X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Doskonale Cię rozumiem, tak mnie dzisiaj wszystko wnerwia, że aż się trzęsę - dlaczego? A kto by to wiedział... czemu wszystko jest dzisiaj takie irytujące :)

Póki co, wybieram wózki na Allegro, mam 2 podstawowe kryteria - ma być polski, i ma być przepiękny. O ile to pierwsze spełnić bardzo łatwo, to z drugim... no jeszcze nie widziałam... :/ a obejrzałam już tego oooooooo ho ho, albo i jeszcze więcej :/

JA też chcę polski -koleżanka poleciła Jedo 3w1, podobają mi się i ponoć bardzo wygodnie się prowadzą:)

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    O, ten mi się bardzo spodobał - jest polski, bardzo lekki i można wybrać własny design kolorystyczny:

http://allegro.pl/wozek-prestige-nowosc-2014-11-80kg-3w1-gratisy-i4265116232.html

Fajny.Trochę podobny do Bebetto.I lekki.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    O, ten mi się bardzo spodobał - jest polski, bardzo lekki i można wybrać własny design kolorystyczny:

http://allegro.pl/wozek-prestige-nowosc-2014-11-80kg-3w1-gratisy-i4265116232.html

Biały jest fajny, ciekawe czy ktoś wybiera ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-jedo-fyn-3w1-memo-torba-gratisy-i4262563431.html

ten, ma ponoć największa gondolę z tych polskich, chyba kupimy:) czekam tylko na potwierdzenie płci yuhuuuu

Fidelissa lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie jak to jest tymi białymi?
    Białe są takie śliczniutkie :)
    np.
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-carino-fotelik-3w1-okazja-i4261179406.html

RewolucjaSięDzieje, Dotty84 lubią tę wiadomość

jftycms.png

Wysłany: 29 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    aaa widzisz to dlatego że od kiedy w ciąży jestem za stery samolotu już nie siadam :P

KocieOczy kocyki zawsze się przydadzą :) tym bardziej na zimę. Ja mam po starszaku moim chyba z 5kocy więc w zupełności wystarczy :)

Ja też mam parę, ale takich...chłopięcych, czekam na cynk, żeby ruszyć na różowe puchatki :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    lavendula twardszy brzuch to twardszy brzuch - własnie od pełnego pęcherza czy jak maluszek się wypnie np. kręgosłupem czy pupką w tę stronę to bywa wypukłość czy coś twardszego, jak leży się na płasko to też wiadomo że się skóra naciąga i bardziej widać wypukłości macicy itd twardnienie brzucha to takie stawianie się brzucha, w momencie robi się cały jak kamień nieraz z uczuciem ścisku i trzyma chwilę, niezależnie od pozycji itd mnie się dodatkowo robiło tak duszno i gorąco - choć piszę o doświadczeniach z poprzedniej ciąży

no to już mi lepiej :) Z dumą co rano będę podziwiać mojego Grapefruita :)

a tymczasem zmykam do kuchni

.L

Wysłany: 29 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-jedo-fyn-3w1-memo-torba-gratisy-i4262563431.html

ten, ma ponoć największa gondolę z tych polskich, chyba kupimy:) czekam tylko na potwierdzenie płci yuhuuuu

Fajne jest to, że możesz sobie wybrać kolor ramy, to się chyba dość rzadko zdarza:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wózków
    myślicie że lepiej inwestować w pierwszy wózek z tzw gondolą
    jak i tak będziemy zimą pewnie mniej wychodzić?

czy lepiej w jakąś wypasioną spacerówkę, bo dzieciaczek dłużej w niej pojezdzi?
    I pytanie do mam od którego msc dziecko przesiada się do spacerówki?
    Bo nie mam pojęcia ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 13:45

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    A propos wózków

Bo nie mam pojęcia ;D

dokładnie nad tym samym się zastanawiam.... Zima w mieście i wózek... masakra ! Na spacery można w chuście, u Babci w górach sanki spacerowe z "baranicą" - a na wiosnę spacerówka + chusta.... Choć Babcia [ matka 3 dzieci ] wmawia mi, że sobie nie wyobraża zimy bez ciepłej gondoli... ] - i bądź tu mądry...

• karmelek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wcinam musli z jogurtem i moimi owockami :) mmmm... pycha!

Rewolucja u mnie też wszystkie niebieskie :) ale mąż twierdzi że będzie chłopak więc pewnie nie dane mi będą kokardki i róże ;) choć do ostatniego usg twierdził że będzie dziewczynka, może coś tam dojrzał? :)

Białe wózki są piękne ! ale chyba bardzo niepraktyczne, zajechałabym się z czyszczeniem i praniem ;)

W ogóle wy tu o wózkach a my nawet nie mamy imienia dla bąbla wybranego :) od początku musimy zacząć ;)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    A propos wózków

Bo nie mam pojęcia ;D
    mój synek tez jest z listopada dokładnie 2 :) i powiem Ci że bez gondoli ani rusz! całą zimę w niej przejeździł inaczej miałabym wrażenie że mi dziecko zarznie a to parę zimowych miesięcy jest do spacerowania ;)

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    dokładnie nad tym samym się zastanawiam.... Zima w mieście i wózek... masakra ! Na spacery można w chuście, u Babci w górach sanki spacerowe z "baranicą" - a na wiosnę spacerówka + chusta.... Choć Babcia [ matka 3 dzieci ] wmawia mi, że sobie nie wyobraża zimy bez ciepłej gondoli... ] - i bądź tu mądry...

Ja własnie myślę że kupimy gondolę ale niekoniecznie z "najwyższej połki" tylko taką żeby była :)
    ale nie ukrywam że trochę mi się marzy jakieś designerskie cacko :D i zastanawiam się czy to własnie nie powinna być spacerówka:)bo bardziej ją wykorzystamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 13:57

gg64l6d8uplrbvce.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kupować wózek niemieckiej marki teutonia, ma bardzo dobre opinie,tylko jest cholernie drogi i raz na tydzień sprawdzam na allegro,czy przypadkiem czegoś fajnego używanego nie ma:) Jak będzie na gwarancji to nie widzę problemu z kupowaniem używanego wózka:)

w57vhgqsvnsaad78.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    mój synek tez jest z listopada dokładnie 2 :) i powiem Ci że bez gondoli ani rusz! całą zimę w niej przejeździł inaczej miałabym wrażenie że mi dziecko zarznie a to parę zimowych miesięcy jest do spacerowania ;)

Hehe ale ci fajnie trafiło,będziesz 2 razy organizować urodziny maluchów w listopadzie:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:

W ogóle wy tu o wózkach a my nawet nie mamy imienia dla bąbla wybranego :) od początku musimy zacząć ;)
    No jak to? :) co za niedopatrzenie, my tu na forum przecie imiona wybierałyśmy w 5tg, w 6-7tc dyskutowałyśmy gdzie i jak rodzić , teraz wózki, po 30 tygodniu już będzie wybrany i opłacony kierunek studiów. Tutaj żyje się i planuje bardzo intensywnie :D

xpatiiix3, Viviana, RewolucjaSięDzieje, Strupka, KocieOczy, karmelek, Dotty84, Mamadomina, Fidelissa, Reverie lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamcie :)

U nie hiksy to na jakiś czas mocniej twardnieje i odpuszcza, a wczoraj miałam cały czas spięty brzuch z resztą dzisiaj tez ale jest juz o niebo lepiej :) Dzisiaj nie poszłam na wizyte pójdę jednak we wtorek :P

Byłam dzisiaj z Marceluszkiem na 12 i się okazało ,że ma zakażenie skóry bakteryjno-wirusowe i od chuu*a kremów i antybiotyk dostał tak doprowadziła Go lekarka dała Nam jakieś sterydy a że się drapał to pod kolankami ma żywe rany...

Witaj Isia rozgość się u Nas :D
    Ale zaaaaaaaaaaaaaaajebiście ile Nas juz jest :D

Amnezja koleżanka miała takiego merca i szybko sprzedała :P ponoć dużo wad miał według niej a jak w pratyce osobiści nie wiem

KocieOczy te kocyki z mikrofibry są świene :D milusie i jak coś się wyleje np można zetrzeć szybko i nie trzeba prać od razu tak bo nie wsiąka szybko :D

Heheh Rewolucja i ja mam 3kołowca do joggingu to pisałam kiedyś właśnie, że świetnie się biega heheh zwłaszcza jak ma autobus zwiac i jest bardzo stabilny tylko rączki nei można przeładować bo sruu do tyłu poleci z resztą jak każdy :P

Ja wózek chyba nowy kupuje a ten co mam koleżance za grosze sprzedam, bo nie ma a 2 dni przedemną ma termin :)

A xlandery chyba już są przereklamowane fajnie wyglądają, ale są ciężkie i ciężko się prowadzi.. ;/ wypróbowałam koleżanki córe w nim pchać.. ;/ a nigdy w życiu :P

Mój jezdził w gondoli 4 miesiące, i siup do spacerówki na półleżąco :P a teraz śmigamy na szelkach już :D

Do mnie ostatnio mamuska mówi ciągle, że ona czuje jednak ,że to była pomyłka i panienka będzie, a ja do niej mamo ,ale ja wiem jak i kiedy zrobiliśmy Ci drugiego wnuka, a ona no nie byłabym taka pewna nie nastawiaj się przynajmniej do następnego usg :D

Ok babula przyniosła truskawek spadam szamać :D

Miłego dnia.! :***

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Czy kocyk z mikrofibry dla dziecka będzie ok? W biedronce są właśnie po 15zł 75x100cm myślę czy nie pójść i nie kupić ;)

Mój mąż kupił dwa, powiem Ci, że są fajne, miękkie, takie i do wózka i do łóżeczka.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam synka z października i powiem szczerze ze w gondoli jeździł kilka jesiennych dni w listopadzie a potem głównie w domu, szczerze to niepamiętam żebym namiętnie jeździła nim po śniegu, sama jak miałam ztaszczać wózek i dziecko, ubierać siebie i spocona ubierać jego i wciskać w kombinezonie w śpiworek itd i jeszcze trafiać miedzy karmienia i ryzykować że mi się rozpłacze daleko od domu i co wtedy więc wolałam werandować, synek spał w wózku przy otwartym oknie, przy okazji powietrzyłam troche, jak miał 6 tyg dostał katar więc potem nie wychodziliśmy troche, i tak szczerze to ciężko było utrafić taki piękny zimowy dzień, albo minus 20, albo wiało i tak przeleciała zima, od świąt wielkanocnych synek jeździł już w foteliku wpiętym w stelarz, widział wszystko i bardzo to lubił, jak miał 7 m-cy czyli w maju już w spacerówce, a w sumie mógłby już wcześniej bo była rozkładana na płasko.. bratowa ma samą spacerówkę i taką miekką gondolę wkładaną i sobie chwali że jej wystarcza..

KUNIAK, Lavendula lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    A propos wózków

Bo nie mam pojęcia ;D
    Dokładnie. Ja miałam taki plan, żeby nie inwestować w wózek 3w1, tylko kupić lepszą spacerówkę. Listopad, grudzień, styczeń wątpię czy będę męczyć się pchając wózek w śniegu. Tak było też z moim drugim synkiem, którego od razu z nosidełka przełożyłam do spacerówki. Miałam ją po pierwszym synu, firmy Chicco, za który 12 lat temu dałam całe 400zł. I wyjeździł się jeden i drugi bardzo długo i jeszcze oddałam go koleżance. Była lekka, zwrotna, wygodna i składana w 5 sekund, a złożoną wszędzie można było wcisnąć w samochodzie. Taka spacerówka też rozkłada się prawie na płasko, a nasze dzieciaczki na wiosnę to już nie będą tylko chciały nieba oglądać :)

KUNIAK, Lavendula lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ