Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Viviana współczuję, na pewno przykre to było
co do piersi to moje wyglądają jak silikony, takie są jakieś pełne jakby miały zaraz eksplodować ;-)wczoraj tak sobie patrzyłam w kartę ciąży i wyszło na to, że od początku przytyłam 70 dkg :-)ogólnie to myślałam że trochę więcej. Mam pytanie, jak maluszek Was kopie to w którym pukncie czujecie dokładnie?? bo ja czuję tak trochę nad spojeniem łonowym dokładnie tam gdzie zrobiła mi się piękna linia podkreślająca brzuszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 09:46
-
Wszyscy sie z piateczku ciesza a ja jutro mam egzamin... Szczyt glupoty zeby na studiach dziennych ustalac egzamin na sobote !
Co lepsze jeszcze sie sesja nie zaczela, bo startuje dopiero w poniedzialek ! Eh...
Od wczoraj cos mnie kluje od srodka raz z prawej raz z lewej strony. I jak dotykam dlonią to mam taką kule z lewej strony kilka cm nad gumą od majtek. Myslicie ze to glowka moze byc? -
no to powodzenia kochana na egz, może do główka,a może pupcia
ja ogólnie nie mam tak jak dziewczyny piszą, że z jednej strony ich wypycha czy coś, może mam za dużo tłuszczu na brzuchu albo nie wiem. Też bym tak chciała no i wiedzieć że to maluszek a nie jelita
zeschizować można, codziennie się zastanawiam czy wszystko TAM dobrze jest...rozmawiacie ze swoimi brzuchami?? mnie jakoś tak głupio gadać teoretycznie do siebie
-
zapraszam wszystkie przyszłe Mamusie do udziału w konkursie programu rossnę:
http://www.rossnet.pl/konkursy/konkurs,86431e70-2800-47b6-90ed-5d0b5734fb63,4500dc80-a34e-46be-bc9f-820a1c8788ebhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Goplana wrote:Z takich ciekawostek, właśnie zauważyłam że w szpitalu św. Zofii na Żelaznej w Wa-wie, prowadzona jest szkoła rodzenia "przed cięciem cesarskim", chyba się zainteresuję
Ciekawe czego tam uczą, jak wprawnie chodzić zgiętym w pół i cicho szurać nogami?
A ja sie zastanawialam czy jest cos takiego, super pomysl ale takie rzeczy tylko w Wa-wie
-
Witam witam my dalej na urlopie:) pogoda dopisuje słonko, wietrzyk, świeża rybka....
Nata ja rozmawiam z moja małamaz tez wita sie z nia rano buziakiem, mówi dzien dobry:)
Zazwyczaj jak kopie to z prawej strony. Na wys ok 3cm poniżej pępka. Brzuch podskakuje:)
Ale czesto czuje jak sie wierci, a szczególnie jak ułoży sie w ok pęcherza;)
Jak wrócę doczytam Was dokładnie.
Miłego weekendu mamuśki my lecimy do RowówLavendula, Goplana, RewolucjaSięDzieje, KUNIAK, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
udanego urlopu
no ja tak aż dokładnie nie czuję, przez to łożysko, ale czasem wiem że to młody bo takie małe rozpychanie jakby się ktoś czołgał czuję
no i takie małe pukanie czasem, ale brzuch to mi nie skacze, jednak trochę amortyzuje to łożysko! niech się już przesuwa ku górze bo chcę tak jak Wy
-
Madlen222 wrote:19 tydzień i dalej nie wiesz?
to chyba wstydliwego masz maluszka:) My już w 15 tygodniu wiedzieliśmy, a w 18 tylko nam potwierdzili:)
Mój lekarz powiedział że nie mówi płci wcześniej niz po 20 tyg mimo ze usg robi 3d... choć za tydz na wizycie zamierzam go przycisnąc bo juz mnie ciekawosc zzera -
Mój dzidziuch upodobał sobie lewą stronę.. to tu czuję najczęściej jakieś smryranko od środka i tu robi mi się górka
Ciekawa jestem czy to główkę wypycha czy dupkę
Byłam w pepco dziś!
Za 4 szt. body i jedne półśpiochy zapłaciłam 29 zł!
Jakaś chyba promocja bo praktycznie każde body po 4,99 - 5,99!
A jakościowo są okGoplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
No i kupiłam sobie biustonosz, hehe miałam rozmiar pełne A małe B a teraz pełne C, jak to się stało hehe
U mnie ruchy to takie uczucie jakby ktoś mi tam pływał, poza tym delikatne pukanie, odczuwam to pośrodku między pępkiem a linią spojenia łonowego. Poza tym falowanie brzuszka, choć często myślę, że to też jelita, bo to wszystko ciągle jest delikatne.
Kurdę u mnie dosyć chłodno się zrobiło, zmarzłam nawet brrr.Goplana lubi tę wiadomość
-
Ooo, widzę że dzisiaj klimat shopingu
Muszę się pochwalić, bo udało mi się upolować super zestaw bluzeczek i sukienek ciążowych na Allegro 29 szt. za 99 zetaWłaśnie przyszły i się zachwycam, choć zwykle używanych nie kupuję, ale ponieważ słaby wybór w sklepach, no i trzeba po nich łazić
to się skusiłam na wirtualne polowanie.
Warto tam jednak czasami zaglądać, bo można rzeczy w super stanie, fajnych marek trafić.
Chyba jednak skuszę się na jakiś zestawik dla małego, choć tutaj to chyba trudniej wybrać, bo straaasznie tego dużo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 11:17
Paju lubi tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:Rewolucja.. .You make my day
Az pokazalam twoj wpis swojemu G. zeby wiedzial ze nie tylko u Nas takie rzeczy
Z moich wyczynow w ogromnej zlosci ze wyszedl niby na chwile a wrocil nad ranem i podpity ogolilam mu w nocy jedna brew jak spal
Innym razem. ..bylismy u moich rodzicow i On spal gdy ja bawilam sie ze swoim 3 letnim bratankiem postanowilismy porobic mu na plecach pieczatki z pokemonami,nastepnego dnia podobno koledzy na silowni mieli niezla polewke jak sie przebieral...no skad mialam wiedziec ze on plecow nie myje!,
wiedźmy
ja kiedyś sama wzięłam się za podcinanie jego włosów, opitoliłam biedaka tak, że wył, że wygląda jak kleryk i teraz tylko na łyso musi
a miał długie:D:D:D
Goplana, KUNIAK, Fidelissa lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Goplana wrote:
Ech dziewczyny, biedny rodzaj męski, który naraził się na gniew kobiecy
Z takich złośliwości, to ja też zbierałam brudne skarpetki mego monża porozrzucane po mieszkaniu, parowałam, składałam i wrzucałam do szuflady z wypranymi... Swoją drogą ciekawe ile dni przechodził przez to w niepranych skarpetacha z niego taki elegancik w pracy hihi
Fuuuj:D:D
desou wrote:Dziewczyny, doradzcie o kupić teściowej na urodziny... Dostała już: portfel, srebrne kolczyki z naszyjnikiem, sztuczną biżuterię, kosmetyki, donicę ozdobną itp...
Nie mam pomysłukosmetyków nie używa za bardzo, gadżety do kąpieli posiada, do kuchni nic bo teść gotuje... Buuuuuuu
Moje złote prezenty: książki, wody perfumowane i Doppelherze:D:D;)
możesz też upiec albo zrobić jakieś pyszności, moja teściowa uwielbia takie słodkie, domowe prezenty:D
desou wrote:Dziewczyny, doradzcie o kupić teściowej na urodziny... Dostała już: portfel, srebrne kolczyki z naszyjnikiem, sztuczną biżuterię, kosmetyki, donicę ozdobną itp...
Nie mam pomysłukosmetyków nie używa za bardzo, gadżety do kąpieli posiada, do kuchni nic bo teść gotuje... Buuuuuuu
ja dorzucam: groupony (obiad/kolacja, masaż itp) lub płyty z muzyką -
Mój maluch dziś jakoś mało aktywny. Jeszcze go nie czułam.
Chyba też zaraz wyrwę się do Pepco!
Dziś jedziemy na weekend nad jezioro i na tym skończy się nasz urlop na ten rok, później aż macierzyński -
w pepco sa fajne kocyki
słuchajcie ale te body to maja guziki na boku? bo jednak jak nie mają to ciężko takiego małego bąbla w to wcisnąć, tzn ja bym się bała...ja czuję ruchy tak 3 palce pod pępkiem jakoś a czasem niżej i nie wiem czy to to, bo nie wiem czy w tym tyg nie jest dziecko wyżej, ale chyba nie...ja planuję zakup sterylizatora do mikrofali, miała któraś? w ogóle jakie butelki polecacie? lovi czy avent? te lovi mają fajne smoczki takie że wolno leci, avent to nie wiem
z paką ciuchów to fajna sprawa, ale te ciuszki sa wymieszane i w sumie z zimowymi letnie i czasem te rozmiary nie pasują więc chyba ja sobie daruję...byłam dzisiaj wyniki odebrać tsh mam 1,8 to chyba nie tak źle co?