X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) u nas dzis poszły w ruch mega kopniaki;) nawet maz poczuł:) jego mina bezcenna :) kręciła sie rano i teraz jak juz leżę.
    ja nie dosc, ze chodzę na badania z druga połowa to jeszcze czasem on sam mi je robi;) w sensie usg przez brzuch ;) zawsze patrzy jak zaczarowany na monitor:)
    Zakupilam na allegro kiecke, bo juz w nic nie wchodzę. Niby waga do przodu 2,5 kg za bardzo poza brzuszkiem nie widac tych kg, ale juz sukienek nie założę z zeszłego roku. A jeszcze jakis czas temu mierzyłam i było nawet. Dzis mega swedział mnie brzuch.... Nie rozstaje sie z balsamem.
    Miłej nocki mamusie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 22:30

Nata, Viviana, Agusia ;), xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, spróbuj sprawdzić stetoskopem, podobno około 20-25 tygodnia już słychać normalnie, nie trzeba dopplera :)

Poza tym jak synek się tak wierci, to może nie warto wydawać kasy??? Zwłaszcza że niedlugo na pewno stetoskopem się wyłapie serduszko dzieciaczka :)

Och, napaliłam się, złapałam mój stetoskop kardiologiczny i... g...o słyszałam - dosłownie ;) perystaltyka zagłusza wszystko, najwyraźniej bez wzmocnienia echosondą w tym tygodniu u mnie nie da rady :)

Aaaa, dziewczyny patrzcie na częstość/min, cobyście nie osłuchiwały własnej aorty - to jednak wielkie naczynie średnicy węża ogrodowego i hałasuje też nieźle :)
    Też chyba sobie kupię tę zabawkę, bo ruchów nie czuję, mdłości minęły, więc zaczynam się martwić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 23:43

jftycms.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana zdaje się, że wcześniej pytałaś czy słyszę dwa tętna używając detektora. Słyszę jedno, albo swoje (oscyluje w granicach 78-90) albo kluska (130 w górę) upewniam się na wyświetlaczu ale to kluskowe zasuwa szybciej więc można poznać po samym odgłosie :) Niestety też nie czuję w dalszym ciągu ruchów kluska :(

Mój małż chodzi ze mną na USG jak tylko nie jest w pracy niestety wczorajsze i kolejne przepadnie dla niego :( U mojego doktora w gabinecie jest taka ścianka odgradzająca samolot i kozetkę od miejsca na pogadankę - biurko, krzesła, komputer :) także małż nie widzi jak Pan doktor grzebie, a ma USG połączone jakoś ze swoim komputerem i zawsze małżowi zostawia monitor obrócony żeby sobie oglądał :)

Tak wszystkie pisałyście o truskawkach, że wczoraj kupiłam całą kobiałkę! Pachnęły niesamowicie, smakowały nawet nawet.. ale jaka zgaga mnie później dopadła na wieczór :( także zostaniemy chyba przy brzoskwiniach, bananach, winogronie, arbuzie, gruszkach..
    Czereśnie u mnie póki co 30zł/kg troszkę ich ponosi, czekamy aż stanieją :)

W końcu się ochłodziło! Dziś mogę postać przy garach i coś popichcić ;) Miłej środy laseczki :)

Dotty84, mada_lena, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

My dzisiaj świętujemy 19 urodziny mojego młodszego malutkiego trochę przerośniętego braciszka ;D hehe zawsze był mniejszy grubszy, a teraz wysportowany dobrze zbudowany heheh kiedyś ja wygrywałam jak się biliśmy a teraz nawet wole nie zaczynać z Nim.. ;P także kurde no to już 19 lat od kiedy mam brata hehe a byłam 17 miesięcznym szkrabem jak się urodził ;D

A ta cena czereśni u Ciebie to faktycznier wygórowana u mnie ok. 18zł widziałam i to łądne duże takie :) ale sama poluje na tańsze szkoda tyle wydać jak zasiąde sama 1kg zjem a tak tylko smaka bym sobie narobila kupując garstkę :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Goplana zdaje się, że wcześniej pytałaś czy słyszę dwa tętna używając detektora. Słyszę jedno, albo swoje (oscyluje w granicach 78-90) albo kluska (130 w górę) upewniam się na wyświetlaczu ale to kluskowe zasuwa szybciej więc można poznać po samym odgłosie :) Niestety też nie czuję w dalszym ciągu ruchów kluska :(
    O, to się porządnie Klusek ustawia :) mój się na badaniu chował w cieniu mojej aorty, tak że wyświetlacz wariował, a w tle można było z trudem wyłapać jego drugie cichutkie tętno.
    Także przekonujecie mnie dziewczyny, choć normalnie jestem wyluzowana co do ciąży, to kupię sobie o :)
    Najchętniej to bym się szarpnęła i zakupiła małe mobilne USG, ale co mi po tym skoro wykazano, że częste badanie usg ma jednak wpływ na dziecko, a nie powstrzymałby się człowiek by w małego nie wpatrywać się codziennie :)

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, uwielbiam czereśnie, ale się boję robali... mam do nich szczęście :)

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Och, napaliłam się, złapałam mój stetoskop kardiologiczny i... g...o słyszałam - dosłownie ;) perystaltyka zagłusza wszystko, najwyraźniej bez wzmocnienia echosondą w tym tygodniu u mnie nie da rady :)

Ja tez próbowałam stetoskopem:) tez nic nie slyszalam...

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie oczy zawsze mam po truskawkach zgagę,ale co zrobic;) dzisiaj pogoda nie sprzyja zimnym koktajlom wiec wpadłam na pomysł i zrobie mufinki z truskawkami:)
    Bardzo lubie gruszki, ale na poczatku ciazy zjadlam i żołądek mnie bolał ładnych kilka godzin, wiec omijam....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Troche bialka nie zaszkodzi;)

Monique, Goplana, Lavendula, Dotty84, Agata92 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale mi zrobiłyście smaka na te czereśnie.. Tylko gdzie ja je mogę dostać :(

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale duchota, w nocy ciężko spać.

Moja koleżanka mówiła mi, że stetoskopem nie mogła znaleźć tętna Dzidzi, że słychać tylko bulgotanie własnych jelit.

A wiecie jacy ludzie są zabawni, znajoma powiedziała, że na pewno jestem w ciąży, bo mnie widziała i szłam powoli i w trampkach byłam :) ale ludzie mają tematy :))))

Co do robali to ja właśnie dlatego nie jem czereśni i śliwek hehe :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Kochana,
    Bo czereśnie wkłada się do buzi bez sprawdzania :) Jak zaczniejsz sprawdzać, to w większości czerwonych znajdziesz robaka!
    A jak nie zaglądasz to nie wiesz i nie czujesz :) :)

Mi wczoraj małż kupił, ale tylko pół kilo, bo u mnie po 35 PLN były :(

mada_lena, santoocha lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś po badaniach - ale trafiłam na kobietę bez litości i wkuła się że aż kreche mam na żyle .. ale za to kg truskawek po 5,50 i to takie przeczerwone i przesłodkie - więc właśnie się zajadam :) u nas pięknie, ciepło nie za goraco choć poleciałam zaraz rano bo głód i chłodniej było - u mnie dziś zaczynamy 15tc :)

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Hej ale duchota, w nocy ciężko spać.

Moja koleżanka mówiła mi, że stetoskopem nie mogła znaleźć tętna Dzidzi, że słychać tylko bulgotanie własnych jelit.

A wiecie jacy ludzie są zabawni, znajoma powiedziała, że na pewno jestem w ciąży, bo mnie widziała i szłam powoli i w trampkach byłam :) ale ludzie mają tematy :))))

Co do robali to ja właśnie dlatego nie jem czereśni i śliwek hehe :)

A jakbyś szła w sandalkach?? :D

Viviana, Goplana, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie leje od wczoraj od 23...szaro, buro i sennie :( nic mi się nie chce, a tym bardziej iść do pracy ehhh... ogólnie zauważyłam że jak jest brzydka pogoda to mam mdłości, dziwne to ale może po prostu ogólnie samopoczucie jest gorsze i dlatego.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:13

karmelek, xpatiiix3, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie od wczoraj boli brzuch :/ kluje z kazdej strony, szczegolnie mam takie krotkie przeszywajaca klucie od strony szyjki i juz wariuje :/ leze plackiem, tabletek tez jeszcze nie bralam, a moja gin na urlopie do poniedzialku:/

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnie też są pyszne :) i czekam jeszcze na porzeczki i agrest :D

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście mi smaka na owocki - zmykam na bazarek. Poza tym coś czuję, że dziś upoluję poduchę - kojec - chodzi za mną od dłuższego czasu... Miłej środy !!

Fidelissa lubi tę wiadomość

• talia22 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Witam w ten piękny poranek ;)
    Ja zaczęłam dzień od mocnych kopniaków mojego dzidziusia!
    Kopie w sumie od nocy z 26 na 27, wczoraj tak kilka razy wieczorem cały czas po prawej stronie a dziś już szaleje po obu ;)
    niesamowite uczucie :)

od kilku dni nachodziła mnie lekka depresja, szkoda gadać, aż się wstydzę moich myśli ale dziś już jest lepiej, jak co chwilę dostanę lekkiego boksa - mój mąż chciałby poczuć ale to za delikatne puknięcia do wyczucia przez skórę...

truskawki zajadam codziennie bo mamy grządki ok 5m x 6m a na czereśnie czekam ale od sąsiadki kupię bo ja mam małe drzewko, na którym będzie aż jedna czereśnia... :) za to mam dwie ogromne wiśnie, będzie ich dużo w tym roku ale wiśnia to nie czereśnia niestety :(

Ale zazdroszczę... tak czekam na ruchy ale narazie jeszcze nic.Może miałam za grubą warstwę tłuszczyku i kiepsko czuć.. W każdy razie doczekać się nie mogę..

f2w343r88uf9xtcb.png

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ