Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Goplana wrote:Doskonale Cię rozumiem, tak mnie dzisiaj wszystko wnerwia, że aż się trzęsę - dlaczego? A kto by to wiedział... czemu wszystko jest dzisiaj takie irytujące
Póki co, wybieram wózki na Allegro, mam 2 podstawowe kryteria - ma być polski, i ma być przepiękny. O ile to pierwsze spełnić bardzo łatwo, to z drugim... no jeszcze nie widziałam...a obejrzałam już tego oooooooo ho ho, albo i jeszcze więcej
JA też chcę polski -koleżanka poleciła Jedo 3w1, podobają mi się i ponoć bardzo wygodnie się prowadzą -
Goplana wrote:O, ten mi się bardzo spodobał - jest polski, bardzo lekki i można wybrać własny design kolorystyczny:
http://allegro.pl/wozek-prestige-nowosc-2014-11-80kg-3w1-gratisy-i4265116232.html
Fajny.Trochę podobny do Bebetto.I lekki. -
Goplana wrote:O, ten mi się bardzo spodobał - jest polski, bardzo lekki i można wybrać własny design kolorystyczny:
http://allegro.pl/wozek-prestige-nowosc-2014-11-80kg-3w1-gratisy-i4265116232.html
Biały jest fajny, ciekawe czy ktoś wybiera
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Własnie jak to jest tymi białymi?
Białe są takie śliczniutkie
np.
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-carino-fotelik-3w1-okazja-i4261179406.htmlRewolucjaSięDzieje, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
karmelek wrote:aaa widzisz to dlatego że od kiedy w ciąży jestem za stery samolotu już nie siadam
KocieOczy kocyki zawsze się przydadzątym bardziej na zimę. Ja mam po starszaku moim chyba z 5kocy więc w zupełności wystarczy
Ja też mam parę, ale takich...chłopięcych, czekam na cynk, żeby ruszyć na różowe puchatki
izia wrote:lavendula twardszy brzuch to twardszy brzuch - własnie od pełnego pęcherza czy jak maluszek się wypnie np. kręgosłupem czy pupką w tę stronę to bywa wypukłość czy coś twardszego, jak leży się na płasko to też wiadomo że się skóra naciąga i bardziej widać wypukłości macicy itd twardnienie brzucha to takie stawianie się brzucha, w momencie robi się cały jak kamień nieraz z uczuciem ścisku i trzyma chwilę, niezależnie od pozycji itd mnie się dodatkowo robiło tak duszno i gorąco - choć piszę o doświadczeniach z poprzedniej ciąży
no to już mi lepiejZ dumą co rano będę podziwiać mojego Grapefruita
a tymczasem zmykam do kuchni
.L -
Mamadomina wrote:http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-jedo-fyn-3w1-memo-torba-gratisy-i4262563431.html
ten, ma ponoć największa gondolę z tych polskich, chyba kupimy:) czekam tylko na potwierdzenie płci yuhuuuu
Fajne jest to, że możesz sobie wybrać kolor ramy, to się chyba dość rzadko zdarza:)
A propos wózków
myślicie że lepiej inwestować w pierwszy wózek z tzw gondolą
jak i tak będziemy zimą pewnie mniej wychodzić?
czy lepiej w jakąś wypasioną spacerówkę, bo dzieciaczek dłużej w niej pojezdzi?
I pytanie do mam od którego msc dziecko przesiada się do spacerówki?
Bo nie mam pojęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 13:45
-
KUNIAK wrote:A propos wózków
Bo nie mam pojęcia
dokładnie nad tym samym się zastanawiam.... Zima w mieście i wózek... masakra ! Na spacery można w chuście, u Babci w górach sanki spacerowe z "baranicą" - a na wiosnę spacerówka + chusta.... Choć Babcia [ matka 3 dzieci ] wmawia mi, że sobie nie wyobraża zimy bez ciepłej gondoli... ] - i bądź tu mądry... -
a ja właśnie wcinam musli z jogurtem i moimi owockami
mmmm... pycha!
Rewolucja u mnie też wszystkie niebieskieale mąż twierdzi że będzie chłopak więc pewnie nie dane mi będą kokardki i róże
choć do ostatniego usg twierdził że będzie dziewczynka, może coś tam dojrzał?
Białe wózki są piękne ! ale chyba bardzo niepraktyczne, zajechałabym się z czyszczeniem i praniem
W ogóle wy tu o wózkach a my nawet nie mamy imienia dla bąbla wybranegood początku musimy zacząć
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Bo nie mam pojęciai powiem Ci że bez gondoli ani rusz! całą zimę w niej przejeździł inaczej miałabym wrażenie że mi dziecko zarznie a to parę zimowych miesięcy jest do spacerowania
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Lavendula wrote:dokładnie nad tym samym się zastanawiam.... Zima w mieście i wózek... masakra ! Na spacery można w chuście, u Babci w górach sanki spacerowe z "baranicą" - a na wiosnę spacerówka + chusta.... Choć Babcia [ matka 3 dzieci ] wmawia mi, że sobie nie wyobraża zimy bez ciepłej gondoli... ] - i bądź tu mądry...
Ja własnie myślę że kupimy gondolę ale niekoniecznie z "najwyższej połki" tylko taką żeby była
ale nie ukrywam że trochę mi się marzy jakieś designerskie cackoi zastanawiam się czy to własnie nie powinna być spacerówka:)bo bardziej ją wykorzystamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 13:57
-
Ja będę kupować wózek niemieckiej marki teutonia, ma bardzo dobre opinie,tylko jest cholernie drogi i raz na tydzień sprawdzam na allegro,czy przypadkiem czegoś fajnego używanego nie ma:) Jak będzie na gwarancji to nie widzę problemu z kupowaniem używanego wózka:)
-
karmelek wrote:mój synek tez jest z listopada dokładnie 2
i powiem Ci że bez gondoli ani rusz! całą zimę w niej przejeździł inaczej miałabym wrażenie że mi dziecko zarznie a to parę zimowych miesięcy jest do spacerowania
Hehe ale ci fajnie trafiło,będziesz 2 razy organizować urodziny maluchów w listopadzie:) -
karmelek wrote:
W ogóle wy tu o wózkach a my nawet nie mamy imienia dla bąbla wybranegood początku musimy zacząć
co za niedopatrzenie, my tu na forum przecie imiona wybierałyśmy w 5tg, w 6-7tc dyskutowałyśmy gdzie i jak rodzić , teraz wózki, po 30 tygodniu już będzie wybrany i opłacony kierunek studiów. Tutaj żyje się i planuje bardzo intensywnie
xpatiiix3, Viviana, RewolucjaSięDzieje, Strupka, KocieOczy, karmelek, Dotty84, Mamadomina, Fidelissa, Reverie lubią tę wiadomość
-
Witam mamcie
U nie hiksy to na jakiś czas mocniej twardnieje i odpuszcza, a wczoraj miałam cały czas spięty brzuch z resztą dzisiaj tez ale jest juz o niebo lepiejDzisiaj nie poszłam na wizyte pójdę jednak we wtorek
Byłam dzisiaj z Marceluszkiem na 12 i się okazało ,że ma zakażenie skóry bakteryjno-wirusowe i od chuu*a kremów i antybiotyk dostał tak doprowadziła Go lekarka dała Nam jakieś sterydy a że się drapał to pod kolankami ma żywe rany...
Witaj Isia rozgość się u Nas
Ale zaaaaaaaaaaaaaaajebiście ile Nas juz jest
Amnezja koleżanka miała takiego merca i szybko sprzedałaponoć dużo wad miał według niej a jak w pratyce osobiści nie wiem
KocieOczy te kocyki z mikrofibry są świenemilusie i jak coś się wyleje np można zetrzeć szybko i nie trzeba prać od razu tak bo nie wsiąka szybko
Heheh Rewolucja i ja mam 3kołowca do joggingu to pisałam kiedyś właśnie, że świetnie się biega heheh zwłaszcza jak ma autobus zwiac i jest bardzo stabilny tylko rączki nei można przeładować bo sruu do tyłu poleci z resztą jak każdy
Ja wózek chyba nowy kupuje a ten co mam koleżance za grosze sprzedam, bo nie ma a 2 dni przedemną ma termin
A xlandery chyba już są przereklamowane fajnie wyglądają, ale są ciężkie i ciężko się prowadzi.. ;/ wypróbowałam koleżanki córe w nim pchać.. ;/ a nigdy w życiu
Mój jezdził w gondoli 4 miesiące, i siup do spacerówki na półleżącoa teraz śmigamy na szelkach już
Do mnie ostatnio mamuska mówi ciągle, że ona czuje jednak ,że to była pomyłka i panienka będzie, a ja do niej mamo ,ale ja wiem jak i kiedy zrobiliśmy Ci drugiego wnuka, a ona no nie byłabym taka pewna nie nastawiaj się przynajmniej do następnego usg
Ok babula przyniosła truskawek spadam szamać
Miłego dnia.! :***RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
ja mam synka z października i powiem szczerze ze w gondoli jeździł kilka jesiennych dni w listopadzie a potem głównie w domu, szczerze to niepamiętam żebym namiętnie jeździła nim po śniegu, sama jak miałam ztaszczać wózek i dziecko, ubierać siebie i spocona ubierać jego i wciskać w kombinezonie w śpiworek itd i jeszcze trafiać miedzy karmienia i ryzykować że mi się rozpłacze daleko od domu i co wtedy więc wolałam werandować, synek spał w wózku przy otwartym oknie, przy okazji powietrzyłam troche, jak miał 6 tyg dostał katar więc potem nie wychodziliśmy troche, i tak szczerze to ciężko było utrafić taki piękny zimowy dzień, albo minus 20, albo wiało i tak przeleciała zima, od świąt wielkanocnych synek jeździł już w foteliku wpiętym w stelarz, widział wszystko i bardzo to lubił, jak miał 7 m-cy czyli w maju już w spacerówce, a w sumie mógłby już wcześniej bo była rozkładana na płasko.. bratowa ma samą spacerówkę i taką miekką gondolę wkładaną i sobie chwali że jej wystarcza..
KUNIAK, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Bo nie mam pojęciaKUNIAK, Lavendula lubią tę wiadomość