WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w Pepco sie obkupiłam dla Dzidzi, była wyprzedaż, kilka bodków, półśpiochów, skarpetki itp, wszystko neutralne kolory.

Desou dla teściowej może kwiat doniczkowy - storczyk i coś słodkiego, albo coś z porcelany, albo ładna filiżanka z podstawką, zegarek, zestaw ręczników.

Santocha to wypoczywaj skoro później już urlopu nie będzie.

Nata wg mnie TSH w porządku.

Ja zamówiłam 2 rożki i ręczniki przez neta, a w lipcu będziemy szukać wózka, bo potem nie pochodzę po sklepach.

Nata lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki:)
    Wróciłam właśnie od lekarza, u nas wszystko ok:) dzieci mają się dobrze...ruszają się bardzo:) ja to odczuwam tak jakby coś mi pływało w brzuszku...fajne uczucie...i czuje to pod pępkiem a czasami nad :)
    od poniedziałku wracam do pracy...ale na szczęście tylko 4h dziennie bo już się przyzwyczaiłam do siedzenia w domu:) a tak poza tym to zazdroszczę chłodniejszych temperatur u Was...tutaj znowu upał się zaczyna...;(

Viviana, RewolucjaSięDzieje, Nata, Amnezja, mada_lena, sylvi, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    w pepco sa fajne kocyki :-) słuchajcie ale te body to maja guziki na boku?

Ja szukałam w PEPCO i niestety takich z guziczkami nie znalazłam, więc się nie obkupiłam, jedyne co to jedne śpiochy za 9,99 były aczkolwiek w domu porównałam do tych z H&M czy Smyka i jednak sporo odbiegają jakością, wg mnie są bardziej sztywne.
    A takie bodziaki zapinane na boku kupiłam w Cubusie (po 15zł) i H&M (20zł) bawełna rewelacyjna.

Co do butelek to ja wybrałam AVENT dużo znajomych używało i bardzo zadowoleni są.

Teraz ciągle oglądam różne wózki o których piszecie, niektóre świetne są :) ale jednak tak się zafiksowałam na tym Quinny, że raczej nic mnie od niego nie odciągnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 13:31

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    w pepco sa fajne kocyki :-) słuchajcie ale te body to maja guziki na boku? bo jednak jak nie mają to ciężko takiego małego bąbla w to wcisnąć, tzn ja bym się bała...ja czuję ruchy tak 3 palce pod pępkiem jakoś a czasem niżej i nie wiem czy to to, bo nie wiem czy w tym tyg nie jest dziecko wyżej, ale chyba nie...ja planuję zakup sterylizatora do mikrofali, miała któraś? w ogóle jakie butelki polecacie? lovi czy avent? te lovi mają fajne smoczki takie że wolno leci, avent to nie wiem :-) z paką ciuchów to fajna sprawa, ale te ciuszki sa wymieszane i w sumie z zimowymi letnie i czasem te rozmiary nie pasują więc chyba ja sobie daruję...byłam dzisiaj wyniki odebrać tsh mam 1,8 to chyba nie tak źle co?

Miałam okrągłego Aventa i sprawdzał się świetnie do sterylizacji butelek i smoczków, a potem niekapków. Używałam go codziennie:D
    Butelki przerobiłam wszystkie, bo dziecko miałam tylko cycowe i nie chciał nic. Wydawało mi się, że Tommee Tippee spasują, ale dopiero przy Nuk-u zaczął pić :)
    także nawet jak odciągałam mleko laktatorem Aventu to i tak musiałam przelewać do Nuka :)
    Lovi, Medelę i inne odrzucał jeden po drugim :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja szukałam w PEPCO i niestety takich z guziczkami nie znalazłam, więc się nie obkupiłam, jedyne co to jedne śpiochy za 9,99 były aczkolwiek w domu porównałam do tych z H&M czy Smyka i jednak sporo odbiegają jakością, wg mnie są bardziej sztywne.
    A takie bodziaki zapinane na boku kupiłam w Cubusie (po 15zł) i H&M (20zł) bawełna rewelacyjna.

Co do butelek to ja wybrałam AVENT dużo znajomych używało i bardzo zadowoleni są.

Teraz ciągle oglądam różne wózki o których piszecie, niektóre świetne są :) ale jednak tak się zafiksowałam na tym Quinny, że raczej nic mnie od niego nie odciągnie.

Masz rację, ciuszki z H&M są niesamowicie miękkie i trwałe, nie "odkształcają" się po pierwszym praniu i są generalnie niezniszczalne. Uwielbiam tą markę:)

A co do Quinny to fakt, wózek jest świetny i jak czołg - podobnie niezniszczalny. W najbliższej rodzinie mam 2 użytkowniczki i potwierdzam, że sprawdza się doskonale :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 13:37

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ramach relaksu - polecam: http://www.boredpanda.com/amazing-animal-body-art/

• Nata Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie o sterylizatorze aventa myślałam, przyjaciółka ma laktator z aventa i pewnie od niej wezmę, zobaczymy jak z butlami będzie aż tak daleko nie wybiegam myslami, ale powiem Wam co się dowiedziałam, że jeżeli dziecko jest na cycku a mama chce od czasu do czasu ściagnąć pokarm żeby w nocy pospać albo wyskoczyć na ploty z koleżankami, to butlę za każdym razem powinien podawać ojciec dziecka, albo ktoś inny bo niestety dzieci nie chcą butelki bo czują zapach mamy i wiadomo lubią się przytulać i takie tam, myślę że jakaś mądrość w tym jest :-) ja kupiłabym jakiegoś własnie kwiatka doniczkowego, albo kompl pościeli :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze mam pytanie do Was, boli Was czasem kość ogonowa?? ja to w wannie to wysiedzieć nie mogę, albo na ławce jak siedzę...

rfnnk6n.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    no właśnie o sterylizatorze aventa myślałam, przyjaciółka ma laktator z aventa i pewnie od niej wezmę, zobaczymy jak z butlami będzie aż tak daleko nie wybiegam myslami, ale powiem Wam co się dowiedziałam, że jeżeli dziecko jest na cycku a mama chce od czasu do czasu ściagnąć pokarm żeby w nocy pospać albo wyskoczyć na ploty z koleżankami, to butlę za każdym razem powinien podawać ojciec dziecka, albo ktoś inny bo niestety dzieci nie chcą butelki bo czują zapach mamy i wiadomo lubią się przytulać i takie tam, myślę że jakaś mądrość w tym jest :-) ja kupiłabym jakiegoś własnie kwiatka doniczkowego, albo kompl pościeli :-)

Mój J. sam uznał że będzie dziecko karmił w nocy, żebym ja mogła się wyspać…

wyjdzie w praniu :)

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    a jeszcze mam pytanie do Was, boli Was czasem kość ogonowa?? ja to w wannie to wysiedzieć nie mogę, albo na ławce jak siedzę...

Ja mam straszny problem z kością ogonową, czasami jak za długo poleżę na plecach, nie daje rady podnieść się z łóżka, cała drętwieje, aż boję się co będzie później.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Mnie strasznie, ostatnio w teatrze wysiedzieć nie mogłam :(
    W ogóle strasznie jestem obluzowana w stawach, nabawiłam się kontuzji... na basenie, podczas grzbietowego zrobił mi się przeprost w łokciu, ałć... to chyba tylko ja tak potrafię się załatwić - oporem wody :| :)

jftycms.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez boli,
    tzn bolała jak siedzialam w pracy przed kompem,bo teraz od leżenia 2 dniowego to mnie całe jestestwo boli:)

Ale nosiłam ze sobą taką podróżną poduszkę rogala,która jest na kark do samolotu czy samochodu i siedziałam sobie na niej tak że kość ogonowa lądowała w tym pustym srodku i było git:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa no to dobrze, że nie jestem sama :-) mój się dziwnie na mnie patrzył jak mówiłam że "dupa mnie boli" ;-) dzisiaj upolowałam coś dla małego w lumpach
    2vb920p.jpg tyle dobra a dałam tylko 20 zeta, a wszystko cieplusie, szczególnie ta kurteczka na guziki i ekspres ma :-)

Goplana, sylvi, Fidelissa lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Mam oficjalnie wakacje, skończyłam szkołę, od września idę do następnej :D hehe zawzięłam się i powiedziałam sobie, że będę się uczyła dalej i nie odpuszczę tak łatwo dzisiaj się zapisałam od razu :D tylko zdjęcia muszę donieść do aneksu :D 2 lata także luzik :)

Co do butelek u Nas Tommee tippee nic innego nie chciał dopiero jak wyrósł troszkę to zaczął z normalnej ciągać ale wszystko cyckowe smoki musiały być...

Cycuchy też mi urosły aż mam twarde i obolałe takie pełne są, a tam na rozstępy nie patrzę ,bo i tak spękane po karmieniu... :P z resztą tak jak i moja zebra na brzuchu :D

A i od razu pochwale się, pogodziliśmy się dał mi pieniążki na wszystko i przeprosił :) Zaprosił na romantyczną kolację nawet w weekend w ramach rekompensaty za stracone nerwy :D hihi

Także panieneczki najszczęśliwszy piątek 13-tego jak dotąd, więc wychodzi na to ,że 13 jednak nie jest taka pechowa :D hehe

Miłego dzionka.! :***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 17:40

Lavendula, Dotty84, Goplana, FK, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje, sylvi, Reverie, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cieszę się,że się pogodziliście. I gratuluję skończenia szkoły :) W końcu bez wrednych nauczycieli :)
    A dla mnie 13 chyba nigdy nie będzie pechowa. 13 marca dowiedziałam się,że jestem w ciąży a na 13 listopada mam termin :)

Lavendula, ewelina_d, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - ciesze sie, ze sie ulozylo:)

a ja sie tak dzis w pracy zdenerwowalam na jednego managera debila, ze od razu mdlosci, bol brzucha, twardnienie - za godzine jade do lekarza...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja wychodzę z założenia że lepiej w ciąży odpoczywać w domu a nie pracować:) bo ciąża to tak naprawdę ostatni moment na odpoczynek...

mada_lena, sylvi lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na basenie i woda była obrzydliwie brudna - na dnie rozpaćkana krew w licznych miejscach (pewno ktoś się w stopę skaleczył i łaził po dnie), a w innym miejscu bardzo liczne farfocle przypominające papier toaletowy, oraz pływające plastry - brr... Najgorsze, że byłam tam 3 dni temu i dno wyglądało tak samo... (!)
    Sama nie wiem czy będę kontynuowała pływanie, strach się bać...
    Póki co jak typowy upierdliwy obywatel napisałam skargę do kierownictwa, a jak w przyszłym tygodniu sytuacja się powtórzy zgłoszę do sanepidu.
    Myślicie że mi odwala z powodu ciąży i nadmiernie reaguję? Już sama nie wiem, może jakaś nadwrażliwa się zrobiłam... Otrząśnijcie mnie zanim narobię biednej pływalni problemów :D :D :D

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dlatego ja wychodzę z założenia że lepiej w ciąży odpoczywać w domu a nie pracować:) bo ciąża to tak naprawdę ostatni moment na odpoczynek...

Ale chyba pierwsza :D
    Jak spytałam się koleżanki mającej już 2 dzieci, która w bardzo zaawansowanej ciąży przyjmowała 40 pacjentów w poradni - dlaczego jeszcze nie na zwolnieniu, to odpowiedziała mi, że - w trzeciej ciąży to w pracy się odpoczywa, i ona zamierza nawet z pracy jechać na porodówkę :D :) :D

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cieszę się, że się pgodziliście:). Ja dziś pierwszy raz się zmierzyłam i wyszło mi 90 cm w brzuchu. No ładnie, mamuśka urosłaś, pomyślałam sobie;).
    Dziś od rana, nosi mnie, w sumie fajnie, bo miałam już dość tych apatycznych poranków, snułam się jak mucha w smole;). Chata wysprzątana, zakupy zrobione, ciasto w lodówce dochodzi( narobiłyście mi ostatnio ochoty na sernik na zimno!;). Za miesiąc idę na wesele, a kiecki nie mam. Znaczy mam, ale nieciążowe;p. Widziałyście może coś fajnego i w rozsądnej cenie w sieciówkach?
    Chciałam coś w miarę możliwości kształtnego, bo jak oglądałam dziś kiecki w outlecie ciążwoym to wyglądały jak worki na wieloryba;(.
    Miłego wieczoru!
    aec9bf5dcb0935dbf6e3fc5f95850dc9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ