X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) u nas dzis poszły w ruch mega kopniaki;) nawet maz poczuł:) jego mina bezcenna :) kręciła sie rano i teraz jak juz leżę.
    ja nie dosc, ze chodzę na badania z druga połowa to jeszcze czasem on sam mi je robi;) w sensie usg przez brzuch ;) zawsze patrzy jak zaczarowany na monitor:)
    Zakupilam na allegro kiecke, bo juz w nic nie wchodzę. Niby waga do przodu 2,5 kg za bardzo poza brzuszkiem nie widac tych kg, ale juz sukienek nie założę z zeszłego roku. A jeszcze jakis czas temu mierzyłam i było nawet. Dzis mega swedział mnie brzuch.... Nie rozstaje sie z balsamem.
    Miłej nocki mamusie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 22:30

Nata, Viviana, Agusia ;), xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, spróbuj sprawdzić stetoskopem, podobno około 20-25 tygodnia już słychać normalnie, nie trzeba dopplera :)

Poza tym jak synek się tak wierci, to może nie warto wydawać kasy??? Zwłaszcza że niedlugo na pewno stetoskopem się wyłapie serduszko dzieciaczka :)

Och, napaliłam się, złapałam mój stetoskop kardiologiczny i... g...o słyszałam - dosłownie ;) perystaltyka zagłusza wszystko, najwyraźniej bez wzmocnienia echosondą w tym tygodniu u mnie nie da rady :)

Aaaa, dziewczyny patrzcie na częstość/min, cobyście nie osłuchiwały własnej aorty - to jednak wielkie naczynie średnicy węża ogrodowego i hałasuje też nieźle :)
    Też chyba sobie kupię tę zabawkę, bo ruchów nie czuję, mdłości minęły, więc zaczynam się martwić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 23:43

jftycms.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana zdaje się, że wcześniej pytałaś czy słyszę dwa tętna używając detektora. Słyszę jedno, albo swoje (oscyluje w granicach 78-90) albo kluska (130 w górę) upewniam się na wyświetlaczu ale to kluskowe zasuwa szybciej więc można poznać po samym odgłosie :) Niestety też nie czuję w dalszym ciągu ruchów kluska :(

Mój małż chodzi ze mną na USG jak tylko nie jest w pracy niestety wczorajsze i kolejne przepadnie dla niego :( U mojego doktora w gabinecie jest taka ścianka odgradzająca samolot i kozetkę od miejsca na pogadankę - biurko, krzesła, komputer :) także małż nie widzi jak Pan doktor grzebie, a ma USG połączone jakoś ze swoim komputerem i zawsze małżowi zostawia monitor obrócony żeby sobie oglądał :)

Tak wszystkie pisałyście o truskawkach, że wczoraj kupiłam całą kobiałkę! Pachnęły niesamowicie, smakowały nawet nawet.. ale jaka zgaga mnie później dopadła na wieczór :( także zostaniemy chyba przy brzoskwiniach, bananach, winogronie, arbuzie, gruszkach..
    Czereśnie u mnie póki co 30zł/kg troszkę ich ponosi, czekamy aż stanieją :)

W końcu się ochłodziło! Dziś mogę postać przy garach i coś popichcić ;) Miłej środy laseczki :)

Dotty84, mada_lena, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

My dzisiaj świętujemy 19 urodziny mojego młodszego malutkiego trochę przerośniętego braciszka ;D hehe zawsze był mniejszy grubszy, a teraz wysportowany dobrze zbudowany heheh kiedyś ja wygrywałam jak się biliśmy a teraz nawet wole nie zaczynać z Nim.. ;P także kurde no to już 19 lat od kiedy mam brata hehe a byłam 17 miesięcznym szkrabem jak się urodził ;D

A ta cena czereśni u Ciebie to faktycznier wygórowana u mnie ok. 18zł widziałam i to łądne duże takie :) ale sama poluje na tańsze szkoda tyle wydać jak zasiąde sama 1kg zjem a tak tylko smaka bym sobie narobila kupując garstkę :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Goplana zdaje się, że wcześniej pytałaś czy słyszę dwa tętna używając detektora. Słyszę jedno, albo swoje (oscyluje w granicach 78-90) albo kluska (130 w górę) upewniam się na wyświetlaczu ale to kluskowe zasuwa szybciej więc można poznać po samym odgłosie :) Niestety też nie czuję w dalszym ciągu ruchów kluska :(
    O, to się porządnie Klusek ustawia :) mój się na badaniu chował w cieniu mojej aorty, tak że wyświetlacz wariował, a w tle można było z trudem wyłapać jego drugie cichutkie tętno.
    Także przekonujecie mnie dziewczyny, choć normalnie jestem wyluzowana co do ciąży, to kupię sobie o :)
    Najchętniej to bym się szarpnęła i zakupiła małe mobilne USG, ale co mi po tym skoro wykazano, że częste badanie usg ma jednak wpływ na dziecko, a nie powstrzymałby się człowiek by w małego nie wpatrywać się codziennie :)

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, uwielbiam czereśnie, ale się boję robali... mam do nich szczęście :)

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Och, napaliłam się, złapałam mój stetoskop kardiologiczny i... g...o słyszałam - dosłownie ;) perystaltyka zagłusza wszystko, najwyraźniej bez wzmocnienia echosondą w tym tygodniu u mnie nie da rady :)

Ja tez próbowałam stetoskopem:) tez nic nie slyszalam...

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie oczy zawsze mam po truskawkach zgagę,ale co zrobic;) dzisiaj pogoda nie sprzyja zimnym koktajlom wiec wpadłam na pomysł i zrobie mufinki z truskawkami:)
    Bardzo lubie gruszki, ale na poczatku ciazy zjadlam i żołądek mnie bolał ładnych kilka godzin, wiec omijam....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Troche bialka nie zaszkodzi;)

Monique, Goplana, Lavendula, Dotty84, Agata92 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale mi zrobiłyście smaka na te czereśnie.. Tylko gdzie ja je mogę dostać :(

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale duchota, w nocy ciężko spać.

Moja koleżanka mówiła mi, że stetoskopem nie mogła znaleźć tętna Dzidzi, że słychać tylko bulgotanie własnych jelit.

A wiecie jacy ludzie są zabawni, znajoma powiedziała, że na pewno jestem w ciąży, bo mnie widziała i szłam powoli i w trampkach byłam :) ale ludzie mają tematy :))))

Co do robali to ja właśnie dlatego nie jem czereśni i śliwek hehe :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Kochana,
    Bo czereśnie wkłada się do buzi bez sprawdzania :) Jak zaczniejsz sprawdzać, to w większości czerwonych znajdziesz robaka!
    A jak nie zaglądasz to nie wiesz i nie czujesz :) :)

Mi wczoraj małż kupił, ale tylko pół kilo, bo u mnie po 35 PLN były :(

mada_lena, santoocha lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś po badaniach - ale trafiłam na kobietę bez litości i wkuła się że aż kreche mam na żyle .. ale za to kg truskawek po 5,50 i to takie przeczerwone i przesłodkie - więc właśnie się zajadam :) u nas pięknie, ciepło nie za goraco choć poleciałam zaraz rano bo głód i chłodniej było - u mnie dziś zaczynamy 15tc :)

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Hej ale duchota, w nocy ciężko spać.

Moja koleżanka mówiła mi, że stetoskopem nie mogła znaleźć tętna Dzidzi, że słychać tylko bulgotanie własnych jelit.

A wiecie jacy ludzie są zabawni, znajoma powiedziała, że na pewno jestem w ciąży, bo mnie widziała i szłam powoli i w trampkach byłam :) ale ludzie mają tematy :))))

Co do robali to ja właśnie dlatego nie jem czereśni i śliwek hehe :)

A jakbyś szła w sandalkach?? :D

Viviana, Goplana, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie leje od wczoraj od 23...szaro, buro i sennie :( nic mi się nie chce, a tym bardziej iść do pracy ehhh... ogólnie zauważyłam że jak jest brzydka pogoda to mam mdłości, dziwne to ale może po prostu ogólnie samopoczucie jest gorsze i dlatego.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:13

karmelek, xpatiiix3, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie od wczoraj boli brzuch :/ kluje z kazdej strony, szczegolnie mam takie krotkie przeszywajaca klucie od strony szyjki i juz wariuje :/ leze plackiem, tabletek tez jeszcze nie bralam, a moja gin na urlopie do poniedzialku:/

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnie też są pyszne :) i czekam jeszcze na porzeczki i agrest :D

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście mi smaka na owocki - zmykam na bazarek. Poza tym coś czuję, że dziś upoluję poduchę - kojec - chodzi za mną od dłuższego czasu... Miłej środy !!

Fidelissa lubi tę wiadomość

• talia22 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Witam w ten piękny poranek ;)
    Ja zaczęłam dzień od mocnych kopniaków mojego dzidziusia!
    Kopie w sumie od nocy z 26 na 27, wczoraj tak kilka razy wieczorem cały czas po prawej stronie a dziś już szaleje po obu ;)
    niesamowite uczucie :)

od kilku dni nachodziła mnie lekka depresja, szkoda gadać, aż się wstydzę moich myśli ale dziś już jest lepiej, jak co chwilę dostanę lekkiego boksa - mój mąż chciałby poczuć ale to za delikatne puknięcia do wyczucia przez skórę...

truskawki zajadam codziennie bo mamy grządki ok 5m x 6m a na czereśnie czekam ale od sąsiadki kupię bo ja mam małe drzewko, na którym będzie aż jedna czereśnia... :) za to mam dwie ogromne wiśnie, będzie ich dużo w tym roku ale wiśnia to nie czereśnia niestety :(

Ale zazdroszczę... tak czekam na ruchy ale narazie jeszcze nic.Może miałam za grubą warstwę tłuszczyku i kiepsko czuć.. W każdy razie doczekać się nie mogę..

f2w343r88uf9xtcb.png

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ