X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, wczoraj późnym wieczorem, gdy leżałam na kanapie poczułam takie delikatne jakby pękające bąbelki w brzuchu. Ciekawe, czy to mogły być te pierwsze ruchy dziecka, czy jednak coś mi się trawiło.

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No i ładnie każą wziąć nospe i leżeć, a co mi to leżenie da jak przez noc gorzej jest i mocniej boli... ehh... nawet ta nospa nie pomaga, a dwie wzięłam jakoś o 8 ,to jak wziąć jeszcze czy się wstrzymać.?? Kur*** ot lekarze... Najlepiej podejde jutro tutaj obok niech sprawdzi czy wszystko ok jest...

Niechcący kliknąło mi sie lubie. Nie lubie:(
    Pati weź sobie jeszcze magnez do tej nospy. I odpoczywaj.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja wczoraj byłam na zajeciach z parazytologii, mielismy te wszystkie robale, jaja glisty ludzkiej, tasiemce, włośnie i inne okropnosci.

Caly czas mam wrazenie ze sie czymś zaraziłam... Aż w nocy koszmary miałam. Co najgorsze jeszcze dwa razy musze tam iść!

chyba jednak nie jestem do końca normalna, bo ja bardzo lubiłam parazyty;);)
    Goplana no niezłe :D haha

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    A jakbyś szła w sandalkach?? :D

że np. blizniaki?:))))))))

mada_lena lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    tez cos takiego czuje tylko z boku :) i nie wiem co to jest
    i ja wczoraj czulam po lewej stronie. nie umiem sobie wyobrazic jak duza jest macicia i dokad siega...

qq87j44jhto0od0f.png

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, odpoczywaj i nie denerwuj się. A jak masz możliwość to może podejdź jutro sprawdź co się dzieję, na pewno będziesz spokojniejsza.

Ja zaraz się wybieram do lekarza, myślałam, że nie przeżyje tego miesiąca czekając na wizytę... :)

A przy okazji pochwalę się troszkę moim brzuszkiem w 17 tygodniu:)

0ca20979617370famed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 14:08

Reverie, Fidelissa, Viviana, Dotty84, Nata, Lavendula, anusiaa90, karmelek, Agata92, maaartinka, Goplana, RewolucjaSięDzieje, blue00, Maga31, Agusia ;), Mamadomina, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam rano w sanepiedzie gdzie wczoraj dzwonilam i umowilam sie ze przyjde zrobic awidnosc toxo.
    najpierw powiedzieli ze mnie nie przyjma bo nie chce zrobic Toxo igG i igM. powiedzialam ze nikt nie mowil i ze przeciez robilam wczoraj w innym labolatorium.
    to pytaja gdzie mam wyniki.
    ja na to - czy ktos mi powiedzial ze mam przyniesc? jestem w ciazy, na czczo i musze mi pobrac krew.

wreszcie po awanturze i zaplaceniu 63zl laskawie zrobili pobor krwi, wyniki w piatek w internecie.............masakra.

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati lez grzecznie i odpoczywaj a jutro do ginki.
    Karmelek trzymaj sie:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Viviana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja od wczoraj mam mega twardnienia, wieczorem jeszcze nie było tak źle a dzisiaj rano jak wstałam to kamień miałam w brzuchu... nospa w ruch i co godzinka spokoju może i to mimo wszystkjo napięty był, a teraz znowu kamień aż boli taki napięty myślę, czy by nie podjechać na ip, no ale niby jutro w razie czego mogę podejść do ginki tutaj obok... Sama nie wiem, jestem już po lekcjach i leżę sobie ,bo przed chwilką do domu wróciłam... ;)

Napisałam do mamy podskoczy może zaraz na patologie albo na ip zajdzie, o ile dzisiaj u niej dyżur mają...

Pati ja byłam w tamtym tygodniu u gienka mówilam mu o tym twardnieniu to kazał mi brać codziennie 2x1 no-spa i magnez 2x1 i wiesz brałam tak ze 4 dni i pomogło, potem no-spe łykałam jedną tabletkę ale bardziej na bóle więzadeł a twardnienie ustało. Poza tym jak zjadłam czy coś porobiłam to się zaraz kładłam.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, ja czuję te kopniaki w najwyższym punkcie ok 2 cm poniżej pępka. Niżej gorzej, chyba dlatego że mam łożysko na przedniej ścianie a dolny odcinek wchodzi do ujścia wewnętrznego, tak mam napisane w usg.

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Annabela Nowa

Wysłany: 28 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i usg genetycznym. Kosc nosowa jest, przeziernosc 1.4, serduszko ok. Dzidzius ma 79 mm i 85 g. Nie widac niestety czy to chlopiec czy dziewczynka, ale moze za miesiac sie dowiem. Jestem przeszczesliwa, moje malutkie jest zdrowe i pieknie rosnie :-)

maaartinka, anusiaa90, karmelek, sisiiii, Agata92, Fidelissa, blue00, mada_lena, Maga31, Nata, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

w57vpc0znlhdkbim.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam, ze tfu tfu bole ustaly! leze plackiem caly dzien i jest lepiej!! moze to faktycznie po tym moim lazeniu calodniowym w niedziele i jeszcze przez caly ranek w poniedzialek? oby juz bole nie wrocily!! ja ruchy maluszka tez juz czuje, na poczatku bylo to takie jakby laskotanie od srodka a teraz juz delikatne kopniaki :-). wczoraj nawet delikatnie pod reka poczulam :-) dzis tez leze caly czas z reka na brzuchu :-) rano czulam, teraz od poludnia maluek chyba spi :-)

mada_lena lubi tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja właśnie leże na wznak i patrze sobie jak mi sie rusza brzuch :) troszke pod pępkiem

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , farbujecie włosy w ciąży?
    Myślicie ,że to może zaszkodzić dziecku?

Niby piszą ,że w drugim trymestrze już można .

r5bup6u.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowałam w niedziele :) ale wybrałam farbę bez amoniaku :) moja gin powiedziała, że spokojnie można od drugiego trymestru farbować :)

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Dziewczyny , farbujecie włosy w ciąży?
    Myślicie ,że to może zaszkodzić dziecku?

Niby piszą ,że w drugim trymestrze już można .

farbuje farbami bez amoniaku

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tyg ide farbować. A Mam pytanko odnośnie sikania !:D Też wciąz latacie? W II trym chyba powinno się to zmniejszyć a mnie dopada szczególnie na wieczór i w nocy latam średnio co godzine, a jak przysne na 2 to ledwo dolece do kibelka! Może to dlatego że wody pije duzo albo juz nie wiem ale irytuje mnie to:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farbuję od początku farbą bez amoniaku - L'Oreal w takim jakby domku

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przez was dalej za mną chodzą te czereśnie! Zaraz po pracy pędzę w poszukiwania bo przecież zwariuję! :) i może jeszcze arbuzik by się przydał :)

Evik ja od samego początku mało sikam i trochę mnie to martwi :/
    ale dużo też nie pije bo poprostu mi się nie chce a ciężko mi się do tego zmusić.. Staram się mieć szklankę koło siebie żeby mi się przypominało żeby chociaż łyczka zrobić ale niestety niewiele mi to daje..

201411191762.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evik ja tez co chwile sikam :/ w nocy wstaje tak z dwa razy, ale jak juz sie obudze to mnie az brzuch. pecherz caly boli :/

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ