X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek,samo zdrowie :) narobilas smaka no

• karmelek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w końcu wszystko ma taki smak jak powinno :)
    a ja mam dziś znów lenia, powinnam trochę sprzątnąć, a mi się nie chce ;)
    pochwale się wam jeszcze moim brzuchem choć jak na 18 już tydzień to za wielki nie jest :)
    ludzie jeszcze dziwnie zerkają i nie wiedza czy to ciąża czy po prostu gruba jestem :P
    msew7.jpg

Goplana, Viviana, Isia14, RewolucjaSięDzieje, blue00, anusiaa90, Lavendula, xpatiiix3, Ninusia, Dotty84, Fidelissa, Maga31, Nata lubią tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    goplana do tego kryterium jak dla mnie jeszcze przydałaby się rozsądna cena bo ja za wózek tez nie chce wydać 4tyś ;)

Lavendula no właśnie wydaję mi się że to dzidziuś może być tak ułożony że jest już widoczny :)

a ja wam się pochwale co wczoraj mój synek uzbierał mi na naszym ogrodzie :)
    20zwv1g.jpg

Konia z rzędem za tą miseczkę z wkładem! :)

karmelek, Mamadomina, Lavendula lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z kazdym tygodniem bedzie sie powiekszal a wtedy nie bedzie zadnych watpliwosci heheheh

karmelek lubi tę wiadomość

• Isia14 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek - pyszności!
    A brzuszek widać, że kiełkuje :)
    Mnie kilka osób pytało się już czy jestem w ciąży, masakra, bo mój brzuch to ewidentnie stłoczone jelita a nie dzidziul ehh

Elfik <3
    FRbCp1.png

Wysłany: 29 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Póki co, wybieram wózki na Allegro, mam 2 podstawowe kryteria - ma być polski, i ma być przepiękny. O ile to pierwsze spełnić bardzo łatwo, to z drugim... no jeszcze nie widziałam... :/ a obejrzałam już tego oooooooo ho ho, albo i jeszcze więcej :/

Może być ciężko, polskie wózki są natrzaskane na jedno kopyto, ja ich nie rozróżniam :)
    Ostatnio widziałam fajne wózki firmy Tutek i Prampol, całkiem całkiem:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 29 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia14 wrote:
    Karmelek - pyszności!
    A brzuszek widać, że kiełkuje :)
    Mnie kilka osób pytało się już czy jestem w ciąży, masakra, bo mój brzuch to ewidentnie stłoczone jelita a nie dzidziul ehh

Co się odwlecze, to nie uciecze ;)
    w poprzedniej ciąży brzuch mi zaczął rosnąć dopiero w 6 miesiącu, a do tego czasu miałam leciutkie zaokrąglenie, chodziłam w normalnych ciuchach, lekko naginając pas :)
    W czerwcówkach jest parę dziewczyn, które brzuchów nie mają praktycznie WCALE, a rodzić będą na dniach :D
    Nie martw się, jak potem Ci wyskoczy, to będziesz odliczać dni, żeby urodzić, bo z brzuchem cudownie, ale lekko nie jest :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się podoba taki
    http://allegro.pl/wozek-gleboki-baby-merc-q7-deluxe-fotelik-i4264751826.html ale jeszcze nie widziałam go na żywo.

Fidelissa lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Może być ciężko, polskie wózki są natrzaskane na jedno kopyto, ja ich nie rozróżniam :)
    Ostatnio widziałam fajne wózki firmy Tutek i Prampol, całkiem całkiem:)

Ano właśnie widzę, że coś je łączy - właściwie wszystko :D :D :D
    Bardzo mi się spodobała rączko-kierownica z wózka Foppapedretti (olaboga, co za nazwa btw - nie do powtórzenia :) ), który załączyłaś, w polskich chyba tego nie znajdę... a tak bardzo chciałam wesprzeć rodzimy przemysł :)
    Może ta rączka to jednak niepraktyczna jest co? :D

4wksp5fjdnpr_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 13:02

jftycms.png

Wysłany: 29 maja 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ano właśnie widzę, że coś je łączy - właściwie wszystko :D :D :D
    Bardzo mi się spodobała rączko-kierownica z wózka Foppapedretti (olaboga, co za nazwa btw - nie do powtórzenia :) ), który załączyłaś, w polskich chyba tego nie znajdę... a tak bardzo chciałam wesprzeć rodzimy przemysł :)
    Może ta rączka to jednak niepraktyczna jest co? :D

No, te wózki są świetne, cena zwala z nóg, ale to w Polsce oczywiście (zawsze w PL są rzeczy droższe niż na zachodzie:/). Weronika z czerwcówek kupiła go na Ebayu, bo tu poszłaby z torbami :D
    A ta rączka to gdzież tam niepraktyczna...genialna!:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam mam wózek z tako - i bardzo sobie zawsze chwaliłam i chwalę nadal - przerażają mnie te wózki za pare tysięcy, wole taką kase przeznaczyć na coś pożyteczniejszego jak z perspektywy czasu np. prywatne przedszkole, no i te 3 kołowce dla jak widze jak dziecko ma te nogi takie ściśnięte.. ale szanuje jak kogoś stać niech kupuje jaki uważa, my urządzamy dom więc mamy na co przeznaczać wszelkie pieniądze..

myśle że drugi maluszek spokojnie pojeździ w tym co mam - dokupię tylko lekką spacerówkę do auta

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    No, te wózki są świetne, cena zwala z nóg, ale to w Polsce oczywiście (zawsze w PL są rzeczy droższe niż na zachodzie:/). Weronika z czerwcówek kupiła go na Ebayu, bo tu poszłaby z torbami :D
    A ta rączka to gdzież tam niepraktyczna...genialna!:)

Może bez silniczka będą tańsze... sprawdzę na ebayu. Silniczek to wg mnie trochę przerost formy nad treścią, przecież pchanie wózka - na kółkach :), nie jest dla młodej, zdrowej osoby jakimś wysiłkiem... a nawet jeżeli, to wskazanym :) :) :) Kojarzy mi się z wózkami dla tetraplegików.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kocyk z mikrofibry dla dziecka będzie ok? W biedronce są właśnie po 15zł 75x100cm myślę czy nie pójść i nie kupić ;)

goOlp2.png NJmJp2.png

Wysłany: 29 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Może bez silniczka będą tańsze... sprawdzę na ebayu. Silniczek to wg mnie trochę przerost formy nad treścią, przecież pchanie wózka - na kółkach :), nie jest dla młodej, zdrowej osoby jakimś wysiłkiem... a nawet jeżeli, to wskazanym :) :) :) Kojarzy mi się z wózkami dla tetraplegików.

Może mają też napęd jądrowy i czajnik na kawę ;):D

Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 29 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Czy kocyk z mikrofibry dla dziecka będzie ok? W biedronce są właśnie po 15zł 75x100cm myślę czy nie pójść i nie kupić ;)

Kupuj, bo są fajne i zawsze się przydadzą :)

KocieOczy lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia mi w pierwszej ciąży tez brzuch dopiero zaczął się uwidaczniać w 6miesiącu, także jeszcze masz trochę czasu :)

Amnezja też mi się podoba ten wózek taki zwykły i prosty :) to chyba niedaleko mnie więc może jak już będzie bliżej końca to na pewno się pokuszę i podjadę obejrzeć je dokładnie :)

Goplana ta rączka od wózka jakoś nie na moją fantazję jest :) nie wiem jak by tym prowadzić :)

Wysłany: 29 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ja tam mam wózek z tako - i bardzo sobie zawsze chwaliłam i chwalę nadal - przerażają mnie te wózki za pare tysięcy, wole taką kase przeznaczyć na coś pożyteczniejszego jak z perspektywy czasu np. prywatne przedszkole, no i te 3 kołowce dla jak widze jak dziecko ma te nogi takie ściśnięte.. ale szanuje jak kogoś stać niech kupuje jaki uważa, my urządzamy dom więc mamy na co przeznaczać wszelkie pieniądze..

myśle że drugi maluszek spokojnie pojeździ w tym co mam - dokupię tylko lekką spacerówkę do auta

Nie miałam nigdy do czynienia z trójkołowcem, bo bałam się, że nie będę w stanie tym pokierować ;) ale moja przyjaciółka miała joggera i mega sobie chwaliła, nie widziałam też ściśniętych nóg jej dziecka :D ale to może wszystko zależy od modelu, ona miała taki chopperowaty ten wózek z wielkimi kołami :) i uwaga! faktycznie biegała:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:

Goplana ta rączka od wózka jakoś nie na moją fantazję jest :) nie wiem jak by tym prowadzić :)

No nie wiesz, jak każdy samolot przecież :D :D ;)

jftycms.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    No nie wiesz, jak każdy samolot przecież :D :D ;)
    aaa widzisz to dlatego że od kiedy w ciąży jestem za stery samolotu już nie siadam :P

KocieOczy kocyki zawsze się przydadzą :) tym bardziej na zimę. Ja mam po starszaku moim chyba z 5kocy więc w zupełności wystarczy :)

• Goplana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ten mi się bardzo spodobał - jest polski, bardzo lekki i można wybrać własny design kolorystyczny:

http://allegro.pl/wozek-prestige-nowosc-2014-11-80kg-3w1-gratisy-i4265116232.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 13:28

RewolucjaSięDzieje, Lavendula, KocieOczy, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ