Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysz Ty mnie nawet nie strasz bo mnie też tak boli, tyle że u mnie te bóle występują dużo częsciej. Praktycznie codziennie mi towarzyszą te bóle i nasilają się wieczorem prosze Cię nie mów takich rzeczy bo moje całe pozytywne myslenie się chrzani...
-
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Bóle jajników i podbrzusza są naturalne i normalne. Jak nie ma plamień, krwawienia, mega bólu utrzymującego się długo TO NIC SIĘ NIE DZIEJE!
Dziewczyny, normalnie, bo pejcz wezmęMonique, Lavendula, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Aga hehe wszystkie będziemy miały jeszcze takie brzuszyska hehe ciekawe czy mi większy bęben nie wyskoczy
Mysz a Ci na prawdę się należy już hehehe przestań sobie wkręcać, bo może na serio sie cos stać fasolce od tych Twoich stresów, albo idź do ginka powiedz, że masz straszne bóle i usg niech zrobi, może się lepiej poczujesz jak zobaczysz Fasola.?Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:
Mysz a Ci na prawdę się należy już hehehe przestań sobie wkręcać, bo może na serio sie cos stać fasolce od tych Twoich stresów, albo idź do ginka powiedz, że masz straszne bóle i usg niech zrobi, może się lepiej poczujesz jak zobaczysz Fasola.?
Dziewczyny, przepraszam, ale poprzednia strata, która nie dawąła żadnych objawów, niski przyrost bety, brak wyrażnych objawów ciąży i to kłucie naprawdę mnie dobijają... Już sama nie wiem.
Dzwoniłam wczoraj do mojej lekarki, powiedziała, że taki jednorazowy niski przyrost jeszcze niczego nie przesądza, chociaż faktycznie powinien być większy. Ale żebym zrobiła betę jeszcze za 3 dni i przyszła do niej tak, jak się umówiłam w piątek, to będziemy obserwować.
Po jaką cholerę ja polazłam na tą betę.... -
Monique wrote:Mnie też boli codziennie, choć Magne B6 Mama złagodziło i to sporo. Nie dopuszczam myśli, że coś nie tak. W ciąży pozamacicznej beta słabo przyrasta ponoć.
No i jak tu się nie denerwować, mi przyrosła po 48 godzinach o jakieś 18% -
dziewczyny mogę dołączyć? dziś blada kreska - beta 42 ale to dopiero 24dc - ale mam sporo objawów m.in własnie ból takie jakby ciągniecie ściśnięcie w szyjce czy dole macicy, pogarsza się jak sporo chodze i wieczorem.. zażywam magnez i nospe - w pon ide na przyrost bety i do gina
-
Mysz idź do lekarza uspokoisz sę przy takiej becie na usg napewno będzie już pęcherzyk a może nawet zarodek. A kłuciem jajnikow to się ne przejmuj mi lekarz powiedział kłucier ciągnięcie wogóle nie zwracać uwagi dopiero kiedy pojawi się ból nie do wytrzymania bez tabletki
-
Mysz no przestań już!! ja też mam takie bóle! ostatnio nawet obudzilo mnie to w nocy! tak mnie zakuł prawy jajnik! bylam na usg i zarodek jest prawidłowo zagnieżdżony a bóle powiedziała mi że często mylimy z bólami jelit i żolądka, bo teraz przez te nasze zgagi i dziwne upodobania jedzeniowe to wszystko inaczej pracuje.. także głowa do góry!!
Nata echo serduszka było już w 5tyg i 6dniu ale to ponoć dużo zależy od sprzętu jaki ma lekarz
i mnie też spodnie już cisną ale ja mam grube endo i przez zto też brzuszek jest mocno wysadzony
Pati powiem Ci że waga zaskakująca!
Ja teraz startuje z wagą 51kg. (to i tak zakładam już jest 1kg w przód ) w poprzedniej ciąży startowałam z 50kg. w dniu porodu miałam 59kg oby tym razem było podobnie
Aliasss a jak u Ciebie samopoczucie??
Aga myśle że wcześniej nie ma sensu przynajmniej serduszko już na pewno zobaczysz
Izia witaj!! mój synek też Aleksander :)Tylko troszkę starszy
czy ktoś wie co się dzieję u KocieOczy?? martwię się o nią.. -
CZEŚĆ WAM WSZYSTKIM!
Melduję się znów z wieściami: według USG zarodek pojedynczy, jest tam, gdzie powinien być, a serduszko bije mu bardzo dzielnie
Nie mam ani fotki (beznadziejna ta przychodnia przy szpitalu w NS), ani nie pamiętam pomiarów (to z szoku i emocji), ale widziałam Maluszka i teraz mogę już spokojnie, czekać na kolejną wizytę u swojego lekarza
Według USG termin porodu przesunięty na 15.11.2014, ale to w sumie nie ma większego znaczenia.RewolucjaSięDzieje, Lavendula, xpatiiix3, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
No dziewczyny, tylko spokojnie, nie ma co się nakręcać niepotrzebnie...Psychika też wpływa na nasze odczucia, więc tylko spokój nas uratuje
Ja dziś też się zestresowałam bo rano po spacerze (byłam zrobić badania ogólne) podczas podcierania zauważyłam jasnobrazową niteczkę śluzu. Ostatnio zaczęłam brać luteinę podjęzykowo, myślę że to przez nią. Zadzwoniłam do gina i ten mnie uspokoił, mam jutro przyjechać na kontrolę...
No właśnie, KocieOczy daj znać czy wszystko ok?
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
Izia - cześć,
dziewczyny z tą wagą mnie dobijacie:)
mnie po poprzedniej ciąży zostało 8 kg i widzę, że teraz startuję z taką, jaką ostatnio miałam na koniec
żadne karmienie nie pomogło, pomimo racjonalnej diety (nie obżerałam się frytami i innymi takimi) tyłam i tyłam, no niestety, taka karma..
Z rozmiaru 36 zeszłam na 40, w w biuście 42 niekiedy i to mnie normalnie wk..
Dupę olać, ale biust mnie doprowadzi do spazmów, gdzie jest moja miseczka C pytam? no gdzie?
KocieOczy - ja też z niecierpliwością czekam na DOBRE wieści!
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Mysz86 wrote:Dziewczyny, a mnie co jakiś czas pobolewa prawa częśc podbrzusza. Tak jakby kłuł mnie jajnik... Ale tylko czasem, co parę dni, co jakiś czas, nie stale. Ja, jak to jak oczywiście boję się, że to ciąża pozamaciczna...
Mysza mńie tez boli i to nie co jakis czas, a ciagle cos tam czuje. Raz mocniej raz lzej. Czesciej z prawej strrońy, czasem z lewej
A na usg pecherzyk ulokowany tam gdzie trzeba.
Wczoraj bolalo mnie cale podbrzusze. Dzis juz ok. Biore no-spe i odpoczywam. Moze mialas owu z prawego janika.
Lec na usg bedziesz juz wiecej wiedziec -
A mnie nic nie boli, tylko jak dziś kichnelam to zakłulo w lewym jajniku i mnie to martwi z kolei, bo w poprzedniej ciazy miałam klucia i ciagniecia i to jest normalne.
Moje samopoczucie hmmmm... Nic nie czuje sie ciazowo, więc nadzwyczaj dobre, choc przyznam ze wypatruje objawow jakichś... Plamien póki co brak. -
Dziewczyny, obiecałam sobie, że w weekend nie zaglądam do internetu, czytam książki, haftuję (mam bardzo fajny wzór i przyszło dużo zamówionych na all mulin), mąż będzie, więc będe się nim cieszyła, jutro impreza z okazji rocznicy ślubu rodziców, w niedziele ma padac cały dzień, więc gorąca herbatka, "Hobbit" na blurey, bo dostałam od męża pod choinkę, a jeszcez nie mieliśmy kiedy obejżeć...
Miłego weekendu -
no ja mam nadzieję, że też zobaczę w poniedziałek moja ginka ma ponoć dobry sprzęt więc się okaże. Mnie też czasem zakuje w prawym jajniku, ale nie przejmuje się tym póki co:-) dobrze że wyjeżdżamy na weekend to nie będę myślała o poniedziałkowej wizycie.
Myszka jakbyś miała pozamaciczną to byś krwawiła albo plamiła, moja kuzynka tak miała, póki co nic takiego się nie dzieje u Ciebie więc jest wszystko ok:-)
głowa do góry i nie czytaj internetu bo tam co strona to opinia, a moim zdaniem dużo jest nieprawdziwych:D -
Mysz ja Cię na prawdę zleję w końcu!
Ja o 22 ruszam w podróż do Gdańska mamuśkę na lotnisko zawieźć. Strasznie mi się nie chce, tym bardziej że nie mogę wziąć tabletki a mam chorobę lokomocyjną -
Dziewczyny, kobitki.!
Wszystko będzie dobrze nie stresować mi tam fasolów
ja to po spacerku zmęczona strasznie dzisiaj znowu nachodziłam się 3h
Rewolucja z tą wagą to różnie bywa hehe ja startowałam teraz z wagą 62kg a zobaczymy ile mi przybyło bo pewnie już z 2 kg zauważyłam, że woda w organizmie mi się zatrzymuje...
No wiecie co, trądzik normalnie jak 13latka mam prawie całą twarz zsypaną hehe i tłustą cerę i włosy masakra jakaś ... ;oo
gosia super, że jest już widoczne serduszko a ja to już czwartku się nie mogę doczekać, aż zobaczę swoje serduszko/a
Izia witam i gratuluje
Mysz a kysz do ginka na usg będziesz spokojniejza zgraj na zwłokę przy rejestracji to przyjmą szybkoLivia
Nela
Marcel