X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Ja w przyszłym tyg ide farbować. A Mam pytanko odnośnie sikania !:D Też wciąz latacie? W II trym chyba powinno się to zmniejszyć a mnie dopada szczególnie na wieczór i w nocy latam średnio co godzine, a jak przysne na 2 to ledwo dolece do kibelka! Może to dlatego że wody pije duzo albo juz nie wiem ale irytuje mnie to:D
    Najwyraźniej taki nasz los - wysikiwać jedną szklankę wody na trzy raty :) :)

*

Jejuśku, co Wam dziewczyny z tymi brzuchami? Biorąc pod uwagę masowe występowanie wszelakich twardnień i ciągnięć na forum, zaczynam się martwić, że u mnie ich nie ma :)
    Albo to wysyp patologii... albo jednak jeszcze fizjologia, oby :)

Dotty84, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... a to dzięki , bo byłam dzisiaj u fryzjera i robił mi pasemka ...
    mówiłam ,że jestem w drugim trymestrze , ale powiedział ,że przy pasemkach nie dotyka się do skóry głowy ....
    amoniak czułam ... mam nadzieje ,że nic się nie stanie :/

r5bup6u.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisiii mi gin mówiła, że to nie chodzi o kontakt ze skórą tylko właśnie o zapach, którego powinno się unikać..

201411191762.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Sisiii mi gin mówiła, że to nie chodzi o kontakt ze skórą tylko właśnie o zapach, którego powinno się unikać..

no właśnie ... ale skoro powiedziałam ,że jestem w ciąży to chyba wiedział co robi
    Dobra nie panikuje już , bo zwariować idzie ...

r5bup6u.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie masz co panikować :) na pewno wiele kobiet farbuje włosy a fryzjerka raczej też wie co robi więc nic się nie martw :)
    Poza tym cały dzień nie spędziłaś w tym zapachu więc na pewno nic się nie stało :) najważniejsze, że pierwszy trymestr masz za sobą :) zresztą niektóre dziewczyny pisały że nawet w pierwszym trymestrze farbowały :)

sisiiii lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mamuśki, a już mi lepiej jeszcze mam twardy brzuch ale troszke odpuściło, a magnez biorę ostatnio 2x1 przez te twardnienia ale od wczoraj to już dość silne to było więc i nospa w ruch poszła, no trudno kazali leżeć, więc leżę mam nadzieję, że odpuści mi totalnie, bo jeszcze pobolewa i trzyma na początku myślałam, że to wzdęcie po tej fasolce, ae nie ma wzdęcia tylko dużą kulę twardą jak kamień mam w brzuchu, no macice...

No właśnie zwolniło się miejsce na 8.15 do tej ginki co do niej chodziłam, jakoś nie bardzo już jej ufam ale zrobi mi usg na pewno to zobaczymy co i jak :)

Strupka ale już fajniutki brzusio masz okrągły, mój to gigant każdy się dziwi ,że 5 miesiąc i już taki brzuń :D i już się przyłapałam na chodzeniu jak pingwin ,że na boki się bujam, jakbym nie mogła równowagi złapać, tez tak macie.?? xD

O niuniuś dokopał ciut w pępek czyli wszystko ok, już się nei martwię ,bo od wieczra się nie ruszał...

I ja farbuje bez amoniaku, nie maretw się na pewno wszystko ok będzie :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś cały targ przeszłam i czereśni nie było, same truskawki..

co do siku mam to samo, w nocy ze dwa razy i aż tak że boli brzuch/pęcherz cały

a co do brzucha to u mnie nic sie nie dzieje, żadnych bóli poza więzadłami ale przyznam sie szczerze że się nie przemęczam, dużo leże, w zasadzie do południa robie obiad i ogarniam, to jest jakaś godzinka, i dopiero po 16 jak synek wraca i mąż to się więcej ruszam, do tego cały czas biore magnez, brzuszka nietykam, nic nie nosze i oby tak dalej było..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Monique Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem z tych które sikają non stop...dodatkowo mam często pieczenie i ból przy tym. Wczoraj ginka skierowała mnie na posiew moczu, by się upewnić co to za cholerstwo. Na pęcherz w ciąży niestety tylko żurawinka, broń boże furaginę sobie zapodawać. AAA i jeszcze urosept mam kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 15:48

e43bfde7db.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbuję się w sobotę, ale mam nadzieję, że fryzjer ma farbę bez amoniaku, bo pytałam i mi mówiła, że od II trymestru można i że teraz są takie farby w salonach, że nie szkodzą, ale czy to znaczy, że bez amoniaku,hmm.

Ja właśnie mam ten częstomocz. Ale ja przed ciążą miałam też. Biorę żuravit doraźnie, ale właściwie teraz sporo więcej piję niż kiedyś, to pewnie też ma wpływ. W nocy wstaję, czasem 2 razy, jak dłużej poczekam to też aż boli.

Ja dziś na no-spie, bo bardzo mnie bolały więzadła, ani sie przekręcić, także odpoczywam od spacerów i pozycja półleżąca.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się właśnie zmniejszyła częstotliwość sikania. Wcześniej latałam co godzinę i wydalałam może z 15 ml moczu, a teraz już w sumie normalnie, przeważnie nawet przesypiam całą noc bez wstawania do łazienki.

Zjadłam pół ananasa i język mnie szczypie, ale był pyszny :)

Mąż odebrał mi wyniki i tylko z TSH jestem zadowolona, bo 1,7.
    W morfologii obniżony hematokryt i na granicy granicy normy RBC i hemoglobina :(
    Na dodatek mocz mam mętny, pH 9 i w osadzie fosforany.
    Wizyta dopiero za tydzień, więc już dziś zacznę brać żuravit.

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Dziewczyny , farbujecie włosy w ciąży?
    Myślicie ,że to może zaszkodzić dziecku?

Niby piszą ,że w drugim trymestrze już można .
    a ja farbowałam w pierwszym. moja gin mowi ze to jakas nagonka z tymi farbami...
    moja fryzjerka i tak uzywa takich bez amoniaku:)) ide na poczatku czerwca

Dotty84 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Ja też jestem z tych które sikają non stop...dodatkowo mam często pieczenie i ból przy tym. Wczoraj ginka skierowała mnie na posiew moczu, by się upewnić co to za cholerstwo. Na pęcherz w ciąży niestety tylko żurawinka, broń boże furaginę sobie zapodawać. AAA i jeszcze urosept mam kupić.
    Żurawinkę to profilaktycznie, ale jak już jest zakażenie to trza leczyć, choć rzeczywiście Furaginu nie można w naszym stanie, podaje się tradycyjne antybiotyki.
    Zakażenie układu moczowego w ciąży nie jest tak pobłażliwie traktowane jak przed, wg wytycznych jest to od razu zakażenie powikłane.
    Niestety nawet w rodzinie niedawno doświadczyłam bardzo przykrych konsekwencji tego typu infekcji... Także dbać o siebie dziewczynki, pić dużo i przepłukiwać drogi moczowe i nie dopuścić do pieczenia czy parcia :)

zupaztytki lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Ja w przyszłym tyg ide farbować. A Mam pytanko odnośnie sikania !:D Też wciąz latacie? W II trym chyba powinno się to zmniejszyć a mnie dopada szczególnie na wieczór i w nocy latam średnio co godzine, a jak przysne na 2 to ledwo dolece do kibelka! Może to dlatego że wody pije duzo albo juz nie wiem ale irytuje mnie to:D
    co najmniej 4 razy w nocy:))

qq87j44jhto0od0f.png

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj, ja też, siku co pół godziny, ale też piję jak smok, woda hektolitrami :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachciało mi się ciasteczek na wagę, takich z czymś, ale nie wiem z czym. I żeby były lukrowane, albo nie....:D

I szparagi kupię.

Goplana, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko nie ciastka,ale owocki jak najbardziej :) mnie rowniez dzis brzuch pobolewa ale narazie jest ok,zaraz wam wrzuce fotke brzucha z dzisiaj

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i ja siusiam i siusiam wyjdę z kibelka i zaraz mogę znowu wracać hehehe :P ale nie to że jakaś infekcja tylko po prostu mam takie parcie na pęcherz co raz to :P ale za to od drugiego trym już nie muszę w nocy wstawać jakoś przesypiam całą noc, ale to już niedługo :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od wczoraj mam strasznie twardy brzuch i pobolewa. Zastanawiam się czy nie jechać na dyżur:( nie wiem co robić:( Ruchy też już delikatne czułam a od wczoraj nie czuję:( Nospę łykam i leże dużo. Dodatkowo łapie mnie skurcz z prawej strony albo już panikować zaczynam

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie chyba na tym etapie już hiksy się zaczynają, co nie.? Może po prostu tak temu to odczuwamy.?

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Dzięki mamuśki, a już mi lepiej jeszcze mam twardy brzuch ale troszke odpuściło, a magnez biorę ostatnio 2x1 przez te twardnienia ale od wczoraj to już dość silne to było więc i nospa w ruch poszła, no trudno kazali leżeć, więc leżę mam nadzieję, że odpuści mi totalnie, bo jeszcze pobolewa i trzyma na początku myślałam, że to wzdęcie po tej fasolce, ae nie ma wzdęcia tylko dużą kulę twardą jak kamień mam w brzuchu, no macice...

No właśnie zwolniło się miejsce na 8.15 do tej ginki co do niej chodziłam, jakoś nie bardzo już jej ufam ale zrobi mi usg na pewno to zobaczymy co i jak :)

Strupka ale już fajniutki brzusio masz okrągły, mój to gigant każdy się dziwi ,że 5 miesiąc i już taki brzuń :D i już się przyłapałam na chodzeniu jak pingwin ,że na boki się bujam, jakbym nie mogła równowagi złapać, tez tak macie.?? xD

O niuniuś dokopał ciut w pępek czyli wszystko ok, już się nei martwię ,bo od wieczra się nie ruszał...

I ja farbuje bez amoniaku, nie maretw się na pewno wszystko ok będzie :D

Od kilku dni zauważyłam ze nie ide a sie tocze. Bol wiezadel, krzyza i robię sie kaczka.
    Moje małe tez sie teraz uaktywniło :) zjadlam dwie mufinki, pewnie tez lubi słodkości :)
    Najważniejsze zeby sprawdIla czy wszystko ok. Odpoczywaj do jutra:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ