X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na zajeciach z parazytologii, mielismy te wszystkie robale, jaja glisty ludzkiej, tasiemce, włośnie i inne okropnosci.

Caly czas mam wrazenie ze sie czymś zaraziłam... Aż w nocy koszmary miałam. Co najgorsze jeszcze dwa razy musze tam iść!

nxbhnwz.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że owoce każdej z nas dobrze wchodzą. Mój mąż właśnie wrócił z zakupów i nakupił mi owocków w tym kg truskawek, już wcinam. No i arbuuuz.

Ja czasem coś czuję w brzuszku, albo jak leżę na płasko to faluje lekko, ale nie wiem czy to też nie jelita, wyczekuję więc konkretnych ruchów.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    a mnie od wczoraj boli brzuch :/ kluje z kazdej strony, szczegolnie mam takie krotkie przeszywajaca klucie od strony szyjki i juz wariuje :/ leze plackiem, tabletek tez jeszcze nie bralam, a moja gin na urlopie do poniedzialku:/

ja też tak miałam ból taki jak okresowy trochę i kłucia takie przeszywające, kłuło mnie dobre 4 dni i też się martwiłam, ale wizyta u lekarza rozwiała moje smutki, jeżeli bardzo się martwisz to idź na izbę przyjęć powiedz że bardzo boli Cię brzuch a lekarz jest na urlopie, na pewno Cię zbadają :-)
    ja już czereśnie jadłam, rodzice mają na działce te majowe, niestety szpaki są bezlitosne i za wiele ich nie ma w tym roku :( no ale kilka zjadłam ehehehe
    ja czasem czuję coś w brzuchu ale nie umiem poczuć czy to maluch czy nie, wydaje mi się że tak, chcę poczuć już tak wyraźnie, ale to chyba jeszcze chwilę. Chciałam zapytać dziewczyny na którym boku śpicie? podobno powinno się na lewym, ale cała noc na tym boku to trochę nie wygodnie :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze odkąd pamiętam spałam na lewym boku, a teraz mi się poprzestawiało :/ Kręcę się w nocy i śpię na prawym, lewym i na plecach trochę

Agata92 lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata a co Ci lekarz powiedzial? u mnie na izbe podjechac to tez nie tak prosto bo najblizej mam 50 km :/ niestety mieszkam na zadupiu :/ niby ona mi tlumaczyla ze takie bole moga byc dopiero jak sie nasilą to przyjsc na badanie, a ja nie wiem kiedy ma byc tan prog juz silnego bolu?!

• Monique Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was odczuwa takie jakby motylkowate mrowienia w górnej partii brzucha ? Co to jest, czyżby jakieś ruchy dzidzi, któraś wie ? :)

Największe natężenie jest wieczorkiem, albo tuż przed zaśnięciem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:45

e43bfde7db.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was odczuwa takie jakby motylkowate mrowienia w górnej partii brzucha ? Co to jest, czyżby jakieś ruchy dzidzi, któraś wie ? :)

Największe natężenie jest wieczorkiem, albo tuż przed zaśnięciem.
    tez cos takiego czuje tylko z boku :) i nie wiem co to jest

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Monique Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam coś takiego o tych motylkach:

"Niektóre przyszłe mamy już na tym etapie ciąży zaczynają odczuwać „motylki w brzuchu” albo „bąbelki”, które świadczą o aktywności dziecka. Maluszek jest najbardziej ruchliwy wczesnym rankiem, wieczorem, w nocy lub zaraz po zjedzeniu przez matkę posiłku. W ciągu dnia kołysany ruchami mamy uspokaja się i zapewne zasypia" :))))

e43bfde7db.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monique dokładnie tak jak napisałaś - to są ruchy - nasilają się też wieczorem czy w nocy bo wtedy jest ciszej, spokojniej i można się na tym bardziej skupić i czuć - w ciągu dnia hałasy, ciągle się coś dzieje i ciężej to wyłapać - za jakieś 2 tyg już będzie kopać tak konkretnie :)

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, czyli nie tylko ja się martwię brakiem ruchów. Myślałam, że już popadam w lekką paranoję. I tak się martwię, bo myślałam, że to moja trzecia ciąża to będę czuć wcześniej, a tu już niektóre z was w pierwszej ciąży czują porządne kopniaki. 6 czerwca dopiero się uspokoję- wtedy mam wizytę.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Uff, czyli nie tylko ja się martwię brakiem ruchów. Myślałam, że już popadam w lekką paranoję. I tak się martwię, bo myślałam, że to moja trzecia ciąża to będę czuć wcześniej, a tu już niektóre z was w pierwszej ciąży czują porządne kopniaki. 6 czerwca dopiero się uspokoję- wtedy mam wizytę.

KasiaKa, ja coś tam czuję, ale znam siebie i wiem, kiedy sobie wmawiam;) wg wszelkich znaków(II ciąża) powinnam czuć coś konkretnie, bo przy Jaśku czułam konkretne ruchy jakoś między 18, a 20 tygodniem, a teraz...nie wiadomo co;)
    pewnie dlatego, że jestem 10kg grubsza:)

Co do detektora to małż stwierdził, że kupimy SanolineB albo C i cześć, nie będę schizować ;) to ten ---> www.brael.com.pl/pl/Sonoline_C.htm
    Fakt faktem, co sobie posprawdzam to moje ;)
    Z usg miałam jak Goplana :D:D:D:D;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestańcie gadać o tych czereśniach i agrestach, bo za chwilę dostanę ślinotoku jak pies Pawłowa :D:D:D

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:

truskawki zajadam codziennie bo mamy grządki ok 5m x 6m a na czereśnie czekam ale od sąsiadki kupię bo ja mam małe drzewko, na którym będzie aż jedna czereśnia... :) za to mam dwie ogromne wiśnie, będzie ich dużo w tym roku ale wiśnia to nie czereśnia niestety :(

Oby ta jedna nie była z robalem :) a wiśnie uwielbiam, bo w nich robali nie ma :)
    Gratuluję kopniaków, ja nadal czekam...

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj mam mega twardnienia, wieczorem jeszcze nie było tak źle a dzisiaj rano jak wstałam to kamień miałam w brzuchu... nospa w ruch i co godzinka spokoju może i to mimo wszystkjo napięty był, a teraz znowu kamień aż boli taki napięty myślę, czy by nie podjechać na ip, no ale niby jutro w razie czego mogę podejść do ginki tutaj obok... Sama nie wiem, jestem już po lekcjach i leżę sobie ,bo przed chwilką do domu wróciłam... ;)

Napisałam do mamy podskoczy może zaraz na patologie albo na ip zajdzie, o ile dzisiaj u niej dyżur mają...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja wczoraj byłam na zajeciach z parazytologii, mielismy te wszystkie robale, jaja glisty ludzkiej, tasiemce, włośnie i inne okropnosci.

Caly czas mam wrazenie ze sie czymś zaraziłam... Aż w nocy koszmary miałam. Co najgorsze jeszcze dwa razy musze tam iść!
    Ło matko, to były dla mnie jedne z najbardziej traumatycznych zajęć (oprócz medycyny sądowej, tej to nic nie przebije :) ) wstrętne to, brrrr... i jeszcze niechcący rozpaćkał nam się wszędzie preparat świeżej biegunki z cystami lamblii... pewnie do tej pory buszują po sali mikroskopowej... :)

mada_lena lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ładnie każą wziąć nospe i leżeć, a co mi to leżenie da jak przez noc gorzej jest i mocniej boli... ehh... nawet ta nospa nie pomaga, a dwie wzięłam jakoś o 8 ,to jak wziąć jeszcze czy się wstrzymać.?? Kur*** ot lekarze... Najlepiej podejde jutro tutaj obok niech sprawdzi czy wszystko ok jest...

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    nata a co Ci lekarz powiedzial? u mnie na izbe podjechac to tez nie tak prosto bo najblizej mam 50 km :/ niestety mieszkam na zadupiu :/ niby ona mi tlumaczyla ze takie bole moga byc dopiero jak sie nasilą to przyjsc na badanie, a ja nie wiem kiedy ma byc tan prog juz silnego bolu?!

to wszystko te więzadła, nic się nie dzieje, szyjka ładna, dzidzia rośnie, ja sobie wzięłam jedną no-spę i było lepiej. Jeżeli bardzo Cię boli, bardziej niż podczas miesiączki to lepiej to sprawdź. Mnie ogólnie lekarz powiedział że jeżeli będzie taki silny ból i plamienie bądź krwawienie to wtedy jechać na szpital.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    i jeszcze niechcący rozpaćkał nam się wszędzie preparat świeżej biegunki z cystami lamblii... pewnie do tej pory buszują po sali mikroskopowej... :)

FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJ :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:14

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja od wczoraj mam mega twardnienia, wieczorem jeszcze nie było tak źle a dzisiaj rano jak wstałam to kamień miałam w brzuchu... nospa w ruch i co godzinka spokoju może i to mimo wszystkjo napięty był, a teraz znowu kamień aż boli taki napięty myślę, czy by nie podjechać na ip, no ale niby jutro w razie czego mogę podejść do ginki tutaj obok... Sama nie wiem, jestem już po lekcjach i leżę sobie ,bo przed chwilką do domu wróciłam... ;)

Pati ja tak mam od dwóch nocy... budzę się ok 3 z twardym i obolałym brzuchem, biorę nospę, czekam aż zacznie działać i wtedy dopiero mogę zasnąć... teraz niby nie jest jakiś specjalnie twardy, ale pobolewa. Nie wiem od czego to może być, a wizyta dopiero 12.06 (lekarz teraz na urlopie). Ty jak masz możliwość to sobie podejdź do lekarza i sprawdź co jest grane

rwi37s6.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ