X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - nie stresuj się, nic to nie pomoże, a jeszcze zaszkodzi. Oszczędzaj się, i staraj się myśleć, że to pewnie błąd pomiaru - to zaledwie kilka mm, w dodatku mierzone różnymi metodami, różnymi sprzętami i przez inne osoby - toż to aż dziwne, że to tylko kilka mm różnicy, przy takiej precyzji uzyskiwania wyników :)
    Trzymam kciuki za Twój spokój ducha, oby trwał min do 37tc.

Desou - cieszę się, że Cię wypuścili z puszki, obyś tam trafiła dopiero w 40tc ze skurczami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 15:13

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie - usg połówkowe macie robione na usg zwykłym, czy 3D albo 4D, bo mój gin ma usg takie zwykłe, chyba to się zwie 2d, i zastanawiam się czy jest ono wystarczające aby wszystko zobaczyć co trzeba na połówkowym? Zapytam jeszcze gina oczywiście na badaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 15:14

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Dziewczyny a mam pytanie - usg połówkowe macie robione na usg zwykłym, czy 3D albo 4D, bo mój gin ma usg takie zwykłe, chyba to się zwie 2d, i zastanawiam się czy jest ono wystarczające aby wszystko zobaczyć co trzeba na połówkowym? Zapytam jeszcze gina oczywiście na badaniu.
    Spokojnie :) 3D i 4D bardziej służy pacjentowi i robieniu kolorowych rekonstrukcji np. twarzy - niż diagnostyce. Większość ultrasonografistów polega głównie na obrazie standardowym 2d, które wbrew pozorom jest 4D, bo "jedziesz" przez wszystkie warstwy w czasie rzeczywistym :)
    Zauważcie, że lekarz nie zaczyna nigdy badania od 3D, a gdyby było lepsze, 2D odeszłoby do lamusa, i całe badanie odbywałoby się tylko w 3D i 4D.

Viviana, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia wrote:
    Dziewuszki... kiedy macie krzywą cukrową? byłam w laboratorium w piątek...bo na wizytę mam być już z wynikami... a wizyta jutro...
    zastanawiam się, czy nie za szybko było to zrobione...

Mi lekarz powiedział żebym zrobiła przed następną wizytą 1.07, ale zaznaczył żeby się nie spieszyć

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Goplana:).
    Będę spokojniejsza jak to sobie zrobie, a koszt ok 40 zl, najwyzej potem zrobie drugi raz , przed porodem.
    Madlen trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze! Bedzie, nie ma innej opcji:).
    Zgadnijcie co gotuje na obiad? Bób:D.
    Dzieki Anusia:).

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, a się porobiło!
    Madlen i Desou - ZDROWIA Wam życzę Kobiety i wszelkiego spokoju i odpoczynku od jakichkolwiek stresów! dobrze D., że jesteś w domu :)

Co by nie było moje drogie..jesteśmy na półmetku, teraz będzie tylko z górki, za moment przekroczymy magiczną granicę pp., a potem nawet się nie obejrzycie, a zaczną się maratony położnicze :):):)
    Będzie dobrze! musi być! afirmacja moje kochane! AFIRMACJA:)

A ja... siedzę z ulami (znacie te ciasteczka?) i zżeram jednego po drugim, pech chciał, że Pani, która te cuda zrobiła nafaszerowała je maksymalnie przepysznym domowym ajerkoniakiem, który skrupulatnie wyciągam mikrołyżeczką! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:09

Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    A ja... siedzę z ulami (znacie te ciasteczka?) i zżeram jednego po drugim, pech chciał, że Pani, która te cuda zrobiła nafaszerowała je maksymalnie przepysznym domowym ajerkoniakiem, który skrupulatnie wyciągam mikrołyżeczką! :D
    :D I racja, ajerkoniak jedzony łyżeczką, nie może się zaliczać do trunków, toteż spożywany z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach :D

Ojtam, ojtam ja w 10tc upiłam się tiramisu kupionym w pudełeczku, leżącym na półce obok Danonków i Fantazji... kto by się spodziewał tam 40% ponczu... :D

RewolucjaSięDzieje, FK lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Rewolucja ale mi dałaś do myślenia, kupiłam sobie Wuzetkę i ewidentnie jest nasączona i teraz dociekam czym, chyba jakimś alkoholem :D

RewolucjaSięDzieje, Goplana lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Fidelissa ale masz dobrze:) Ja dopiero na 17 sie umówilam bo sie nie spodziewałam ze będę na L4 :/ wiec cały dzień stresiku , mam nadzieje ze mezowie moga wejść z nami na takie polowkowe ?
    Zawsze mogą wejść:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    No Rewolucja ale mi dałaś do myślenia, kupiłam sobie Wuzetkę i ewidentnie jest nasączona i teraz dociekam czym, chyba jakimś alkoholem :D
    Ja bym założyła (skoro nie ma wrednego opisu, jak na tym cholernym tiramisu), że jest nasączona herbatą, albo sokiem z rozpoczętym zaledwie procesem fermentacji :) w końcu ciepło jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:36

Viviana lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    dziewczyny szukam fajnego, nie drogiego noclegu nad morzem :-) ktoś coś? jednak zostajemy w PL.
    Ja tez) najchętniej mierzeja wislana:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Viviana Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja bym założyła (skoro nie ma wrednego opisu, jak na tym cholernym tiramisu), że jest nasączona herbatą, albo sokiem z rozpoczętym zaledwie procesem fermentacji :)

Heheh mam na nią taką ochotę, że może po trochu ją zjem hehe ale czemu kupiłam sobie akurat W-Ztke, jak w piekarni było tyle pysznych, na pewno nienasączonych herbatką :D ciast :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ nie, ja go wyciągam na bok! a nie do pycha!:D:D:D
    po paru takich wypasionych ulach to...wicie..rozumicie...co by było :D:D:D

No dobra, dwa zżarłam z wkładką, reszta jest wypatroszona niestety :D

Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia wrote:
    Dziewuszki... kiedy macie krzywą cukrową? byłam w laboratorium w piątek...bo na wizytę mam być już z wynikami... a wizyta jutro...
    W przyszłym tygodniu

qq87j44jhto0od0f.png

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie ukrywam, że chociaż w stanie "nieciążowo-niekarmienniczym" nie jestem smakoszem alkoholu, tak w okresie "ciążowo-karmienniczym" napadają mnie chucie na ogromniaste drinki z wieloma procentami aaaa.

Po ciąży wrócę zapewne do Karmi raz na ruski rok i do słabego Mohito na grillach :D

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chora w domu siedzę i oglądam pierdołki do pokoju Bąbla. Zachorowałam na Kubusia Puchatka:)
    http://allegro.pl/naklejki-na-sciane-xxl-85x50cm-kubus-puchatek-i4269380004.html

http://allegro.pl/firanki-dzieciece-cars-spiderman-kubus-szycie-grat-i4267461989.html

http://allegro.pl/disney-kubus-hello-kitty-posciel-2-el-90-x-120-i4329038401.html

f2w343r88uf9xtcb.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia wrote:
    Kochana,

Obawiam się, że będziesz musiała mieć ją jeszcze raz po 24 tygodniu...

Ja miałam 1,5 tygodnia temu (miałam zle wyniki) i wczoraj pytałam gina, czy będę musiała to powtarzać jeśli już miałam i wyniki wyszły dobrze i gin powiedział, że niestety tak... :(

Przed 24 tygodniem badanie może potwierdzić/wykluczyć cukrzycę jeśli matka miała ją przed ciążą, natomiast cukrzyca ciążowa u wcześniej zdrowej matki najczęśćiej ujawnia się po 24 tygodniu...

A zatem badanie w 19 tygodniu nie wykluczy na 100% braku cukrycy ciążowej...:(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen trzymaj sie i leż:)
    Myśl pozytywnie, nogi do gory i książka w dłoń .
    Będzie dobrze.

Wiecie, ze ja nic nie wiem o swojej Szyjce ?
    Muszę spytać 1 lipca u gin.
    Dessou dobrze, ze wyszłas w domku najlepiej:)
    zwierzam ciasteczka owsiane i czeresnie mniam.

A gdzie można kupić te ule?

qq87j44jhto0od0f.png

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

A gdzie można kupić te ule?

No właśnie..hmm.. nie wiem :):):)
    to raczej takie regionalne przysmaki (jak np. kopa), i z tego co zauważyłam znane na Śląsku, Śląsku Cieszyńskim i Opolszczyźnie,
    przeważnie są to wyroby domowe (często gęsto robione na specjalne okazje), ale u nas są cukiernie, które sprzedają ule na sztuki:), smak jest oczywiście...okropny :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:36

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA, UWAGA.!!!

Jednak moje przeczucia/ zwątpienie z ostatnich dni i teraz przed wizytą sprawdziły się ptaszka nie ma jest pipcia :D Bęęęęęęęęęędzie córunia mamusi Nelunia.! <3 Popłakałam się ze szczęścia na kozetce :) ajj cudownie ;*** Jest chuuuuuudziutka i długaśna :D Póki co Nelcia 355g waży :)

Nawet sobie nie wyobrażacie jak sie ogromnbie cieszę ;*** Muahh :)

A tu buziunia mojej córuni zakryta pępowiną :D hihi czyli jednak ten pseudo siusiak to była pępowina między nóżkami :) Jak możesz Rewolucja to zmień płeć na liście :)

smxf2v.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:51

Agusia ;), Viviana, RewolucjaSięDzieje, Dotty84, Paju, Paju, Amnezja, scindapsus, lkc, Reverie, Nata, ewelina_d, blue00, desou, KasiaKa, sylvi, monia0084, Isia14, Goplana, misiaczk25, Madlen222, KUNIAK, FK, Rybka Nemo, anusiaa90, Eve, Fidelissa, Lavendula, Strupka, Agata92 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ