Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:) u nas dzis poszły w ruch mega kopniaki;) nawet maz poczuł
jego mina bezcenna
kręciła sie rano i teraz jak juz leżę.
ja nie dosc, ze chodzę na badania z druga połowa to jeszcze czasem on sam mi je robi;) w sensie usg przez brzuchzawsze patrzy jak zaczarowany na monitor:)
Zakupilam na allegro kiecke, bo juz w nic nie wchodzę. Niby waga do przodu 2,5 kg za bardzo poza brzuszkiem nie widac tych kg, ale juz sukienek nie założę z zeszłego roku. A jeszcze jakis czas temu mierzyłam i było nawet. Dzis mega swedział mnie brzuch.... Nie rozstaje sie z balsamem.
Miłej nocki mamusie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 22:30
Nata, Viviana, Agusia ;), xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Kochana, spróbuj sprawdzić stetoskopem, podobno około 20-25 tygodnia już słychać normalnie, nie trzeba dopplera
Poza tym jak synek się tak wierci, to może nie warto wydawać kasy??? Zwłaszcza że niedlugo na pewno stetoskopem się wyłapie serduszko dzieciaczka
Och, napaliłam się, złapałam mój stetoskop kardiologiczny i... g...o słyszałam - dosłownieperystaltyka zagłusza wszystko, najwyraźniej bez wzmocnienia echosondą w tym tygodniu u mnie nie da rady
Aaaa, dziewczyny patrzcie na częstość/min, cobyście nie osłuchiwały własnej aorty - to jednak wielkie naczynie średnicy węża ogrodowego i hałasuje też nieźle
Też chyba sobie kupię tę zabawkę, bo ruchów nie czuję, mdłości minęły, więc zaczynam się martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 23:43
-
Goplana zdaje się, że wcześniej pytałaś czy słyszę dwa tętna używając detektora. Słyszę jedno, albo swoje (oscyluje w granicach 78-90) albo kluska (130 w górę) upewniam się na wyświetlaczu ale to kluskowe zasuwa szybciej więc można poznać po samym odgłosie
Niestety też nie czuję w dalszym ciągu ruchów kluska
Mój małż chodzi ze mną na USG jak tylko nie jest w pracy niestety wczorajsze i kolejne przepadnie dla niegoU mojego doktora w gabinecie jest taka ścianka odgradzająca samolot i kozetkę od miejsca na pogadankę - biurko, krzesła, komputer
także małż nie widzi jak Pan doktor grzebie, a ma USG połączone jakoś ze swoim komputerem i zawsze małżowi zostawia monitor obrócony żeby sobie oglądał
Tak wszystkie pisałyście o truskawkach, że wczoraj kupiłam całą kobiałkę! Pachnęły niesamowicie, smakowały nawet nawet.. ale jaka zgaga mnie później dopadła na wieczórtakże zostaniemy chyba przy brzoskwiniach, bananach, winogronie, arbuzie, gruszkach..
Czereśnie u mnie póki co 30zł/kg troszkę ich ponosi, czekamy aż stanieją
W końcu się ochłodziło! Dziś mogę postać przy garach i coś popichcićMiłej środy laseczki
Dotty84, mada_lena, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Witam
My dzisiaj świętujemy 19 urodziny mojego młodszego malutkiego trochę przerośniętego braciszkahehe zawsze był mniejszy grubszy, a teraz wysportowany dobrze zbudowany heheh kiedyś ja wygrywałam jak się biliśmy a teraz nawet wole nie zaczynać z Nim.. ;P także kurde no to już 19 lat od kiedy mam brata hehe a byłam 17 miesięcznym szkrabem jak się urodził
A ta cena czereśni u Ciebie to faktycznier wygórowana u mnie ok. 18zł widziałam i to łądne duże takieale sama poluje na tańsze szkoda tyle wydać jak zasiąde sama 1kg zjem a tak tylko smaka bym sobie narobila kupując garstkę
Livia
Nela
Marcel
-
KocieOczy wrote:Goplana zdaje się, że wcześniej pytałaś czy słyszę dwa tętna używając detektora. Słyszę jedno, albo swoje (oscyluje w granicach 78-90) albo kluska (130 w górę) upewniam się na wyświetlaczu ale to kluskowe zasuwa szybciej więc można poznać po samym odgłosie
Niestety też nie czuję w dalszym ciągu ruchów kluska
mój się na badaniu chował w cieniu mojej aorty, tak że wyświetlacz wariował, a w tle można było z trudem wyłapać jego drugie cichutkie tętno.
Także przekonujecie mnie dziewczyny, choć normalnie jestem wyluzowana co do ciąży, to kupię sobie o
Najchętniej to bym się szarpnęła i zakupiła małe mobilne USG, ale co mi po tym skoro wykazano, że częste badanie usg ma jednak wpływ na dziecko, a nie powstrzymałby się człowiek by w małego nie wpatrywać się codziennie -
Goplana wrote:Och, napaliłam się, złapałam mój stetoskop kardiologiczny i... g...o słyszałam - dosłownie
perystaltyka zagłusza wszystko, najwyraźniej bez wzmocnienia echosondą w tym tygodniu u mnie nie da rady
Ja tez próbowałam stetoskopem:) tez nic nie slyszalam... -
Kocie oczy zawsze mam po truskawkach zgagę,ale co zrobic;) dzisiaj pogoda nie sprzyja zimnym koktajlom wiec wpadłam na pomysł i zrobie mufinki z truskawkami:)
Bardzo lubie gruszki, ale na poczatku ciazy zjadlam i żołądek mnie bolał ładnych kilka godzin, wiec omijam.... -
Hej ale duchota, w nocy ciężko spać.
Moja koleżanka mówiła mi, że stetoskopem nie mogła znaleźć tętna Dzidzi, że słychać tylko bulgotanie własnych jelit.
A wiecie jacy ludzie są zabawni, znajoma powiedziała, że na pewno jestem w ciąży, bo mnie widziała i szłam powoli i w trampkach byłamale ludzie mają tematy
)))
Co do robali to ja właśnie dlatego nie jem czereśni i śliwek hehexpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Goplana wrote:Kurcze, uwielbiam czereśnie, ale się boję robali... mam do nich szczęście
Kochana,
Bo czereśnie wkłada się do buzi bez sprawdzaniaJak zaczniejsz sprawdzać, to w większości czerwonych znajdziesz robaka!
A jak nie zaglądasz to nie wiesz i nie czujesz
Mi wczoraj małż kupił, ale tylko pół kilo, bo u mnie po 35 PLN byłymada_lena, santoocha lubią tę wiadomość
-
a ja dziś po badaniach - ale trafiłam na kobietę bez litości i wkuła się że aż kreche mam na żyle .. ale za to kg truskawek po 5,50 i to takie przeczerwone i przesłodkie - więc właśnie się zajadam
u nas pięknie, ciepło nie za goraco choć poleciałam zaraz rano bo głód i chłodniej było - u mnie dziś zaczynamy 15tc
-
Viviana wrote:Hej ale duchota, w nocy ciężko spać.
Moja koleżanka mówiła mi, że stetoskopem nie mogła znaleźć tętna Dzidzi, że słychać tylko bulgotanie własnych jelit.
A wiecie jacy ludzie są zabawni, znajoma powiedziała, że na pewno jestem w ciąży, bo mnie widziała i szłam powoli i w trampkach byłamale ludzie mają tematy
)))
Co do robali to ja właśnie dlatego nie jem czereśni i śliwek hehe
A jakbyś szła w sandalkach??
Viviana, Goplana, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
u mnie leje od wczoraj od 23...szaro, buro i sennie
nic mi się nie chce, a tym bardziej iść do pracy ehhh... ogólnie zauważyłam że jak jest brzydka pogoda to mam mdłości, dziwne to ale może po prostu ogólnie samopoczucie jest gorsze i dlatego.
-
desou wrote:Witam w ten piękny poranek
Ja zaczęłam dzień od mocnych kopniaków mojego dzidziusia!
Kopie w sumie od nocy z 26 na 27, wczoraj tak kilka razy wieczorem cały czas po prawej stronie a dziś już szaleje po obu
niesamowite uczucie
od kilku dni nachodziła mnie lekka depresja, szkoda gadać, aż się wstydzę moich myśli ale dziś już jest lepiej, jak co chwilę dostanę lekkiego boksa - mój mąż chciałby poczuć ale to za delikatne puknięcia do wyczucia przez skórę...
truskawki zajadam codziennie bo mamy grządki ok 5m x 6m a na czereśnie czekam ale od sąsiadki kupię bo ja mam małe drzewko, na którym będzie aż jedna czereśnia...za to mam dwie ogromne wiśnie, będzie ich dużo w tym roku ale wiśnia to nie czereśnia niestety
Ale zazdroszczę... tak czekam na ruchy ale narazie jeszcze nic.Może miałam za grubą warstwę tłuszczyku i kiepsko czuć.. W każdy razie doczekać się nie mogę..