X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=877580538923218&set=p.877580538923218&type=1

desou lubi tę wiadomość

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie wrote:
    Witaj Ninusia. Musisz sobie ten kod suwaczkowy wkleić w ustawieniach w zakładce "społecznośc" w miejscu "Twój podpis na forum".

Dziękuję Ci bardzo za pomoc :*

jmmg93c.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ...
    co do bóli w podbrzuszu... proszę, nie bagatelizujcie tego, nie zawsze jest to normą ... lepiej dla własnego spokoju pojedźcie do szpitala lub swojego lekarza....
    moje bóle też miały być normą.... a jednak w niedzielę wylądowałam w szpitalu... okazało się, że to przez nerki i bakterie w moczu... dziś już jestem w domku, z antybiotykami i luteiną :(
    dbajcie o siebie Maleńkie, bo "nie zawsze tak ma być"
    buziaki dla Was :*

jmmg93c.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczescie brzuch boli juz mniej.. leze, leze i jeszcze raz leze:-)
    u lekarza bylam dopiero co w czwartek, wyniki mialam dobre, szyjke dobra wiec obstawiam to przemeczenie. ruchy malenstwa ciagle czuje :-) czekam do jutra jak bedzie ok tzn. ze to od lazenia po tych sklepach..

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam smaka na kwaśną ogórkową, którą właśnie teraz wcinam.. ah te zachcianki i ich natychmiastowa realizacja :).

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchowi chyba posmakowała, rośnie w brzuchu, moje wiązadła ledwo dają radę.

mada_lena lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 link nie działa

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł detektor tętna! Praktycznie w windzie już miałam go gotowego do użycia;).

I jestem zaskoczona bo wyraźnie słychać właśnie tętno!:) musiałam trochę pojeździć po brzuchu i poszukać potomka, ale dość szybko się znalazł:) ze swoim szybkim tętnem (to prawda, że bardzo łatwo odróżnia się tętno dziecka od innych odgłosów...).

Muszę Wam powiedzieć, że jak długo nic po mnie nie było widać, tak od 2 tygodni mój brzuch rośnie w zastraszającym tempie i niedługo dogonię pati... Normalnie noszę dość luźne ciuchy (nic obcisłego), a już jestem przepuszczana w kolejkach, dziś kobieta ustąpiła mi miejsce w autobusie... Co do chodzenia to też zauważyłam, że zaczęłam trochę inaczej chodzić. To jeszcze nie jest pingwin, ale jakby bardziej odchylona, żeby złapać nowy środek ciężkości. No i bardzo zmieniło mi się tempo:). Kiedyś chodziłam bardzo szybko a teraz niestety - krok spacerowy - wyłącznie...

Dotty84, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Ja też jestem z tych które sikają non stop...dodatkowo mam często pieczenie i ból przy tym. Wczoraj ginka skierowała mnie na posiew moczu, by się upewnić co to za cholerstwo. Na pęcherz w ciąży niestety tylko żurawinka, broń boże furaginę sobie zapodawać. AAA i jeszcze urosept mam kupić.

polecam herbatkę z liści brzozy...

jmmg93c.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja dziś miałam smaka na kwaśną ogórkową, którą właśnie teraz wcinam.. ah te zachcianki i ich natychmiastowa realizacja :).

Ogórkowaaaaaa o mamusiu!!!! mniam mniam!:)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja najpierw truskawki z nutellą a teraz naleśniki z nutellą i truskawkami:D jestem peeeełna i ociężała:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja normalnie dostałam speeda II trymestru :) Jestem jak nowonarodzona, i pomimo że przytyłam parę kilo to zasuwam jak mały samochodzik. Chodzę 3 razy w tygodniu na basen, co drugi dzień robię ok. 10km pieszo - i pomyśleć że jeszcze kilka tygodni temu leżałam całe dnie i gapiłam się w ścianę :)
    Mdłości mi nawet minęły, na co już traciłam nadzieję :)
    Mam nadzieję, że tak już zostanie hihi... pewnie do czasu wielkiego brzucholka :)
    Dzisiaj słyszałam pikanie serduszka małego u ginki, to się uspokoiłam, że żyw - bo już się bałam, że ta gwałtowna przemiana może być związana, z tym że coś się stało mojemu pasożytkowi :)

Dotty84, Lavendula, Maga31, Mamadomina lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    blue00 link nie działa

Kurcze,mnie sie otwiera:-\ ,na chwile obecna nie mam jak inaczej przeslac fotki chyba,ze komus przez telefon

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlabym ogórkowej teraz zaraz!
    Słuchajcie krótki bezbolesny skurcz, tak bardziej z lewej strony to mógłbyc braxton? Trwał chwile.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 22:17

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png

Wysłany: 28 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Zjadlabym ogórkowej teraz zaraz!
    Słuchajcie krótki bezbolesny skurcz, tak bardziej z lewej strony to mógłbyc braxton? Trwał chwile.

To ni Braxton;)

a tak poważnie to może być, to już ten czas :)

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 28 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    A ja normalnie dostałam speeda II trymestru :) Jestem jak nowonarodzona, i pomimo że przytyłam parę kilo to zasuwam jak mały samochodzik. Chodzę 3 razy w tygodniu na basen, co drugi dzień robię ok. 10km pieszo - i pomyśleć że jeszcze kilka tygodni temu leżałam całe dnie i gapiłam się w ścianę :)

10 km o rany!
    podziwiam, ja nie dałabym rady, a już napewno nie co drugi dzień :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby w 17 tyg mogą sie pojawić....
    Dr Google tez tak pisze;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 18 tydzień!

Jutro idziemy na pobranie krwi, zaliczyć wizytę u gin, pooglądać wózki 'na żywo' :P no i na koniec u mnie w mieście jest Świadoma mama więc wybieramy się na spotkanie.

Intensywny dzień nas czeka.. nie to co zazwyczaj.. :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka ale ja Wam zazdroszcze tych ruchów dziecka. ja jeszcze nie czuje nic :( niech ten tydzień szybko mija;p nawet nie mysle o weselu tylko o tej wizycie 4tego czerwca ;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam dziś 17ty tydzień!:) 40% za mną...

i zakończyłam nałogowe branie no-spy... mój nowy lekarz kręcił na nią nosem, ale mówił, że skoro poprzedni zalecił, tzn. że miał powody...

postanowiłam odstawić po jednej dziennie, a w ciągu ostatniego tygodnia wzięłam raz, jak się przemęczyłam, i jakoś żyję! (i kulka też, słyszałam wczoraj na własne uszy:)).

mada_lena lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ