WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    19 tydzień i dalej nie wiesz? :) to chyba wstydliwego masz maluszka:) My już w 15 tygodniu wiedzieliśmy, a w 18 tylko nam potwierdzili:)
    Ja tez jeszcze nie wiem a jestem w 20 tc. a wizyta za tydzien wiec bedzie 21. W ok. 15 tc lekarz tylko zasugerowal.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Byłam dzisiaj na basenie i woda była obrzydliwie brudna - na dnie rozpaćkana krew w licznych miejscach (pewno ktoś się w stopę skaleczył i łaził po dnie), a w innym miejscu bardzo liczne farfocle przypominające papier toaletowy, oraz pływające plastry - brr... Najgorsze, że byłam tam 3 dni temu i dno wyglądało tak samo... (!)
    Sama nie wiem czy będę kontynuowała pływanie, strach się bać...
    Póki co jak typowy upierdliwy obywatel napisałam skargę do kierownictwa, a jak w przyszłym tygodniu sytuacja się powtórzy zgłoszę do sanepidu.
    Myślicie że mi odwala z powodu ciąży i nadmiernie reaguję? Już sama nie wiem, może jakaś nadwrażliwa się zrobiłam... Otrząśnijcie mnie zanim narobię biednej pływalni problemów :D :D :D

Obleśne, dlatego nienawidzę wszelakich basenów krytych, niekrytych...fuj,
    jak pomyślę o tych tonach wszelakiego dziadostwa jak krew, chichoczące e-coli, naskórki, emeryci po furosemidach :D...to staję się ... zielona...blee

Wcale nie jesteś upierdliwa, dobrze, że zgłosiłaś, administrator ma obowiązek dbać o stan wokół i W basenie, filtry powinny iść w ruch, ale w tym przypadku powinni spuścić całkowicie wodę.
    Sanepid "odwiedza" regularnie takie obiekty, ale jak nie nawiedzi, a plastry nadal będą :D to że tak powiem...nie miej skrupułów ..

Myślałam kiedyś, że przynajmniej w hotelach jest deczko lepiej z higieną, ale znajomy pracujący w dość znanym hotelu opowiedział mi takie historie, że moja noga nawet w najbardziej luksusowym basenie nie stanie:D

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 19:43

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, nie nadwrażliwa, skandal, żeby w takim stanie woda była..
    Ale ja wczoraj miałam podobną myśl, czy przypadkiem się jakaś "obrzydliwa" nie zrobiłam w tej ciąży..Stałam w kolejce , żeby oddac pojemniczek z siuśkami, wyciągam z torebki podwójnie zafoliowane " cudo" i myślę, cholera, no znowu pojemnik przeciekł. Myślałam, że tylko ja tak mam, a przede mną 2 babki, obie podwójnie zfoliowane pojemniczki tzrymają i z tkaim samym zakłopotaniem podają pani do nalepienia naklejek. Pani bez rękawiczek, myślę sobie, szacun, ja bym nie mogła tak. Ale gdy spojrzałam na ogólnodostępny flamaster, którym petenci podpisują słoiczki, rękami od siuśków, no bo jak, to się wzdrygnęłam. Myślę sobie , czy tylka ja się taka higienistka zrobiłam , czy jak.Swoją drogą nobla dla tego , kto wynajdzie szczelny pojemnik na siuśki;).

Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Obleśne, dlatego nienawidzę wszelakich basenów krytych, niekrytych...fuj,
    jak pomyślę o tych tonach wszelakiego dziadostwa jak krew, chichoczące e-coli, naskórki, emeryci po furosemidach :D...to staję się ... zielona...blee

Wcale nie jesteś upierdliwa, dobrze, że zgłosiłaś, administrator ma obowiązek dbać o stan wokół i W basenie, filtry powinny iść w ruch, ale w tym przypadku powinni spuścić całkowicie wodę.
    Sanepid "odwiedza" regularnie takie obiekty, ale jak nie nawiedzi, a plastry nadal będą :D to że tak powiem...nie miej skrupułów ..

Myślałam kiedyś, że przynajmniej w hotelach jest deczko lepiej z higieną, ale znajomy pracujący w dość znanym hotelu opowiedział mi takie historie, że moja noga nawet w najbardziej luksusowym basenie nie stanie:D

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Fuuuj...
    Teraz to mnie osłabiłaś bleeeah... A ja tak lubię pływać chlip, chlip... ;(

jftycms.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja powrócę do tematu wózków, zaczęłam dziś na poważnie czytać oglądać itp., spodobał mi się Bebetto Solaris, tylko ma dużo negatywnych opinii na temat spacerówki (gondola ok), ma nowy model Bebetto Flavio, dla mnie śliczny, mały zgrabny (ja do wysokich nie należę), tylko, nie ma o nim opinii użytkowniczek, czy któraś z Was spotkała się z którymś z tych wózków?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK wrote:
    Pati cieszę się, że się pgodziliście:). Ja dziś pierwszy raz się zmierzyłam i wyszło mi 90 cm w brzuchu. No ładnie, mamuśka urosłaś, pomyślałam sobie;).
    Dziś od rana, nosi mnie, w sumie fajnie, bo miałam już dość tych apatycznych poranków, snułam się jak mucha w smole;). Chata wysprzątana, zakupy zrobione, ciasto w lodówce dochodzi( narobiłyście mi ostatnio ochoty na sernik na zimno!;). Za miesiąc idę na wesele, a kiecki nie mam. Znaczy mam, ale nieciążowe;p. Widziałyście może coś fajnego i w rozsądnej cenie w sieciówkach?
    Chciałam coś w miarę możliwości kształtnego, bo jak oglądałam dziś kiecki w outlecie ciążwoym to wyglądały jak worki na wieloryba;(.
    Miłego wieczoru!
    aec9bf5dcb0935dbf6e3fc5f95850dc9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Sprawdź w H&M, chociaż ja ostatnio szukałam kiecek, które wyniuchałam na www, a w sklepie była wielka FIGA.
    Czasami możesz też kupić nieciążową kieckę, która się "podda" brzuszkowi :), a po ciąży zdążysz wykorzystać:)
    Teraz niektóre kroje sukienek są megauniwersalne :)

FK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK wrote:
    Ale ja wczoraj miałam podobną myśl, czy przypadkiem się jakaś "obrzydliwa" nie zrobiłam w tej ciąży..Stałam w kolejce , żeby oddac pojemniczek z siuśkami, wyciągam z torebki podwójnie zafoliowane " cudo" i myślę, cholera, no znowu pojemnik przeciekł. Myślałam, że tylko ja tak mam, a przede mną 2 babki, obie podwójnie zfoliowane pojemniczki tzrymają i z tkaim samym zakłopotaniem podają pani do nalepienia naklejek. Pani bez rękawiczek, myślę sobie, szacun, ja bym nie mogła tak. Ale gdy spojrzałam na ogólnodostępny flamaster, którym petenci podpisują słoiczki, rękami od siuśków, no bo jak, to się wzdrygnęłam. Myślę sobie , czy tylka ja się taka higienistka zrobiłam , czy jak.Swoją drogą nobla dla tego , kto wynajdzie szczelny pojemnik na siuśki;).

Mnie jeszcze ani razu nie przeciekł, ale od teraz mam przez Ciebie schizę :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK wrote:
    U mnie w przychodni pani z lekkim obrzydzeniem, tylko wszystkim pacjentom nakazuje aby położyli pojemnik na odpowiedniej półce i w rękawiczkach nakleja kod. Ale rzeczywiście nie ma to jak przez pół miasta w porannych godzinach szczytu wieźć cieknące siuśki :) A w ciąży takie atrakcje co miesiąc za kompletną darmoszkę :D

FK lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdź w H&M, chociaż ja ostatnio szukałam kiecek, które wyniuchałam na www, a w sklepie była wielka FIGA.
    Czasami możesz też kupić nieciążową kieckę, która się "podda" brzuszkowi :), a po ciąży zdążysz wykorzystać:)
    Teraz niektóre kroje sukienek są megauniwersalne :)
    Potwierdzam H&M ma kilka kiecek na ciążowe brzuszki, tylko nie w dziale ciążowym, bo tam posucha :)

FK lubi tę wiadomość

jftycms.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    U mnie w przychodni pani z lekkim obrzydzeniem, tylko wszystkim pacjentom nakazuje aby położyli pojemnik na odpowiedniej półce i w rękawiczkach nakleja kod. Ale rzeczywiście nie ma to jak przez pół miasta w porannych godzinach szczytu wieźć cieknące siuśki :) A w ciąży takie atrakcje co miesiąc za kompletną darmoszkę :D

Gdzie te czasy jak stały słoiki (!) ja to pamiętam!!! jak po wekach, duże, małe, siuśki o miliardach kolorów :D:D:D. I nie zapomnę, jak z 10 lat temu Pani w prlowskim labo spytała czy mam kubek, naiwnie odparłam, że nie (bo nie miałam W TYM momencie, ale od czego są apteki), więc wręczyła mi wysterylizowany (?!) plasticzek. Ło fuj :D głupio się tłumaczyłam, a ona zdziwiona, że daje mi za darmo, a ja nie biorę :D:D:D

Goplana, Amnezja lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • monia0084 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    ja dzisiaj już po usg połówkowym i z dzidzią wszysko ok, waży 338g, jestem w 19t1d i będę miała chłopczyka :)
    pozdrawiam wszystkie i udanego weekendu

Goplana, scindapsus, Agusia ;), anusiaa90, xpatiiix3, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje, Amnezja, Isia14, Madlen222, sylvi, Viviana, Reverie, Agata92, Nata, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś przed badaniem do pracy przytachałam sterylny pojemniczek, a pani w labo wręczyła mi kubeczek jednorazowy dany z ręki i kazała przelać...
    Też ostatnio zrobiłam się bardziej wyczulona, szoruję owoce przed zjedzeniem, nie jem sałatek na mieście, bo ja wiem jak umyli warzywka...

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i świetnie ja ostatni piątek trzynastego miałam mokry... :P hahaha wyszłam pod szkołę pieknie świeci słonko wchodze do sklepu po bułkę i wodę, wychodzę chluś z nieba jakby kto wiadrami wodę na łeb lał :D piękna panda i jak zasikana z cieknącą wodą z nogawek wróciłam na lekcje, innym razem w 2010 roku ledwo uszłam z życiem... hmm no i ogólnie nie udawało mi się jakoś spokojnie do końca dotrwać bez jakichś wpoadek ,a dzisiaj jak ręką odjął pecha :D

Z tymi siuśkami to norma ja tez zawsze w dwóch woreczkach...

Ja mam 99cm w obwodzie brzucha... Startowałam z 74 ;O

FK lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie te czasy jak stały słoiki (!) ja to pamiętam!!! jak po wekach, duże, małe, siuśki o miliardach kolorów :D:D:D. I nie zapomnę, jak z 10 lat temu Pani w prlowskim labo spytała czy mam kubek, naiwnie odparłam, że nie (bo nie miałam W TYM momencie, ale od czego są apteki), więc wręczyła mi wysterylizowany (?!) plasticzek. Ło fuj :D głupio się tłumaczyłam, a ona zdziwiona, że daje mi za darmo, a ja nie biorę :D:D:D

Pewnie nie uwierzysz ale w zeszłym miesiącu jak zaniosłam mocz do badania to w lab.stały sobie 2 słoiczki z moczem :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Pewnie nie uwierzysz ale w zeszłym miesiącu jak zaniosłam mocz do badania to w lab.stały sobie 2 słoiczki z moczem :)

Nooo f.ckin' way :D:D:D

A potem wychodzą kosmiczne wyniki :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dziewczyny ja powrócę do tematu wózków, zaczęłam dziś na poważnie czytać oglądać itp., spodobał mi się Bebetto Solaris, tylko ma dużo negatywnych opinii na temat spacerówki (gondola ok), ma nowy model Bebetto Flavio, dla mnie śliczny, mały zgrabny (ja do wysokich nie należę), tylko, nie ma o nim opinii użytkowniczek, czy któraś z Was spotkała się z którymś z tych wózków?

Też zachorowałam na Bebetto :) Oglądałam chyba Solarisa i Aquariusa i były super.Zgrabne, ładne i fajnie się prowadziły. Widziałam na spacerze dziewczynę z Bebetto Nico i miała problem z krawężnikami.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo f.ckin' way :D:D:D

A potem wychodzą kosmiczne wyniki :D

Byłam w szoku,że w ogóle coś takiego przyjęli :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Też zachorowałam na Bebetto :) Oglądałam chyba Solarisa i Aquariusa i były super.Zgrabne, ładne i fajnie się prowadziły. Widziałam na spacerze dziewczynę z Bebetto Nico i miała problem z krawężnikami.

To się trochę zmartwiłam.... ponieważ Flavio jest na ramie Nico, hmm trzeba ruszyć do sklepów i robić przymiarki, a faktycznie Aqaurius też ładny :-)) i Silvia też mi się podoba, ma wyższą gondole o kilka cm, ale czytałam, ze dla rodzących w zimie to bardzo ważne :--)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    To się trochę zmartwiłam.... ponieważ Flavio jest na ramie Nico, hmm trzeba ruszyć do sklepów i robić przymiarki, a faktycznie Aqaurius też ładny :-)) i Silvia też mi się podoba, ma wyższą gondole o kilka cm, ale czytałam, ze dla rodzących w zimie to bardzo ważne :--)

Flavio widziałam tylko na zdjęciach i też mi się podoba.Na ulicy oglądam się za wózkami i doszukuję się ew.wad.A jak coś mi się spodoba to od razu sprawdzam w necie. Taka mała schiza :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki a czy któras z was byla na takich warsztatach mother&baby i wie co tam ciekawego jak jest?Czy wartosię wybrac czytalam że bilet 15 zł nie wiem jak to wyglada:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ