Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kochane ...
co do bóli w podbrzuszu... proszę, nie bagatelizujcie tego, nie zawsze jest to normą ... lepiej dla własnego spokoju pojedźcie do szpitala lub swojego lekarza....
moje bóle też miały być normą.... a jednak w niedzielę wylądowałam w szpitalu... okazało się, że to przez nerki i bakterie w moczu... dziś już jestem w domku, z antybiotykami i luteiną
dbajcie o siebie Maleńkie, bo "nie zawsze tak ma być"
buziaki dla Was :* -
na szczescie brzuch boli juz mniej.. leze, leze i jeszcze raz leze:-)
u lekarza bylam dopiero co w czwartek, wyniki mialam dobre, szyjke dobra wiec obstawiam to przemeczenie. ruchy malenstwa ciagle czujeczekam do jutra jak bedzie ok tzn. ze to od lazenia po tych sklepach..
-
Przyszedł detektor tętna! Praktycznie w windzie już miałam go gotowego do użycia;).
I jestem zaskoczona bo wyraźnie słychać właśnie tętno!musiałam trochę pojeździć po brzuchu i poszukać potomka, ale dość szybko się znalazł
ze swoim szybkim tętnem (to prawda, że bardzo łatwo odróżnia się tętno dziecka od innych odgłosów...).
Muszę Wam powiedzieć, że jak długo nic po mnie nie było widać, tak od 2 tygodni mój brzuch rośnie w zastraszającym tempie i niedługo dogonię pati... Normalnie noszę dość luźne ciuchy (nic obcisłego), a już jestem przepuszczana w kolejkach, dziś kobieta ustąpiła mi miejsce w autobusie... Co do chodzenia to też zauważyłam, że zaczęłam trochę inaczej chodzić. To jeszcze nie jest pingwin, ale jakby bardziej odchylona, żeby złapać nowy środek ciężkości. No i bardzo zmieniło mi się tempo:). Kiedyś chodziłam bardzo szybko a teraz niestety - krok spacerowy - wyłącznie...Dotty84, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Monique wrote:Ja też jestem z tych które sikają non stop...dodatkowo mam często pieczenie i ból przy tym. Wczoraj ginka skierowała mnie na posiew moczu, by się upewnić co to za cholerstwo. Na pęcherz w ciąży niestety tylko żurawinka, broń boże furaginę sobie zapodawać. AAA i jeszcze urosept mam kupić.
polecam herbatkę z liści brzozy... -
Agusia ;) wrote:Ja dziś miałam smaka na kwaśną ogórkową, którą właśnie teraz wcinam.. ah te zachcianki i ich natychmiastowa realizacja
.
Ogórkowaaaaaa o mamusiu!!!! mniam mniam!Agusia ;) lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
A ja normalnie dostałam speeda II trymestru
Jestem jak nowonarodzona, i pomimo że przytyłam parę kilo to zasuwam jak mały samochodzik. Chodzę 3 razy w tygodniu na basen, co drugi dzień robię ok. 10km pieszo - i pomyśleć że jeszcze kilka tygodni temu leżałam całe dnie i gapiłam się w ścianę
Mdłości mi nawet minęły, na co już traciłam nadzieję
Mam nadzieję, że tak już zostanie hihi... pewnie do czasu wielkiego brzucholka
Dzisiaj słyszałam pikanie serduszka małego u ginki, to się uspokoiłam, że żyw - bo już się bałam, że ta gwałtowna przemiana może być związana, z tym że coś się stało mojemu pasożytkowiDotty84, Lavendula, Maga31, Mamadomina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mada_lena wrote:Zjadlabym ogórkowej teraz zaraz!
Słuchajcie krótki bezbolesny skurcz, tak bardziej z lewej strony to mógłbyc braxton? Trwał chwile.
To ni Braxton;)
a tak poważnie to może być, to już ten czasGoplana lubi tę wiadomość
Goplana wrote:A ja normalnie dostałam speeda II trymestru
Jestem jak nowonarodzona, i pomimo że przytyłam parę kilo to zasuwam jak mały samochodzik. Chodzę 3 razy w tygodniu na basen, co drugi dzień robię ok. 10km pieszo - i pomyśleć że jeszcze kilka tygodni temu leżałam całe dnie i gapiłam się w ścianę
10 km o rany!
podziwiam, ja nie dałabym rady, a już napewno nie co drugi dzień
Zaczynamy 18 tydzień!
Jutro idziemy na pobranie krwi, zaliczyć wizytę u gin, pooglądać wózki 'na żywo'no i na koniec u mnie w mieście jest Świadoma mama więc wybieramy się na spotkanie.
Intensywny dzień nas czeka.. nie to co zazwyczaj..xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
ja zaczynam dziś 17ty tydzień!
40% za mną...
i zakończyłam nałogowe branie no-spy... mój nowy lekarz kręcił na nią nosem, ale mówił, że skoro poprzedni zalecił, tzn. że miał powody...
postanowiłam odstawić po jednej dziennie, a w ciągu ostatniego tygodnia wzięłam raz, jak się przemęczyłam, i jakoś żyję! (i kulka też, słyszałam wczoraj na własne uszy:)).mada_lena lubi tę wiadomość