X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry! Zaczęłam dziś 15 tydzień! Hurra. A w jak macie ustawione obliczanie wieku ciąży, wg ostatniej miesiączki czy wg usg?

Eve, Paju, Fidelissa lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Dzień Dobry! Zaczęłam dziś 15 tydzień! Hurra. A w jak macie ustawione obliczanie wieku ciąży, wg ostatniej miesiączki czy wg usg?
    Ja na suwaku mam wg ostatniego USG ;) ale póki co mam 1 dzień różnicy między OM a USG, zobaczymy co będzie za 2,5tyg :D

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:

Tak naprawdę od "sztucznego terminu" - 14 dni przed OWU [bo miałam bardzo późno - 26 dc] - i to się pokrywa z wiekiem z USG - mniej więcej :). Gdybym mierzyła od OM ciąża byłaby tydzień starsza.

• izia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:

ja mam wg om - wg usg nie wierze aż tak - u mnie się akurat zgadza jedno z drugim - tam kilka dni różnicy ale wiele zalezy od wagi i wymiarów dziecka - jedne się rodzą 2500 inne 4500 stąd różnice w wieku wg usg

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z usg ciąża jest o 3 dni starsza. Ale chyba zostanę przy ustawieniu wg om, tak jak liczy lekarz.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no teraz to wychodzi 3 dni a po 30 tyg to będzie nieraz po 3 tyg - głowa będzie starsza o 3 tygodnie a brzuch młodszy o 2 - to jest kwestia wymiarów dziecka i nie trzeba aż tak się przejmować tym

Lavendula lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem po usg genetycznym.

Dzidzia ma 7cm, wg usg wiek 13t1d. Zmienia się data porodu, ale pewnie to ciągle się będzie zmieniać.

Wszystkie parametry w normie, NT 1,6, NB uwidoczniona, wszystkie narządy uwidocznione, ich wielkość odpowiada CRL maluszka. Widziałam główkę, nosek, rączki, nóżki, narządy wewnętrzne, serduszko prawidłowe. Łozysko na ścianie tylnej.

Co do wagi gin się ze mną założył, że nie przytyję dużo w ciąży, że widzi po mnie, aby brzuszek będę miała i mam się nie martwić póki jest apetyt i wyniki ok.

Wizyta przebiegła w miłej atmosferze, jestem spokojna. Dziś Dzidzia bardzo podskakiwała, kręciła się i nie pokazała co ma między nóżkami, więc wg gina z poprzedniego usg - dziewczynka, wg przeczuć chłopak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 11:00

KocieOczy, Lavendula, Reverie, Goplana, xpatiiix3, Eve, KasiaKa, e_v_e, Maga31, Agata92, Cześka, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Marzena27, sylvi, Rybka Nemo, anusiaa90 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was cieplutko ,nie tak z rana :)

hehe dzisiaj już 16 tydzień zaczęłam według OM ,z usg wczoraj :)

A czyli o ten poziom nie ma co się martwić.? No to i gitara gra :D

A ja dzisiaj leniwie, bo plecy pękają schylić się nie moge... masakra jakaś
    ;p ale dajemy radę hehe a wczoraj na kolacje naszamałam się pizzy i mega zgaga była ale przeżyliśmy, dzisiaj eRek leci oglądać mieszkanko jak tam im lecą remonty no i wsio odpoczywamy :D

Vivianna no to masz już dużego malucha :D pięknie :)

Miłej soboty, wolnej od roboty (mam nadzieję) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 12:28

Viviana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Niestety, nie bede sie przez ten czas odzywac bo nie bede miala takiej mozliwosci, wiec nie martwcie sie gdyby dluzej mnie potrzymali niz powinni a ja nie dam znac co i jak, odezwe sie jak wroce
    3mam kciuki za Wasze zdrówko ')

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Mi gin powiedziała, że mam liczyć wg om.

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski!! ja już fryz na weselicho zrobiony (musi wytrzymać również jutrzejszą komunię mojej chrześnicy), pazury schną :-) kreacje gotowe, ja nawet jakoś się mieszczę w swoją :-) a to mój bębenek z rana :-)

28tg9z9.jpg

KasiaKa, Maga31, Agata92, xpatiiix3, Lavendula, RewolucjaSięDzieje, scindapsus, Rybka Nemo, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boski bebzuno :D hehe pokaż się w całej okazałości wystrojona :)

A my po spacerku i obiadku Marcel kawał spory drogi szedł obok mnie na nóżkach nawet troche szedł za rączkę i nie uciekał ,nie wyrywał ręki :) jestem zadowolona, czyli wychodzi na to ,że może nawet szelki się nie przydadzą heheh może sam się nauczy przez lato chodzić już tak ,żeby nie uciekać od Nas :D

RewolucjaSięDzieje, Nata lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój skarbek dzisiaj z początkiem 16 tygodnia zaczął konkretnie kopać już :D ale świetne uczucie co raz bardziej ciążowo się czuje brzuszek kopniaczki, cera piękna się robi mam sporo energii jest meeeeeeeega <3 Kocham ten stan mogłabym być co roku w ciąży, da się od tego uzależnić hehe ale trzeba być bogatym heheh by było stac na tyle dzieci :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepedałowałam dziś 35 km :) Jestem z Nas dumna :D

KocieOczy, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Cześka Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Przepedałowałam dziś 35 km :) Jestem z Nas dumna :D
    wow nieźle :):) zazdroszcze bo też bym chciała jezdzić na rowerze jak co roku ale troche sie boję :(. Nie o samą jazdę i pedałowanie bo wiem,ze to nie szkodzi ciąży natomiast bardziej o to,ze ktoś we mnie wjedzie no i jazda po naszych "równych" chodnikach tez potrafi nieźle wytelepać. Jezdzisz na miejskim rowerze czy górskim ?.

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mój skarbek dzisiaj z początkiem 16 tygodnia zaczął konkretnie kopać już :D ale świetne uczucie co raz bardziej ciążowo się czuje brzuszek kopniaczki, cera piękna się robi mam sporo energii jest meeeeeeeega <3 Kocham ten stan mogłabym być co roku w ciąży, da się od tego uzależnić hehe ale trzeba być bogatym heheh by było stac na tyle dzieci :D
    Pati zawsze możesz zostać surogatką ;) ;) ;)

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka nie ja się nie nadaje przywiązuje się zbytnio :P hehe

Świrowałam z tą ciążą rok po roku, ale ja na dwójce nie kończę :) hehe chce jeszcze kiedyś mieć córcie ;P po drugim przerwe robię tym razem nie rok a min.3 :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne :) ja też żartowałam :). Też bym chciała trójkę ale w moim wieku to nie wiem czy zdążę :D.

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka wrote:
    wow nieźle :):) zazdroszcze bo też bym chciała jezdzić na rowerze jak co roku ale troche sie boję :(. Nie o samą jazdę i pedałowanie bo wiem,ze to nie szkodzi ciąży natomiast bardziej o to,ze ktoś we mnie wjedzie no i jazda po naszych "równych" chodnikach tez potrafi nieźle wytelepać. Jezdzisz na miejskim rowerze czy górskim ?.

teraz na mieszczuchu, kręgosłup prosty, czuję sie jak w fotelu - w miarę możliwości omijam "równe" chodniki wybierając ścieżki rowerowe lub podmiejski asfalt. Jeżdżę wolniej i ostrożniej - na razie OK :)

Cześka lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj tam gadasz jak się uda rok po roku, albo co dwa lata czy lepiej to dasz radę :D hehe ja tam jeszcze mam kupe czasu :P hehe dopiero 21 w tym roku :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ