X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przytulanki były.? hmm albo się nadwyrężyłaś.? może to jakieś otarcie tylko :) nie martw się sprawdzisz i wszystko będzie ok :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia u mnie przy ostatnim krwawieniu lekarka w szpitalu powiedziala ze za długo na słońcu siedziałam i ze czasami tak się zdarza w ciąży. I faktycznie od kiedy nei siedze na słońcu za długo to nie krwawię.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, no właśnie nic nie było już od długiego czasu. Fakt, wczoraj się nanosiłam zakupów, ewidentnie przesadziłam :( w necie wyczytałam, że różowa krew jest z szyjki. Niby mam nadżerkę i może coś z tego, ale już się boję, że to właśnie może rozwarcie albo skracanie szyjki, jak u dziewczyn. Ehhh.

Nastka, od słońca? O matko ;) to nieźle. Ja nie siedziałam na słoneczku, dopiero wczoraj ładniejsza pogoda no i tyle byłam na dworze co po zakupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 13:27

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz ,kurde laska musi być dobrze, odpocznij jak nic więcej nie będze to nei ma co się martwić, ja przez Was już mam sine kciuki od tego zaciskania :D hihi ale dalej trzymam twardo :**

Ludzie czy tylko ja mam taką szajbę już rzucam się po łóżku chodzę jak opętana po domu i nie wiem co robić nuuuuuuuuudno mi a jeszcze niecałe 2 h mam do wyjścia... :P no żeby Marcel mi nie spał to bym miała zajęcie a tu śpi i czas płynie jeszcze wolniej kwadranse mijają jak godziny... :P haahha

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ciesz sie z tej nudy ;) niedługo będziesz miała 2 urwisow to za nimi nie nadążysz : D Jeszcze będziesz marzyć o takiej chwili tylko dla siebie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 13:39

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Anusia ja tez , ale polowkowe mam u innej lekarki u której jeszcze nigdy nie byłam , co prawda w tej samej przychodni ale nie znam jej zwyczajów :)

Ja na Twoim miejscu wchodziłabym z mężem :) też się zastanawiałam przed prenatalnymi, bo miałam u innego lekarza i jak tak siedziałam w kolejce to zdążyłam zauważyć, że wszystkie dziewczyny wchodziły od razu z partnerem :)

Madlen 3 mam kciukasy za Ciebie i za maluchy :*

KUNIAK lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    CZY NA TYM FORUM KTOŚ JESZCZE NIE ZNA WOGÓLE PŁCI SWOJEGO MALEŃSTWA? (CZYLI SZANSE MA NA POZIOMIE 50:50)?

Potrzebuję grupy wsparcia, bo oszaleję z tej niewiedzy! :)

Dotyy, i ja jeszcze nie wiem w ogóle.. :( więc jestem z Tobą!!

jmmg93c.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen Isia trzymam za Was kciuki:)

Ja też ostatnio mogłabym spać i spać:) nawet w dzień się kładę i śpię bo nocka mi się starcza.

Pati a Tobie życzę powodzenia na wizycie. Ja też już nie mogę się doczekać mojej wizyty też wtedy będę mieć połówkowe,a tu jeszcze ponad tydzień.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniżej my w 17 tygodniu, jak tak dalej będziemy rosnąć, będę się turlać niedługo:

fl99pbrr5wow_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 14:03

Viviana, anusiaa90, lkc, Rybka Nemo, Reverie, RewolucjaSięDzieje, KUNIAK, scindapsus, xpatiiix3, Nata, blue00, Lavendula lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Poniżej my w 17 tygodniu, jak tak dalej będziemy rosnąć, będę się turlać niedługo:

fl99pbrr5wow_t.jpg

woow :) niezły brzunio!!

Zazdroszczę! U mnie na razie taki flak jak po porządnej wyżerce, a u ciebie taki ładny okrąglutki!

Agusia ;) lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia wrote:
    Dotyy, i ja jeszcze nie wiem w ogóle.. :( więc jestem z Tobą!!

ojej! A kiedy masz następne USG? :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    A oto i my dzisiaj:

mj08tes6nutj_t.jpg

Dotty wręcz przeciwnie masz bardzo ładny brzuszek, szczerze wolałabym Twój, taki dyskretniejszy jak na ten etap ciąży, ja wyglądam jak duży Tir ;--)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    ojej! A kiedy masz następne USG? :)

Wizytę mam jutro,,,ale czy będzie USG... nie mam pojęcia...

A i wczoraj mój Ktosiek w końcu dał znać o sobie... jestem przeszczęśliwa :)

jmmg93c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Okupiłam się, wyglądam wreszcie jak człowiek, nie muszę chodzić w rozciągnętych pumpach i blpuzkach po mamie non stop;).
    Wizyta w h&m to strzal w dziesiatke:). Mnostwo kiecek po 40 zeta do wyboru i to w dziale nie ciazowym, kupilam oczywiscie 2 , bo nie moglam sie zdecydowac;).
    Jutro egazmin na prawko, podejscie nr 2, osattnio oblalam teorie, 1 pkt zabraklo , wrrr.NIe ucze sie , dosc mam tych cholernych testow, ide na zywiol;).
    A porpos wymazu, odbieralam dzis wyniki z morfologii w laboratorium i tak se looknelam na cennik, chce zrobic na wlasna reke. Bo gina robi dopeiro 2 tyg przed porodem( jakby tu mozan strzelic heheh) i zeszylm razem nei zdazyla, w szpitalu mi zrobili 2 dni przed urodzeniem Staszka. I oczywiscice cholerny streptococcus. byl. I mlodego szprycowali antyboiotykiem chwile przed urodzeniem i po prodzie pare dni, wenflon mial w głowce, ała:(.
    Dlatego tearz woallabym wiedziec czy to cholerstwo mam czy nie.
    Goplana, nie wiesz , czy jak jest sie noscieilem, mzoan to jakos zaleczyc przed porodem?Moja gina tweirdiz ze nie ma takiej opcji.
    Milego dnia:)!
    aec9bf5dcb0935dbf6e3fc5f95850dc9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:

fl99pbrr5wow_t.jpg

Kolejny piękny brzusio...
    a mój taki nie bardzo...pewnie przez to, że jakiś czas temu zaczęłam się odchudzać... co prawda spadło ponad 20 kg...ale fałdki na brzuchu(i nie tylko) zostały.... ah... co ja teraz piszę...nie ważna ja i mój brzuch...

MADLEN, trzymajcie się... dupka i nóżki do góry, zero stresu i wstawania i będzie ok... musi być :)

Agusia ;), sylvi lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK to powodzenia na egzaminie :)

A brzuszki już macie fantastyczne :) ja dzisiaj wybrałam się na zakupy to jedna Pani zauważyła, że jestem w ciąży fajne uczucie, bo cały czas mi się wydawało, że wyglądam jakbym była taka gruba, a tu jednak widać, że ciążowy :)

Agusia ;), FK, KUNIAK lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki... kiedy macie krzywą cukrową? byłam w laboratorium w piątek...bo na wizytę mam być już z wynikami... a wizyta jutro...
    zastanawiam się, czy nie za szybko było to zrobione...

jmmg93c.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz powiedział, że krzywą zrobimy 24-26 tc

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK wrote:
    Goplana, nie wiesz , czy jak jest sie noscieilem, mzoan to jakos zaleczyc przed porodem?Moja gina tweirdiz ze nie ma takiej opcji.

Przy nosicielstwie Streptococcus agalactiae leczenie matek rzeczywiście nie jest rekomendowane, ponieważ zaobserwowano, że w dość krótkim czasie po przeleczeniu, następuje nawrót. Dzieje się tak zapewne dlatego, że rezerwuarem tego patogenu jest przewód pokarmowy, a z niego wytępienie jest prawie nieosiągalne.
    Penicylinę standardowo za to podaje się matce (z nisicielstwem GBS) ok. 4 godz. przed porodem.
    Skoro u Ciebie nie zdążyli pobrać wymazu, to rzeczywiście pobranie na własną rękę wcześniej ma sens :)

FK lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze i ja sie schizuję tą szyjka teraz. Dziś połaziłam z mamuską po sklepach ponad 3 godz(co dla mnie jest hardcorem bo raczej ostatnio leniem jestem) i jak wracałam to taki ból własnie jakby w szyjce;/ o stopach nie wspomnę !My jutro z mężem wyjeżdzamy do rodzinki prawie 300 km i teraz sie stresuje czy to dobry pomysl eh;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ