Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Maga31 wrote:Cześć Wam, ja wczoraj byłam na USG, serduszka jeszcze nie widać lekarz mówi, że ma być widoczne w poniedziałek 17.03. (u mnie będzie 6 tydz+2 dzień). Przepisał mi luteinę 50 (2 razy po 2 tabletki) i kwas foliowy 5 mg (do tej pory brałam standardowy 0,4 mg)
Bierzecie tak duże dawki kwasu foliowego? Podobno nadmiar i tak wydalany jest z moczem...
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
hej
fajnie,ze napisalas,u mnie nic nie widac na usg,mam przyjsc w srode,tez luteine 2 razy po 2 tabl ...myslalam,ze to za duzo i kazal odstawic bromergon ,a co do tego to sie boje...Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Monique wrote:Hej dziewczyny, tak czytam jakie wyniki macie jeśli chodzi o betę i ja zaczynam się zastanawiać czy moja z kolei nie jest za duża. Wyniki z wczoraj 14231,0 4-go marca było 1000.
Ja się nie znam, może bliźniaki tam sobie siedzą -
Dzień dobry dziewczyny
Co do śluzu to ja mam różnie jednego dnia mnie zalewa, drugiego sucho i we wszystkich kolorach więc w sumie to nie zwracam za bardzo uwagi już na to bo po co sobie wkręcać
Mnie przeziębienie nadal trzyma właśnie się zastanawiam czy do lekarza się nie zapisać bo pewnie dopiero na jutro będzie miejsce a jutro w nocy mam jechać do Gdańska więc wolałabym się lepiej czuć... Przy okazji podpytałabym co z moją chorobą lokomocyjną -
Czarnaa94 wrote:Dzień dobry dziewczyny
Co do śluzu to ja mam różnie jednego dnia mnie zalewa, drugiego sucho i we wszystkich kolorach więc w sumie to nie zwracam za bardzo uwagi już na to bo po co sobie wkręcać
Mnie przeziębienie nadal trzyma właśnie się zastanawiam czy do lekarza się nie zapisać bo pewnie dopiero na jutro będzie miejsce a jutro w nocy mam jechać do Gdańska więc wolałabym się lepiej czuć... Przy okazji podpytałabym co z moją chorobą lokomocyjną
Czarna, my mamy tak samo 6t i 4 d, przypomnij mi kiedy idziesz na pierwszą wizytę, a może już byłaś?
Ja zauważyłam, że poprzednim razem naprawdę źle się czułam, miałam okropne mdłości, cycki mi ciążyły, strasznie bolały itd... I się nie udało. A teraz czuję się całkiem dobrze, nie mam jakichś strasznych mdłosci, cycyki zaczynają dopiero delikatnie boleć, ale tylko jak je przycisnę... Może to dobry znak. -
cZARNA ja mam właśnie taką schizę z tym sluzem jest go mega dużo i jest żólty albo mleczno-żółty bezwonny najwięcej oczywiście jes po nocy po luteinie lekarz powiedział że to normalne ale ja się niestety martwię ;/ bo w ostatniej ciaży też zazczął robić się żółty potem pomarańczowy no a potem to już krwawienie...z tym że w poprzedniej ciąży beta mi nie rosła prawidłowo od samego początku
-
Mysz86 wrote:Czarna, my mamy tak samo 6t i 4 d, przypomnij mi kiedy idziesz na pierwszą wizytę, a może już byłaś?
Ja zauważyłam, że poprzednim razem naprawdę źle się czułam, miałam okropne mdłości, cycki mi ciążyły, strasznie bolały itd... I się nie udało. A teraz czuję się całkiem dobrze, nie mam jakichś strasznych mdłosci, cycyki zaczynają dopiero delikatnie boleć, ale tylko jak je przycisnę... Może to dobry znak.
Ja idę 22 marca pierwszy raz, bety też nie robiłam tylko 3 testy No właśnie może ten brak objawów to dobry znak, więc uszy do góry! -
okti89 wrote:cZARNA ja mam właśnie taką schizę z tym sluzem jest go mega dużo i jest żólty albo mleczno-żółty bezwonny najwięcej oczywiście jes po nocy po luteinie lekarz powiedział że to normalne ale ja się niestety martwię ;/ bo w ostatniej ciaży też zazczął robić się żółty potem pomarańczowy no a potem to już krwawienie...z tym że w poprzedniej ciąży beta mi nie rosła prawidłowo od samego początku
Skoro lekarz mówi że to normalne to na pewno tak jest kochana A skoro beta teraz dobrze przyrasta to nic tylko się cieszyć Uwierz mi u mnie śluz każdego dnia inny żółty, biały, przezroczysty, rozciągliwy, kremowy, galaretkowaty, wodnisty, każdy Mam nadzieję że to nic złego, tak w głębi siebie mam wiele obaw ale staram się żeby nadal leżały sobie tam głęboko i myślę pozytywnie -
Witajcie, mnie też rano głód budzi, godzinę przed budzikiem, wieczorami padam jak mucha kolo 21 (a zazwyczaj sowa jestem) i o 6, 7 już na nogach...
Najgorsze, to, że sernik od 2 dni siedzi w lodówce, a mnie cofa od patrzenia na niego... he, he, a ostatnio miałam ataki na słodkie, a teraz byle dalej ode mnie
u mnie śluz jest mały, biały, biało-żółty jak lekko ścięte białko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 10:09
-
Hej dziewczyny, nie wiem co robić...Wzięłam wczoraj wieczorem po raz pierwszy luteinę 50 (podjęzykowo) i dziś rano również i wlaśnie przed chwila byłam w wc i na wkładce mam delikatnie brązowe plamienie...
Do tej pory nie mialam plamień. TZN podczas starań o dziecko plamienia wystepowały przed okresem i brałam na nie duphaston 2x1 tabl, ale w cyklu, w którym zaszłam w ciążę ginekolog prywatny kazał odstawić dupka, no i się udalo i do tej pory nie mialam żadnych plamień. Jak byłam u niego na wizycie to stwierdził, że wszystko ok i nie mam brać żadnych leków.
Tylko, że poszłam wczoraj do ginekologa państwowego (po sierowanie na badania), który również zrobił mi USG i tak jak wczesniej pisałam przepisał mi luteinę bo wg niego mój progesteron jest za niski (17,40 w 4 tyg+5 dzień).
Czy to możliwe, ze po luteinie pojawiło się u mnie plamienie? Może mój organizm nie toleruje hormonów "z zewnątrz"? A moze to kwestia zbyt częstego USG?
Głupio mi dzwonić do prywatnego gina i przyznać się że wzięłam luteinę skoro mi nie zalecał... Nie wiem czy ja odstawić i poczekać co sie stanie, czy kontynuować...
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
Czarnaa94 wrote:Ja idę 22 marca pierwszy raz, bety też nie robiłam tylko 3 testy No właśnie może ten brak objawów to dobry znak, więc uszy do góry!
Pociesza mnie, że nie tylko ja tak późno idę do lekarza. Ale doszłam do wnioku, ze lepiej iść jak już będzie coś widać. Po co wcześniej się stresować. Ja idę 21 marca.Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
magda moim zdaniem powinnas zdecydowac sie na jednego lekarza, ale to juz chyba Ci pisalam i trzymac sie jego wytycznych, skoro zaczelo sie plamienie to ja bym od razu leciala do lekarza ( tak zreszta zrobilam wczoraj, choc na szczescie falszywy alarm )
moze u Ciebie rowniez??? niemniej jednak powinnas to skonsultowac?? ja tez biore kwas foliowy 5 mg.
scindapsus ale bym zjadla sernik
co do mojego sluzu to tez mam duzo i rozny, od przezroczystego, bialego po zolty, czasem zalewa czasem sucho -
aliss super, że plamienie zginęło
Monique o jeju sporo Ci beetka urosła bardzo ładnie hehe bliźniaki.? chwal się jak się tylko dowiesz kto zamieszkał w brzuszku
a ja dzisiaj już dużo lepiej się czuję, więc lecę na spacerek, uff w końcu, pójdziemy sobie całą rodzinką do parku
a co do śluzu mnie już od jakiegoś czasu tak zalewa, że często wkładki zmieniam, bo mi normalnie aż plamy na spodniach się robią jakbym się posikała ostatniop nawet w podpaskach chodziłam najcieńszych, w poprzedniej ciąży też to samo miałam ale mimo wszystko za każdym razem się boje czy to aby nie plamienie czy gorzej... ale fakt faktem myślę pozytywnie heh
Miłego dnia listopadóweczki.! ; ***Livia
Nela
Marcel