaraz poskanuję siusiaka mojego syna :)

Lavendula, Jula222, Viviana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:

Blue z profilu:) nie mów, że Cię nie dogoniłam!

wp2014050_enehxah.JPG

No jak tak mozesz sie wybijac :P :P :P

• sylvi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój za wizyte bierze 100zł, z genetycznym tyle samo, nic więcej :)
    szkoda że dopiero 4tego czerwca mam wizytę :P

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    mój za wizyte bierze 100zł, z genetycznym tyle samo, nic więcej :)
    szkoda że dopiero 4tego czerwca mam wizytę :P

ja za samo genetyczne 200 zł.. ;/

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie chcialabym zalozyc taki album od poczecia do narodzin, ze wszystkimi zdjeciami usg itd :) musze cos takiego znalezc :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na nfz i jak narazie nie narzekam, lekarz mily, na wszystko odpowie, zobaczymy jak dalej

• izia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    ogolnie chcialabym zalozyc taki album od poczecia do narodzin, ze wszystkimi zdjeciami usg itd :) musze cos takiego znalezc :)

ja mam taki zwykły album z motywem kubusia puchatka - w środku taki z całą stroną z folią taką przylepną - na każdej kartce był synek - a teraz niżej wklejam drugiego dzidziusia :)

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza próba z wrzuceniem zdjęcia: Osobisty Tryptyk...

3jpg_enehesq.jpg

trochę małe to zdjęcie, ale jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:38

Jula222, blue00, izia, Viviana, Cześka, KUNIAK, anusiaa90, KocieOczy, Nata, Amnezja, KasiaKa, sylvi, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne :) :)

Lavendula lubi tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam sobie legginsy ciążowe, uff mega wygodne. Trochę ubrań już pochowałam, bo mnie zbyt opinają. Mnie najwygodniej chodzić w trampkach, legginsy, bokserka i koszula :)

Brzuszek u mnie ewidentnie widać, ale mi wypycha już, bo mam w części miednicy bardzo skrzywiony kręgosłup i chyba dlatego mam już kulkę. Ale jeszcze nie jest to brzuszek rozpoznawany przez innych.

Co do rozstępów, jestem szczupła, a mam dużo z wieku dojrzewania i wiem, że nic mi nie pomoże na brzuch, zrobią się, bo mam skłonność, ale smaruje już oliwką.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viviana ja też mam mnóstwo rozstępów zwłaszcza na pośladkach po dojrzewaniu - ale wtedy gwałtowanie przytyłam - w ciąży tyłam powoli i systematycznie i nie miałam ani 1 rozstępu - mam nadzieje że i tak będzie teraz

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam rozstępów na cyckach, w 1 co prawda krótkiej ciąży ale cycki urosły i juz takie zostały a teraz powiekszyły sie znowu znacznie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:46

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    viviana ja też mam mnóstwo rozstępów zwłaszcza na pośladkach po dojrzewaniu - ale wtedy gwałtowanie przytyłam - w ciąży tyłam powoli i systematycznie i nie miałam ani 1 rozstępu - mam nadzieje że i tak będzie teraz

No ja mam na pośladkach właśnie i trochę na udach od strony wewnętrznej. Ja bardzo szybko rosłam. Pocieszasz mnie, że w ciązy już Ci tak się nie zrobiły. Może jak brzuszek będzie rósł powolutku to nie porobi się ich dużo. Czytałam też, żeby pić dużo wody w ciązy to się nie będą tak rozstępy robiły.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bo dzięki woda skóra jest nawilżona od środka. Ja smaruje od początku oliwką. Zobaczymy czy to coś pomoże. Przez to że smarowałam i masowałam brzuch ostatnio chyba już poczułam "motylki w brzuchu"

Viviana lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Tak bo dzięki woda skóra jest nawilżona od środka. Ja smaruje od początku oliwką. Zobaczymy czy to coś pomoże. Przez to że smarowałam i masowałam brzuch ostatnio chyba już poczułam "motylki w brzuchu"

Maluszek się rozpycha ?:D też takie dziwne ale słodkie uczucie czuje <3

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lekarz jak na razie robi mi badania co wizytę, ale wiem że niektórzy lekarze tzw starej szkoły nie robią na każdej wizycie, koleżanka z października tak miała ostatnio, ale poprosiła lekarza żeby chociaż płeć zerknął :-) ja muszę się zabrać za szafę bo chyba 70% ciuchów to już do piwnicy pójdzie...ale mnie się nie chce!!! gotuję szczawiową mmmmniiiiaaaammmm:-) a później ciasto kruche z rabarbarem :-)

Lavendula lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz też bada mnie na fotelu na każdej wizycie

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ