X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na bank będę miała rozstępy, mam już na piersiach od dawna bo szybko mi rosły no i mam trochę na udach po zmianach wagi :-/ smaruje raz oliwką raz balsamem z rossmanna, ponoć nie ważne czym byleby systematycznie najlepiej dwa razy dziennie i dużo wody pić żeby nawilżać się od środka :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie lekarz bada co wizyte - usg + badanie na fotelu - za co morfologie i mocz daje ostatnio co 2 miesiace bo od zawsze mam wyniki super

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam ja dzisiaj wściekła wyszłam bez śniadania na 9 do lekarza byłam o 9 i wiecie co byłam taka wkurwiona ,że sobie nie wyobrażacie... nie dość ,że spisał wyniki i dziękuje pani to jeszcze przyjął mnie dopiero po 11 bo im moja karta wsiąkła pod jakiś zeszyt się schowaa... i czekałam jako ostatnią mnie przyjął chyba z 20 pacjentek a byłam 4 czy 5...

blue bebenek niczego sobie już :D

A dzisiaj ja lece na warsztaty z MAMO TO JA na 17.30 mam w centrum :) to opowiem Wam jak było :D

kuniak co Tty gadasz ja tam widzę zaokrąglenie już :D

z tymi rozstępami to różne bajki są ja miałam piękny gładki brzuszek tylko pępek mi spękał, a pod koniec (ok tygodnia przed porodem) strzaskał się cały na dole... oprócz tego tyłek biodra uda, no i cycki, ale to przy karmieniu bo miałam takie dojce ,że ja Cie pitole...

rewolucja ale sliczna piłeczka :D

a i śliczne bobaski :D

o nieee szczawiowa jak mi sie chce ... babcia obiecała w przyszłym tygodniu dopiero ,ale bedzie akcja jak z ogorkowa ze opitole cały gar :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja po ogórkowej wymiotowałam takim kwasem palącym, że chyba znienawidziłam do końca życie. A to była moja ulubiona zupa

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poradzcie co na ból głowy - macie jakieś sposoby? od 2 dni mnie boli - raz pół apapu łykłam i przeszło - ale teraz nie łykam to i nie przechodzi

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się nie męcz tylko weź apap, dwie tabletki na dobę można :)
    albo połż się spać, mi sen czasami pomaga na ból

goOlp2.png NJmJp2.png
  • madziulka112 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba pogoda bo mnie bolała przedwczoraj i wczoraj. Może się położyć w ciszy i spokoju. Kolejna połówka apapu też chyba nie zaszkodzi. Apap jest na paracetamolu, to ibuprofen jest niewskazany

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Viviana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    dziewczyny poradzcie co na ból głowy - macie jakieś sposoby? od 2 dni mnie boli - raz pół apapu łykłam i przeszło - ale teraz nie łykam to i nie przechodzi

Kochana są plastry też Apap Ice chłodzące, można w ciązy używać, podobno pomagają, są spoko, bo nic nie łykasz.

No i mnie na ból głowy pomogło mleko z miodem, nie wiem czemu. A jak ból ciśnieniowy to lekka kawa z mlekiem może.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie chyba pogodowy ten ból - spanie odpada bo przed chwilą wstałam i boli dalej - zresztą ja zawsze tak mam że boli dopóki nie zażyje kurde a nie chciałabym łykać znów - ide coś zjeść i na spacer - jak nie przejdzie to zażyje

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    mój lekarz jak na razie robi mi badania co wizytę, ale wiem że niektórzy lekarze tzw starej szkoły nie robią na każdej wizycie, koleżanka z października tak miała ostatnio, ale poprosiła lekarza żeby chociaż płeć zerknął :-) ja muszę się zabrać za szafę bo chyba 70% ciuchów to już do piwnicy pójdzie...ale mnie się nie chce!!! gotuję szczawiową mmmmniiiiaaaammmm:-) a później ciasto kruche z rabarbarem :-)

kruche z rabarbarem...... oomniooommmmmmmm <3

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:

ja stary migrenowiec, mam sprawdzony na sobie sposób na ból głowy, gdy wszystkie prochy nie dają rady - wysyłam Drugą Połowę po lody, po duuużą paczkę lodów - np. śmietankowe Algidy - jem dużymi kęsami, tak aby w żołądku było zimno - i nie wiem co medycyna na to, ale mi pomaga zawsze !!! Myślę, że nie zaszkodzi Ci spróbować, a nuż... - powodzenia !

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mi głowa ostatnio boli ale mi się wydaje ,że u mnie to zatokowe sprawy są chyba... bo ten katar mi nie daje spokoju... tyle, że ja tak jak izia nie bardzo za tym by coś brać, bo mi np apap nie pomaga... więc nie ma sensu, chyba ,że bym jakąś końską dawkę wzięła... :P a wiadomo w ciąży nie można :) hehe

I znowu trzeba w apapki zainwestowac bo plecy mi wysiadają nie idzie się schylić ,znowu mięsnie chyba napierdzielają... babcia do mnie przewiane przewiane ludze ale ja w zimowej kurtce chodze jak juz wychodze i po drugie plecy mam wiecznie opatulone, więc za jakie grzechy.? :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też kupiłam rabarbar dziś bo marzy mi się tarta z rabarbarem od wczoraj, ale wycieczka do sklepu i na pocztę ścieła mnie z nóg, że ogarnę obiad a za tartę wezmę się jutro ;)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupka wyszła pysznie kwaśna :-))) opitoliłam z makaronem bo jakoś do jajek się nadal nie mogę przemóc, chyba wypiję sobie kubek jeszcze takiej czystej, w ogóle apetyt mi wraca i już się boję :-) na drugie cukinie faszerowane. Jutro weselicho a pojutrze komunia więc się nie martwię o obiad :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś na tłusto.... Placki Ziemniaczane, chrupiące... z solą pieprzem i śmietaną.... :D PYCHA !!

KocieOczy, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula nadchodzę!

Lavendula lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale robicie smaki, te placki ziemniaczane tak za mną chodzą od dawna.

Za to ja dziś zjadłam 2 porcje obiadu :) Mam apetyt, ale Dzidzia ma zachcianki, wszystkiego nie zje.

W ogóle Wy tak gotujecie i pichcicie, muszę się wziąć w garść :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Lavendula nadchodzę!

zostało ciasto - zapraszam :D

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś ćwiartki ziemniaków i steki wołowe. Tylko małża wywiało rozliczyć się z fachowcami i tupię już nogami bo ziemniaki zaraz będą dochodziły, a steki to raz dwa osiem ehhh te chłopy :)
    Mam tylko nadzieję, że ta tarta rabarbarowa mi jutro wyjdzie - że stanę na wysokości zadania i ją poczynię :D A placki ziemniaczane jeszcze przed wyprowadzką koniecznie, żeby nie smrodzić od razu w nowym domku :D Hehe :D

goOlp2.png NJmJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym :P , jestem juz po wizycie, niestety musze polozyc sie do szpitala poniewaz mam bardzo wysoki poziom bialka w moczu, ponad 121 czegos tam, ogolnie mocz wyszedl nienajlepiej, mam niby lezec tylko przez weekend no ale sie okaze, zbadal mnie jeszcze tylko ginekologicznie, powiedzial, ze ciaza sie rozwija i to tyle, bez usg, bo stwierdzil, ze i tak w szpitalu mi zrobia dokladne.

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ