X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Listopadowe Mamusie - dopisuję się i ja - termin 29.11.2014 :-)...
    Odnośnie wspólnych wizyt, mąż był obecny w gabinecie od 10 tygodnia, nie chciałam zabierać go na wcześniejsze, przy poprzedniej ciąży, którą poroniłam, był obecny na badaniu w 8 tygodniu, gdzie usłyszeliśmy informację o poronieniu, teraz chciałam się upewnić, że wszystko jest ok, bardzo chętnie ze mną chodzi, nie może doczekać się zobaczenia malucha tak jak i ja :), jest obecny przy wszystkich badaniach :-). Jak to świetnie napisała Evik zakochał się i chce być obecny na każdej wizycie, dla mnie to miłe bo wiem, że od samego początku mam jego wsparcie.

xpatiiix3, Dotty84, Agata92, Nata, RewolucjaSięDzieje, Evik, Fidelissa, Eve, sisiiii, Mamadomina lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia witamy cieplutko i rozgość się u Nas :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agusia :)

Dziewczyny! Odebrałam dziś mój detektor tętna płodu!!!! Nie zdązyłam jeszcze dobrze ściągnąć butów, a juz leżałam na łóżku z brzuchem wymazanym żelem i słuchałam mojego najkochańszego serduszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LOVE LOVE LOVE

xpatiiix3, Viviana, Lavendula, Agusia ;), Nata, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, KUNIAK, Eve, Reverie, sisiiii, mada_lena, Goplana, KocieOczy, Monique lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną mąż teraz jest na każdej wizycie, od pierwszego usg przez brzuch. Ach jakie to fajne uczucie zobaczyć jak on się cieszy wpatrując się w ten monitor :))

Viviana, Fidelissa, Eve lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agusia :)

Dotty a jaki model kupiłaś i w jakiej cenie? Działa wszystko sprawnie?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    kochane czy tu któraś z Was pisała o cieście z rabarbarem i serem czy cos poplątałam?

ja pisałam, jest znakomite: http://www.kwestiasmaku.com/blog-kulinarny/ciasto-z-rabarbarem-i-serem/

Evik, Eve lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty Dołączam sę do pytania Viv :P hehe sama czatuje na jakiś dobry i tani :D bo szkoda mi hajsu troszkę na duży jednorazowy wydatek, bo jednak zbyt często nie będę używała ze względu na to, że już czuje mocne ruchy i kopniaczki.. :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Hej Agusia :)

Dotty a jaki model kupiłaś i w jakiej cenie? Działa wszystko sprawnie?

Kochana, kupiłam BabySound B (nie szukałam zbyt długo i nie przebierałam w ofertach / recenzjach)
    Kosztował 205 PLN (wysyłają z bateriami i tubą żelu do USG) i działa super!

Na stronie jest też tańszy model (nie wiem czym się różni, ale może warto go sprawdzić i nie przepłacać)

http://www.volos.com.pl/index.php?detektory-tetna-plodu,35

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Dotty Dołączam sę do pytania Viv :P hehe sama czatuje na jakiś dobry i tani :D bo szkoda mi hajsu troszkę na duży jednorazowy wydatek, bo jednak zbyt często nie będę używała ze względu na to, że już czuje mocne ruchy i kopniaczki.. :)

Kochana, spróbuj sprawdzić stetoskopem, podobno około 20-25 tygodnia już słychać normalnie, nie trzeba dopplera :)

Poza tym jak synek się tak wierci, to może nie warto wydawać kasy??? Zwłaszcza że niedlugo na pewno stetoskopem się wyłapie serduszko dzieciaczka :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty no koleżanka ostatnio w 15 tyg wyłapała już heheh może i spróbuje muszę znaleźć ,bo mam w domu gdzieś a co do tych detektorów to tylko tyle ,że ten B pokazuje wartość FHR a a nie ma wyświetlacza :P właśnie dlatego się zastanawiam nad tym ,bo żebym kupiła za 50-70 używany to by się opłacało potem i odsprzedać Go hehe ale jak nie znajde to sobie daruje :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja bym chciała już poczuć kopniaki, szturchańce, smyrańce, łachotki!!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż był ze mną na badaniu w 10 tyg zdaje się i było ono dowciapne, niby nie chciał na początku ale mu powiedziałam że nie będzie to takie straszne, założyłam dłuższą bluzkę i w sumie było ok i tak patrzył na monitor ten co lekarz więc nie patrzył w stronę mojego krocza hehehe :-) teraz w pon też idzie ze mną, ale teraz już mam przez brzuch robione usg. Ugotowałam dzisiaj zupkę z młodej kapuchy, na obiad zjadłam talerz zupy a teraz miseczkę jeszcze tak mnie smakuje omnomnom :-))

Fidelissa, Viviana lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Niestety, jak Bóg rozdawał ludziom wzrost, ktoś umieścił mnie w kolejce po cycki :(
    No fakt obcasów nosić nie muszę:)
    Ale z drugiej stronie nie zawsze ma sie ochotę na wystawianie z tłumu o głowę:)))

Dotty84 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Dziewczyny,nosicie spodnie z pasem na brzuch? Przymierzyłam kilka par ale mnie wszystkie gryzą :/
    Wszystkie kupiłam z pasem na brzuch bawełniany, mięciutki zawsze mozesz odwinac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 19:22

qq87j44jhto0od0f.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam dwie pary spodni na allegro ale obie za wielkie :( ehh miały być 38/40 ale chyba się komuś rozciągnęły sporo bo na moje oko to dobre 42. No i tak mi wyszło kupowanie od kogoś ehhh :( jedne krótkie beżowe, drugie dlugie czarne ale takie cienkie. Może kolejne kupię dobre ;) ogólnie muszę zakupić jakieś tuniki, bo ja zawsze źle się czułam w getrach no a teraz nic innego mi nie pozostaje jak chodzenie w nich (zakupione w biedronie). W ogóle to ja już nie wiem czy ludzie gapią się na moje nogi czy na mój brzuch, ehhh te kompleksy :-)

rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dziewczyny! Odebrałam dziś mój detektor tętna płodu!!!! Nie zdązyłam jeszcze dobrze ściągnąć butów, a juz leżałam na łóżku z brzuchem wymazanym żelem i słuchałam mojego najkochańszego serduszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LOVE LOVE LOVE

do mnie ma przyjsc jutro! juz sie nie moge doczekac:)

Dotty84 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Dziewczyny,nosicie spodnie z pasem na brzuch? Przymierzyłam kilka par ale mnie wszystkie gryzą :/

ja chodze wylacznie w takich - mam materialowe, cienkie granatowe, czarne bawelniane ale raczej eleganckie i jeansy. i wcale nie jest mi za goraco.

niestety chodzac do pracy nie moge chodzic w leginsach - mam dress code w biurze. moze nie jakos super restrykcyjny, ale jak jeansy, to tylko ciemny granat/czarne, najlepiej spodnie materialowe lub spodnice, gora bluzki, t-shirty tylko w piatki, ale bez nadrukow.

takze drogo czy nie - musze zaopatrywac sie w spodnie ciazowe. w C&A to jakas masakra dla ciotek-klotek z lat 80. w H&M koszmarna bieda - przynajmniej w Wawie w Reducie. Ale za to jest tam sklep z ubraniami dla kobiet w ciazy - OKAME. Wszystkie pary spodni kupilam tam (ceny od 100 do 200). Niestety one wszystkie sa na min. 170, a ja mam 165, wiec wszystkie od razu musialy isc do skrocenia (tez stalam w kolecje po cycki ;)).

Dotty, ty chyba masz blisko (jako ze pisalas chyba, ze jezdzisz na fitness na Ursus...).

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    do mnie ma przyjsc jutro! juz sie nie moge doczekac:)
    powiem Ci, że jak sama słuchałam - to pięknie było słychać - maluch siedział gdzieś po środku brzuszka, więc nawet było słychać bulgotanie jak się przemieszczał :D

A jak mężowi chciałam puścić, to maluch schował się tak nisko (tuż nad kością łonową), że było tylko cichutko słychać... i już tam został (pewnie śpi) :)

Także cierpliwości w szukaniu, bo czasem Fasolki po całym brzuchu się chowają i nie jest tak łatwo od razu znaleźć serduszko :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POWIEM WAM ŻE SIĘ NABLUŹNIŁAM DZISIAJ I NADENERWOWAŁAM NA SIEBIE, KUPIŁAM SOBIE ROLETĘ "DZIEŃ I NOC" I KURNA MĘCZYŁAM SIĘ Z JEJ MONTAŻEM, W KOŃCU JAKOŚ SIĘ UDAŁO. DODATKOWO STAREJ ZDJĄĆ NIE MOGŁAM, POD WADZIŁAM NOŻEM TO SPADŁA Z IMPETEM EHHH. MUSIAŁAM USPOKOIĆ DZIECKO BO CAŁA W NERWACH BYŁAM, A MĄŻ PO BASENIE POSZEDŁ NA PIWKO WIĘC UZNAŁAM ŻE PÓJDĘ SOBIE KUPIĘ ROLETĘ I JĄ ZAMONTUJĘ SAMA, TAKA ZOSIA SAMOSIA EHHHH :-)

Dotty84, Goplana lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAKBY KTÓRAŚ Z WAS POSZUKIWAŁA SPODNI TO WYSTAWIŁAM TE ZA DUŻE NA BAZARKU :-)

rfnnk6n.png
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ