X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w Pepco sie obkupiłam dla Dzidzi, była wyprzedaż, kilka bodków, półśpiochów, skarpetki itp, wszystko neutralne kolory.

Desou dla teściowej może kwiat doniczkowy - storczyk i coś słodkiego, albo coś z porcelany, albo ładna filiżanka z podstawką, zegarek, zestaw ręczników.

Santocha to wypoczywaj skoro później już urlopu nie będzie.

Nata wg mnie TSH w porządku.

Ja zamówiłam 2 rożki i ręczniki przez neta, a w lipcu będziemy szukać wózka, bo potem nie pochodzę po sklepach.

Nata lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki:)
    Wróciłam właśnie od lekarza, u nas wszystko ok:) dzieci mają się dobrze...ruszają się bardzo:) ja to odczuwam tak jakby coś mi pływało w brzuszku...fajne uczucie...i czuje to pod pępkiem a czasami nad :)
    od poniedziałku wracam do pracy...ale na szczęście tylko 4h dziennie bo już się przyzwyczaiłam do siedzenia w domu:) a tak poza tym to zazdroszczę chłodniejszych temperatur u Was...tutaj znowu upał się zaczyna...;(

Viviana, RewolucjaSięDzieje, Nata, Amnezja, mada_lena, sylvi, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    w pepco sa fajne kocyki :-) słuchajcie ale te body to maja guziki na boku?

Ja szukałam w PEPCO i niestety takich z guziczkami nie znalazłam, więc się nie obkupiłam, jedyne co to jedne śpiochy za 9,99 były aczkolwiek w domu porównałam do tych z H&M czy Smyka i jednak sporo odbiegają jakością, wg mnie są bardziej sztywne.
    A takie bodziaki zapinane na boku kupiłam w Cubusie (po 15zł) i H&M (20zł) bawełna rewelacyjna.

Co do butelek to ja wybrałam AVENT dużo znajomych używało i bardzo zadowoleni są.

Teraz ciągle oglądam różne wózki o których piszecie, niektóre świetne są :) ale jednak tak się zafiksowałam na tym Quinny, że raczej nic mnie od niego nie odciągnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 13:31

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    w pepco sa fajne kocyki :-) słuchajcie ale te body to maja guziki na boku? bo jednak jak nie mają to ciężko takiego małego bąbla w to wcisnąć, tzn ja bym się bała...ja czuję ruchy tak 3 palce pod pępkiem jakoś a czasem niżej i nie wiem czy to to, bo nie wiem czy w tym tyg nie jest dziecko wyżej, ale chyba nie...ja planuję zakup sterylizatora do mikrofali, miała któraś? w ogóle jakie butelki polecacie? lovi czy avent? te lovi mają fajne smoczki takie że wolno leci, avent to nie wiem :-) z paką ciuchów to fajna sprawa, ale te ciuszki sa wymieszane i w sumie z zimowymi letnie i czasem te rozmiary nie pasują więc chyba ja sobie daruję...byłam dzisiaj wyniki odebrać tsh mam 1,8 to chyba nie tak źle co?

Miałam okrągłego Aventa i sprawdzał się świetnie do sterylizacji butelek i smoczków, a potem niekapków. Używałam go codziennie:D
    Butelki przerobiłam wszystkie, bo dziecko miałam tylko cycowe i nie chciał nic. Wydawało mi się, że Tommee Tippee spasują, ale dopiero przy Nuk-u zaczął pić :)
    także nawet jak odciągałam mleko laktatorem Aventu to i tak musiałam przelewać do Nuka :)
    Lovi, Medelę i inne odrzucał jeden po drugim :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja szukałam w PEPCO i niestety takich z guziczkami nie znalazłam, więc się nie obkupiłam, jedyne co to jedne śpiochy za 9,99 były aczkolwiek w domu porównałam do tych z H&M czy Smyka i jednak sporo odbiegają jakością, wg mnie są bardziej sztywne.
    A takie bodziaki zapinane na boku kupiłam w Cubusie (po 15zł) i H&M (20zł) bawełna rewelacyjna.

Co do butelek to ja wybrałam AVENT dużo znajomych używało i bardzo zadowoleni są.

Teraz ciągle oglądam różne wózki o których piszecie, niektóre świetne są :) ale jednak tak się zafiksowałam na tym Quinny, że raczej nic mnie od niego nie odciągnie.

Masz rację, ciuszki z H&M są niesamowicie miękkie i trwałe, nie "odkształcają" się po pierwszym praniu i są generalnie niezniszczalne. Uwielbiam tą markę:)

A co do Quinny to fakt, wózek jest świetny i jak czołg - podobnie niezniszczalny. W najbliższej rodzinie mam 2 użytkowniczki i potwierdzam, że sprawdza się doskonale :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 13:37

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ramach relaksu - polecam: http://www.boredpanda.com/amazing-animal-body-art/

• Nata Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie o sterylizatorze aventa myślałam, przyjaciółka ma laktator z aventa i pewnie od niej wezmę, zobaczymy jak z butlami będzie aż tak daleko nie wybiegam myslami, ale powiem Wam co się dowiedziałam, że jeżeli dziecko jest na cycku a mama chce od czasu do czasu ściagnąć pokarm żeby w nocy pospać albo wyskoczyć na ploty z koleżankami, to butlę za każdym razem powinien podawać ojciec dziecka, albo ktoś inny bo niestety dzieci nie chcą butelki bo czują zapach mamy i wiadomo lubią się przytulać i takie tam, myślę że jakaś mądrość w tym jest :-) ja kupiłabym jakiegoś własnie kwiatka doniczkowego, albo kompl pościeli :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze mam pytanie do Was, boli Was czasem kość ogonowa?? ja to w wannie to wysiedzieć nie mogę, albo na ławce jak siedzę...

rfnnk6n.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    no właśnie o sterylizatorze aventa myślałam, przyjaciółka ma laktator z aventa i pewnie od niej wezmę, zobaczymy jak z butlami będzie aż tak daleko nie wybiegam myslami, ale powiem Wam co się dowiedziałam, że jeżeli dziecko jest na cycku a mama chce od czasu do czasu ściagnąć pokarm żeby w nocy pospać albo wyskoczyć na ploty z koleżankami, to butlę za każdym razem powinien podawać ojciec dziecka, albo ktoś inny bo niestety dzieci nie chcą butelki bo czują zapach mamy i wiadomo lubią się przytulać i takie tam, myślę że jakaś mądrość w tym jest :-) ja kupiłabym jakiegoś własnie kwiatka doniczkowego, albo kompl pościeli :-)

Mój J. sam uznał że będzie dziecko karmił w nocy, żebym ja mogła się wyspać…

wyjdzie w praniu :)

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    a jeszcze mam pytanie do Was, boli Was czasem kość ogonowa?? ja to w wannie to wysiedzieć nie mogę, albo na ławce jak siedzę...

Ja mam straszny problem z kością ogonową, czasami jak za długo poleżę na plecach, nie daje rady podnieść się z łóżka, cała drętwieje, aż boję się co będzie później.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Mnie strasznie, ostatnio w teatrze wysiedzieć nie mogłam :(
    W ogóle strasznie jestem obluzowana w stawach, nabawiłam się kontuzji... na basenie, podczas grzbietowego zrobił mi się przeprost w łokciu, ałć... to chyba tylko ja tak potrafię się załatwić - oporem wody :| :)

jftycms.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez boli,
    tzn bolała jak siedzialam w pracy przed kompem,bo teraz od leżenia 2 dniowego to mnie całe jestestwo boli:)

Ale nosiłam ze sobą taką podróżną poduszkę rogala,która jest na kark do samolotu czy samochodu i siedziałam sobie na niej tak że kość ogonowa lądowała w tym pustym srodku i było git:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa no to dobrze, że nie jestem sama :-) mój się dziwnie na mnie patrzył jak mówiłam że "dupa mnie boli" ;-) dzisiaj upolowałam coś dla małego w lumpach
    2vb920p.jpg tyle dobra a dałam tylko 20 zeta, a wszystko cieplusie, szczególnie ta kurteczka na guziki i ekspres ma :-)

Goplana, sylvi, Fidelissa lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Mam oficjalnie wakacje, skończyłam szkołę, od września idę do następnej :D hehe zawzięłam się i powiedziałam sobie, że będę się uczyła dalej i nie odpuszczę tak łatwo dzisiaj się zapisałam od razu :D tylko zdjęcia muszę donieść do aneksu :D 2 lata także luzik :)

Co do butelek u Nas Tommee tippee nic innego nie chciał dopiero jak wyrósł troszkę to zaczął z normalnej ciągać ale wszystko cyckowe smoki musiały być...

Cycuchy też mi urosły aż mam twarde i obolałe takie pełne są, a tam na rozstępy nie patrzę ,bo i tak spękane po karmieniu... :P z resztą tak jak i moja zebra na brzuchu :D

A i od razu pochwale się, pogodziliśmy się dał mi pieniążki na wszystko i przeprosił :) Zaprosił na romantyczną kolację nawet w weekend w ramach rekompensaty za stracone nerwy :D hihi

Także panieneczki najszczęśliwszy piątek 13-tego jak dotąd, więc wychodzi na to ,że 13 jednak nie jest taka pechowa :D hehe

Miłego dzionka.! :***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 17:40

Lavendula, Dotty84, Goplana, FK, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje, sylvi, Reverie, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cieszę się,że się pogodziliście. I gratuluję skończenia szkoły :) W końcu bez wrednych nauczycieli :)
    A dla mnie 13 chyba nigdy nie będzie pechowa. 13 marca dowiedziałam się,że jestem w ciąży a na 13 listopada mam termin :)

Lavendula, ewelina_d, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - ciesze sie, ze sie ulozylo:)

a ja sie tak dzis w pracy zdenerwowalam na jednego managera debila, ze od razu mdlosci, bol brzucha, twardnienie - za godzine jade do lekarza...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja wychodzę z założenia że lepiej w ciąży odpoczywać w domu a nie pracować:) bo ciąża to tak naprawdę ostatni moment na odpoczynek...

mada_lena, sylvi lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na basenie i woda była obrzydliwie brudna - na dnie rozpaćkana krew w licznych miejscach (pewno ktoś się w stopę skaleczył i łaził po dnie), a w innym miejscu bardzo liczne farfocle przypominające papier toaletowy, oraz pływające plastry - brr... Najgorsze, że byłam tam 3 dni temu i dno wyglądało tak samo... (!)
    Sama nie wiem czy będę kontynuowała pływanie, strach się bać...
    Póki co jak typowy upierdliwy obywatel napisałam skargę do kierownictwa, a jak w przyszłym tygodniu sytuacja się powtórzy zgłoszę do sanepidu.
    Myślicie że mi odwala z powodu ciąży i nadmiernie reaguję? Już sama nie wiem, może jakaś nadwrażliwa się zrobiłam... Otrząśnijcie mnie zanim narobię biednej pływalni problemów :D :D :D

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dlatego ja wychodzę z założenia że lepiej w ciąży odpoczywać w domu a nie pracować:) bo ciąża to tak naprawdę ostatni moment na odpoczynek...

Ale chyba pierwsza :D
    Jak spytałam się koleżanki mającej już 2 dzieci, która w bardzo zaawansowanej ciąży przyjmowała 40 pacjentów w poradni - dlaczego jeszcze nie na zwolnieniu, to odpowiedziała mi, że - w trzeciej ciąży to w pracy się odpoczywa, i ona zamierza nawet z pracy jechać na porodówkę :D :) :D

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cieszę się, że się pgodziliście:). Ja dziś pierwszy raz się zmierzyłam i wyszło mi 90 cm w brzuchu. No ładnie, mamuśka urosłaś, pomyślałam sobie;).
    Dziś od rana, nosi mnie, w sumie fajnie, bo miałam już dość tych apatycznych poranków, snułam się jak mucha w smole;). Chata wysprzątana, zakupy zrobione, ciasto w lodówce dochodzi( narobiłyście mi ostatnio ochoty na sernik na zimno!;). Za miesiąc idę na wesele, a kiecki nie mam. Znaczy mam, ale nieciążowe;p. Widziałyście może coś fajnego i w rozsądnej cenie w sieciówkach?
    Chciałam coś w miarę możliwości kształtnego, bo jak oglądałam dziś kiecki w outlecie ciążwoym to wyglądały jak worki na wieloryba;(.
    Miłego wieczoru!
    aec9bf5dcb0935dbf6e3fc5f95850dc9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ