Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, wczoraj późnym wieczorem, gdy leżałam na kanapie poczułam takie delikatne jakby pękające bąbelki w brzuchu. Ciekawe, czy to mogły być te pierwsze ruchy dziecka, czy jednak coś mi się trawiło.

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No i ładnie każą wziąć nospe i leżeć, a co mi to leżenie da jak przez noc gorzej jest i mocniej boli... ehh... nawet ta nospa nie pomaga, a dwie wzięłam jakoś o 8 ,to jak wziąć jeszcze czy się wstrzymać.?? Kur*** ot lekarze... Najlepiej podejde jutro tutaj obok niech sprawdzi czy wszystko ok jest...

Niechcący kliknąło mi sie lubie. Nie lubie:(
    Pati weź sobie jeszcze magnez do tej nospy. I odpoczywaj.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja wczoraj byłam na zajeciach z parazytologii, mielismy te wszystkie robale, jaja glisty ludzkiej, tasiemce, włośnie i inne okropnosci.

Caly czas mam wrazenie ze sie czymś zaraziłam... Aż w nocy koszmary miałam. Co najgorsze jeszcze dwa razy musze tam iść!

chyba jednak nie jestem do końca normalna, bo ja bardzo lubiłam parazyty;);)
    Goplana no niezłe :D haha

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    A jakbyś szła w sandalkach?? :D

że np. blizniaki?:))))))))

mada_lena lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    tez cos takiego czuje tylko z boku :) i nie wiem co to jest
    i ja wczoraj czulam po lewej stronie. nie umiem sobie wyobrazic jak duza jest macicia i dokad siega...

qq87j44jhto0od0f.png

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, odpoczywaj i nie denerwuj się. A jak masz możliwość to może podejdź jutro sprawdź co się dzieję, na pewno będziesz spokojniejsza.

Ja zaraz się wybieram do lekarza, myślałam, że nie przeżyje tego miesiąca czekając na wizytę... :)

A przy okazji pochwalę się troszkę moim brzuszkiem w 17 tygodniu:)

0ca20979617370famed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 14:08

nick nieaktualny, Fidelissa, Viviana, Dotty84, Nata, Lavendula, anusiaa90, karmelek, Agata92, maaartinka, Goplana, RewolucjaSięDzieje, nick nieaktualny, Maga31, Agusia ;), Mamadomina, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam rano w sanepiedzie gdzie wczoraj dzwonilam i umowilam sie ze przyjde zrobic awidnosc toxo.
    najpierw powiedzieli ze mnie nie przyjma bo nie chce zrobic Toxo igG i igM. powiedzialam ze nikt nie mowil i ze przeciez robilam wczoraj w innym labolatorium.
    to pytaja gdzie mam wyniki.
    ja na to - czy ktos mi powiedzial ze mam przyniesc? jestem w ciazy, na czczo i musze mi pobrac krew.

wreszcie po awanturze i zaplaceniu 63zl laskawie zrobili pobor krwi, wyniki w piatek w internecie.............masakra.

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati lez grzecznie i odpoczywaj a jutro do ginki.
    Karmelek trzymaj sie:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Viviana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja od wczoraj mam mega twardnienia, wieczorem jeszcze nie było tak źle a dzisiaj rano jak wstałam to kamień miałam w brzuchu... nospa w ruch i co godzinka spokoju może i to mimo wszystkjo napięty był, a teraz znowu kamień aż boli taki napięty myślę, czy by nie podjechać na ip, no ale niby jutro w razie czego mogę podejść do ginki tutaj obok... Sama nie wiem, jestem już po lekcjach i leżę sobie ,bo przed chwilką do domu wróciłam... ;)

Napisałam do mamy podskoczy może zaraz na patologie albo na ip zajdzie, o ile dzisiaj u niej dyżur mają...

Pati ja byłam w tamtym tygodniu u gienka mówilam mu o tym twardnieniu to kazał mi brać codziennie 2x1 no-spa i magnez 2x1 i wiesz brałam tak ze 4 dni i pomogło, potem no-spe łykałam jedną tabletkę ale bardziej na bóle więzadeł a twardnienie ustało. Poza tym jak zjadłam czy coś porobiłam to się zaraz kładłam.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, ja czuję te kopniaki w najwyższym punkcie ok 2 cm poniżej pępka. Niżej gorzej, chyba dlatego że mam łożysko na przedniej ścianie a dolny odcinek wchodzi do ujścia wewnętrznego, tak mam napisane w usg.

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Annabela Nowa

Wysłany: 28 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i usg genetycznym. Kosc nosowa jest, przeziernosc 1.4, serduszko ok. Dzidzius ma 79 mm i 85 g. Nie widac niestety czy to chlopiec czy dziewczynka, ale moze za miesiac sie dowiem. Jestem przeszczesliwa, moje malutkie jest zdrowe i pieknie rosnie :-)

maaartinka, anusiaa90, karmelek, sisiiii, Agata92, Fidelissa, nick nieaktualny, mada_lena, Maga31, Nata, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

w57vpc0znlhdkbim.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam, ze tfu tfu bole ustaly! leze plackiem caly dzien i jest lepiej!! moze to faktycznie po tym moim lazeniu calodniowym w niedziele i jeszcze przez caly ranek w poniedzialek? oby juz bole nie wrocily!! ja ruchy maluszka tez juz czuje, na poczatku bylo to takie jakby laskotanie od srodka a teraz juz delikatne kopniaki :-). wczoraj nawet delikatnie pod reka poczulam :-) dzis tez leze caly czas z reka na brzuchu :-) rano czulam, teraz od poludnia maluek chyba spi :-)

mada_lena lubi tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja właśnie leże na wznak i patrze sobie jak mi sie rusza brzuch :) troszke pod pępkiem

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , farbujecie włosy w ciąży?
    Myślicie ,że to może zaszkodzić dziecku?

Niby piszą ,że w drugim trymestrze już można .

r5bup6u.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowałam w niedziele :) ale wybrałam farbę bez amoniaku :) moja gin powiedziała, że spokojnie można od drugiego trymestru farbować :)

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Dziewczyny , farbujecie włosy w ciąży?
    Myślicie ,że to może zaszkodzić dziecku?

Niby piszą ,że w drugim trymestrze już można .

farbuje farbami bez amoniaku

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tyg ide farbować. A Mam pytanko odnośnie sikania !:D Też wciąz latacie? W II trym chyba powinno się to zmniejszyć a mnie dopada szczególnie na wieczór i w nocy latam średnio co godzine, a jak przysne na 2 to ledwo dolece do kibelka! Może to dlatego że wody pije duzo albo juz nie wiem ale irytuje mnie to:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farbuję od początku farbą bez amoniaku - L'Oreal w takim jakby domku

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przez was dalej za mną chodzą te czereśnie! Zaraz po pracy pędzę w poszukiwania bo przecież zwariuję! :) i może jeszcze arbuzik by się przydał :)

Evik ja od samego początku mało sikam i trochę mnie to martwi :/
    ale dużo też nie pije bo poprostu mi się nie chce a ciężko mi się do tego zmusić.. Staram się mieć szklankę koło siebie żeby mi się przypominało żeby chociaż łyczka zrobić ale niestety niewiele mi to daje..

201411191762.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evik ja tez co chwile sikam :/ w nocy wstaje tak z dwa razy, ale jak juz sie obudze to mnie az brzuch. pecherz caly boli :/

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ